Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предложения за Ендурошампионат 2006.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• аааааааа трабва да има живи хора на контролите
    и де си записват и отмятат кой кога е минал
    също така да имат пожарогасител при тях и някаква аптечка
    може би дори и шише вода и малко резервен бензин
    също е добре да имат и радио или тел връзка със съдията на състезанието

Коментар

• Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
      Не знам, мисля че най удачно наистина ще е с карти.
      На състезанието в Шумен отново имаше пропуснати печати от контрола върху каската и хубаво, че контролата отново водеше протокол, иначе първите щяха да минат доста назад не по тяхна вина
      Голям зор е махането на този стикер от каската бе!
      Като правих теста на новия мотор онзи ден още не бях си изджигъркал стикера от Шумен, та ме вижда една позната блондинка и ми вика: "Сигурно ти е счупена каската, че си я залепил отзад?! Ами кой ги рисувал тия човечета на лепенката?"
      Казах и, че така си отбелязвам смачканите пешеходци!
      Съгласен, но не трябва да е на врата, защото е много опасно.

Коментар

• По т.1
        Мисля, че най удачно е това да се направи на събранието в Стара Загора на 30.12. и веднага след Нова година да се регистрира Федерация. Водещ на събранието ще бъда аз, за което ще се подготвя и ще публикувам във Форума дневен ред.

2. Правилата да се вземат в сбит вид от това, до което сме стигнали тук, но да се подредят по категории. За справка може да се ползува правилника на U.E.M.
        Отговорник Митков

3. Инструкциите за съдии да се напишат, размножат и да се връчват на гл.съдия на всяко състезание за свдение и изпълнение. Трейс координаторът да подготви такива и за контролите!
        Отговорник Координаторът по трасетата (трябва да се избере такъв още в Стара Загора)

4. Изисквания за лицензиране. Мисля, че Калин Кулев има най-голям опит в това!
        Отговорник Калим Кулев и УС

5. Регламент за кое? То не се ли припокрива с 2? Сигурно имаш предвид точкуване, класиране и т.н.
        Отговорник Митков

6. Такси. Те ще се заложат в регламента! И аз желая да няма изключения като миналата година. Там имали някой лев, та таксата е 10 лева, другаде 7,65! Да се определи задължителна такса, която да е еднаква за всички състезания. Състезателите с лиценз няма да плащат такава. Тя ще влиза в сумата за лиценза и сборно трябва да е по-малко от таксата за самите състезания. Събраните пари да отиват във Федерацията, тъй като там ще трябват доста пари
        Отговорник УС

7. Хонорари. Сложен въпрос! В началото не трябва да се разпростираме много и ще трябва да се работи повече на доброволни начала, докато тръгнат нещата. Повечето хора едвам отделят средства за състезания, а клубовете са малко и нямат бюджет. Нужно е да се намери генерален спонсор на шампионата, но това може да стане едва след регистрацията.
        Отговорник УС

8. По счетоводството. Необходимо е избиране на ревизионна комисия, която да следи движението на средствата. Като начало мисля, че председателят трябва сам да се грижи за това, а и по перото приходи/разходи, както казах няма да има толкова много работа. Федерацията да се регистрира като сдружение с идеална цел
        Отговорник Председателят и рев.комисия

9. Всеки лицензиран състезател си вади задължително медицинско. Калин ще обясни как стоят нещата тук.
        Отговорник Кулев

10. Календарът за 2006-та ще трябва да се уточни още в Стара Загора, затова призовавам организаторите-домакини да дойдат с предложения за дати и само да се стиковат нещата.
        Отговорник Жоро Хаджиев

11. Разбира се тази година ще трябва да се уеднакви маркировката. Нормите отново да се вземат от тези на U.E.M. Мисля, че най-евтиният вариант е изрязани знаци на плотер, залепени на бял фон. Така бяха на световното. По същия начин са и стрелките. Мисля, че Федерацията ще трябва да осигури тези маркери, за да са еднакви навсякъде. В правилата да се заложи максималното разстояние за поставяне на маркери. Мисля, че 200м е добре, а минималното да зависи от конкретната ситуация.
        Отговорник Митков

12. По тази точка, нека да се процедира така: ако се налага на дадено състезание това да се прави, тогава да се прави! засега нито имаме забрани, нито някакви кой знае какви ограничения. На местна почва да се водят преговори, ако се наложи. За София сигурно ще е необходимо!
        Отговорник организаторът

13. Застраховки + трети лица. Този въпрос ще трябва да се подложи на дискусия, тъй като има много странични последствия и в едната и в другата посока. Ако се вземат много радикални мерки от това може да пострада масовостта, за която се борим! Да се направи консултация с със съответен компетентен орган.
        Отговорник УС

14. Лого
        Отговорник Събин

15. Уеб страница. За целта ще трябва да се предоставят всякакви снимки, филми, решения, календари и документация на човека, който ще прави проекта.
        Отговорник Венци Петров

Коментар

• системата с лицензите леко ме смущава а и има някои трудности по прилагането и
          ще трябва добре да се обмисли
          освен това ако състезателите с лиценз не плащат такса то постепенно
          към края на сезона вече никой няма да плаща такса и организаторите ще са затруднени
          може би тези с лиценз да плащат на половина
          не знам трябва да се обмисли добре
          освен това лиценза трябва да е така направена системата по придобиването му че да се взима без излишна бюрокрация а възможно най лесно

хммм... абе знам че няма да сте съгласни но дали не можем да проведем некви преговори с мотоциклетната федерация да помогнат ако могат с нещо
          нали точно това им е работата
          с която се занимават професионално тоест взимат заплати
          не може да се организира шампионат в който участват 200 души с мотори а те хич пет пари да не дават
          преди време например хармалийските рокери организираха рокер сбор на морето
          говориха с гн Николов и той им бе отпуснал около 5000лв доколкото си спомням
          а ние тука сме много повече от един събор
          мисля че могат и трябва да помогнат поне малко от федерацията
          но може би и да не съм прав
          между другото бланшар като говорихме на серес ме пита кой е шеф на федерацията в бг и като му казах каза че май го е виждал но не са разговаряли но ми каза че задължително ще говори с него като се видят там на техните годишни събирания на FIM става въпрос
          ако искате нека разговаряме с тях пък ако реагират не адекватно си продължаваме както ние си знайм
          аз преди време бях говорил с тях и те ..нищо
          ама тогава бе по друга работата смятам че ако сега им се поиска някакво съдействие и ако се разберем нещо те ще могат доста да ни помогнат
          знам че някои няма да са много съгласни но не реагирайте прибързано
          нека поговорим с хората да видим кво ще кажат а ако нищо..то ще сме си измили ръцете поне

Коментар

• Вчера в "Моторспорт екстра" представиха сравнително подробно всички мотодисциплини - беше ревю за годината, имаше и интервю с Богдан и т.н., а накрая казаха, че са много щастливи да обявят,е вече има нова дисциплина - голеема радост) и си помислих, че току-виж споменат нещо за ендурото, но....ЙОК - идеше реч за СКУТЕРИ - от репортажа се видя, че участват около 7 души на състезанията... Но пък Федерацията си им раздаде наградите и са си в календара.
            Сигурни ли сте, че те знаят изобщо за този шампионат???
            [url=www.offroadbg.net][img]http://forum.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic12_1.gif[/img][/url]

Коментар

• софия
              не ми се вярва хич нищо да не са чули за това
              а и калин кулев е дружка с тях и бучака също че и други от участниците
              но вместо да се питаме знайш кво ми хрумна
              нали си журналист -иди го попитай
              ще е интересно

Коментар

• така или иначе за да направим европейски шампионата например няма как и те да не са вътре
                а и според мен дали в по близко или по далечно бъдеже ендурото ще се включи като дисциплина и в техните календари

Коментар

• Тоя "Мотор спорт екстра" и аз го гледах.
                  На награждаването имаше познати лица от ендурошампионата - Калин Кулев, Вендо и Катката (Кадир Масар).
                  Броя на хората които участваха в ендурошампионата за тази година може би е колкото броя на хората от всички дисциплини на БФМ взети заедно
                  За ендурото, обаче нито дума, макар че в сравнение със състезанията на БФМ нашия шампионат е направо навалица.
                  Мисля си че това е тенденциозно защото не е под тяхната шапка, ама знам ли??
                  Все пак предложението на Митков да се направи контакт с БФМ е логично.
                  2010 CRF 250 R

Коментар

• Когато се умуваше около федерацията имаше идея, дали да не направим нещата към тях и Гълъбин говори с някой от федерацията за среща с Б.Н. Оказа се обаче, че той нямал интерес да се среща с нас, защото не ни взимал на сериозно. После като поразучих колко пари иска за да се направи състезание към тях, разбрах че това е невъзможно за нас прекратихме опити за среща.

Коментар

• А може би е по-добре да не се хабят сили и енергия в тази посока - контакт с БФМ в лицето на БН.
                      2010 CRF 250 R

Коментар

• Мда.
                        С Жоро сме писали по едно и също време последните си постове. И двамата мислим еднакво. Аз с един ред, той с 11 реда
                        2010 CRF 250 R

Коментар

• Първоначално публикуван от mitkov
                          не знам може би ако някой който го познава говори с него ще е по добре
                          например калин
                          или бучака или вендо а може и делегация от тримата
                          Да бе, Бучака като го видят и ще го понесат на ръце за да го вкарат вътре! Всички знаят какви бяха причините един голям талант да напусне кроса.
                          Трябва да повярваме в силите си и нещата ще потръгнат, убеден съм в това

Коментар

• Така е Митак!
                            Предлагам ви да спрем разискванията по този въпрос и да ги правим на срещи на живо, че така се отклоняваме от важното
                            Митков, виж за кои от точките ще се подготвиш, че няма време.
                            И аз започвам да действам по моите задачи, че много работа има още да се свърши

Коментар

• Богдан знае за нас със сигурност, но мисля че има достатъчно проблеми на главата си за да му се занимава с нас. И без това едва свързват двата края и са затънали в дългове.

Митков, отконяваш темата, да не говорим, че 90% от регистрацията на нашата федерация е свършено като работа и връщане назад няма, защото адвоката ми е дал документите, трябва да си напишем имената да направим събрание на което да изберем УС, прецедател(и зам. прецедатели ако искаме) и пускаме документите. До 30-40 дена трябва да е готово всичко. Останалите документи и правила е това за което трябва да се притесняваме и да гоним.

Коментар

• Правилно мислиш, но действителността е друга.

И да не забравите за срещата на обяд на 30-ти в Тенис Джаз Клуб
                                Там безалкохолното и мезетата са от мен! (никакъв алкохол по време на събранието!)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X