Обява

Свий
Няма добавени обяви.

QUANSHENG TG-UV

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: О! Чудо! Китайски двубандер.

Първоначално публикуван от dido_vv Преглед на мнение
    Относно по-голямата батерия може би това ще ти е полезна информация http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=82207
    Тук конкретно става дума за Wouxun KG-UVD1P.
    О да, това е важна информация, ама аз ще видя дали няма зарядно за 1700mah и ако няма тогава ще правя тези еквилибристики.
    Благодаря
    Роден рибар, а принуден да работи.......

Коментар

Аз, да взема да върна темичката малко към въпросните двубандери

Тия дни попаднах на поредния "изпатил" с USB кабел - OE5MPN. Марио обаче си е дал зор и даже си го е документирал, докато е разнищвал проблема . Съшността на историята е в сгрешена (или недомислена) схемотехниа на USB "преходника", която в комбинация с UVD1 води до това, че комуникацията между преходника и радиото става невъзможна на ниво електроника. Тоест е напълно възможно кабелът да е успявал да работи с друга марка или модел радио (където е ползван малко по-голям pull-up резистор), но с UVD1 да не ще.

Моето мнение е, че случаят е по-скоро частен, отколкото общ, но ако на някой му е интересно или има под ръка именно такъв проблемен кабел:
      PDF-а е тук, а е "разпечатан" от mods.dk
      Ако не рабирате какво точно се случва, по-добре не повтаряйте "на сляпо".

73
      LZ1NJS

Коментар

Здрaвeйтe колги.Притeжaтeл съм нa WOUXUN KG-689.Искaм дa си взeмa кутия зa бaтeрии "AA".Тъй кaто съм достa дaлeчe от компютритe и т.н.,някой можe ли дa ми помогнe.щe си поeмa всичко.Ако някой можe дa дaдe eдно рaмо,щe съм бeзкрaйно доволeн.

Коментар

Звъннни ми.
          Ако не свършва добре, значи не е свършило!
          0888 315 794
          LZ1UPI
          A1 (Rh+)

Коментар

Здравейте, внимателно прочетох темата понеже искам да си купя:KG-UVD1P UH TX136-174/400-480Mhz Dual Band. След 10-на дена неуспешни опити да си регисрирам картата в paypal, се обрищам към Вас с молба за помощ. Моля, някой който си поръчва от там и ако иска да ми помогне да поръча и 1 за мен. Има показана сметка по която евентуално мога да преведа пари, но незнам колко.
            kanasta_z@abv.bg

Коментар

• От: До: О! Чудо! Китайски двубандер.

Здравейте от 2 седмици имам WOUXUN KG-UVD1P UH TX136-174/400-480Mhz на пръви поглед всичко е ок направих тест на маркони и се оказа че на приемане на скуелч 5 има чувствителност 0,23мкв което е добре девиация на предаване +/_4KHZ също задоволително ,но има проблем с изходната мощност .На ниската L- 1W и на двата банда на високата H- VHF- 3.4W ,UHF- 3.2W няма грешка апаратурата мери на 100% вярно, и батерията е заредена на 100%.И така въпросът ми е аз какво мога да направя да си вдигна мощноста поне на 4,5-5w разледах схемата и установих че напреженията на драивера и краиния транзистор се управляват от процесора.Някой правил ли е подобна маниполация по радиото? според мен трябава софтоерно да се бутне моля за съвети и предложения благодаря предварително.

73

Коментар

Първоначално публикуван от cyber33 Преглед на мнение
                Здравейте от 2 седмици имам WOUXUN KG-UVD1P UH TX136-174/400-480Mhz на пръви поглед всичко е ок направих тест на маркони и се оказа че на приемане на скуелч 5 има чувствителност 0,23мкв което е добре девиация на предаване +/_4KHZ също задоволително ,но има проблем с изходната мощност .На ниската L- 1W и на двата банда на високата H- VHF- 3.4W ,UHF- 3.2W няма грешка апаратурата мери на 100% вярно, и батерията е заредена на 100%.И така въпросът ми е аз какво мога да направя да си вдигна мощноста поне на 4,5-5w разледах схемата и установих че напреженията на драивера и краиния транзистор се управляват от процесора.Някой правил ли е подобна маниполация по радиото? според мен трябава софтоерно да се бутне моля за съвети и предложения благодаря предварително.

73
                Точно софтуерно се бута, ама сега не се сещам как се правеше. Ако някой има по-прясни спомени - да каже.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ще бъда безкрайно благодарен ако някой ми помогне да си реша проблема

LZ2DVC

Коментар

Колеги, кажете освен разликата в цената(3 $) и 10Mhz разлика в горния банд ( 400-470Mhz / 400-480Mhz ). По друго различават ли се следните модели :
                    http://www.409shop.com/409shop_product.php?id=103954

http://www.409shop.com/409shop_product.php?id=104100

При "отключване" на честотния диапазон станцията която е 400-470Mhz , дали ще може да приема и предава нормално до 480Mhz ?

П..П.
                    Защо на по-евтиния модел пише в названието ми " x 1set " ?

Последно редактирано от slav.bg; 22-07-10, 16:59.
                    LZ1DVB

Коментар

Първоначално публикуван от slav.bg Преглед на мнение
                      Колеги, кажете освен разликата в цената(3 $) и 10Mhz разлика в горния банд ( 400-470Mhz / 400-480Mhz ). По друго различават ли се следните модели :
                      http://www.409shop.com/409shop_product.php?id=103954

http://www.409shop.com/409shop_product.php?id=104100

При "отключване" на честотния диапазон станцията която е 400-470Mhz , дали ще може да приема и предава нормално до 480Mhz ?
                      От опит мога да ти кажа - взимай по-скъпия вариант. Разликите понякога са дребни и незначителни, а понякога - някоя и друга дразнителност в софтуера е премахната, или е добавена нова функционалност.

Конкретно, пак от опит, границите в които станцията може да приема и предава нормално, извън официалния обхват, са различни при всеки екземпляр. Обикновено почти всяка сколасва да приема и предава в обхват 390-490. Радко попадат индивиди, можещи 380-500 например. Но това така или иначе е само дишевен гъдел, защото там така или иначе няма какво да се прави. Виж под долния банд могат да се слушат разни нещица, до колкото съм чувал.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мерси за съвета, Спарки !
                        Преди се канеше да си вземеш мобилна антена, спря ли се на някоя ?!
                        LZ1DVB

Коментар

Първоначално публикуван от slav.bg Преглед на мнение
                          Мерси за съвета, Спарки !
                          Преди се канеше да си вземеш мобилна антена, спря ли се на някоя ?!
                          Още не.

Коментар

Малко опит който посъбрах днес играейки си с KG-UVD1.

В диапазона 136-174 MHz
                            - Чувствителност ~0.2 uV
                            - Мощност - 5.2 W
                            (Не си играх да меря SINAD, S/N ..., но субективно си е добре)

400-470 MHz
                            - Чувствителност ~0.2 uV
                            - Мощност - 4.8 W

Отключва се както си иска софтуерно (1KG-xxx unlock.exe) но работи само в следните диапазони:
                            - 113 - 181 MHz
                            - 400 - 499.975 MHz

Иначе се настройва както си искате, но реално приема само в указаните диапазони. Разбира се чувствителността извън фабричните диапазони пада драстично - 15-20 uV.

Друга особеност е, че на краищата на диапазоните понякога трябва да мине известно време 1-2-3 секунди или да пипнете някои бутон за да се отпуши приемника. Очевидно там PLL-a трудно захапва.

Относно авиобанда - настройва се и приема "нещо" което е АМ, но (1) чувствителността е ниска ~10uV и (2) силата на НЧ сигнала доста слаба - все пак реално приемате с ЧМ детектор за който АМ е паразитна модулация. Това с АМ 30%. С АМ 80%, което се среща доста често, почва доста да криви. Абе на стенда се чува нещо, но в реалния живот как ще е ...

ПС. за Спарки - пуснах заявка за радиосекцията, но нещо не мога да пускам ЛС (та да ме регнеш де
                            73! LZ1AVR

Коментар

Здравейте на всички, Stav да та те питам тези измервания на какво ги прави? и имаш ли възможност да измериш каква е консумацията при 5,2W Питам защото имам проблем с мощноста на предаване която е по ниска от указаната ,по горе съм писал подробно за проблема и все още търся решение моля помагайте.Обърнах нета всичко изчетох до което се докопах немога да намеря нищо ....поне кодове за сервизния режим ,ама няма ;( ;( ;(

73
                              LZ2DVC

Коментар

Hi,

Измерването е на Rohde & Schwarz CMT54. За съжаление сега нямам много време, а радиото го имам от 3 дена. По-нататък ще му измеря всичко което Ви интересува. Ще трябва обаче да си направя комплект кабели, щото сега го меря само през антенната букса.

Бях забравил - в ЧМ broadcast диапазона чувствителността му е ~3 uV. Бях забравил каква е стандартната девиация за WB FM, та го пробвах на 30 kHz.
                                Последно редактирано от stav; 23-07-10, 18:55.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X