Обява

Свий
Няма добавени обяви.

QUANSHENG TG-UV

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: О! Чудо! Китайски двубандер.

Да имаше преди една седмица.
    Попитах: Ако реша да купя две?
    Отговора беше: Няма проблем има колкото искаш.
    Но мен ме притесни факта, че ти я продават и край. Ако след една седмица например се "скапе" чукай си я в главата. Гаранция няма. За фактура не знам не съм ги питал, но едва ли ще е проблем.

Коментар

И къде е това и на каква цена е едната.
      Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

Първоначално публикуван от traper2504 Преглед на мнение
        И къде е това и на каква цена е едната.
        Колега, хайде стига си роптал и питал за неща, подробно описани преди няколко мнения. Не само това, ами отговорите ги има на няколко места само за последните две страници от темата. Ще ти отговоря още веднъж, но чети повече, отколкото пишеш, моля.
        Станции има на илиенци - северния вход за леки коли, третото магазинче след бариерата (вход с кола/джип/мотор/трактор - 2 лв.)
        Станцията за която става дума е "Wouxun KG-UVD1P", а за единична бройка е обявена цена 175 лева (български пари). Ако кажеш, че аз те пращам или просто попиташ за отстъпка, цената пада на 170 лв.
        Да повторя - илиянци, Wouxun KG-UVD1P, 170 лв. Ако вземеш повече от 10 бройки, цената ще ти падне на 165лв.
        За по-малко пари търсиш двубандово "нано", което ти дава почти същите възможности, има същата мощност, по-добро аудио и струва 135 лв.
        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
        0888 315 794
        LZ1UPI
        A1 (Rh+)

Коментар

Я па сега кво е това "нано"??
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Я па сега кво е това "нано"??
            Хайде и ти сега .... NF-669 известен (и там - при китайката) още като нанфон или нано...
            Дали пък не ми излизат мненията ??? Спарки, да не съм ти в игнор-листа ?
            0888 315 794
            LZ1UPI
            A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
              За по-малко пари търсиш двубандово "нано", което ти дава почти същите възможности, има същата мощност, по-добро аудио и струва 135 лв.
              Ъ, я да се включа и аз - каква е разликата нано - воксург и струва ли тя 50 лв (1/3 от цената)?
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Ъ, я да се включа и аз - каква е разликата нано - воксург и струва ли тя 50 лв (1/3 от цената)?
                Явно днес е ден за повторения и допълнения -
                Нано + : цена, размер, чувствителност на микрофона (аудиото като цяло).
                Воксун + : DTMF, резервни части, няколкогодишни изпитания, отключване на честотите, по-добра двубандова антена.

Имайки предвид, че болшинството колеги имат воксун и знаят как се работи с него ... де да знам. За мен лично ДТМФ-а е важен и си струва 50-те лева, но от гледна точка на болшинството колеги, които нито знаят нито се интересуват какво точно е това, по-скоро е незначителен каприз.
                Последно редактирано от upi; 19-08-11, 19:53.
                0888 315 794
                LZ1UPI
                A1 (Rh+)

Коментар

Явно днес е ден за повторения и допълнения -
                  Нано + : цена, размер, чувствителност на микрофона (аудиото като цяло).
                  Воксун + : DTMF, резервни части, няколкогодишни изпитания, отключване на честотите, по-добра двубандова антена.
                  Сори. Просто съм индианец по темата. А и явно съм пропуснал къде си описвал наното. Другите ти ревюта съм ги чел
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Хайде и ти сега .... NF-669 известен (и там - при китайката) още като нанфон или нано...
                    E аз от китайката не съм пазарувал и няма как да знам че на това му викат nano. Както и да е. Изяснихме въпроса.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колега, хайде стига си роптал и питал за неща, подробно описани преди няколко мнения. Не само това, ами отговорите ги има на няколко места само за последните две страници от темата. Ще ти отговоря още веднъж, но чети повече, отколкото пишеш, моля.
                      Станции има на илиенци - северния вход за леки коли, третото магазинче след бариерата (вход с кола/джип/мотор/трактор - 2 лв.)
                      Станцията за която става дума е "Wouxun KG-UVD1P", а за единична бройка е обявена цена 175 лева (български пари). Ако кажеш, че аз те пращам или просто попиташ за отстъпка, цената пада на 170 лв.
                      Да повторя - илиянци, Wouxun KG-UVD1P, 170 лв. Ако вземеш повече от 10 бройки, цената ще ти падне на 165лв.
                      Е па я съм неграмотен колега ,па съм и от провинцията нали знаеш кви сме в вашите очи. ,,Колега,,направо си , като катаджия през комунизма. Отиде ми ентусиазма за двубандова радиостанция Воуксун , ,,Наното,, не го ща , вземам си Оки токи , а маи сме тука за да си помагаме или ......... Мерси все пак за инфото , макар да бях осведомен преди това. П.п. Попитах колегата щото е от Пазарджик ,а разстоянието си е от значение де.
                      Последно редактирано от traper2504; 19-08-11, 20:58.
                      Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

Иво, знаеш ли дали това слуша два канала едновременно и имаш ли впечатления от батерията?
                        LZ1PER

Коментар

Здравейте,
                          отдавана чета форума, но досега маи нямам постове. Както и да е.
                          някаде по нагоре имаше ревю на UV-3R и молба за дирекно сравнение с VX-3 ката на язу.

в един определен период ги имах и двете една до друга, но да караме по ред.

Поръчах китаеца чрез приятел и дойде на цена 90 лв след около месец. Нямам представа дали и колко горница е взел. Харесах го по описание, простичко без излишни глупости и поисках едно ......... жълто. Да ама не, каквито и цветове да рекламират реално има черен, червен и син. Мойто е червено. Имам лош опит от язуто, на маса с апаратура и жици няма намиране, та нека да е шарено. Язуто го ползвах няколко години, купувал съм го от интегра. Няма да казвам за какви пари щото жена ми ще се разведе с мене, ако разбере

Та:
                          китаеца дойде прилично опакован,но и веднага ме разочарова задния капак не затваря. при щамповането останали "люспи" и закачат. Малка пиличка, шкурка "400" и всичко заспа. Капака е здраво фиксирам при китаеца при язуто има малко "страничен луфт" не е проблем, ама дразни /особено като знаеш колко струва/
                          Заключването на задния капак е като на язуто... не чак толкова добре. При често отваряне за вадене на батерията, "пъпката" която държи контра се износва и капака и батерията си пада когато си поиска. При язуто не е проблем, щото батерията си седи в радиото при заряд. Китаеца има външно зарядно. Когато се зарежда в радиото се държи странно: адаптора свети зелено/заредено/ радиото индикира ,че все още тече заряд. Нещо ми е съмнително. Дано да се окаже, че аз бъркам нещо и проблема с зарядно и ключалките да отпадне.

Радиото идва с две оделни антени, което поне за мен значи, че няма входен филтър и ползват антената като такъв.
                          С двубандовата на язуто не забелязах да се подава на смущения, но чесно казано незнам как ще е с "истинска" антена. Като чуствителност на приемника китаеца бие отвсякате марковото си братче. Отсъпва една идея по аудио на предаване, но ако не бях казал, че работя с две различни радия никои нямаше да направи разлика.
                          Китаичето има предимство и в изходната мощност 2 вата срещу 1 на язуто. При малките мощности е обратно/поне за мен/ 1 ват срещу 0.1 ват за язуто/ , демек искам малата мощност наистина да е малка.

и последно един съществен недостък, бутона на ПТТ е много твърд и при тоя размер пръстите омаляват при продължително приказване.

Като цяло евтино и непретенциозно радио за всеки ден. Без излишни гупости. Много просто за работа и настройка/на язото до последно се губех по менютата/ ПЕРФЕКНО за цената си. Не на последно място няма да ме е яд ако го счупя или загубя. просто ще си поръчам друго. докато япончето.....

на прима виста това е което се сещам ако има друго питаите.

поздрави.

П.П. Да помоля някои които има кабел и е програмирал тоя китаец да пробва дали може да приема на единя банд и предавана другия. Предварително благодаря

Коментар

Почти всиките китайци имат начин за регулиране на ниската и високата мощност. Обикновено обаче е скрита функция - или само през компютър, или само през клавиатурата на станцията, вкарано в сервизен режим. Почти всички също имат възможност за отключване/разширяване на честотните обхвати с по 10-50Mhz в двете посоки, но отново е или скрита функция, или само през компютър със съответния софтуер.

Коментар

sparkybg дали си наясно конкретно Baofeng UV3R може ли да му се намали малката мощност и дали може да предава и приема на различните бандове. Воксуна го позволява но само чрез програмиране през компютър. За тая малка "въшка" нямам кабел затова и питам. Идеята е да работи "наобратно" на кросбанд репитера. Относно разширяването на обхвата мисля, че и така си е достатачно широк, но свят широк хора всякакви.

Поздрави.

Към администратора.
                              Извинявам се, но вчера сътворих голям гаф, при опит да си сменя имеила направих нова регистрация и посках оттам включване към клуб радиолюбител.
                              И за да няма недоразумения ника ми е bay-petko новия мейл all_73@abv.bg казвам се Сашко Саздов инициала ми е LZ5CT .

Новата регистрация която би трябвало да се изтрие е s.sazdow.
                              Ще помоля също след съответно прочитане втората част на този отговор да бъде изтрита.
                              Разчитам да се прояви разбиране и наказанието да не е драстично.

Поздрави.

Коментар

Втората регистрация просто не се опитвай да я ползваш и всичко ще е наред.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X