Обява

Свий
Няма добавени обяви.

QUANSHENG TG-UV

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: О! Чудо! Китайски двубандер.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Телескопичната NAGOYA не е добра. Има ужасяващо КСВ, както и да я опъваш.
    Аааам, ясно, значи телескопичната отпада... А с всички марки телескопични ли е така или специално за NAGOYA? То аз по принцип имах някакви резерви към този вид антени за предавател, но не бях сигурен...

Коментар

Първоначално публикуван от bobs Преглед на мнение
      Аааам, ясно, значи телескопичната отпада... А с всички марки телескопични ли е така или специално за NAGOYA? То аз по принцип имах някакви резерви към този вид антени за предавател, но не бях сигурен...
      На времето имах една 5/8 телескопична за 145 MHz (дойде в комплект с едно алинко). Държеше се уникално добре. Тъй, че явно има антени и антени. Честно казано, от опита с NAGOYA имам наблюдения, че не правенето на антени им е силата(особено ако не са гумени )
      LZ1DWW

Коментар

За другите нямам идея. Просто точно тая телескопична съм я пробвал и мерил. КСВ-то и е около 5 в най-добрия случай, не помня на кой банд.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

bobs, със сигурност няма да се използва с обикновени батерии, а с акумулаторни. Имам няколко комплекта "Варта" с по 2700mAh и си мисля дали няма да са по-добре от щатната батерия 1400mah ! Но не зная дали изобщо ще се включи станцията заради ниското напрежение 5 гнезда по 1.2 V(на елемент) = 6V , а станцията с щатната ми батерия се самоизключва при толкова ниско напрежение
          sparkybg, здравей
          насочих се към тази NAGOYA NA-771 SMA-FEMALE защото е с 2.15db/3db, НЕ се нуждае от преходници, а и цената и е приемлива USD 13.50.
          Който има опит с антените нека да предложи алтернатива до 15 USD, представяща се по-добре от антената в компекта на WOUXUN. Мисля, че ще има полза от добра антена като тръгнем с приятели на поход из планините
          LZ1DVB

Коментар

Първоначално публикуван от LZ1HCO Преглед на мнение
            Някой колега играл ли си е с wouxun UVD-1 с каква мощност излъчва на бандовете ? .

Здравей колега !
            Ето отговора на въпроса ти : Диапазон-2 м. : L-1.63 W , H-4.9 W; Диапазон-70 см. : L-1.72 W, H-4.4W
            LZ1DVB

Коментар

Първоначално публикуван от slav.bg Преглед на мнение
              bobs, със сигурност няма да се използва с обикновени батерии, а с акумулаторни. Имам няколко комплекта "Варта" с по 2700mAh и си мисля дали няма да са по-добре от щатната батерия 1400mah ! Но не зная дали изобщо ще се включи станцията заради ниското напрежение 5 гнезда по 1.2 V(на елемент) = 6V , а станцията с щатната ми батерия се самоизключва при толкова ниско напрежение
              sparkybg, здравей
              насочих се към тази NAGOYA NA-771 SMA-FEMALE защото е с 2.15db/3db, НЕ се нуждае от преходници, а и цената и е приемлива USD 13.50.
              Който има опит с антените нека да предложи алтернатива до 15 USD, представяща се по-добре от антената в компекта на WOUXUN. Мисля, че ще има полза от добра антена като тръгнем с приятели на поход из планините
              Здрасти, пробвал съм всички NAGOYA антени от 409 и изводът е, че за двата банда няма по-добра от щатната, още повече пък NAGOYA за под 15$. По-добре си вземи от тук някоя по-истинска (В крайна сметка антената ти е най-важната част за радиото и според мен това трябва да ти е водещата инвестиция ) и не се притеснявай от преходниците - под 10 лв. са.
              Иначе Воксун-а се самоизключва под 6,20 волта, тъй че не се надявай без преработки да го подкараш на 6V. За мен съм си решил проблема с 2 резервни батерии по 1700mАh.
              Здравей колега !
              Ето отговора на въпроса ти : Диапазон-2 м. : L-1.63 W , H-4.9 W; Диапазон-70 см. : L-1.72 W, H-4.4W
              Имай предвид, че всяка станция си е различна - при мен имам един дето излъчва на 6.2W, а са ми минавали през ръцете и такива, които не могат да вдигнат 3.8 на UHF-a. Просто за първите модели без Р, това не беше постоянна величина и варираше доста
              Последно редактирано от upi; 25-03-10, 11:23.
              Ако не свършва добре, значи не е свършило!
              0888 315 794
              LZ1UPI
              A1 (Rh+)

Коментар

sparkybg, здравей
                Единствено смислената антена е външната. От другите няма да намериш такава, дето да е различима от оригиналната, освен ако не е 2 пъти по-дълга, което пък е непрактично за ръчна антена.

Конкретната не я знам що за стока е.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                  Иначе Воксун-а се самоизключва под 6,20 волта, тъй че не се надявай без преработки да го подкараш на 6V. За мен съм си решил проблема с 2 резервни батерии по 1700mАh.
                  Именно, понеже станцията я имам от юни 2009год. и зная, че се самоисключва при 6,20 волта. А в сайта им пише, че става и за KG-UVD1P.

П.П.
                  Пропуснал съм факта, че елементите трябва да са алкални! Сега ги гледах, че са по 1.5 волта Езначи ще стане работата
                  LZ1DVB

Коментар

Имам същият адаптер, с батериите GP от 2700 Ма станция работи над едно денонощие. За мен е добра придобивка!

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                      Имам същият адаптер, с батериите GP от 2700 Ма станция работи над едно денонощие. За мен е добра придобивка!
                      Ясно е, че ще се пръчва такава джаджа. Днес гледах акумулаторни елементи от по 3000 mAh и смятам, че ще издържат най-малко два пъти повече ще допълня поръчката и с антена. Сега се чудя дали да взема малка за из града Diamond® Antenna ~ RH3 Mini (само 5см.) или някаква голяма с усилване, че като тръгнем по хижи и чукари, да имам по-добра връзка !
                      73
                      LZ1DVB

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                        А някой има ли готов *.chann файл за Макса ...
                        Че иначе ще стана на машинописка ......
                        Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                        А за Wouxun KG-UVD1P?
                        Видях назад в темата зададени въпросите, но не видях отговор. И аз, се интересувам дали някои има *.chann файл за Wouxun KG-UVD1P . Става въпрос за симплекс, репитри, PMR, GMRS... Ако някой си го е правил, нека да го качи тук за да може който желае да го дръпне
                        sparkybg, ти като човек който е по-навътре с Wouxun, нямаш ли нещо такова ?
                        LZ1DVB

Коментар

Видях назад в темата зададени въпросите, но не видях отговор. И аз, се интересувам дали някои има *.chann файл за Wouxun KG-UVD1P . Става въпрос за симплекс, репитри, PMR, GMRS... Ако някой си го е правил, нека да го качи тук за да може който желае да го дръпне
                          sparkybg, ти като човек който е по-навътре с Wouxun, нямаш ли нещо такова ?
                          За wouxuna аз го правих скоро, ама хайде ще го постна отатака на закрития радиолюбителски форум!

Коментар

За wouxuna аз го правих скоро, ама хайде ще го постна отатака на закрития радиолюбителски форум!
                            Що не тука
                            [B]Българино знай своя език, род и вяра ! Обичай семейството си и пази България![/B]

Коментар

Ей го. На ваша отговорност. За да работите извън PMR банда трябва да сте радиолюбители. GMRS и FRS е съвсем нелегално, макар че доста ловци ползват GMRS станции, а по едно време ги продаваха и по магазините.
                              Прикачени файлове

Коментар

Ааа, супер, мерси, този е по-пълен от моя!

А да попитам за тоя GMRS, на wiki-то го дават, че 8-те канала са разнесени за работа на репитри (+5). На фабричните станции дето се продават по магазините с фиксирани gmrs/frs там как е - симплекс ли са всичките?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X