Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Национален шампионат Ендуро - 2005

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Калине, добре дошъл в форума! Радвам се да те "видя"!
    Разбира се,че имаш право за това и не се сърди на никой,тъй като тук както ти казваш само се изказват мнения. Причината,че тази година се реши да не се допускат "кросаджии" не е от страх,а от това че едва ли сега от раз състезанията ще тръгнат с гръм и трясък.Виждаш,че се взе решение да се кара по маркировка,тъй като няма достатъчно роуд бук холдери.Доколкото знам има само три или четири.Да караме само четири човека ли? Аз също съм за принципа да се повишава спортното майсторство и от следващата година със сигурност ще може всеки,който има такава машинка да участвува,но тази година ендурото ще прилича повече на крос и участието на професионалисти ще обезсърчи доста по-млади и неопитни пичове.Нека от догодина,когато тръгне истинската навигация и както казваш ти се разграничат достатъчно кроса от ендурото,да заповяда който желае. Стъпка по стъпка всичко ще се канализира и ще тръгне. В Стара Загора може би ще дойдат и една група австрийци, които и при наличието на всички кросаджии,пак ще бият,така че не е тази причината.
    Съжалявам само,че теб няма да те има,тъй като вече не можем да сменяме отново програмата и кръгът при нас остава на 9 и 10 април. Заповядай в София през май.
    Желая ти успехи и в трите мотодисциплини в които участвуваш,както в България,така и в чужбина!
    Поздрави на всички в Шумен!

Коментар

Калине специално израза /нагли мутри с CRF-и/не изразява никакво негативно отношение,ако така си го разбрал значи или не си прочел цялото мнение внимателно или /което е по вероятно/аз не съм изразил
      достатъчно ясно в писмен вид това което мисля,за което искренно се извинявам .Между другото не мога да разбера от къде се включват кавичките като пиша на кирилица иначе щях да го оградя и щеше да е по ясна работата.Всъщтност целта ми беше да се опитам да убедя организаторите в необходимостта от разделянето на класове ,а самият израз го измислих за да е в тон с /нагли кросаджии/ който пък донякъде си е на мястото и за да се стигне до него сигурно има някаква причина ,но него не съм го писал аз а и ми се струва че авторът му достатъчно добре е обяснил за какво става въпрос.

Коментар

И още нещо! На този етап ние не претендираме,че правим ендуро шампионат за професионалисти.Състезанието е с аматьорски статут.Ако БФМ желае,може да организира професионално такова,то може да се направи и с международно участие,а съответно и нашите професионалисти да ходят да карат в чужбина.Който желае да се мери със световното ендуро да кара в Италия, Франция,Австрия и т.н.
        Пак казвам, нека нещата тръгнат пък от догодина ще имат право на участие всички.И Андерс Ериксон да дойде,няма да го върнем.

Коментар

БФМ как да желае като за нея такъв спорт няма .Още преди 8 години имах смелостта да повдигна пред тях въпроса за ендуро шампионата те ми оговориха че едно време имало такова нещо с хвърляне на ГРАНАТИ,и че те състезания не организират ,а само контролират провеждането им /Последното беше моя извод от разговора/иначе буквалните думи бяха че не организират и там някъде разговора приключи.

Коментар

Много внимателно прочетох всичко мнения по темата......... също и условията за тазгодишните ендуро състезания.............
            Като начало е добре замислено, дори много добре.
            Относно участието на БФМ - абе я се огледайте - само в тази тема на форума участват истински ентусиазирани хора колкото за една федерация. Ако станат много организаторите (особено хора които не приемат съвети поради напреднала възраст или техни си частни интереси) само ще се развали работата.
            Не вярвам в БГ да има хора които да разбират нещо повече от ендуро състезания отколкото пишещите тук люде (изключвам себе си щото аз не разбирам).
            Надявям се тази година да станат хубави състезания - шампионат е малко пресилено, не мислите ли?
            За мой късмет нямам никакви лицензи и никакъв опит в състезания и затова мисля да участвам където (когато) мога.
            2010 CRF 250 R

Коментар

По въпроса за роуд бук четците,няма нужда да ти казвам,че само в шумен са 3бр. Направихме ги с Мариан за 2 дни и работят чудесно Формата на състезанието не искам да коментирам и не ми е работа.Щом така сте го решили значи е имало защо!Приемам дори и забраната за участие и разбирам мотивите.В някои шампионати на писта,с цел да се даде шанс на младите и неопитни (прохождащи) състезатели е въведено възрастово ограничение.Но не мисля,че със забрани и ограничения може да се развие по-добре един прохождащ спорт.Гореспоменатите надпревари сами по себе си са достатъчно популярни и развити.Трябва да се прави всичко възможно да се привлекат колкото може повече участници.А и аматьорския статут няма да докара повече публика,а от там и спонсори които за съжаление май са най важни в един момент...
              За негатовното отношение искам да кажа-със сигурност "има някаква причина" някой да нарече някого НАГЪЛ КРОСАДЖИЯ.И аз познавам такива,но личното отношение няма място тук.Не е коректно да слагаш всички под един знаменател,само защото накой тъпанар ти е лазил по нервите и ти се е надувал.Аз лично без изобщо да съм кросаджия се чувствам обиден от такова отношение на някого към цяло едно общество от хора,чийто живот е сварзан изцяло с мотоциклетите и спорта!А някои от тях които изобщо не можем да пречислим към "наглите надувковци" вече са обидени от това.Подобни насила създадени дразги няма да помогнат никому!
              Може би трябва да преосмислим целите на тази инициатива.Но ако те са именно споменатите по-горе 3 точки,смятам че подхода не е много рационален.Защо се смята че младите момчета ще се обезсърчат от това че ги е победил Балинов например?Ако желанието за участие са добрите резултати,нека те (разултатите) наистина да бъдат разделени по класове.Както по кубатура,така и по квалификация на пилота.Е тогава от 10 участника ще има 5ма победители и 5ма втори,но момчетата няма да бъдат онеправдани.Така де,да не допуснем до участие и австрийците ли?Ще бъдем ли обезсърчени от това че са ни победили опитни състезатели участвали в Париж-Дакар или ще бъдем вдъхновени от професионализма им е въпрос над който трябва да се замислим.
              К. Кулев

Коментар

Скъпи приятели,защото смятам всички тук за такива ,май това с забраната само ще даде повод на определени хора да плюят и ще злепостави целия шампионат за това предлагам следното да се допуснат състезатели с лиценз ако са в двойка с състезател без лиценз т.е. партньори в един отбор да не могат да бъдат двама лицензирани състезатели,както е и Хасковския отбор с Бочака и Митака,смятам това за напълно логично и приемливо и за всички

П.П моля ви вземете в предвид и факта че има момчета които тази година са решили да вадят лиценз за моткроса,и за тях въпроса застава или или, а такива има и те са едни от най запалените оффроудъри,може би дора идея би било също ако има забрана тя да е само за такива които имат лиценз от повече от 2или3 години например
                щото тия с по малко стаж според мен направо са си по аматьри от аматьорите

Коментар

Не мислите ли че е рано за дразги?Все пак не се е провело нито едно състезание още!
                  offroad фен
                  1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                  TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Относно професионализма искам да се изкажа:
                    Ние се опитваме да организираме верига състезания със аматьорски статут,без да има необходимост от лиценз, който с каквито средства разполага и както може.Нямам нищо против и професионалисти да участват в отделен клас (примерно:активни състезатели и аматьори), но нека тази година ние да придобием опит като организатори за да можем да отговорим на всичките изисквания за едно сериозно състезание.Напълно подкрепям Жоро за мнението за това че ако БФМ иска да организира подобен род състезания,може да го направи много по добре от нас."Кросаджиите" май могат да помогнат доста повече по тази линия на ендуро спорта, отколкото да се сърдят на ограниченията за участие от наша страна.Или просто търсят поле за изява,защото всички виждаме разликата в класите когато карат на международни състезания.
                    И ми се струва че е доста по нормално хора от нашите редици да придобият опит и да отидат дая карат ендуро в професионални състезания, отколкото професионалистите да идват при нас.

ИСКАМ ДА ИЗКАЖА СПЕЦИАЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ НА ЕНДУРО КЛУБ "ЛУДА РАБОТА", КОИТО ПЪРВИ РЪГНАХА ЧУШКИ В БОБА
                    offroad фен
                    1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                    TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Калине, нека тази година нещата да си останат така. Това се реши не тук в форума,а на събранието на организаторите. Все пак това са представители на 6 града.Разбирам,че в Шумен сте на друго мнение,но трябва да се научим да уважаваме консенсуса.Аз също много пъти не съм бил съгласен с нещо,но когато повечето опоненти са на другата страна се съобразявам с тях.Още повече казахме,че това ще е само за тази година.Ти наистина се обиди за думите "нагли ......". Това са изпуснати думи,които по всяка вероятност почиват както казваш ти на някакви лични контакти.Още повече колегата не визира всички професионалисти в този спорт. Моето лично мнение е,че решение вече има и трябва да се съобразим с него.В противен случай,ако почнем пак да сондираме ще се изложим.Искам и ти да ни разбереш!
                      Ти видя как се разви състезанието в Шумен.Първи с лекота спечели Събин с оригинален роуд бук четец и барабар с останалата навигация.После вие с тръбичките. И после ние с листите в пазвите. Кой ще отиде от профи кросаджиите да инвистира
                      толкова пари при условие,че няма да спечели и стотинка?
                      Прави чест на Събин,че се жертва в името на състезанията, пък и на мен не ми се иска пак той да печели навигацията!
                      Хайде да се постараем тази година,пък догодина всички на панаира, оборудвани както се полага и к'вото сабя покаже!
                      Специални поздрави на Мариан и на другите пичове! Какво стана с момчето дето си счупи таза на off road-а?

Щях да забравя: Благодарности на Гълъбин за "Специалните благодарности" от цялата Луда работа!

Коментар

Здравейте,

добра тема става Искам да вметна нещо, което Жоро Хаджиев каза: Кой ще отиде от профи кросаджиите да инвистира толкова пари при условие,че няма да спечели и стотинка?

Жоро незнам да ли си чул, но първите две състезания от шампионата по мотокрос се провалят поради финансови причини и по точно липсата на пари за награден фонд и стартове. Така че тази година ще се кара сигурно без награден фонд в шампионата. Искам да кажа, че поради малкото състезания които се очертава да има (първото е на 1 Май в Севлиево) си мисля че доста профи кросаджии ще дойдат да карат ендуро за удоволствие, а не за да чакат за награден фонд. Никога в България или по точно в последните години никой не е ходил да кара в шампионата за пари, защото за големи пари не може да се говори. Даже и първи да станеш със стартовете това дето го вземаш нема да ти стигне за малак ремонт на мотоциклета. Така, че си мисля, че доста хора биха си купили родбуци ако се даде добра цена и място от където да се купуват. Убеден съм, че ако дадете право на тези които имат лиценз към БФМ да карат, ще дойде повече състезатели и си мисля ще е доста по интересно. Сигурен съм че победителя няма да е от тях а от вас, защото кроса и ендурото са доста различни. В крайна сметка се надяват да измислите нещо по върпоса още първата година и най важното да не се делят на лицензирани и нелицензирани, защото е смешно. Все пак всички обичат да карат не виждам причината за деленето.

Жорп надявам се че не съм те убидил с това изказване. Радвам се че седнахте на една маса и измислихте нещо, както едно време са правили нашите ханове, а не както е сега в държавата под нея или нея въпбще я няма. [/b]

Коментар

Малко поизостанах в тази дискусия....

Ето какво мисля по гореспоменатите въпроси:

1. Губите си времето да се хващате за думите и разводнявате темата!
                          2. Калин е прав за това ограничение, че е кофти работа и е далече от професионализма.
                          3. Митков е прав че трябва да има 250сс клас.
                          4. Васята е прав че трябва да има трасе за АТВ-та.
                          5. Ние сме прави че правим каквото можем с собствени средства.
                          6. Ограниченията и забраните само внасят негативизъм в цялата добра идея.
                          7. Идеята про заедно с аматьор е добра "кръпка" за проблема.

Аз, за тези които не са разбрали, съм за много-много класове и разделения в класирането, защото: 1. така е най честно. и 2. много е хубаво да те наградят, а всеки се стреми именно към това. Аз имам достатъчно купи, и предпочитам да стимулирам хората тази година да вземат такива, с цел да се завърти колелото.

НО

Сега, както обикновено нещата опират до пари.
                          Ако има 250сс и 450сс в клас про и клас аматьори означава 360 лв. само за купи! При 50 участника по 20лв такса, кое по напред ще платиш? Линейката ли? Пожарната ли? Полицията ли? Купите ли?
                          А 50 участника на дали ще има дори и в София!

Не може да обречем всички хора заели се да помогнат за тази идея, ОТКАЗВАЙКИ СЕ ДА СЕ СЪСТЕЗАВАТ(КЛАСИРАТ) в състезанието, което организират БЕЗПЛАТНО такива разходи.

1. Ето решение на проблема с класовете:
                          Намерете спонсори за по 400лв на състезание и аз ще направя всичко възможно да убедя всички, които вече говорихме в Сопот да приемем класове и да наградим всички честно, без забрани за професионалистите. Така ще знаете, че И ТИ си помогнал с нещо за този шампионат, а не само да ни нападате!

2. АТВ-тата като искат шампионат, да хване някой с АТВ да се жертва както ние, да инвестира време и средства и да осигури маркирани трасета и купи. Нямаме средства и възможност да се съобразяваме със други освен моторите. Ами ако утре бъгитата кажат, защо няма за тях???? Разбрали сме се с местните организатори, който има възможност да осигури маршрут за тях, но ако ги вкараме в регламента, това означава да наредим на всички участници да правят и АТВ трасе, което е невъзможно. В този ред на мисли, защо нямаше представители на АТВ-тата в Сопот когато се разискваха проблемите???

Какво мислите по въпроса?

Коментар

Мисля че идеята профи заедно с аматьор е гениална /кръпка/ която ще запуши устата на всички и ще направи състезанията много интересни все пак профито не може да качи аматьора на гърба си и така да пресече финала

Коментар

Аз съм ЗА!

Отностно точките: не забравяйте, че двойките не са фиксирани за сезона, така че ще има разлика в точките. Отделно може да се направи разлика при точките за шампионата. Примерно при почети всяка двойка единият знае че другият е по добър и го признава, тогава примерно единият взима 25 а другият 24 точки. Ако не обаче се състезават задължително вторият ден за тази 1 точка ... примерно ... други идей???

Коментар

Това,Събине,е едно чудесно решение!!! Най добре е резултатите да са разделени и по класове на мотоциклетите и по класа на състезателите и ДА НЕ БЪДЕ ВРЪЩАН НИКОЙ И ако цената за това е 400 лв.за Шуменското състезание обещавам да ги намеря аз!Ако трябва ще ги извадя от скъсания си джоб..Инъче напрежението и дразгите(да не кажа враждите) които се създават ще развалят всичко!Те "профитата" едва ли ще дойдат,но е по-добре да има място за тях.Ако те бъдат изгонени тази година едва ли някога ще бъде заличена насила създадената вражда!
                                За двойките трябва добре да се помисли!Мисля че подобна смесена двойка е по-добре да се причислява към професионалистите,но това е тема на друг разговор.
                                Жоре,аз в крайна сметка ще приема всяко решение което е взето от ВАС.Няма да застана против вас заради различия във мненията ни.Просто се опитвам да помогна!
                                К. Кулев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X