Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Национален шампионат Ендуро - 2005

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Национален шампионат Ендуро - 2005

Колеги,Мотористи,
    предлагам ви да разискваме темата за Ендуро шампионата, която беше подхвърлена из форумите тук-там
    Ето, вече на няколко места се направиха подобни състезания - Шумен, Габрово (поне аз за тези зная).През април твърдо сме решили да правим такова и в Стара Загора.Със Събин сме си говорили по този въпрос,а и други се изказаха положително за такова начинание. Мисля, че трябва да заформим поне 5 кръга за да стане добре, но ще са ни необходими ДОМАКИНИ, които да се нагърбят да организират съответния кръг в своя регион
    Предлагам ви, ако има такива идеи да ги споделите във форума, след което да направим една среща с представители на всички ДОМАКИНИ за уточняване на подробностите и т.н.
    Имаме уверението на г-н Венци Петров, че и те ще помогнат в организацията.
    Не се плашете,ако в началото няма спонсори! Ще разчитаме на такси от участия и своите възможности, докато състезанието се популяризира достатъчно, а имаме намерение да го направим такова.
    Всяко начало е трудно, но май само в България не се провеждат такива състезания Време е.
    Приканвам ви към по-активно участие,тъй като трябва да се изготви програма на кръговете преди състезанието в Стара Загора.
    И си купете или направете РОУДБУК ЧЕТЦИ
    Ендурото и сексът не са шега работа !
    -------------
    Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
    http://crazy-job.com

Чета този форум от седмица и не знаех че вече е имало ендуро състезания, много ЗА съм да има все повече, ама направете около София-искам да гледам! Знам една австрийска фирма, която спонсорира такива състезания там и има сериозно присъствие в България. Трябва да се пробва

Коментар

Жоре,старозагорци вече сте минали предполагам по пътя на организационните истории,та мисълта ми е да постнете тук изискванията за да се проведе едно състезание, да ги видим всички.И дай да измислим да ги правим роудбук четците,щото тая цифра дето ми я споменават (400 eur) не знам колко човека ще си купят!
      offroad фен
      1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
      TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Мисля че мога да организирам изработката на роадбук цетци, но без електромотори и осветление защото става мого сложно и няма да имам време да ги направя. Ще изкопирам формите на моя. Ще говоря тази седмица с майтори да видя колко ще струват...

Коментар

Пичове, днес говорих с моторджии от Троян, Севлиево. Всички са много навити да организират кръгове в техните региони и мисля, че нещата ще тръгнат
          Колкото до организацията, доста се интересувахме за това от наши и чужди източници и много скоро ще я пуснем за обсъждане.

Събине, чудесна е идеята да се направят мануални роудбук четци и ако организираш нещо ще бъде чудесно Нали видя как в Шумен Калин, Вендо и другите си бяха направили от тръбички.Е, примитивно,но все пак им свършиха работа. Не вадеха роудбука като нас от пазвите.

Как мислите, утре да говоря ли със сопотлии, успоредно с закриването или откриването на сезона да правим и кръг до Богдан
          Ендурото и сексът не са шега работа !
          -------------
          Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
          http://crazy-job.com

Коментар

Да, разбира се - говори. Въпросът е кой ще направи роадбук-а. Ти ако си започнал да го правиш вече предполагам си разбрал че не е лесна работа. Между другото имам образец на комютърен Excel-ски фаил и мога да ти го дам. Пусни ми на ЛС кои ти е е-маил-а.

Коментар

Интересна тема. Подобна и аз пуснах с анкета в един друг форум предполагам че някой я е чел. Та от вашите постинги разбрах че наистина има много запалянковци и ако се организира състезание ще се съберат доста фенове.
              Второто което искам да попитам е следното. До колкото разбрах никой не търси помощ от Българската Федерация по Мотоциклетизъм (БФМ). Или не искате тя да организира ендуро шампионат. В смисал че там има идея за организиране на такова нещо, но момента там е доста сложен. Знаете за оставката на Богдан Николов и т.н. Както и в другият форум казах (не се изтъквам) имам добър контакт във федерацията, който ми е обещал че след като се успокоят нещата ще говори директно с Богдан Николов за организацията на такъв вид ново състезание. Знам че на много хора не им е добро мнението за федерацията и за Богдан и че го обвиняват в много работи, което е съвсем нормално за България. Но лично моето мнение е че с какото се е захванал той го е направил. Примери има много : Пистата Горна Росица, от тази година Супермото ще тръгва като официален шампионат и т.н. Мисля че БФМ ще откликнат и ще организарат може в началото да се почне с едно две състезания да се опипа почвата а от 2006 да стане шампионат.

Много ще ви съм благодарен да дадете мнения за това дето написах и ако имате други варианти или предложения и т.н.

Не искам и да ме разбирате погрешно не се изтъквам или перча просто мога да помогна до някъде с контакт

И последно един малък упрек към БФМ. В България няма достатъчно финанси за развитието на професионален спорт като писта или мотокрос. Факти за това има много. За това е време когато БФМ обърне внимание на любителите и им подаде ръка, като за начало това е организирането на ендуро състезания. Надявам се това да стане!!!

Коментар

Богдан Николов няма НИКАКВО ама АБСОЛЮТНО НИКАКВО участие в развитието на супермотото в БГ

Да не говорим че всичките супермото състезания ще са в Плевен. Ха, това е повече от смешно! Плевен е най гадното място за подобно събитие, но Б.Н. както обикновено дърпа всичко към себе си! Супермото състезания на картинг писта са много по интересни, както се доказа през 2004г, но тъй като Б.Н. няма такава и не иска да плаща скромна сума на тези притежаващи такава, не защото няма кинти, а всички знаят защо...

Ако този човек се включи в подобни мероприятия аз лично излизам от играта, защото всичко ще се опорочи Да не говорим че 6-те ендуро състезания за сезон 2006 сигурно ще се проведат в тревата на плевенската писта

Коментар

Очаквах такова мнение. И нямам намерение да тръгна да обеждавам някого в противното. Отностно супермотото и на мене ми е странно като видех календара, че всичките са на едно място. Но има друг факт. Че нашата федерация е единствената в Европа може би, която дава стартови на състезателите. Вярно че са мизерни пари, но толкова има толкова дава. Ако има повече ще дава повече. И за тази немотия не е виновен само Б.Н а министерството на спорта след като дават те луди пари за другите спортове а не за мотоциклетните. Ето за това той иска да си подаде оставката

Ендуро състезанията въобще няма да се провеждат в Плевен. А в други региони, които изброихте. Пък и Б.Н. не дърпа всичко към Плевен. Според мен е заради финансова гледна точка. Всичко до пари опира. Незнам ...

Сабин ако имаш некво друго предложение или критика дай да обсъждаме. Не всичко в БФМ е розово, но не трябва и да сме против нея си мисля.

Коментар

Колега, писнало ми е да гледам как някой разработва нещо жертвайки всичко и когато дойде време да пожъне успехи идват хиените на готово за да изкарват $$$ и най отвратителното е че после хора като теб ще кажат "Добре че е Б.Н да развие Ендурото в БГ!" както вече му даде кредит за Супермотото където Митко аз и няколко други момчета направихме всичко, а БН не каза и дума за тях на награждаването!

Също така знам че това за съжаление е неизбежно, защото така е устоен света, но аз просто няма да участвам...

В момента, в които се развие този спорт БН или там кото ще го замести ще се намеси, но не да дава а да лапа

Ако имаш истинска информация за финансийте на федерацията кажи да я чуем, защото аз лично се съмнявам да нямат пари, просто искат още. Да не говорим че Приста със сигурност налива яки пари също!

Коментар

За Супермотото може и да си прав не съм запознат. Знам само че тази година ако тръгне Шампионата добре още на първото състезание ще има помощи от федерацията. Но какви дано да доживеем да видим.
                      Отностно парите. Федерацията е бедна като църковна мишка. Факт че не може да изплати таксата за организираното преди две години Световно по мотокрос и факт че няма пари да извади за ново говори че наистина нямат пари. Нямам финансови данни А Приста само за пистата налива ама едвали да са много, при положение че Мартин Чой чак тази година почва професионална развитие и то не с пари на Приста (тоест тяхни малко) а с други спонсори. И според мен е грешно да се говори че Богдан лапал. Ко да лапне то пари в мотоспорта в България няма Спонсори няма. Единствено дето кола са му дали ама то е нормално за федерация. Пак казвам не всичко там е розово, но не е и черно. И не мисля че лично Б.Н работи против мотоспорта в България.

Незнам не искам да ме разбираш погрешно и не искам да се карам с някого за такива работи. Просто трябва да се намери подходящ начин идеята да се осъществи и мисля че може да стане. Ти кажи?

Коментар

Ще се радвам ако греша...

Коментар

Добре тогава. Предложи ти начин как да се организира ендуро шампионат. Като например къде и кога да е първото състезание и т.н.
                          Мисля че и други от тука редовните ще напишат нещо и ще стане като план или нещо от сорта

Коментар

Без да имам претенции, че разбирам особено от ЕНДУРО се питам каква е идеята непременно да участва Българската Федерация по Мотоциклетизъм? Аз лично единственото общо което забелязвам е думата "мотоциклетизъм"?

За мен ЕНДУРОТО или поне това, което аз разбирам и знам за него е, нещо съвършено различно и не виждам какво може да се ползва оттам? Ако въпросът е, че е необходима организационна шапка, която да е съобразена с изискванията на закона за спорта не виждам проблем. Федерация се регистрира по-лесно, отколкото фирма Едноличен търговец...

По повод на оффроуд шампионата си направих труда и се поразрових в юридическата материя и мога да ви кажа, че една ново регистрирана фондация има абсолютно същите права и възможности като Автомобилната федерация например. Разликите са дали министерството на спорта ще я припознае като достатъчно популярна, за да я субсидира, но това важи с еднаква сила за всички и специално за офроуда според мен никога няма да стане.

Абсолютно съм съгласен със Събин че влизането под каквато и да шапка ще е свързано с намесата на интереси които вече нямат общо с идеята а с парите. Хубавата-лоша новина е, че едва ли скоро ще има пари в този спорт така, че ако някой ще иска да се намеси ще е повече, за да обслужва някакви малки собствени интереси, отколкото да изкара големи пари...
                            VPetrov.photography

Коментар

Венци, винаги намираш правилните думи да обясниш нещата както трябва.

Що се отдася до шампионата ще органиазираме и в София подобно състезание, но след Старозагорското.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X