Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Национален шампионат Ендуро - 2005

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Mоже би не се изразих правилно.Отделно класиране по класове трябва да има при всички положения, просто ако има и генерално(общо за 2-та класа) трябва да има разлика в точкуването именно за да са осъществими прехвърляния между класовете, а и за да не може добър състезател да трупа точки като побеждава безпроблемно в по ниския клас!
    offroad фен
    1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
    TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

• Генерално класиране е излишно в случая. Само по класове.

Коментар

• Съгласен!
        offroad фен
        1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
        TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

• Колеги, съгласен съм с другите условия, но има ли смисъл да делим състезанието на класове по майсторлък, като класирането си е по време?
          Ами ако двойка No.1 от "Хобитата" даде по-добър резултат от No.1 при "Експертите"? Редно ли е да са победители при аматьорите, а другите да се тупат в гърдите, че са били при профитата,а да са с по-слабо време
          То ще е голям срам!
          Хубаво е,че това само остана за доизясняване! Аз съм за класиране на общо основание по време в двата класа, и ако двойка от "Хобитата" даде по-добро време от някоя двойка от "Експерти", да получава приз и точки като за експерти и да измества "Експетите" с по-слабо време едно място назад. Това ще е добър стимул за осъвършенстване.

Пример:
          Клас "Експерт"
          1. Делю Гъдев Грудев/ Салим Ахмед Мустафа 04.23.45 часа 20т.
          2. Бездарния Гошко/ Сакатия Петърчо ("Хоби") 04.21.56 часа 17т.
          3. Кадърния Льолю / Умния Къню 04.19.34 часа 14т.
          и т.н.

Клас "Хоби"
          1. Бездарния Гошко/ и т.н. .......... 04.21.56 часа 20т.
          2. ................................................
          и т.н.
          Няма никъде разлика в точките в различните класове! Просто всеки си ги събира за класа си и накрая на годината се обявява сумата от точките и победителя.Ако пък някоя двойка е откраднала достатъчно точки от по-горния клас, да измества двойката с по-малко точки от горната.
          Има и нещо друго. Тези, които правят трасето казахме,че ще са извън класирането.На края на годината те няма да съберат нужните точки,дори и 5-те старта да са пъви.
          Пример:
          ТЕ: 5 старта Х 20т = 100т. ; един извън класирането. Бсичко: 100т.
          ДРУГИ: 5 старта Х 17т. = 85т. ; 1 старт Х 20т. = 20т. ; Всичко: 105т.

Дайте идеи как да корегираме това противоречие !!!
          В тениса има подобно решение.Там поради множество контузии и преумора състезателите имат задължение да участвуват в 17 от 20 турнира. Не знам, при нас може да въведем задължение 5 от 6. Ако пък някой има желание да участвува във всички кръгове, да не му се зачита един среден резултат от сумата от всички точки,разделена на броя на участията.
          Пример: Общо - 60т / 6 старта = 10т. За годината - 50т.

И накрая на сезона,ако някоя двойка от ""Хоби"е събрала повече точки от друга от "Експерт" да я измества от класа. Да се получи нещо като изпадане от групата. Така ще наказваме По-слабите "Експерти".
          Регламент се прави трудно и трябва да се обмисли всичко подробно.
          Трябва също да измислим наказанията.При заобикаляне на препятствие,при напускане на трасето,съкращаване на пътя,пропуснати контроли, създал или (недай боже) предизвикал произшествие,опасно и бързо каране през населено място, скандално или некоректно отношение към съдии, колеги, публика.Във всички състезания това всичко се наказва по различен начин.Събине, вие нямате ли подобни правила в 4Х4? Аз не съм добре запознат и ако взема да давам предложения, рискувам да предложа някоя глупост.
          Много писах и може да съм изпаднал някъде в тавталогия, но ще ме извините.Мисля,че тези неща са важни

Коментар

• Жоро, това което си написъл има резон. Ще помисля и ще ти отговоря ама утре че вече съм капнал от умора....

Коментар

• Благодаря, Събине!
              Дойде ми на ум друго.
              Нека първите трима от всеки клас си стоят на стълбичката на класа си независимо дали някой от "Хоби" е дал по-добро време, но се прави общо класиране по времена, както в клас Overall в Световния шампионат и накрая на годината по тази класация да се свалят от едната група и да се качват от другата.
              Направо ми идва да си издигна паметник за това, колко съм гениален
              Ха дано с това се съгласите всички,защото го смятам за разумно и по този начин всички страсти са задоволени. И утре да дойде Стефан Мериман има къде да го пуснем да участвува, а младите ще имат стимул да се натискат при по-добрите. Аз пък ако на някое състезание дам по-добро време от Събин, ще му го натяквам поне до следващият кръг!
              Ха, наздраве!

Ето и какво ви предлагам. Това е извадка от "кроса"- ден втори на кръг от световната купа в Германия 2004-та.

RESULTS - DAY 2

Class Enduro 1
              1 Stefan Merriman AUS Yamaha 36:37.15
              2 Simone Albergoni ITA Honda +0:47.03
              3 Bartos Oblucki POL Yamaha +1:25.46
              4 Richard Larsson SWE TM +1:26.65
              5 Petteri Silvan FIN KTM +1:30.65
              6 Helder Rodrigues POR KTM +2:11.53
              7 Mario Rinaldi ITA Yamaha +2:32.83
              8 Alessandro Belometti ITA KTM +2:41.77
              9 Homero Diaz MEX KTM +2:42.88
              10 Jari Mattila FIN Gas Gas +2:43.11
              11 Dirk Peter GER KTM +3:14.65

Class Enduro 2
              1 Juha Salminen FIN KTM 36:01.95
              2 Paul Edmondson GBR Honda +0:12.67
              3 Arnau Vilanova SPA Honda +1:50.89
              4 Giovanni Sala ITA KTM +2:09.48
              5 Andrea Beconi ITA Yamaha +2:16.97
              6 Valtteri Salonen FIN Honda +2:24.40
              7 Petri Pohjamo FIN Gas Gas +2:34.14
              8 Alessandro Botturi ITA KTM +3:01.45
              9 Paul Whibely NZL Honda +3:22.96
              10 Mika Saarenkoski FIN Husqvarna +3:29.39
              11 Marco Straubel GER KTM +3:50.25
              12 Edward Jones GBR KTM +3:53.06
              13 Marcus Kehr GER KTM +3:54.63
              18 Dieter Weigel GER KTM +7:43.37
              19 Udo Grellman GER KTM +9:02.81
              20 Jens Pester GER KTM +9:20.80

Class Enduro 3
              1 David Knight GBR KTM 36:56.22
              2 Mika Ahola FIN Husqvarna +0:23.47
              3 Marko Tarkkala FIN Husaberg +1:03.36
              4 Sébastien Guillaume FRA Gas Gas +1:07.98
              5 Anders Eriksson SWE Husqvarna +1:08.48
              6 Ivan Cervantes SPA KTM +1:18.74
              7 Bjorne Carlsson SWE Husaberg +2:33.68
              8 Ralf Scheidhauer GER KTM +2:57.08
              9 Tobias Auerswald GER Husqvarna +6:52.38
              10 Jens Oestrich GER KTM +12:44.15
              11 Patrick Meier GER KTM +14:41.50

Class Overall
              1 Juha Salminen FIN KTM 36:01.95
              2 Paul Edmondson GBR Honda +0:12.67
              3 Stefan Merriman AUS Yamaha +0:35.20
              4 David Knight GBR KTM +0:54.27
              5 Mika Ahola FIN Husqvarna +1:17.74
              6 Simone Albergoni ITA Honda +1:22.23
              7 Arnau Vilanova SPA Honda +1:50.89
              8 Marko Tarkkala FIN Husaberg +1:57.63
              9 Bartos Oblucki POL Yamaha +2:00.66
              10 Richard Larsson SWE TM +2:01.85
              13 Petteri Silvan FIN KTM +2:05.85
              14 Giovanni Sala ITA KTM +2:09.48
              15 Ivan Cervantes SPA KTM +2:13.01
              19 Helder Rodrigues POR KTM +2:46.73
              20 Alessandro Botturi ITA KTM +3:01.45

Хей, това за Събин е шега. Аз съм много скромен в амбициите си като състезател,а вече съм на 48 и си обещах да си пазя коленете! За мен най-голямата радост ще е да тръгнат състезанията!
              А бе, размислих. Ще го бъзикам!

Коментар

• Жоро,за броя състезания наистина си прав.Можеби накрая трябва да се вземат примерно 5-те най-добри класирания от 6-състезания.

Колкото до точкуването,това което казваш нали вече го предложих, май наистина не се изразявам правилно:

Ако класирането е отделно за 2-та класа + генерално (или Overall както го наричаш) то точкуването трябва да го направим така че първият в ХОБИ да взима по-малко точки от последното място носещо точки в ЕКСПЕРТ Open. Така ще насърчиш по-неопитните да се развиват,да искат да карат в горния клас,съответно повече точки и по напред в генералното.От друга страна никой "карач" няма да дойде да кара в по-ниския клас защото и всеки път да е първи,не може да събере достатъчно точки.А и купите за Overall-а ще са само 3-накрая
                Ако отпадне генерално класиране,т.е. да има само две отделни класирания то точкуването по места може да става с по равен брой точки и за всяко място в 2-та класа

Аз съм съгласен и с 2-та варианта!
                offroad фен
                TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

• Тая работа с двойките е толкова объркана,че направо не ми се пише Напълно разбирам Събин на когото май вече му писна

Нали стана ясно,че времето на двойка (каквато и да е тя) на практика зависи от по-слабия.След като няма да се допускат профи+профи двойки,защо двойка в която професионалиста се тътри с аматьор се смята за ПРОФИ ДВОЙКА?????Съвсем се изнервих!!!!

В тия схеми "по-малко-повече точки" има много хубави идеи,но всичко става много сложно и неясно.А това е само предпоставка за проблеми!
                  Инъче:щом (ако) има профи и ама класове те са си с отделни класирания,отделни точки.Има и ОБЩО КЛАСИРАНЕ,но то си е само за кръга и не носи никакви бонуси.Награждава се с купи.Така е навсякъде...Може и да се направи годишно ОБЩО (някой ама може да е в тройката примерно)

Лично моето мнение е,че цялото объркване настава заради тези ДВОЙКИ!Аз виждам нещата така:
                  1.Състезанията индивидуални,както и класирането естествено
                  2.Два класа-профи и ама (профи-всички настоящи и бивши кросисти)
                  3.Никакви прехвърляния от клас в клас
                  4.Без класове при моторите
                  5.За крайно(годишно)класиране се вземат всички класирания БЕЗ ЕДНО (най слабото)
                  6.Опция за генерално (от двата класа) годишно класиране-БГ ШАМПИОНЪТ

Ше се обоснова точка по точка:
                  1.Това макар и в разрез с вашето е по-правилното решение!Проблемите които възникнаха вследствие от правилото за двойките са причина за дългите спорове,а след всяко разрешение на даден проблем възникват 3 нови...Плюсовете от ДВОЙКИТЕ са по-малко от минусите.Да-така ще е по-безопасно,но в края на краищата никой не е тръгнал на балет!Никой няма да забрани на участници да карат по двойки щом искат.(Нека да стартират даже заедно АКО ИСКАТ.)И без това обичайна практика и то не само в БГ е да се кара в група-виждали сме това и на Париж-Дакар."Видяхме" по-горе примери при които даже задължението да чака някого е изиграло лоша шега на някого. Ако двойките са задължителни тогава неясно е разпределението на точките,а там всичко трябва да е ТОЧНО И ЯСНО!Двойките ще бъдат пречка за всички участници които имат желание,но не и партньор."Служебното" назначаване на партньор ще е бреме и за двамата пилоти.По-бавния ще се юрка (да се пребие )другия ще чака!?Годишното (а и не само) класиране на ВСЕКИ ще зависи не от него самия,а ОТ ПАРТНЬОРА му!Ако искаш добро класиране трябва да си подбереш(или подбИраш всеки път) добра партия...Това ще "подреже крилата" на всеки който иска да изпъкне благодарение на собствените си сили.
                  Shark extreme и подобни състезания са по-скоро приключенски и развлекателни.Не зная дали са свързани в шампионат с точки и год.класиране,но дори да е така двойките там са далеч от аматьоризма и изобщо не са случайно сформирани.Няма нищо лошо в такова едно състезание,но явно ПРАВИЛАТА ИЗОБЩО НЕ СА НИ ЯСНИ и нямаме условия за организиране на такова.Пък и май не съвпада с целта-ендуро ШАМПИОНАТ

2.Тъй като тази година трсетата няма да са типично ЕНДУРО,няма да има каране по пътна карта и сложна навигация,а ще е по-скоро за скоростно каране по пресечена местност,хората със опит в мотокроса ще имат предимство,затова трябва да са в отделен клас.А всички бивши състезатели имат нужната квалификация и са доста бързи.Могат да бъдат определени за профи и хора като Събин и Суйката които имат достатъчно опит и рутина по "горските пътеки".Това ще е единственото което ще се доуточни.

3.Всякакви прехвърляния са излишни,а и невъзможни.Всеки определен веднъж за дадения клас остава там до края на годината.Смятам че няма къде да се допуснат грешки при определянето.

4.Тъй като участието няма да е много масово (няма да има достатъчно участници за сформиране на отделни класове),а и бързината по трсето няма да се определя от конските сили.

5.Това е обичайна практика.Така организаторите на отделните кръгове ще имат шанс за годишното класиране.

6.Има вероятност (според мен голяма) ама състезатели да се окажат по-бързи,по-постоянни (особено за год.класиране) и по-напред в класирането от профи.Тогава ендуро шампион на Бг може да стане и ама състезател (или първия ама да е втори в генералното например)

Благодаря на всички които са имали търпението да прочетат всичко.Надявам се да не предизвикам само спорове,просто мисля,че вярната формула е максимално близо до този вариант.Ако не всичко,то поне част от тази концепция може да се използва директно без повече спорове.Надявам се липсата на време да не доведе до взимане на прибързани и необмислени решения!
                  К. Кулев

Коментар

• Абе май само си пишем!
                    Калине:
                    1. С участието по двойки се съгласиха всички на срещата в Сопот.Аз не мога да си представя как иначе ще осигурим 80 км трасе. Лежал съм със спраскан глезен насред "нищото" и без сигнал на ГСМ-а.Добре че бай Васил беше с мене,та се домъкнахме до някакво село,не питай как! Лично аз, не бих участвал сам в подобен род състезания,като не ангажирам никой с мнението си.
                    2. Ако не си забелязал, вече споделих че да закачиш на "профи"-карач някоя "раница" е пълно безумие.Профи може да кара и с профи щом има отделен клас за тях.
                    3. Идеята за тези състезания дойде все пак от средите на трофи карачите и елемента adventure е доста по-силно застъпен от елемента race.За повечето от нас е достатъчно просто да прекараме добре и да се позабавляваме,да сравним своите възможности, а не да се захапем на "до последно" както май е в кроса и в пистата.За твое сведение да ти кажа че хасковското състезание дори няма да е официално,май.

4.КАЗАХ ВЕЧЕ КАКВОТО ИМАХ ДА КАЖА,РЕШАВАЙТЕ ЗАЩОТО ТЕМАТА ВЕЧЕ Я ПРЕТЪРКАХМЕ!
                    offroad фен
                    TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

• Боже, пак задълбахме темата! И на мен вече не ми се пише, затова казвам моето мнение:
                      1. Двойки само тази година. Да се комбинира всеки с когото си иска.Ако са двама профита - в профи клас, ако са профи/аматьор - в профи клас, ако са двама аматьори - в аматьорския клас.
                      2. Без класове за тази година.
                      3. Точкуване - както в професионалната лига. Във всеки клас първият получава 20т. и т.н. Общо класиране Overall накрая.Състезателят от профи клас трябва да се чувства застрашен от изпадане и съответно състезателят от долния клас да има стимул да се напъва.Не можеш да накараш всеки добър да става професионалист в спорт, в който няма пари. Пример: Големият Фабрицио Меони (лека му пръст) беше адвокат, но това не пречеше да бие профитата и се състезава редом до тях!
                      Ще ми писне, както ми е вече на път да стане и ще го направим в Стара Загора така, както ние решим накрая. Нямаме просто време, разберете!
                      Има една приказка, че който дава парите, той поръчва и музиката

Коментар

• Всичко стана една голяма каша.Как ще си търсим партньори,от Ямбол съм сам....В крайна сметка и с точките става еднааа.Четох,четох и почти нищо,но каквото направите ГАЗ ЩЕ СЕ ДАВА както и да го измислите.Такива сме ние гадните страшни (или нещо такова)мотокросаджийчита

Коментар

• Направихме още някои сондажи по телефоните и стигнахме до компромисен вариант, за да има по-малко ощетени.Сами разбирате,че на всички не може да се угоди.
                          Събин ще ви оповести окончателното решение тук във форума!
                          Отивам да давам плакатите за състезанието в Стара Загора.
                          На 9 април заповядайте в Стара Загора на първото, което на 100% ще е по двойки,тъй като трасето е подготвено, така че сам състезател няма да може да се справи без помощтта на друг.
                          Търсете си партньори. В ендурото много хора се познават и смятам,че няма да е трудно.

Коментар

• Браво и УРРАААААА

Коментар

• Добре.Но,измислете всичко,Жоре.Както го направите-така.Исркено ви пожелавам УСПЕХ!За съжаление аз ще отсъствам ,но нали класирането ще е минус един старт Надявам се за другите състезания да успея.

Отговор на Галабин:
                              По-горе писах,че подробно съм прочел всичко и това наистина е така.Напълно съм наясно че повечето хора тук са за купона и приятното прекарване.Разбирам това,че повечето ендураджии са на принципа"колкото повече се състезаваме толкова по-малко кеф си правим",но щом това вече ще е шампионат,а не разходка в гората,всичко трябва да е точно и ясно.Ако ще се раздават точки и ще има шампиони романтичните изживявания остават малко на заден план.Извинете ме,но е така.Ако някой не ми вярва,ще си говорим пак след една година.Говоря за амбициите и перспективите.Целта е да се привлекът максимум брой участници и всеки да си има място. Няма никакъв проблем някой да си прекара добре почивните дни и на състезание.Но има проблем за този който уж е дошъл да се състезава а попада на рокерска сбирка.За това казах,че може би трябва да преосмислим целите на тази инициатива.Ако ще е състезание и ще се излъчват шампиони да няма компромиси относно класирането.Всичко да е точно.Ако ще е разходка,да няма точки и шампиони.Инъче ни риба ни рак!
                              К. Кулев

Коментар

• Калине, много съжалявам за това,че няма да си в Стара Загора, но толкова много съобръзявахме датите, че нямаше вече накъде. Ще наваксаш другите 5 старта.Желая ти успех!
                                Не се безпокой, ще тръгнат нещата.Дори и да има неудачи, ще ги изгладим по време на състезанията.Важно е да има разбирателство

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X