Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Национален шампионат Ендуро - 2005

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Аз съм ЗА

Коментар

Макар, че се очертава за този сезон да съм само зрител.
      Искам да похваля организаторите за свършената работа и да им пожелая да не срещнат трудности с организацията на всеки един от кръговете!
      Присъединявам се към посочените от Жоро Хаджиев правила!

Коментар

Жоро, виждам един много сериозен проблема в предложеното от теб:

· Как ще определиш кой е аматьор? *

Вече си представям как сума хора ще се събират около теб и ще те питат, “Абе лицето Х със лицето У ли ще се състезава. Ааааа това не е честно, ти знаеш ли той колко е добър и единият и другият, ами аз за какво да участвам и т.н.т.”

Аз примерно не се чувствам такъв и бих се състезавал в по горен клас. Не се обиждай, но предпочитам да се състезавам с Бочака, Кулев, Вендо, Суйката и дори лицензирани кросаджий, защото само там победата ще ми донесе удовлетворение Сигурен съм, че и Кулев, Бочака, Вендо и други Мотокрос ветерани не се чувстват аматьори.

Ако няма хора за про клас - няма. Ама ако няма про клас със сигурност няма и да се съберат хора за него!

Идеята ми е хора, които са много по добри от останалите да не отнемат местата на истинските аматьори (по скоро “любители” че от аматьори някой може да се обиди)

Кулев е прав, че основите трябва да са правилни, защото иначе ще има негативни реплики години наред от рода: “За какво да ходя, само за пълнеж, да им плащам такси и да се състезавам заедно с кросаджий”

Двойката Бочака и не помня кой бивш крос и още 3 такива двойки и за какво да идват да се състезават хората. Масовостта е чао. Ти примерно, кой ще биеш от изброените по горе хора? Ами тогава за какво да се състезаваш??? Това е логиката която трябва да гоним. Добре ще махнем класовете по кубици, да не разводняваме нещата, ама дайте шанс на по обикновените хора за изява, хора с XR-и и т.н.т. Про класа е така формулиран че да накара хора като мен, Суйката, Бочака, Кулев, Вендо да отидем там и да се състезаваме с най добрите. А хора като Гълабин, ти, Еди и други скучаещи милионери които карат по 5 пъти в годината да се състезават за нещо. Нали се сещаш гордостта на мнозина как ще ги изстреля в Про клас, колко много хора се мислят за Про.

Ще забраним само двойка от лицензирани кросаджий.

Знам че става сложно, но светът е сложно място. Ако правим нещо да го правим както трябва още от началото. Да не мислиш че на мен не ми е сложно, утре в почивният ден трябва да дръпна регламента на FIM за ендуро, да извадя от него каквото мисля че е за приложимо за нас, да го преведа на Български и да го пусна да го видите...

Коментар

Събине може би ще ти е интересно но имам един учебник БЪЛГАРСКИ за студенти в ВИФ в който са описани някои неща за ендуро състезанията.Топлодолски мисля че беше авторът самия той навремето е бил от топ състезателите по SIX DAYS в европа мисля че даже е вземал и първи места.Но както решиш просто ми доиде на ума

Коментар

Първоначално публикуван от sabin

Вече си представям как сума хора ще се събират около теб и ще те питат, “Абе лицето Х със лицето У ли ще се състезава. Ааааа това не е честно, ти знаеш ли той колко е добър и единият и другият, ами аз за какво да участвам и т.н.т.”
            Като се съберат такива хора и започнат да задават такива въпроси може да им се отговори: Ами вземете да потренирвате за да станете добри. То карането само с приказки на маса не се научава. Нали това е смисъла на състезанията - да се види всеки колко може и къде е в кюпа. Който иска да е първи на всяка цена да си организира състезание с децата от махалата и да ги бие.
            Аз смилъла на състезанието го разбирам така: да си наясно с възможностите си, да гледаш какво правят по-добрите и да се стремиш да ги стигнеш (задминеш).
            Ако тръгнат всички с голямата кошница да събират награди, повече от едно, две състезания не могат да се организират. Освен първите няколко човека в класирането всички други ще са МНОГО ОБИДЕНИ, защото не са взели нищо и повече на "нагласени" състезания няма да ходят.
            По тази логика всеки който не добър спортист или професоналист трябва да ходи да бере портокали в Испания да речем. Ама може да се окаже, че и в това не може да е първи и тогава не знам.

За това кой е аматьор отговора е прост. Щом не си вадиш хляба от дадена дейност значи си аматьор в нея.
            2010 CRF 250 R

Коментар

Всъщност като МУДРИМ регламент трябваше първо там да погледнем- FIM и учебниците.Правилата които ще намерим там са изпитани многократно!И една година да спорим тук,пак няма да измислим това което можем да вземем на готово и просто да пригодим за нашите условия!Мисля,че няма смисъл да се коментира това и онова,преди да се погледне първоизточника-хората измислили ендуро състезанията.Сами виждате че след всяко ново конкретно предложение излизат много нови проблеми...Предлагам да поизчакаме Събин да преведе това което според мен ще бъде готовото решение(е с малки корекции).Жоро надявам се че това няма да е фатално.Напълно разбирам сериозността на положението.Дано да стане бързо и вие да можете да го изчакате...

В правилника на FIM обаче едва ли ще има разделение на профи и ама...Това вече ние трябва да си го измислим.Според мен:
              Нека да има ясна категоризация за профи!Примерно-всички настоящи и бивши (такива които някога изобщо са били) кросисти да се сметнат за профи.За мен,Събин и т.н да решат останалите.Нямам нищо против да се състезавам и в клас MX GP ако има такъв.Далеч съм от всякакъв професионализъм в мотокроса,но ако бъда опраделен като профи,това само би ме поласкало и с радост ще се състезавам с кросистите
              К. Кулев

Коментар

ОК. Нека Събин извади правилника и ще решим. Искам да ви кажа преди това нещо. Основните положения ми ги изпратиха от чужбина преди 2 месеца.Хората там имат традиции и развиват този спорт от втората световна война насам! Нямате си представа колко хора в Италия,Франция,Германия,Испания,Австрия и Англия се занимават на различни нива с ендуро.Там има професионални и аматьорски лиги.Състезанията също са отделно, а в момента в България няма нито един човек, който професионално да се занимава с това.Значи всички са аматьори в ендурото. Тогава - всички в общия кюп. Ако искаме да се придържаме към правилника още от сега, да го направим! Това разделяне на две категории не ми харесва, тъй като от нашият клуб има поне 4-5 човека, които със сигурност ще искат да се състезават с най-добрите,тъй като аз смея да твърдя,че за истинско ендуро те са подготвени много добре.Научени са да минават препятствия и трудни терени,а това както казахме е голям плюс,тъй като до сега в България всеки крос извън пистата се смяташе за ендуро.Не можем ние да им определяме на тези и на други хора къде ще се състезават.
                Ако трябва да спазваме международния правилник, то трябва да има класове и разделение и при машините.Т.е. съществуват две положения.Или ще се придържаме стриктно към международните норми и всички ще са в кюпа, а ще се разделят на кубуци или както го решим ние субективно.Ако спазваме 1:1 правилата, там нямат право на участие мотоциклети без фар!!! Да отрежем тогава тези с кросовите модификации ли?Те ще са 50% от всички.
                Казах си мнението, сега ВИЕ сте наред и дано стане по-бързо, че времето ни притиска.

Коментар

Чакай сега нали Събин написа последните кръпки пак отначало да не се връщаме международните стандарти не могат директно да се приложат изведнъж от тях трябва да се извлече това което може да се приложи в момента и постепенно да вървиме натам мисля че Събин достатъчно добре формулира нещата

Коментар

Току що пак направих справка.Аматьорските асоциации там сами определят правилата си. Всяко състезание е различно и в аматьорския раздел нещата са по-либерални.
                    Разновидности: Off road, Dirt trak, Hillclimbing,Grass competition и др.
                    За състезатели: Джуниър-млади , Експерт и Сеньор- над 40г.

В професионалния шампионат: три класа (от 2004г):
                    Enduro I - 125 двутактови/250 четиритактови;
                    Enduro II - 250 двутактови/450 четиритактови;
                    Еnduro III - над 250 двутактови/над 500 четиритактови
                    Накрая се прави и Overall класиране по времена от всички класове.
                    Гледам,че първите два класа си разменят първото място в Overall постоянно.
                    Ха сега да решаваме к'во ще е нашето състезание

Коментар

• Ето ви и моето мнение:

1. Нека махнем понятия като професиналисти,кросаджиии и т.н.Предлагам да има 2 класа: експерт open и хоби примерно.Всеки който се чуства добър в този спорт ще кара в експерт, ако не - хоби.Не вярвам на някой от добрите да му донесе удоволствие да размаже състезателите в по-ниския клас.И освен това- обособяването на майсторки клас обезмисля условието двойката да е профи+аматьор.
                      2. Участие по двойки
                      3. Без класове по кубици
                      offroad фен
                      1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                      TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

• Именно...

Коментар

• Първоначално публикуван от Dimitar
                          Първоначално публикуван от sabin

Като се съберат такива хора и започнат да задават такива въпроси може да им се отговори: Ами вземете да потренирвате за да станете добри. То карането само с приказки на маса не се научава. Нали това е смисъла на състезанията - да се види всеки колко може и къде е в кюпа. Който иска да е първи на всяка цена да си организира състезание с децата от махалата и да ги бие.
                          И какво ще постигнеш с това? Ще го промениш ли?

Не просто ще го изгониш. А защо да не му дадеш клас в който да се състезава??? Лошо ли е това????

Офроуда в БГ много западна именно от това че на хората им писна да се състезават с Много-Много по добри. А за да станеш добър се иска не само желание а и много $$$. Така че моля не ми давайте уроци по надлъгване, защото това е далеч извън темата

ПИТАМ ЗА ПОСЛЕДНО И СПИРАМ ДА СЕ ЗАНИМАВАМ С ТОВА АКО НЕ МИ ОБЯСНИТЕ НОРМАЛНО И ТОЧНО – КАКЪВ ПРОБЛЕМ ВИЖДАТЕ В ПРЕДЛОЖЕНОТО ОТ МЕН В СЪОБЩЕНИЕ ОТ Съб Мар 12, 2005 11:44 am?

Съжалявам много ама нямам достатъчно време да чета куп общи приказки

Коментар

• Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
                            Току що пак направих справка.Аматьорските асоциации там сами определят правилата си. Всяко състезание е различно и в аматьорския раздел нещата са по-либерални.
                            Разновидности: Off road, Dirt trak, Hillclimbing,Grass competition и др.
                            За състезатели: Джуниър-млади , Експерт и Сеньор- над 40г.

В професионалния шампионат: три класа (от 2004г):
                            Enduro I - 125 двутактови/250 четиритактови;
                            Enduro II - 250 двутактови/450 четиритактови;
                            Еnduro III - над 250 двутактови/над 500 четиритактови
                            Накрая се прави и Overall класиране по времена от всички класове.
                            Гледам,че първите два класа си разменят първото място в Overall постоянно.
                            Ха сега да решаваме к'во ще е нашето състезание
                            Какъв е проблема в това което аз предложих, защо не ти харесва???

Коментар

• Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
                              1. Състезание по двоики.
                              2. Лицензиран състезател участвува само в двойка с аматьор.
                              3. Няма делене на класове по куб.см.
                              Жоро, ако допуснем профи състезатели да участват, не можеш да ги задължиш да карат с по слаб от тях защото двойката ще загуби всякакво темпо и ритъм.Аз си счупих крака защото постоянно се оглеждах назад за да видя идват ли едни пичове които караха доста по-бавно, вместо да си гледам пътя.Бай Васил един клон го свали от мотора докато гледаше за изоставащи.
                              За двойките нямаме спор така че мисля да спрем да го коментираме повече!
                              За класове мисля че последното което предлагам: EКСПЕРТ open и ХОБИ е най-реално, дано и другите да са съгласни с мен.Ако се събират достатъчно мотори догодина може да раделим хобито и по кубици,т.е. това което предложи Събин.

ПП:Ако класирането е 2-та класа + генерално то точкуването трябва така да го направим че първият в ХОБИ да взима по-малко точки от последното място носещо точки в ЕКСПЕРТ Open. Така ще насърчиш по-неопитните да се развиват,да карат в горния клас,съответно повече точки и по напред в генералното.Ако отпадне генерално класиране,т.е. да има две отделни класирания то точкуването по места може да става с равен брой точки и за 2-та класа
                              offroad фен
                              1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                              TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

• Първоначално публикуван от Galabin
                                ПП:Ако класирането е 2-та класа + генерално то точкуването трябва така да го направим че първият в ХОБИ да взима по-малко точки от последното място носещо точки в ЕКСПЕРТ Open. Така ще насърчиш по-неопитните да се развиват,да карат в горния клас,съответно повече точки и по напред в генералното.Ако отпадне генерално класиране,т.е. да има две отделни класирания то точкуването по места може да става с равен брой точки и за 2-та класа
                                Моето предложение е да има 2 класирания, т.е. Про/Експерт и Хоби.

Съотношението на точките между двата класа са за евентуални прехвърляния от единия към другият.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X