Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тетевен 2012 - 25-26 август

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• kocha
    отговори
    От: Тетевен 2012 - 25-26 август

...малко снимки...

Остави коментар:

• Веселин Русев - Vesur
    отговори

Остави коментар:

• kocha
    отговори

Поздрави към организаторите, от двата Казанлъшки трофи-отбора(#1 и #12)! Според мен организацията си беше много добра, роудбука- перфектен(не сме изтървали отбивка никъде)! Трасето беше много добро(навигация), е ако можеше да има и още няколко екстийма....! Ние на около 20км. спукахме гума, тоест я сцепихме, щото за спукана се бях подготвил(фитили и компресор), но в случаят се налагаше да слагаме резервната, добре ама съм си забравил крика, да вдигна джипа с лебедката, но няма дървета на около!!! Имаше няколко състезатели които понечиха да спрат за да помагат, но аз ги отпращах(все пак сме на състезание) и съм им благодарен за това, че имаха желание, но най-съм благодарен на екипажа май беше сиво Чероки, които въпреки всичко спряха и настояха да помогнат с крик! Малко по-нататък джипа взе да губи тихите обороти и да гасне(сигурно от задънен въздушен филтър), а при автоматиците не е добре да ти гасне без предупреждение. На първото такова изгасване разбрах, че котвата на стартера не си върши работата и на следващите десетина паленета лягах под джипа да давам на късо котвата на стартера, а навигаторката ми завърташе контактния ключ на правилната позиция!!! После се прецака "трипа" и показваше само текущия брояч, без цялото разстояние(т.е. нямахме право на грешки). На 50км. двигателя се изкашля няколко пъти като асматик и угасна(явно съдбата наистина беше решила, че е по-добре да се замисляме за салатите, от колкото да се мъчим в тази жега)...чух съскане от към капачката на резервоара и като я махнах си се оказа балбукане - бензина си вреше кротко, а аз отидох да пуша по-надалечко!!! След около30-40мин. на размисъл и оглеждане се оказа бушон на помпата, смених го и......... се отложи салатата!!! След още 15км. джипа си угасна от раз. През следващите два часа преглеждах бушони, проследявах кабели и разглобих половината табло.....без резултат!!! Наложи се да използваме SOS номера на организатора и след около половин час дойде една Витара с екипаж от двама душ и половин, които да са живи и здрави ни издърпаха до Тетевен!

След всичко това аз дори не успях да се ядосам, беше ми кеф да карам по такова трасе, сред подобна природа по роудбук където са описани опасностите!!!

Джипа ми остана в Тетевен, но днес получих добри новини - готов е за бой

След малко започвам да ви досаждам със снимки и видео!

Остави коментар:

• samokovgeo
    отговори

Господа сьдии.Вижте клипчето от 17 страница на номер 52 и тогава говорете за коректно съдийство.Аз на старта попитах съдийте първото препятствие от къде трябва да се мине и те ми отговориха,че щом съм в рамките на трасето мога да мина от където си искам,и хоп 5 точки наказание без да имам вина за това.Много добро съдийство и перфектни четири минутни трасета.Браво организатори. Браво.

Остави коментар:

• damyan82
    отговори

Една снимка и от мен, че нета ми е саб засега. Страсти в първата петъчна вечер...

Има доста снимки, ще ги пресея и постна.

Остави коментар:

• borko_ruse
    отговори

[QUOTE=yosko;1929123]И така .... то е ясно, че винаги има недоволни, но надявам се че на повечето от участниците се е харесало състезанието. Вашите критики ще бъдат повод за нас да се поправим за другата година.

Не съм много съгласен с теб. Има състезания,на които няма недоволни. И вместо да се обиждате от критиките, дано наистина догодина да ги имате предвид. Но като чета миналогодишната тема, понеже тогава нямах възможност да присъствам, основните критики са пак същите - няма траял, а рали. Така хората, дошли подготвени за траял остават с чувството на неудовлетвореност. Обявете рали и който има желание ще кара. Минаха тази година перфектни траялни състезания, където и публиката, и състезателите останаха доволни. Прави са колегите, "селските кушии" се оказаха доста по-добри от състезанията с претенции. Така остава един горчив привкус в устата, че си прецакан и ти е развалено удоволствието.

Остави коментар:

• Пламен Златарев
    отговори

Първоначално публикуван от rocky Преглед на мнение
    Най доброто място за снимане на скорост бяха билата в района на "четири полени"
    Това го знам прекрасно , на на "Четири полени" в това "каменисто" състояние на пътя ,може да излезе само подготвен джип.
    Може и с неподготвен , но джипа трябва да е "прежален",но организаторите не ни предоставиха никакъв.
    Тук може би е мястото да споделя, че единственото състезание, където "снимащите братя и сестри" имахме пълно съдействие на организатора ,беше това на Нови Искър.Просто Влади ни натовари всеки на по един джип и ни "пръсна" по интересните места...

Остави коментар:

• rocky
    отговори

Първоначално публикуван от optisprint teteven Преглед на мнение
    Като страничен неутрален наблюдател съм склонен да съглася с мнението на колегата АСЕН ВАСИЛЕВ, защото няма логика за ограничаване на скоростта на тази дълга права с прекрасна видимост
    Асен е прав, ограничението започва от точката с кръстовището където е бил и снимачният екип, НО в района точно преди участъка който се снима има къщи (вили), фургони, градини ... Всеки път когато сме минавали от там (включително и миналата година) сме срещали коли, хора и за това в Пътната книга е описано от първата къща (вила) до точката от която започва ограничението (около 900м) състезателите да се движат с повишено внимание, за да се избегне риска от инциденти. Не може да се разчита на това че хората са предупредени.
    Най доброто място за снимане на скорост бяха билата в района на "четири полени"
    Последно редактирано от rocky; 27-08-12, 16:11.

Остави коментар:

• go6ko2
    отговори

[QUOTE=Тодор Тодоров (Тошко);1929128]Ето едно бързо видео за момчетата от Своге.

Вътре беше много забавно

Остави коментар:

• Пламен Златарев
    отговори

Първоначално публикуван от Асен Василев Преглед на мнение
    Ма това как сте преценил вие и какво е било всъщност, са 2 коренно различни неща! Отворете роадбука на страница 4 и вижте точка 17. Това е мястото на което седеше и камерата. След като г-н Делев поне 5 пъти каза, че ограничението започва от точката на която е нарисувано, си нямам и на идея защо вашите навигатори са преценили, че започва от предишната?!?! А и понеже нашия екипаж държахме да нямаме наказания и се пазехме стриктно, пак от въпросното филмче може да видите колко преди оградите и събирането на двата пътя ( откъдето точно започва ограничението 30 ) намаляваме с 20км/ч. Затова моля да се извините и да спрете да спретвате дребни интриги - наблегнете на карането и добрата навигация !!!
    Като страничен неутрален наблюдател съм склонен да съглася с мнението на колегата АСЕН ВАСИЛЕВ, защото няма логика за ограничаване на скоростта на тази дълга права с прекрасна видимост.Първите къщи на селото започват след като джипа мине пред камерата.Точно затова избрахме да снимаме там , защото очаквахме скоростни изпълнения, но като писах в първия пост след състезанието,това не се получи.Дали екипажите са прочели грешно "роудбук"-а , или пък действително е имало ограничение на тази отсечка- само Атанас ДЕЛЕВ може да каже.

Остави коментар:

• Николай Руменов
    отговори

Първоначално публикуван от vatbali Преглед на мнение
    Това е за всички на селската кушия във Беловец(както го наричате повечето) навигатора пускаше и спираше хронометара.Беше на естествени препятсвия(тръпка не липсваше)
    колега,изглеждаш ми доста отворен по отношение на критиките кам састезанието и щом си такъв разбирач може да се пробваш с провеждането на едно састезание.

Остави коментар:

• SEA_WOLF
    отговори

Благодаря на организаторите за хубавото състезание! Лично аз се забавлявах много и не съжелявам за изминатите 700 км. Може би, следващия път трябва да го разделите на класове - аматьорски и спец траял, както и за трофито. И тогава може би всички ще са доволни!

Остави коментар:

• IV ALEKS
    отговори

Специални благодарности от екип № 14 /А.Грозданов - Г.Захариев/към колегата - първо офроудър и второ - кмет на град Тетевен за оказаната ни от него безрезервна помощ и човешко отношение. БЛАГОДАРИМ ТИ, КОЛЕГА !!!

Остави коментар:

• vatbali
    отговори

Това е за всички на селската кушия във Беловец(както го наричате повечето) навигатора пускаше и спираше хронометара.Беше на естествени препятсвия(тръпка не липсваше)

Остави коментар:

• vatbali
    отговори

Първоначално публикуван от rocky Преглед на мнение
    Винаги за някой, трасето ще е леко или тежко ...

Колкото до тежестта на трасетата и двата класа мога да кажа следното:
    Организаторите от Тетевен, още от първото си състезание са държали трасетата да са с умерена степен на трудност. Траяла още от първото състезание (карал съм на първите две) е бил по лек от Лазарово и предназначен за не чак толкова профилирани коли. В тази връзка обърнатите и строшени коли са по малко. .
    Насе тогава карахме със кеф имаше тръпка.Сега джипките се подобряват бавно но сигорно(а във Тетевен траяла се движи точно във обратна посока)Недей да даваш пример със Лазарово(Жоро 10год. да тъпче на едно място ) няма кой даго стигне.

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X