Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

А да забравих - не става от днес за утре, хубавото сирене зрее има няма 4 месеца.
    До тук 13 л мляко и 4 месеца работа за 1кг сирене
    Да продължаваме ли с разходното ценообразуване?
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Просто не съм убеден, че може да стане добро. А щом има шише нашенско вино по 50 лв и върви добре, ще се намери кой да мези с добро нашенско сирене. Поне така си мисля.
      А тези простотии се правят от името на всички ни.
      Даника
      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Да, ако цената отговаря на качествто ще се продава
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Като стана дума за синьо сирене - пробвали ли сте пъстърва на тиган (не пържена!) със синьо сирене?
          По принцип съчетанието на млечни продукти с риба се заклеймява в старите бабини готварски книги, но от вездесъщите братушки знаем, че не е така. Те яко муат сметана върху топло-пушени сельодка и лосось, ама това е дълга и широка... А пъстърва със синьо сирене съм ял за пръв път по времето (да си дойдем на думата )... познахте - ТЗВ в... Смолян. Мислех си, че е някаква изгъзица на местния балкантуристки готвач, но по-късно много пъти съм попадал на такова нещо по най-различни пампоровско-чепеларски кръчми и всеки път е било много вкусно. Предполагам, че наръсват вече запечената на тиган риба със синьо сирене и после я бухат за кратко в пещ да хване коричка и сиренето.
          Има повече самолети на дъното на морето, отколкото подводници в небето. ©

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
            Демек не е модифицирано само сиренето?
            Ба, знам ли, дали преди 40-45 години баба ми е имала ГМО домати.
            Разсада си го правеше сама, със семе от най-най-едрите домати, които оставяше да узреят до почти омекване.
            Ама със сигурност бяха месести, сладки и със сирене от качето изяждахме по самун селски хляб с братовчеда.
            Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Първоначално публикуван от dedoKoko Преглед на мнение
              Ба, знам ли, дали преди 40-45 години баба ми е имала ГМО домати.
              Разсада си го правеше сама, със семе от най-най-едрите домати, които оставяше да узреят до почти омекване.
              Ама със сигурност бяха месести, сладки и със сирене от качето изяждахме по самун селски хляб с братовчеда.
              И сичката таз хубавиня бе заслуга на др.Тодор Живков, нали?

Коментар

• Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Сиренето ако се прави от мляко, което не е фалшифицирано добре. Но обикновено вътре има секви лайна - ама г-н Г. Балкански иска ефтиния. Рандемана на хубаво жълто сирене е 8% - я да видим колко би трябвало да струва ако е само от мляко
                Колко пари е литър мляко от фермата?
                Купувам кравето за 1лв литъра на дребно по 2-3 литра.
                Значи за 11-12 лв требе да е цената на сиренето на дребно
                Land Rover Discovery II, V8 4.0
                VW Golf VI variant
                Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  Ни пузна!
                  Тоз не е идвал у наше село да опрашва доматето...
                  Еднъжка, разправя'а, Пенчо Кубадински се бил завъртял натам,
                  ама стигнал само до бостаните на съседното село и му затънала колата в коловозите, та трактор я вадил.
                  После туй, турнали хасфалт на между селскио път.
                  Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                    Язе,от носталгия по тато муам само домати от наща градина.И то в месеците дето няма буква "Р".Когато няма муам разсол со сланина от нащо гуде.Абе,общо взето чиним инат.
                    На синьото сирене познавам само миризмата,не и вкусът.Поради същите причини не пия и кафе от лаврак.Иначе съм фен на прясно сирене със шарена сол и домат с вкус на ТЗВ.И понеже пресен домат още нема,че се мъчим със зелен и кромид от връчвата...

След малко ще си сипна една от мойта с въпросното мезе,ма няма за качвам снимки.Не само щото не моем,ми и алото ми нема камера.Селянин съм,ко да прайш.

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                      Купувам кравето за 1лв литъра на дребно по 2-3 литра.
                      Значи за 11-12 лв требе да е цената на сиренето на дребно
                      От де ги вадите тези цифри. В къщи редовно си правя сирене от мляко. От 6л излиза 1кг сирене. Млякото го взимам от близко село по левче литъра, демек 6лв ми излиза сиренето + малко мая. Виж за кашкавал е друго. От 10л мляко излиза около 700г кашкавал, но него го правя рядко , щото технологията изисква повече работа и време.
                      При промишлени количества цената на млякото го изкупуват от същите крави дето взимам по 0,34лв, така че цената на сиренето излиза много по малко. А сега сметнете каква печалба си докарват мандрите, след добавките които слагат в сиренето и на какви цени го продават.

Коментар

Не говорим за бяло саламурено а за твърдо/жълто
                        Там рандемана е различен, но хубавите са 8 кг зряло от 100 литра мляко.

Коментар

Първоначално публикуван от kosta-s Преглед на мнение
                          На синьото сирене познавам само миризмата,не и вкусът.Поради същите причини не пия и кафе от лаврак...
                          Да нямаш предвид "копи лувак" кафето?

Първоначално публикуван от kosta-s Преглед на мнение
                          Иначе съм фен на прясно сирене със шарена сол и домат с вкус на ТЗВ.
                          Писал съм негде из форумЪт, че най-хубавите домати съм ял в... родината на думатиту, като най-добри ставали в песъчливите почви на Ню Джърси
                          "Домат с вкус на ТЗВ" = "свински домати" от ДСО "Булгарплод", ставаха само за домашна лютеница, ама трябва първо да ги попариш, че да смогнеш да им обелиш твърдата ципа.

Коментар

Бяло саламурено рандемана е 23-35 зряло сирене според сезона и млякото.
                            Това за хубавото. Според БДС не е точно така, както открих и при киселото мляко.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Бяло саламурено рандемана е 23-35 зряло сирене според сезона и млякото.
                              Това за хубавото. Според БДС не е точно така, както открих и при киселото мляко.
                              Какво е това 23-35? Мили, километри, граОси?

Коментар

Готлиб, Готлиб

Л/100 ама не го пише у нетот, а

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 14,445 в 10:11 на Днес.

Зареждам...
                                X