Обява

Свий
Няма добавени обяви.

QUANSHENG TG-UV

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: О! Чудо! Китайски двубандер.

Моя е грешката.Нагласям скуелча на 9 за А,но на В си оставя примерно на 3.И от там идва шума.Оправих го.Мислех ,че е общ за А и В.
    Благодаря за помощта.
    LZ1MKI
    Stilo JTD 115+

Коментар

Първоначално публикуван от pepojtd Преглед на мнение
      Моя е грешката.Нагласям скуелча на 9 за А,но на В си оставя примерно на 3.И от там идва шума.Оправих го.Мислех ,че е общ за А и В.
      Благодаря за помощта.
      9 е много. Виж колко е оптималното. При мен е 4-6.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Оставям скуелча на 5.Така е добре.
        При програмирането не срещнах никакви проблеми.
        Стана бързо и от първия път.През СОМ порта с кабел от 409shop.
        LZ1MKI
        Stilo JTD 115+

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          9 е много. Виж колко е оптималното. При мен е 4-6.
          Спарки,
          При теб има ли разлика между 4, 5 и 6?
          LZ1DWW

Коментар

Първоначално публикуван от Митко (smile) Преглед на мнение
            Спарки,
            При теб има ли разлика между 4, 5 и 6?
            Има. Скуелча се слага на най-ниското, което не ти дава смущения и хаотично отваряне от време на време.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Има. Скуелча се слага на най-ниското, което не ти дава смущения и хаотично отваряне от време на време.
              Идеята ми беше, че шумоподавителя работи еднакво при 0,1,2 и 3. Еднакво при 4,5 и 6 и еднакво при 7,8 и 9 т.е. нивата реално са 3. Това е при Quansheng-a.
              LZ1DWW

Коментар

Идеята ми беше, че шумоподавителя работи еднакво при 0,1,2 и 3. Еднакво при 4,5 и 6 и еднакво при 7,8 и 9 т.е. нивата реално са 3. Това е при Quansheng-a.
                Точно за Quansheng-a не си прав, или поне моя не беше така, а и още 2-та, които ми минаха през ръцете.

Quansheng-а между другото има гадното свойство ако му е много ниско скуелча като отвори да не затваря. При това различните екземпляри имат различна гранична стойност за това. Единия работеше на 2, другия на 3, третия ня 5.

Squelch-а на WOUXUN-а се държи по-нормално и винаги затваря след отваряне. Нямат нищо общо двете радиа, просто.

Quansheng-а всъщност изглежда доста масивен и здрав, поне на усет. Малко по-тежък е също. Според мен никак не лоша станция. Проста и без екстри, но пък и работи не лошо. Ако беше и едни 20-ина долара под WOUXUN-а като цена, щеше според мен да се купува доста повече.

ПП: А и quansheng-а има едно не малко предимство пред WOUXUN-а - като е изключен не харчи батерията изобщо. Моя седя 3-4 месеца със заредена батерия, и като го пуснах след това си стоеше заредена. WOUXUN-а ще изкара така преко сили седмица, и после батерията ще е на нула.

Коментар

Точно за Quansheng-a не си прав, или поне моя не беше така, а и още 2-та, които ми минаха през ръцете.
                  Е аз явно съм извадил от торбата с.... Моя се държи точно така. Проверено и тествано. Играхме си с upi доста време.

За останалите неща съм съгласен За здравина - падал не поне 10 пъти вече. Единственото нещо, което ми липсва при него е имената на каналите. Трудно ги помня всичките по номер
                  LZ1DWW

Коментар

Единственото нещо, което ми липсва при него е имената на каналите. Трудно ги помня всичките по номер
                    Да, това и на мен ми липсваше. Да им се чудиш на мозъците китайски, при положение че дисплея си е текстово-цифров, така или иначе, а и паметта, нужна за добавяне на имена, е жълти стотинки. Говорим за килобайт отгоре, примерно.

Коментар

Гледам, че се е появила втора серия на Quansheng http://www.409shop.com/409shop_product.php?id=104356. Някой купил ли си го е вече?

Коментар

Не виждам да има имена на канали. Май просто са му набутали двоен дисплей, и толкоз.

Коментар

Първоначално публикуван от avalanche Преглед на мнение
                          Всъшност гугъл листва целия им сайт, като опасен
                          Кода на сайта им не съм го разглеждал. Софтуера за програмиране го ползвам така или иначе на отделен комп (заради COM порта), но не съм забелязал някаква "лоша" активност от негова страна за момента (версия 1.13). Като гледам линка, който си дал, вероятно антивирусите се шашкат заради "пакетирането" на .exe-то.

73
                          LZ1NJS
                          Всъщност на 1.12 дава троянец на 1.13 не казва нищо.
                          [B]Българино знай своя език, род и вяра ! Обичай семейството си и пази България![/B]

Коментар

Спарки, в твоето chan файлче не са ли разменени TX и RX на LZ0UHF например (написани са на репитера) ? Чувам го като набия реверс.

73,
                            Милен
                            [B]Българино знай своя език, род и вяра ! Обичай семейството си и пази България![/B]

Коментар

Първоначално публикуван от milen76 Преглед на мнение
                              Всъщност на 1.12 дава троянец на 1.13 не казва нищо.
                              Да на 1.12 дава троянец, 1.13 не съм го пробвал !
                              Ето това е резултата в момента : http://www.virustotal.com/analisis/9...e5f-1270807280

Снощи го сканирах и имаше 12 положителни проби, а сега са 13 . Ето я и първата проба : https://www.virustotal.com/analisis/...e5f-1270046429
                              LZ1DVB

Коментар

Работи с 1.13. Нямам никакви проблеми с нея. Чете и пише радиото без проблем. Свалих я от yahoo групата.

73,
                                Милен

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X