Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

Свий
Това е залепена тема.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

    Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    Човекът си падал по финландско. Нещо сьомги, лосове, боровинки.
    Ами, може просто евтина руска водка, къде със мезе, къде без мезе, точно както практикуват финландците.
    Всеки трети е шести

    Коментар


    • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

      Е тя водка се мези с черен хляб, който не се яде
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

      Коментар


      • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

        Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
        Що щи щеш Човекът си падал по финландско. Нещо сьомги, лосове, боровинки.
        Салата цезар, но вместо пиле - големи препечени скариди, предпочитам с хърватски зехтин и доста пармезан.
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

        Коментар


        • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

          Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Или уши и зурла на скара
          Това вече го направих снощи. Изпиха задоволително количество червено вино - каладок ако трябва да прецизираме

          Коментар


          • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

            Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
            И хайвер.
            И като ме подсети, да кажа как обичам хайвера, като важи и за черния, и за червения.

            Понеже манекенското мазане на сухара с разрязана нАпреко скилидка чесън ми е мноо кифленско, аз го правя така:

            МЕтам У слаба фурна нарязани пО на тънко франзела, или хляб (предпочитам черен, но на който квото му харесва) да избЕа влагата, и докато сухарите са топли ги мажа с чеснова паста.
            Пастата приготвям от скилидки чесън, смачкани със малко сол (предпочитам каменна, но, както ме светна Пенчо, може да си препечете морска, и после през мелничка) и зехтин в хаванче, докато стане хомогенна смес, като постепенно слагам яко зехтин.
            Та като намажа тоя елексир в/у сухарите, отгоре добре (но не много тънко) си разстилам хайвера, и после изстисквам лимон.

            Върви перфектно с бира, бяло вино, уиски и водка, която по-принцип не обичам.
            ...
            Водка (но само истинска, а не тия наще бъркочи) понякога пия с маринована/и риба/и, но е въпрос на настроение и нагласа.
            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

            Коментар


            • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

              На мен хайверът всъщност не ми харесва. Едно такова слузесто и лигаво ми е (не е като да не съм пробвал всякак). Но тази твойта рецепта ми звучи добре, само дето пастата да е кромидена, инак аналогично направена.

              ПП
              Какво значи истинска и измислена водка? Всички зърнени (зърнени в оригинал, инак днес те са картофени, дървесни и пр.) спиртни напитки са изнасилени измишльотини - бъркочи по необходимост (за да стават все пак за консумация).
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

              Коментар


              • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                Водката оригинално е от картофи
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

                Коментар


                • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                  Има един червен хайвер дето не лигав и слузест, ма като намеря бурканчето ще го снимам.
                  Всеки трети е шести

                  Коментар


                  • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                    Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    Водката оригинално е от картофи
                    Това е традиция от места, където водката не е толкова традиционна (и масова).
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                    Коментар


                    • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                      Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                      Това е традиция от места, където водката не е толкова традиционна (и масова).
                      Я кажи от къде идва водката )
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

                      Коментар


                      • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                        Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                        На мен хайверът всъщност не ми харесва. Едно такова слузесто и лигаво ми е (не е като да не съм пробвал всякак). Но тази твойта рецепта ми звучи добре, само дето пастата да е кромидена, инак аналогично направена.

                        ПП
                        Какво значи истинска и измислена водка? Всички зърнени (зърнени в оригинал, инак днес те са картофени, дървесни и пр.) спиртни напитки са изнасилени измишльотини - бъркочи по необходимост (за да стават все пак за консумация).
                        И на мен не ми харесваше. На една от бившите "жени на живота ми" баща И носеше хайвер с кашони от последния СССР, ма тогава ми миришеше на жабурняк.
                        Сега еволюирах.
                        Пробвай го по моя начин, и, мисля че ще ти хареса.

                        Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Водката оригинално е от картофи
                        Е в тая разправия се вкараха поляци и руснаци, щото едните бяха на мнение, че водката е само от зърно, а поляците искаха да си регистрират картофената водка в Юропата.
                        ... може и да беше обратното, но май не, ма гюрунтия си стана.
                        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

                        Коментар


                        • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                          Тя па щото руската се прави от жито Това в страна дето Щи да каша пища наша? Е как да не
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

                          Коментар


                          • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                            Така и така съм се присетил, та да споделя и още нещо бързо, лесно, и готино.

                            Некво твърдо рибешко филе се прави на пастет, и, с описаната по-горе от мен, чеснова паста се разбърква, като се добавя и черен пипер. Пастета се намазва на филии, които е добре да са леко загряти и дехидратирани, и после пак у фурната.
                            Върви ми със всичко.

                            P.S. Добре е чесновата паста да е мазничка, щото да компенсира сухотата на филето, но това си го правите на усет.
                            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

                            Коментар


                            • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                              В Полша водката е и тако и вако, те наблегнаха на картофите (в онзи спор), за да регламентират автентичност по някакъв начин, ма и при тях квалитетът е пшенична. И впрочем, в Полша изобилието, хич не е особено различно от Русия (там за щито). Традиционно картофена е водката в Германия, доколкото изобщо водката е застъпена там.
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                              Коментар


                              • От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

                                Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                                И впрочем, в Полша изобилието, хич не е особено различно от Русия (там за щито)
                                Именно, и затва си се праи от компири. Е да, има и гъзарски житни варианти, факт.
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X