Обява

Свий
Няма добавени обяви.

QUANSHENG TG-UV

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: О! Чудо! Китайски двубандер.

Май си прав, но не се получава и при смяна на портовете. Резултата е Failed conection
    Последно редактирано от Pretor; 02-01-10, 18:58.
    ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
    LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от Pretor Преглед на мнение
      Май си прав, но не се получава и при смяна на портовете. Резултата е Failed conection
      Нещо не правиш като хората.
      Принципно USB драйвери се инсталират без да е вързано USB устройството.
      Пробвай да деинсталираш драйверите, рестартирай, инсталирай драйверите без да закачаш кабела, рестартирай пак и след това закачи кабела и станцията.
      След това включи станцията и пак пробвай дали ще се върже.
      Програмата за отключване на честотите я имам, драсни едно ЛС и ще ти я пратя.
      LZ1VPT

Коментар

Pretor , опитай по този начин:

Първоначално публикуван от nisanterano Преглед на мнение
        След няколкочасови опити най-после успях да се справя с програмирането на станцията през РС с кабел за връзка чрез USB.Проблема се оказа в това , че драйвера се инсталира автоматично на СОМ 3 , а софтуера за програмиране търси станцията само и единствено на СОМ 1.Решението е следното.
        1)Инсталира се драйвера от диска който се дава с USB кабела.
        2)Инсталира се софтуера за програмиране(изтегля се от официалния сайт на производителя)
        3)На ПС-то : отива се на контрол панел> систем>дивайс миниджър>ком портове.Там СОМ1 се забранява(disable ), a СOM 3 , където се вижда драйвера , се преномерира чрез пропъртайс>адвансед на номер 1. Разбира се, това хич не се харесва на Уиндоса и той дава едни заплашителни предупреждения.Не му обръщайте внимание а сложете на този порт номер 1.
        4)Включвате станцията чрез кабела.
        По такъв начин вече има връзка между драйвера и програмиращия софтуер.Можете да си програмирате станцията както ви е угодно.
        Успех !

Коментар

Благодаря ви за съветите. Пробвах както сте описали (или поне така си мисля), но без visible results . Не се хабете повече да ми обяснявате. Явно грешката е при мен.
          ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
          LZ1YBB

Коментар

Благодаря ви за съветите. Пробвах както сте описали (или поне така си мисля), но без visible results . Не се хабете повече да ми обяснявате. Явно грешката е при мен.
            Няма ли никой от Бургас да ти помогне на място???
            Дай един е-мейл
            Ако не свършва добре, значи не е свършило!
            0888 315 794
            LZ1UPI
            A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
              Спарки, могат, ама зависи с какво ги изстрелваш
              Жалко, че ми бавят пратката . Другите неща, които поръчах заедно с МАХ-а вече са унас от няколко дни, а това се мота ... в български пощи се мота - на наша територия . И телефон ми дадоха за връзка с една симпатична кака, ама и тя им се ядосва и нищо не може да ми помогне ... НО, още един пътува от Китай насам, така че ще видим кой ще пристине пръв.
              Какво стана с MAX-a? Пристигна ли, че чакаме ревю...
              "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                Какво стана с MAX-a? Пристигна ли, че чакаме ревю...
                ДНЕС след мноооооооооооОООого чакане и една грешна доставка НАЙ-НАКРАЯ пристигна дългоочаквания МАХ!
                Сега го разглеждам и като първоначални впечатления мога да кажа, че менюто му е идентично с това на воксуна. Има някой неща, които ми харесват и някой, които са доста зле, но ще мога да конкретизирам след по-сериозно тестване и анализ. Без да съм го разучил обаче ще си призная, че за сега ТУТ-а и Воксуна го превъзхождат по качество на предаване и докато при ТУТ-а разликата се изчисти със смяна на антената с по-добра, то при новото животно НЯМА такива признаци на подобрение. Чува добре, но нали е важно да има връзка и в двете посоки. Имам съмнение, че проблема може да е в микрофона, но както казах, за да съм обективен трябва да му се наложат по-сериозни мъчения. За сега чакате. Ако има желаещи да се включат в тестовете, драснете по един ред.
                0888 315 794
                LZ1UPI
                A1 (Rh+)

Коментар

Отвори го и погледни дали всичко около микрофона е в ред. В смисъл, има ли достатъчно голяма дупка, и уплътнен ли е както трябва. Разлика от една гумичка за стотинки може да направи една или друга станция да звучи като CD, или като стар транзистор на средни вълни.

Сигурен съм че си чел оная тема за PUXING-а.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И аз съм сигурен, че съм я чел . Имайки предвид, че и на ниска и на висока мощност дава идентичен проблем ... абе като го отворя и ще се разбере, но лошото е, че без отваряне нещата не звучат добре
                    0888 315 794
                    LZ1UPI
                    A1 (Rh+)

Коментар

С дружна помощ и особено на UPI, преди малко успях да направя връзката между апарата и к-ра. Деинсталирах и инсталирах на няколко пъти драйверите за кабела, отварях и затварях портове и най-накрая се получи. За съжаление не съм абсолютно сигурен какъв беше проблема. Благодаря на всички, които дадоха съвети.
                      Току що разбърках и честотите. Може и да не знам какво правя, но няма да спирам на средата я.
                      ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                      LZ1YBB

Коментар

Току що разбърках и честотите. Може и да не знам какво правя, но няма да спирам на средата я.
                        За слушането прави каквото си искаш, но за трансмит (предаване) ги сложи на 144-146 и 430-440. Иначе рискуваш без да искаш да се намесиш кадето не ти е работи и дори да направиш някоя беля.
                        0888 315 794
                        LZ1UPI
                        A1 (Rh+)

Коментар

Някой може ли да ми помогне в намирането на софтуер за МАХ-а?
                          Сайта, който е даден на книжката е http://www.maxlog.com.cn/, но не работи.
                          0888 315 794
                          LZ1UPI
                          A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                            Някой може ли да ми помогне в намирането на софтуер за МАХ-а?
                            Сайта, който е даден на книжката е http://www.maxlog.com.cn/, но не работи.
                            Ако случайно не намериш, може да се опитам да хакна тоя за WOUXUN-а. Почти е сигурно че ще работи безпроблемно и с трите марки. Обикновено се ориентира мо малък стринг, който станцията изпраща като я потърси компютъра, което е сравнително лесно за хващане и хакване. Така бях хакнал софтуера на PUXING 888 да работи с всичките модификации, както и с всичките модификации на WEIERWEI V1000.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И така, общата оценка на МАХLOG M-UV спрямо Воксун и TYT е "НЕ"!!
                              Като за начало максималната мощност, която измерих не надхвърля 3,8W. Като втори недостатък, пластмасата е модел "евтинджос", а капачето за фрихенд и връзка с компютъра е пластмасово и се сваля с отверка . Основна грижа е намирането на софтуера за програмиране на машинката. След отборно търсене в целия интернет от опне 7 души, които се славят с откриване на невъзможното в мрежата, след няколко неуспешни опита с имейли до продавача и производителите и след опит на приятел, който се пробва да пробие направо от китай, където се намира в момента, откриването на софтуер, който може да я подкара и програмира се оказа "кауза пердута" или ... нема начин баце . От тук, както можете да предположите, не мога да дам оценка на софтуера, освен че НЯМА НАЛИЧЕН. Програмирането през клавиатурата на МАХ-а не е много по-различно от това на Воксуна, с тази подробност, че няма програмиране на имената на каналите. Друг проблем е превключването на радиото от фрикуенси мод в ченъл мод - става когато се изключи радиото и след това се включи с натиснато копче "menue", което трябва да задървите докато се появят надписите на екрана. За съжаление, на 70см обхвата, при ченъл мод се държи странно - разбирай: не работи на рипитър и на някой от честотите и то не заради обхвата, а защото само така си е решило. Понякога докато си работиш (все тая на коя честото) в ченъл мод, радиото казва два пъти "тит" и се рестартира с фабричните настройки , което е доста неприятно, имайки предвид ръчното програмиране.
                              Книжката е написана на чист китайски език, след което е прекарана през гугъл транслейт, след това печат и ... върви се оправяй. Надя (LZ1KWW), която е завършила английска филология, не успя да се справи с "английското" упътване. Препинателни знаци няма или са не на място. Ако нямаш опит с менюта като това, книжката ти е 100% неполезна. Звукът е без ниски и доста металически. Когато говориш те чуват по-зле от Воксуна или ТУТ-а и там, където Воксуна минава трудно, МАХ-а само шуми и то на дълги пресекулки ... НЕ Е ДОБРЕ!
                              От гледна точка на удароустойчивост, не посмях да направя никакви тестове, защото .... не изглеждаше вероятно да издържи. Относно обхватите, да - по спецификации го дават с по-широк обхват, но както всички знаем, Воксъна се "отваря", така че и това не е предимство. Относно цената - 16 $ е разлика, която в никой случай не може да изравни разликата в качеството и функционалността.

Имайки всичко по-горе предвид, както и няколкото бройки ТУТ, QUANSHEN и WOUXUN, които са ми минали през ръцете, смятам за немислимо и ненужно, човек да си поръча МАХLOG M-UV, вместо да си вземе някоя от горните 3 станции.
                              Забравих да кажа, че и МАХ-а, както и ТУТ-а има трицветно оцветяване на екрана (свети с три различни цвята по избор), което понякога е гъдел, защото можеш да го програмираш да е червен докато предаваш и син, когато приемаш. Освен това на щипката на МАХ-а има компасче, което работи що-годе добре. Относно кросбанда - НЯМА ТАКОВА НЕЩО! Никакви рипитър функции, а и възможността да слушаш на единия банд и да говориш на другия е меко казано "сложно и комплицирано".
                              Снимки са направени, но в момента не са в мен, така че ги очаквайте довечера.
                              В заключение, за мен на първо място си остава WOUXUN KG-UVT1.., следван на косъм от ТУТ-а (заради това, че трябва да смениш оригиналната антена), на трето място, пак близко (макар, че има разлики и усезателни предимства) е TG-UV на QUANSHEN и далеч, далеч назад, без нито едно предимство (като изключим компасчето) е новият MAXLOG M-UV.
                              0888 315 794
                              LZ1UPI
                              A1 (Rh+)

Коментар

Е, това чакам повече от два месеца.
                                Много благодаря!
                                "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X