Обява

Свий
Няма добавени обяви.

QUANSHENG TG-UV

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: О! Чудо! Китайски двубандер.

Скоро не бях отварял сайта, но снощи видях, че са пуснали наследник на първото хенд мейд дуал банд китайско радио - Quansheng TG-UV2. Но така като гледам, едва ли ще измести от лидерската позиция KG-UVD-то
    Последно редактирано от Estranged; 14-04-10, 16:58.

Коментар

Първоначално публикуван от Estranged Преглед на мнение
      Скоро не бях отварял сайта, но снощи видях, че са пуснали наследник на първото хенд мейд дуал банд китайско радио - Quansheng TG-UV2. Но така като гледам, едва ли ще измести от лидерската позиция KG-UVD-то
      Изпревариха те:
      Първоначално публикуван от ike Преглед на мнение
      Гледам, че се е появила втора серия на Quansheng http://www.409shop.com/409shop_product.php?id=104356. Някой купил ли си го е вече?
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здраейте,

едно късо въпросче за UVD1P.
        При мен има стандартното леко проблемче с девиацията на предаване. На мен не ми се вика пред вътрешния микрофон . Принципно съм на ясно къде трябва да се бръкне, но не искам да го правя "на ухо" защото нямам осцилоскоп под ръка.
        По кореспондентите си съдя, че като работя на външен микрофон, девиацията си е по-нормална, защото аз си говоря нормално, а и те ме чуват нормално. (дразня се, че не знам колко % е, но ще го преживея за сега).

Та конкретния въпрос - входовете за вътрешния и външния микрофон на едно и също място ли са в схемата? Съответно, ако пипна коефициента на усилвателя с "онзи" тример, дали няма да почна да премодулирам, като работя на външен микрофон? Май ми е ясно как трябва да е, но ако някой се е ровил по-конкретно в UVD1P, моля да сподели или да вадя отверките?

73
        LZ1NJS

Коментар

Вади отверките ....

Аз съм се ровил .... дори го почнах на двора .... пред сервиза на Влади ...
          Ама после се наложи да си дорършвам "домашното" у дома .....

Само с "врътката" не стига ...... внимавай!!! безкрайна е ....
          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Мен врътката не ме плаши. Всичко си има цака там... Плаши ме факта, да не се окаже, че вдигам гейна и на двата микрофона (вътрешния и външния). Защото външния микрофон го глася за "външни" условия, а с разните му там ветрове и странични шумове, ако вземе и да премодулира, ще стане много куца историята. Тогава бих предпочел да подвиквам на вътрешен, но да имам нормална модулация на външен.

Та затова реших да подпитам, дали някой не се е ровил преди мен. Иначе, не ми е зор - запрятам ръкави, отверки... чук... и други такива инструменти за финна настройка

73
            LZ1NJS

Коментар

Първоначално публикуван от avalanche Преглед на мнение
              Мен врътката не ме плаши. Всичко си има цака там... Плаши ме факта, да не се окаже, че вдигам гейна и на двата микрофона (вътрешния и външния). Защото външния микрофон го глася за "външни" условия, а с разните му там ветрове и странични шумове, ако вземе и да премодулира, ще стане много куца историята. Тогава бих предпочел да подвиквам на вътрешен, но да имам нормална модулация на външен.

Та затова реших да подпитам, дали някой не се е ровил преди мен. Иначе, не ми е зор - запрятам ръкави, отверки... чук... и други такива инструменти за финна настройка

73
              LZ1NJS
              Усилването е общо и за двата входа. Той входа е реално един. Просто като включиш външен комутатор изключваш вътрешния микрофон.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мерси.
                То това беше и логичният отговор. Въпреки логиката, реших да попитам, защото външното PTT не изключва вътрешното (например), следователно можеше да се допусне, че и с микрофоните може да има някаква магария. Разликата в модулациите при външен и вътрешен микрофон, също малко ме зачуди. То е ясно, че все пак ще се отваря, ама като остане малко временце

73
                LZ1NJS

Коментар

Първоначално публикуван от avalanche Преглед на мнение
                  Мерси.
                  То това беше и логичният отговор. Въпреки логиката, реших да попитам, защото външното PTT не изключва вътрешното (например), следователно можеше да се допусне, че и с микрофоните може да има някаква магария. Разликата в модулациите при външен и вътрешен микрофон, също малко ме зачуди. То е ясно, че все пак ще се отваря, ама като остане малко временце

73
                  LZ1NJS
                  Разликата е в самия вътрешен микрофон.
                  Моя го смених (благодаря на LZ1NDI за предоставения такъв и на LZ1BTH за помощта му за смяната) и сега го няма този проблем.
                  LZ1VPT

Коментар

Ха! Спестили са и от микрофон ли?
                    Мерси за инфото. Ще му обърна внимание... като се въоръжа с нормален осцилскоп.

73
                    LZ1NJS

Коментар

Я давидим сега. Значи аз изчетох темата горе долу два пъти, пък и не само тази, та това което разбрах е, че ако ще си поръчва лаик човек радиостанция, то трябва да бъде от вида TG-UV2 или KG-UVD. Освен това е добре да се вземе и кабел за данни, антена за кола и по голяма батерия. Така и не разбрах как стоят нещата с другия вид антена, тази която би заменила оригиналната на станцията
                      Аз ще си поръчам станция някога скоро, но все пак искам да попитам правилно ли съм разбрал нещата. Също така ме интересува, от къде мога да взема отговорите на листовките за радиолюбител та да ги понауча и да се явя за най ниския клас. Така разбирам, че няма да имам неприятности за антената на колата.
                      Правилно ли съм разбрал или нищо не съм разбрал
                      Благодаря
                      Роден рибар, а принуден да работи.......

Коментар

Радио:
                        http://www.409shop.com/409shop_product.php?id=104100
                        Батерия:
                        http://www.409shop.com/409shop_product.php?id=103361 - не знам дали се побира физически в оригиналното зарядно, което върви със станцията и дали не го изгаря. Ако не ти се рискува http://www.409shop.com/409shop_product.php?id=101717
                        Кабел:
                        Ако имаш COM порт на компютъра http://www.409shop.com/409shop_product.php?id=103756
                        ако имаш само USB http://www.409shop.com/409shop_product.php?id=103761
                        Преходник:
                        С това http://www.409shop.com/409shop_shopc...&parentid=1680 ще може да свържеш всяка нормална антена с BNC.
                        Хубава антена за кола - не мога да ти помогна, нека някой друг да каже.
                        За изпита:
                        http://www.crc.bg/section.php?id=363&lang=bg
                        http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=85227

Коментар

Мерси колега, само може ли точните инициали на уреда/станцията/. За батерията е ясно и кабелите е ясно, ще си взема и двата, щото си имам и настолен и лаптоп та ще си трябват
                          Ама няколко станции ми отваря и няколко преходника Станцийте са в този ценови диапазон 110-150$. А три бандовите за какво са? Аз нищо не рабирам ама ще гледам да се понауча........................

Коментар

Преходниците всичките стават. Избираш си примено първия и готово.
                            Линка със станцията го отвори нечетен брой пъти, за да ти даде бисквитка.

Коментар

Първоначално публикуван от ike Преглед на мнение
                              Преходниците всичките стават. Избираш си примено първия и готово.
                              Линка със станцията го отвори нечетен брой пъти, за да ти даде бисквитка.
                              Стана. Благодаря

Коментар

Първоначално публикуван от EU_BG_akademika Преглед на мнение
                                Я давидим сега. Значи аз изчетох темата горе долу два пъти, пък и не само тази, та това което разбрах е, че ако ще си поръчва лаик човек радиостанция, то трябва да бъде от вида TG-UV2 или KG-UVD. Освен това е добре да се вземе и кабел за данни, антена за кола и по голяма батерия. Така и не разбрах как стоят нещата с другия вид антена, тази която би заменила оригиналната на станцията
                                Аз ще си поръчам станция някога скоро, но все пак искам да попитам правилно ли съм разбрал нещата. Също така ме интересува, от къде мога да взема отговорите на листовките за радиолюбител та да ги понауча и да се явя за най ниския клас. Така разбирам, че няма да имам неприятности за антената на колата.
                                Правилно ли съм разбрал или нищо не съм разбрал
                                Благодаря
                                Относно по-голямата батерия може би това ще ти е полезна информация http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=82207
                                Тук конкретно става дума за Wouxun KG-UVD1P.
                                ------------------------------------------------
                                LZ1OCZ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X