Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предложения за Ендурошампионат 2006.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от mitkov
    състезанията за шампионата нямат никви кой знае кви завишени изисквания та да са толкоз трудни за организиране
    напротив даже така трябва да се измисли че да са по ледни и от традиционните за организиране
    Най лесно е да се съберем и покараме 2-ма души. С всеки следващ става све по сложно. Да се състезаваме е още по сложно, да направиме правила за годината и да се състезаваме - още по сложно. Да опишем правилата на играта - още по сложно. Предлолагам схващаш на къде бия... Колкото повече се развива ендурото, толкова по сложно става....

Коментар

• бе ние хубаво си говорим колко да са състезанията ама въпроса е всъщтност колко града биха се нагърбили да правят състезания
      1 в стара загора със сигурност
      2 в хасково със сигурност
      3в сопот със сигурност
      4в софия със сигурност
      5 бухово със сигурност
      6тополовград -със сигурност бива да е кръг щото иначе ще идем 10 души а и там бе едно от най готините състезания
      7шумен доколкото разбрах със сигурност също ще има кръг
      8 значи остава евентуално под съмнение габрово защото тая година нещо имаха проблеми с властите но съм почти сигурен че и те ще искат кръг
      9 смолян -евентуално е под съмнение
      10 и харманли е малко под съмнение но и в харманли поне 1 кръг за годината ще има най вероятно
      та на кого от тези мислите да откажете и да му кажете -при вас няма да е кръг
      аз бих се съгласил в харманли евентуално да не е кръг а да го направим нещо по така различно но не ми се ще да го правя щото като не е кръг и не мога да съм сигурен дали и колко хора ще дойдат

тъй че виждате че поне по малко от 7 кръга няма как да са

Коментар

• Ха сега!
        И аз мисля, че от тези кръгове няма как да отпаднат някои. Хората са много навити да ги правят, тъй като виждат в това атракция, което и за нас е хубаво, че добиваме популярност.
        Вярно е, че бюджетът ще се понатовари, но след като основем федерацията ще опитаме да намерим и по-здрави спонсори.
        За Старозагорския кръг няма да черпим и един лев средства от Федерацията Дори ние ще си направим и сигнализацията, както е по правилник.
        Скоро ми се обади Димитър Семерджиев от Тополовград и каза, че състезанието там е имало голям отзвук. Извини се за неуредиците по спането и с полицията и обеща, че ако решим да има пак кръг там, вече няма да се създадат такива неудобства.
        В Габрово пък съм сигурен, че ще се решат тези проблеми с горски и ловджии, ако трасето малко се промени, а в този район има толкова много алтернативи!
        Митков е прав, че ако състезанията не са от веригата, ще се съберем една групичка. Ако го направим по тези места пък от друг тип, какво ще гледат хората, ако стартираме и се шмугнем в гората по роудбук или GPS примерно?!
        Трябва да се разбере, че аз също искам състезание по роудбук или GPS затова се оборудвахме с холдери и GPS-и, но то не е свързано с атракция, а да се накефим ние
        Ендурото и сексът не са шега работа !
        -------------
        Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
        http://crazy-job.com

Коментар

• Бистрица(София) няма да има, защото имахме сериозни затруднения с разрешителното последният път и вече няма да им се молиме на тия, а пък за рушвети и дума не може да става. Има градове където кметовете се кефат на подобни мероприятия а не се опитват всячески да ги спъват, там е по добре да се правят състезания...

Коментар

• Така е. Скоро ще правим само в малките градчета, а в по-големите - в зала!
            -------------

Коментар

• Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
              Ха сега!
              И аз мисля, че от тези кръгове няма как да отпаднат някои.
              Има има.Щумен е през декември.Според вас е късно,значи може да е традиционно.Още повече,че имам желание да е по пътна книга,Пък и аз ще участвам така
              А ако трябва да определим друг кръг,аз гласувам за Севлиево,заради проблемите с маркировката,слабата (според мен) организация и най-вече заради скучното трасе.Райчо да не ме намрази сега Просто както винаги съм обективен.

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
              Ако го направим по тези места пък от друг тип,какво ще гледат хората,ако стартираме и се шмугнем в гората по роудбук или GPS примерно?!................но то не е свързано с атракция,а да се накефим ние
              Хм...Е всичко заради публиката ли се прави.
              Виж,публиката е важна заради комерсиалната страна и за популяризирането на спорта(ужким),но за това зададох въпроса с противопоставянето на качеството на състезанието и атракцията за публиката.Звучеше ми и в предишни изказвания така,че се приказва за публиката като приоритет номер 1!?Което лично на мен не ми харесва!В края на краищата ние цирк ли ще правим или състезания?
              Ако има два типа състезания-тези включени в шампионата и други-традиционни,то спокойно може някои (от традиционните поне) да не са с мисъл ПЪРВО за сеирджиите
              К. Кулев

Коментар

• Относно публиката НЕ знам публика за шампионат и публика за трад. състезание.На вас какво ви става какви са тия глупави проблеми спубликата .Тя или идва да гледа или не.
                А вие защо си мислите че традиционото състезание е някакво тъпо селско и противно ,и никой няма да го посети било състезател било публика .
                Аз съм участвал на по силни традиционни състезания отколкото шампионатни (поледнете кроса в Васил Левски)

закакво се пишат само глупости като искате шампионат карайте на световния.Искаме да правим нещо а какво и ние не знаем.

Дайте тогава да имаме 15 шампионата и да гледаме точките на 7те най добри така по добре ли звучи.Всички караме не къде да е
                ,а на реп.шампионат голяма работа ее

Коментар

• Май не ме разбрахте или аз кофти съм го обяснил?!
                  Исках да кажа, да развием ендурото в две посоки. Едната да е шампионата, в който да търсим атрактивност и за публика и за спонсори, а другата посока да е роудбук, GPS точки, карти и др, където да си правим кефа и ние. Аз съм превърженик на такава система.
                  Е, то не се очертават много кръгове за 2006-та след като Шумен и София отпадат от календара. Дори никой друг кръг да не отпадне, остават 7
                  От това по-малко, мисля че вече ще стане кофти.
                  -------------

Коментар

• Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
                    Е, то не се очертават много кръгове за 2006-та след като Шумен и София отпадат от календара. Дори никой друг кръг да не отпадне, остават 7
                    От това по-малко, мисля че вече ще стане кофти.
                    Защо да е кофти? Колкото по малко са състезанията, толкова по хубавави ще имаме възможност да ги наравим и толкова повече хора ще има, и много хора ще се борят за места. Знаеш ли колко хора ще откажете с тези 12 състезания? Хората са заети и нямат възможността на Жоро да ходят на всяко състезание. Погледнете резултатите от класирането, Жоро щеше да стане шампион с 1-во място за целият шампионат. Това нищо не ви ли говори? За мен многото състезания са минус, а не плюс за шампионата, но какво ли разбирам аз....

Коментар

• И докато сме на тази тема, защо не сметнете колко хора от участвалите в шампионата са били на повече от 5 състезания и какъв процент са те от общата маса? След това си задайте пак въпроса, какво в съсщност искате да правите? Състезание облаготетелстващо масовият участник или състезание облагодетелстващо шепа хора? Не искам да обиждам никой и дърпа чергата към себе си, но не мога да разбера, на каква база разисквате подобни решения, имам предвид някакви солидни данни и прогнози??? Да не говорим, че разискването на колко състезания да има е малко като "рибата в морето, а тигана на печката". Мисля, че преди това ще трябва да си зададете въпроса колко ще излезе като пари едно състезание? Кой ще се нагурби да го организира по новите изисквания. Какви са тези изискваниия? Да не се окаже после, че от 12 състезания останат само 3...

Коментар

• Не е гаранция, че малкото на брой състезания, ще вдигнат масовостта
                        Дори подобно твърдение звучи несериозно Събине. Във всички спортове се стремят към повече състезания, за да се популяризира и развива даден спорт. Има местни пичове, участващи само на кръговете, които са близко до центъра, в който се провежда кръгът.
                        Естествено ще разчитаме само на такива центрове, които имат потенциал да организират състезане на ниво. Ще се проведат разговори с тях ище се уточни бройката, но доколкото знам желание за състезания са изявили от още поне 4 града, така че нещата вървят добре.
                        Освен това в Устава на всяка федерация основните приоритети са:
                        1. Развиване на масовия спорт;
                        2. Развитие на детско-юношески спорт.
                        Без тези два показателя всяко начинание е обречено на неуспех.
                        -------------

Коментар

• Без тези два показателя всяко начинание е обречено на неуспех
                          точно така е
                          шампионата не е клуб за приятели
                          който може и иска да ходи отиве който не иска не
                          не може да се твърди че е шампионат една верига от 3-4 състезания
                          ако трябва да го направим примерно два от най слабите резултата да не влизат в класирането
                          но не и да ограничаваме броя състезания и да убиваме мерака на хора да организират кръгове само щото някой го мързяло или не му се ходело или нямал пари да иде на всички кръгове
                          не знам аз на тези организатори поне които изброих по нагоре не виждам на кой от тях и с кви мотиви ще му откажем да направи кръг
                          а и ако си мислите че с 3 състезания ще си вдигнем нивото -много се лъжите
                          лично аз искам да се науча да карам добре а не да ида на три състезания и да си мислим че можем да караме
                          а и колкото повече са по реално е класирането
                          ОСВЕН ТОВА никой не говори за 12 кръга 7-8 смятам че е нормално
                          но така или иначе тва са приказки наизуст
                          трябва конкретно да се види
                          кой къде кога иска да прави кръг и тогава да се говори

Коментар

• Принципно е така, но в момента сме в началото и между това какво ни се иска и какво имаме възможност да направим КАЧЕСТВЕНО, разликата е ОГРОМНА. Ако има 12 състезания за 8 месеца, това означава всяка 3-та седмица състезание, което пък означава че трябва да има екип от федерацията, на който да се поемат всички разноски да ходят по всички тези състезания и да помагат на месните организатори за да може да се подържа едно качество на състезанията, което означава че тези хора ня трябва да работят нищо друго и трябва да им се плаща+ разноските и отвиваме на едни доста голями разходи, които за сега няма кой да ги поеме...

А да не говорим, че подобен обучен персонал няма...

Така че какво обсъждаме в момента? Идеология или следващият сезон?

Коментар

• Първоначално публикуван от mitkov
                              не може да се твърди че е шампионат една верига от 3-4 състезания ако трябва да го направим примерно два от най лабите резултата да не влизат в класирането
                              Аз принципно бях предложил 5, ако някой въобще е чел, какво пиша... а казах че може да паднат до три, поради липса на желание и средства, а не че трябва да са 3!

За другото си прав, решение да има 2 незачитащи се резултата мисля че ще е полезно.

но не и да ограничаваме броя състезания и да убиваме мерака на хора да организират кръгове само щото някой го мързяло или не му се ходело или нямал пари да иде на всички кръгове
                              не знам аз на тези организатори поне които изброих по нагоре не виждам на кой от тях и с кви мотиви ще му откажем да направи кръг
                              а и ако си мислите че с 3 състезания ще си вдигнем нивото -много се лъжите
                              лично аз искам да се науча да карам добре а не да ида на три състезания и да си мислим че можем да караме
                              а и колкото повече са по реално е класирането
                              ОСВЕН ТОВА никой не говори за 12 кръга 7-8 смятам че е нормално
                              но така или иначе тва са приказки наизуст
                              трябва конкретно да се види
                              кой къде кога иска да прави кръг и тогава да се говори
                              Анкетата беше написана 7 или 12 състезания или греша???
                              И стига с тези 3, защото не съм предложил да са три! Моля те чети малко по внимателно, защото иначе се въртиме в един омагьосън кръх на недоразбрани изказвания и не вървим на пред.

Коментар

• За да опровергая всякакви съмнения за връзка на моите твърдения с реалността, ще ги подплатя с конкретно предложение
                                Нагърбвам се с задачата, ако не се намери подходящ човек за това, да стана координатор по трасетата на Шампионата. Няма да ползувам нито стотика за командировъчни от Федерацията, а ще си върша съвестно работата, като се самоспонсорирам, само и само да улесня шампионата.
                                Е, ако някой друг се нагърби с тази задача за мен ще е по-добре, че ще излезе напразно закупуването на нов мотор, но жертвата си заслужава за да върви работата, тъй като един от крайъгълните камъни на усъвършенствуваната система, която ще приложим е трасе координаторът
                                Ако има други кандидатури, с радост ще се откажа.
                                Моето мнение е, че трябва минимум да са 7 кръга от шампионата + други по роудбук, компас, карта, GPS или по мъха на дърветата.
                                -------------

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X