Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Национален шампионат Ендуро - 2005

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Това за 100 килограмовите не е лоша идея! Така като гледам от снимката повече от 50% ще са в тази група.А бе,що не вземем да забраним участието на тези, които нямат 100 кг. Така окончателно ще елиминираме кросистите,а и Бочака ще има много свински пържоли да изяде докато се включи.

Коментар

Точките наистина ще трябва да са индивидуални, и може последното от състезанията да е индивидуално с цел да се разделят равният брой точки ако има такива обаче.

След като незавършването на единият от отбора води до дисквалификация на целия отбор , то не може да има индивидуално класиране.Предлагам и крайното класиране за "ендуро" да е отборно.Индивидуални награди да има само там където съумеем да направим затворен кръг (подобно на WORCS сериите)където трасето е 3-5 км, а не 50-80 и съответно могат да се правят опознавателни обиколки.
      Ако накрая два отбора все пак имат равен брой точки , то се вземат предвид броя на по предни класирания и т.н.
      Ако и след това са с равни точки-ДУЕЛ

ПП: А как ще се точкуват отборите?
      offroad фен
      1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
      TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

В Сопот щях да поставям този въпрос, но трябва да видим колко участници (двойки) ще съберем. Практиката е за първо място 25, второ 22, трето 19 и т.н. - при повече от 100 участника.
        И съответно първо 15, второ 12, трето 10 и т.н. - при по-малко участници. Ще решим преди кръга в стара Загора или вечерта между двата дена на самото състезание.

Коментар

А относно кубатурата на мотоциклетите няма ли да има класове например 250 4Т , 450 4Т,до200 2Т, до500 2Т ,мисля че ако има такова нещо ще се привлекат доста повече участници иначе вместо нагли кросаджии ще дойдат нагли мутри с разни CRF-и /не че имам нещо против тях/но ще отчаят много от ентусиазираните момчета а ми се струва че вие точно такива искате да съберете.все пак от CRF450 доDT200или XLR250 разликата е огромна,Ште се прибере например момчето Х в къщи и приятелите и роднините ще го питат кво стана на състезанието а тои амии...станах 58-ми,от колко души? а той-от62,никой няма да го интересува че първите 40 са били с разни ЦРФ и тн а нашия с ДТ125 ,знам че такъв е живота,ама в резултат момчето ще си каже- и кво похарчих джобните за 3месеца напред за да се изложа,след тва най вероятно ще си вземе нещо със спойлери и ще ходи да бръмчи пред някоя гимназия,а май целта не е такава.

Коментар

Трасето няма да е съобразено с АТВ-та. Ако такива имат желание за участие и (без/със???) класиране за тях ще трябва да се изготви друго трасе, ако организаторите имат време и желание за това...

това на какво прилича?

а с АТВ-та да идваме и да гледаме ли
            и да правиме массовка и пълнеж за зрителите ли?

какъв е проблема да се направи трасето съобразено с АТВ не мога да разбера [/b]
            чем лучше джип,тем дальше до деревни за трактором бежать!!!

Коментар

Колеги, дайте да видим първо колко участници ще съберем.Ако има за делене на класове, ще ги разделим. Ендурото не е като кроса,там предимството на големите кубици няма да е толкова осезаемо.Често 250 кубиковите дават дори по-добри резултати от 450!
              Колкото до АТV-тата, мен ми се иска да ги включим,но на местата,където това позволява.Искаме трасето за ендуро да не е бързо, да е технично, трудно, а ако го съобразяваме с далеч по-малкото на брой АТV-участници ще трябва да се лишим от доста атрактивни и трудни елементи, както и от горски пътечки и т.н. Ще се опитаме в Стара Загора да направим алтернативни отсечки,които да заобикалят гореспоменатите места,но дали ще успеем, това ще ви съобщя допълнително.
              Иска ми се всички да бъдат удовлетворени, но често не достигат както средства, така и физически сили за това.Смятам, че малко по малко всичко ще улегне.

Коментар

... и друго. Искам да проявите разбиране към труда,които влагаме.Към това,че се опитваме всичко това да направим изцяло с наши средства, без спонсори.Кой ще даде пари за нещо,което тепърва прохожда а и сигурно 99,99% от фирмите въобще не им е ясно какво е това "Ендуро". Така че нека покажем, че има добро желание, че има интерес, а по-късно нещата сами ще дойдат на мястото си.

Коментар

Прав си Жоро както го направите така ще е .Неименуемо ще има недоволни ще има и такива които гледат да плюят,ама да не ви дреме който много знае да направи той едно състезание да види за кво стова въпрос.Все пак възникват много въпроси и първият път май всичко на място ще се решава

Коментар

Да прав си Жоро без спонсори трудно ще стане затова е още по важно тази първа година на ендуро шампионата просто да тръгне.Нека ако трябва да е с АТВ и без отделни класове но да се започне ,а на един по късен етап да се правят допълнения.
                    "91 KDX200 "95 RM250 "99 YZ400F "00 YZ426F "04 CRF450R "07 CRF450R "08 WR450 "15 Beta300RR
                    MG Racing Team

Коментар

Събине какво стана със "Стоманените коне/зверове" що си мисля че преди 2-3 год. участваха заедно с джиповете в нещо като шампионат.
                      "91 KDX200 "95 RM250 "99 YZ400F "00 YZ426F "04 CRF450R "07 CRF450R "08 WR450 "15 Beta300RR
                      MG Racing Team

Коментар

Асолютно съм съгласен със Жоро:
                        1. Разделянето на класове зависи от броя на участниците-не може ако се съберат 10 отбора примерно,да карат в 2 класа
                        2. Малките мотори в дадени случаи имат предимство заради теглото си и няма да бъдат ощетени
                        3. Колеги с АТВ: винаги когато имаме възможност, бихме се радвали да ви включим.Това би могло да стане на затворените кръгове (където ги има).
                        offroad фен
                        1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                        TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Благодаря за взаимопомощта и разбирането!
                          В Стара Загора на затворения кръг ще могат да участвуват и ATV на 100%. Тези дни като се постопли и се стопи снега, ще проверим дали можем да измислим отклонения за АТV за да се заобиколят тесните и трудни за тях участъци от "навигацията". Тези отклонения ще бъдат обозначени по трасето, но силно се съмнявам това да стане в каменистият и тесен участък, през който мислим да прекараме участниците,тъй като той ще е около 10 км.
                          Ако все пак успеем, ще ви уведомя ТУК.

Коментар

може ли да се присаединиа и аэ

Коментар

Каде ще се проведе състезанието в София Доста от рано питам , но все пак... Жоро е писал , че в Стара Загора ще могат да участват АТV-та на 100% , а в София
                              SUBARU OUTBACK I 2.5 AT

Коментар

Здравейте,едураджии!Едва вчера разбрах за съществуването на този сайт и форум от което искрено се срамувам!
                                Искам да се включа в дискусията за ендуро шампионата.Внимателно(2 пъти) прочетох всичко написано по-горе и ми е доста трудно да кажа всичко което мисля.Рискувайки да си навлека гнева някому още от първата среща,няма да се въздъжа от коментар дори за взетите вече решения,като с това се надявам единствено и само да помогна за цялостното благо на тази дисциплина и новия шампионат.
                                Основния проблем който привлече веднага вниманието ми е негативното отношение на някои,което мисля че няма място в този форум.А какво друго са изразите "безсрамни кросаджии" и "нагли мутри с CRF-и"ако не негативно отношение??Самата пък идея за недопускането на състезатели по мотокрос противоречи на основните цели написани от господин В.Петров(който нямам честта да познавам лично),а именно:
                                1.Привличане на най-добрите наши спортисти за участие.
                                2. Привличане на много нови участници и популяризация на спорта сред нашето общество
                                3.Осигуряване на възможността публиката да види истински спортни постижения и състезателите да покажат най-доброто от себе си.
                                Лично за мен доста странно е това решение и обосновката му с това,че кросистите са "прекалено добри".Всички ограничения и разделения са пречка за развитието и популяризирането на един прохождащ(в България) спорт!А колкото повече добри състезатели и професионализъм има,толкова по бързо и успешно би се развил всеки един спорт!Ендурото е доста различна от мотокроса дисциплина изискваща от състезателя един друг и по комплексен вид умения от бързото управление по къс,ПОЗНАТ И ПРЕМИНАВАН МНОГОКРАТНО терен както е в кроса.И ако състезатели по мотокрос имат желание да участват (в което сериозно се съмнявам) те с опита и професионализма (доколкото може да се говори за такъв изобщо в България) само биха вдигнали нивото на този шампионат.А тази именно цел трябва да бъде преследвана,освен ако този тъй наречен шампионат не се организира с цел доставянето на удоволствие на определен кръг хора,които искат да изпъкнат в условия коренно различни от ИСТИНСКА конкуренция и борба за победа!Такъв псевдо шампионат в който ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ е мръсна дума,би трябвало да се категоризира не като НАЦИОНАЛЕН БГ ЕНДУРО ШАМПИОНАТ,а по скоро като частна сбирка.
                                Нека мнението ми да не се възприема негативно и не обижда никого!Искранно се надявам идеята за истинска верига от ендуро състезания с общо,годишно класиране да бъде осъществена и всички участници да бъдат част от нещо ДОСТОЙНО и ИСТИНСКО!
                                Надявам се дискусиите по темата да продължат и да доведат до усъваршенстването на спорта и спортистите в България.
                                К. Кулев

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X