Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Национален шампионат Ендуро - 2005

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

VPetrov прав си трудно министерството на спорта ще отпусне допълнителни пари за ендуро шампионат.

Благодаря за мненията. Хубава тема стана за да се види на къде духа вятъра

Коментар

И аз съм съгласен със Събин, че с БФМ ще се опорочът нещата с ендурото от гледна точка на това, че шапката която ще сложат отгоре ще е толкова голяма, че ще похлупи всичко.
      Иначе ендурото според мен има общо с моторите и си мисля, че би било добре БФМ да си има отделни звена, но не само мотокрос и шосе, ами и ендуро, писта(спидуей) и т.н. и всичко да е там за доброто на мотоспорта, но за съжаление това е само на теория, а на практика нещата са доста по-различни.
      Исказах личното си мнение и виждане по въпроса, ако греша някъде ще се радвам да ме поправите.

Коментар

Колеги,
        Предлагам ви да си остане варианта,за който говорихме в началото.
        Нека поне тази година да го направим със собствени сили.Ендурото е едно голямо удоволствие и поставянето на състезанията под "шапка" ще го откъсне от основното му предназначение и връзката с хилядите наши колеги, които както и ние си караме и за удоволствие.
        Състезанията,които мислим да направим няма да откъсват ендурото от основната му същност.Не искаме да се делим на майстори и чираци, тъй като на този етап всички сме си аматьори.Не искаме по този начин да създаваме граници и прегради между самите нас, а да продължим да се разбираме и подкрепяме, както сме го правили до сега.
        Ако БФМ желае,нека да изгради тим от прфесионалисти за високи спортни резултати,но вярвайте и ние ще я объркаме ако почнем структурата от горе надолу
        Искам да попитам и нещо друго.Някой ходил ли е от БФМ на истинско ендуро. За този вид спорт никога не са се полагали грижи, не се е популяризирал и ред не е писано в медиите, освен в списанието Off Road. Та скоро четохме "компетентни" изказвания от един от шефовете на БФМ относно Париж - Дакар Това е то истинското отношение към ендурото и хилядите, които го практикуват в България от страна на Федерацията.
        Напълно подкрепям Събин и Венци и ВИ предлагам тази година да направим състезанията със свои сили, като взаимно си помагаме!
        Предлагам ви след като намерим потенциални "Домакини" за кръговете да се съберем в Сопот или Карлово(център на Б-я) на разговор със всички.
        Ако има други предложения, моля, направете ги!

Коментар

Преди десетина дена ви постнах мнението на БН за ендуро състезанията (за Дакар конкретно)! Пича това дето го каза тогава направо ме разби! Освен това не съм съгласен ние да направим шампионат, а после някой да се бие в гърдите какъв велик организатор е и как мотоциклетизма в България дръпнал през последните години.
          Така че , каквото правим, даси го правим сами!
          offroad фен
          1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
          TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

ендуро шампионат 2005

Дайте по-конкретни идеи, че да почнем да търчим по спонсори!
            Смятам, че има шанс за някакво финансиране от тях, макар и да не е голямо в началото.
            Мисля също, че трябва да се направи специална сбирка по въпроса и да се уточнят нещата. Какво ще кажете?

Коментар

Точно това имаме в предвид, но до края на седмицата ще разговарям с колеги от другите градове за да си осигурим поне 6 кръга състезания и тогава ще направим срещата, за да да могат да присъстват всички.
              Всъщност мисля,че 5 кръга вече ги имаме,така че остана още един, а може да станат и повече, защо пък не
              От април до декември постепенно ако можем да попълним всеки месец, пък ще е върха

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
                Точно това имаме в предвид, но до края на седмицата ще разговарям с колеги от другите градове за да си осигурим поне 6 кръга състезания и тогава ще направим срещата, за да да могат да присъстват всички.
                Всъщност мисля,че 5 кръга вече ги имаме,така че остана още един, а може да станат и повече, защо пък не
                От април до декември постепенно ако можем да попълним всеки месец, пък ще е върха
                Жоро, не е важна бройката а качеството! Ако се направят и 3 професионални състезания ще е достатъчно за 1-ва година!

Коментар

Колеги,
                  за домакинство изявиха желание градовете:

София /Събине, да го смятаме ли за сигурно?/
                  Стара Загора - навярно ще е първи кръг, 16-17 Април 2005
                  Сопот - по време на откриване или закриване на сезона до вр. Богдан
                  Севлиево
                  Шумен - първата седмица на Декември
                  Габрово - допълнително ще се уточни, но най-вероятно през Юни
                  Хасково

Давайте предложения на датата за Общо събрание и къде, но да е по-скоро, че да има време за подготовка!?

Мисля, че проблемът ще възникне само при изработването на роудбука Наистина не е лесна работа

Коментар

Няма проблем, но не трябва да съвпада със състезанията с джипките, защото съм обещал на Кралев и не мога да се отмятам!

Коментар

Жоре, четците мисля че скоро ще ги направим с бат Съби!Въпросът е само колко ще струват,ама и това трябва да се разбере до 10-на дни.Така че спокойно!
                      offroad фен
                      1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                      TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Чудесно! Само дано излезат по-тънко, че пичовете от по-малките градчета едвам събират стотинки за бензин
                        Трудно се прави така спорт mother f.!

Коментар

Нашата сбирка ще я отложим малко, че колегите от Северна България няма как да пресекат Балкана в тоя сняг.Какво ще кажете да я направим в Сопот или Карлово към края на февруари?
                          Например 26-ти, Събота !

Повече за срещата тук: http://www.offroad-bulgaria.com/viewtopic.php?t=685

Коментар

Състезанията ще се проведат с един състезателен ден + 1 или повече развлекателни дни. Състезателният ден ще е ендуро състезание с маркировки, като резултата само от този ден ще се зачита за шампионата. Вторият ден, ако има затворен кръг тип мотокрос ще има класации от 1-во до 3-то място с купи, може и с награди, но това не влиза като точки в шампионата.

Мотокрос състезатели (лицензирани) няма да се допускат в класирането, както и такива, които са били такива до преди 12 месеца.

Препоръчителна такса за участие не повече от 20лв.

Старт по 2-ки. Ако единият не финишира – отпада и другият. Наградите ще са за отбора финиширал Трябва да има купи и за двамата.

Застраховка живот( и здравна може би?) е задължителна. Трябва да проверим какви застраховки се плащат по мотокрос състезания и да ползваме същите.

На старта ще има техническа проверка и няма да се допуснат състезатели без:

1. Проверка за алкохол 0.00% (това е състезание а не разходка с кола!)
                            2. Ботуши за мотокрос.
                            3. наколенки.
                            4. изрядна мотокрос каска.
                            5. Налакътници, броня??? Дали да са задължителни???
                            6. Нови (или почети нови) КРОСОВИ гуми.

Състезанието ще е от 50 до 100 км, в зависимост от трудността на трасето, но трябва да се преминава за не повече от 4 часа.

За предпочитане е бавно и технично трасе, по пътеки или поляни, без път.

Ако се пресичат черни пътища (без перфектна видимост) трябва да бъдат отцепени.

Ако се кара по черен път задължително трябва да бъде отцепен, за да не гушнем насрещният камион и после букета.

Трасето ще се маркира с електрическо жълти листове формат А5 отпечатани на лазерен принтер или ксерокс и ламинирани, за да не се разпаднат от влагата/росата. Закрепват се с тапицерски пистолет по дърветата Със стрелки ще е отбелязано накъде е пътя, като ще има ЛЯВО, ДЯСНО, ПРАВО с пореден номер на всяка табела. Табелите се слагат така че участниците да ги търсят т.е. не много често с цел да се намали скоростта по трасето. Ако няма табелка се кара по главният път/пътека, или направо. Табелите трябва да се проверят дали са на място 1-2ч. Преди старта.

По късно ще направя схеми на трасе и обяснения за контролите и тапите...

Старт по двойки през около 3 мин, зависи от броя на участниците.

Трасето няма да е съобразено с АТВ-та. Ако такива имат желание за участие и (без/със???) класиране за тях ще трябва да се изготви друго трасе, ако организаторите имат време и желание за това...

Ако състезанието съвпада със състезание с джипове, то трасетата трябва да са абсолютно различни, без да се пресичат и без да вървят близо едно до друго, или да се сложат съдии/контроли, за да се спират заблудени състезатели, да не отидат на другото трасе!

КАЛЕНДАР НА СЪСТЕЗАНИЯТА ЗА 2005-та:

1. Стара Загора - 9 и 10 април
                            2. София - 7 и 8 май
                            3. Хасково - 28 и 29 май
                            4. Габрово / Севлиево - 4 и 5 август
                            5. Сопот - 29 и 30 октонври
                            6 Шумен - 3 и 4 декември

7. Смолян - 18 и 19 юни /не е съгласувано!/

Старозагорското състезание го изтеглихме една седмица напред, тъй като на 16 и 17 е всеизвестното откриване на ендуро сезона в Сопот с изкачването на вр.Богдан в Ср.Гора.

Габрово и Севлиево решиха да направят общо състезание.

В Смолян ще има интересен off road,а и теренът в Родопите е интересен за ендуро, но трябва да се съгласува с организаторите.Ще има ли там кръг ще ви съобщим по-късно.

Желателно е заявката за участие да се даде на домакините минимум една седмица преди състезанието, за да се осигури подходящ хотел и места в ресторанта. Тези, които не се включат в срока за заявка може да се наложи сами да си търсят място за спане!

Телефони за връзка с :

Стара Загора - 0888704455 / Жоро /
                            София - 0888611838 / Събин /
                            Хасково - 0889434722 / Митко /
                            Габрово - 0899134889 / Райчо /
                            Сопот - 0897965096 / Чавдар /
                            Шумен - 0887312141 / Киро /

За всички промени и новини ще ви уведомяваме тук, в форума.
                            АДМИНИСТРАЦИЯ

Коментар

Цитат:
                              5. Налакътници, броня??? Дали да са задължителни???
                              Събине, моето мнение е че ако състезателят е облечен с яке с протектори на раменете, лактите и гърба не е необходимо изискване за броня. Виж ако някой желае да кара без яке /в горешите месеци/, тогава бронята да бъдее задължителна.

mitkov
                              Пуснато на: Пон Мар 07, 2005 12:28 pm

Да наистина има якета които наистина дават добра защита.Това че ще е по двойки е интересно от гледна точка на безопасността също има смисъл ,според мен обаче ще е добре да има и отделно класиране за хора които участват индивидуално повечето аналогични състезания в европа предвиждат такава опция.Малко ми е чудна забраната за участие на мотокрос състезатели ако просто са в отделен клас мисля че ще е по добре

mitkov
                              Пуснато на: Пон Мар 07, 2005 12:36 pm

Самия Бочаков който със сигурност ще участва въпреки че няма лиценз от няколко години е много по добър от над 90процента от участниците които в момента имат лиценз,така че моля ви се не започвайте още от начало с дискриминации и делене .
                              Жоро Хаджиев
                              Пуснато на: Пон Мар 07, 2005 12:57 pm Заглавие:

Решихме само тази година да е така,докато влезе истинската навигация в сила.Тогава вече ще може всеки да си участвува свободно.Таз годишната система /маркиран маршрут/ ще е повече крос отколкото навигация.Мисля че има резон в тези условия.

sabin
                              Пуснато на: Пон Мар 07, 2005 1:36 pm

Искаме да елиминираме безсрамни кросаджий с желание да се правят на много велики сред хора, за които това е хоби и са съвсем друг клас. Аз самият се жертвах за тази година, защото осъзнах, че ако състезанията са с роадбук и трип(техника за която съм инвестирал сума пари) няма да има много желаещи и ще съм най вероятно 1-ви, без много конкуренция, което не е смисълът на шампионата. Идеята е да привлечем всички, т.е. гоним баланс между масовост и сигурност.

Кросаджиите просто не се вписват в тази схема, не защото са виновни нещо а просто защото участниците към които се стремим не са достатъчно добри да се борят с тях. Догодина, когато състезанието ще е по разнообразено и бързото каране няма на 100% да ти осигури 1-во място ще ги пуснем в ендуро класирането.

Съгласен съм с идеята за отделен клас на този етап, но от друга гледна точка много се разводняват нещата и става един компромис, 2-ри и т.н.т. ... А и ако има 2-ма ендуро шампиона няма да е като Ендуро ШампионЪТ за 2005

Иначе класове може да се направят много. Примерно клас за ендураджия над 100кг Аз лично съм за раздаването на много-много купи, но не за ендуро шампион за БГ!

Карането по двойки е главно заради сигурността, която е най важна за нас. Не бих желал да видя в вестника заглавие от рода, "Моторист изчезва на ендуро състезание и никой не разбира, докато не стана вече късно..." или нещо такова. Когато са по двойки шансът някой да се метне някъде и никой да не разбере и доста малък. Точките наистина ще трябва да са индивидуални, и може последното от състезанията да е индивидуално с цел да се разделят равният брой точки ако има такива обаче.
                              АДМИНИСТРАЦИЯ

Коментар

Благодарим на Администрацията за експедитивната реакция!

Да кажем "ДОБРЕ ДОШЪЛ" на Вендо от Ямбол.Гледам,че се е регистрирал.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 14,445 в 10:11 на Днес.

Зареждам...
                                X