Обява

Свий
Няма добавени обяви.

QUANSHENG TG-UV

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: О! Чудо! Китайски двубандер.

Е че то отключването нищо не е променило по настройките и с нищо не промена работата на станцията. Само ти разширява диапазона чисто софтуерно. Това не подлежи на ресет. Трябва с програмката.

Защо обаче не тръгва, нямам никаква идея.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Е че то отключването нищо не е променило по настройките и с нищо не промена работата на станцията. Само ти разширява диапазона чисто софтуерно. Това не подлежи на ресет. Трябва с програмката.

Защо обаче не тръгва, нямам никаква идея.
      Да така е,преди малко правих ресет и не стана това което исках. Но аз с отключването промених и честотите на приемане а после прочетох някъде че отключването намалявало чуствителноста на приемника и затова искам да си върна заводските честоти
      LZ2DRD

Коментар

Първоначално публикуван от dzaro Преглед на мнение
        ...а после прочетох някъде че отключването намалявало чуствителноста на приемника...
        Няма такова нещо. Това е просто като да кажеш на софтуера от къде до къде да те пуска да въвеждаш честоти. Хардуерни промени няма никакви и чувствителността си е все тая. Тя е хардуерно обусловена. Дори и да върнеш заводските настройки, работата на станцията няма да се промени и на йота от това, което е в момента.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Няма такова нещо. Това е просто като да кажеш на софтуера от къде до къде да те пуска да въвеждаш честоти. Хардуерни промени няма никакви и чувствителността си е все тая. Тя е хардуерно обусловена. Дори и да върнеш заводските настройки, работата на станцията няма да се промени и на йота от това, което е в момента.
          Това е добре и ме успокоява ама аз зададох честоти на приемане 110 до 300 и от 300 до 1000 mhZ а не помня заводските но ми се стува че започваха от 010mhZ
          LZ2DRD

Коментар

Заводските са 136-174 и 400-480.

Коментар

Предположение защо може да не работи: Ако си пуснал и двата софта не могат да си вземат едновремено СОМ порта. Пробвай да напишеш в команден ред mode "COM1 9600,N,8,1" Ако мине, значи порта е свободен и коректните настройки са му направени. След това пусни направо приложението за промяна на ограничението в честотите.

Както казва Спарки, няма връзка между "отворените честоти" и чувствителността на приемника.
              Успех!
              LZ1DWW

Коментар

Благодаря ви ще пробвам.
                LZ2DRD

Коментар

Всеки, който е с Воксун двубандер яката го е загазил: http://www.youtube.com/watch?feature...INV_YXA#t=108s

Коментар

T'ва радио е "albrecht", бре серсемин
                    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                    0888 315 794
                    LZ1UPI
                    A1 (Rh+)

Коментар

За Wouxun-a, мисля да си поръчам една къса антена, че като нося някой път токито по джобове на яке или на кръста, много му закачам антената !
                      Само се притеснявам, ако взема такава къса антена, радиото да не "оглушее" прекалено много . Мисля да взема нещо такова (имам преходник) : http://www.409shop.com/409shop_product.php?id=103107
                      LZ1DVB

Коментар

Първоначално публикуван от slav.bg Преглед на мнение
                        За Wouxun-a, мисля да си поръчам една къса антена, че като нося някой път токито по джобове на яке или на кръста, много му закачам антената !
                        Само се притеснявам, ако взема такава къса антена, радиото да не "оглушее" прекалено много . Мисля да взема нещо такова (имам преходник) : http://www.409shop.com/409shop_product.php?id=103107
                        Колега има антена която е с букса точно за Wouxun-a, хем не ползваш преходна букса хем е по евтина а характеристиките са същите
                        http://www.409shop.com/409shop_produ...4&usercat=2061
                        и после пиши отзиви
                        LZ2DRD

Коментар

Да зная, че има антенки точно за радиото, но умишлено съм се насочил към BNC за да мога да я ползвам евентуално и на друго токи.
                          Само исках предварително да чуя мнения на колеги, които са ползвали подобна малка антена. Да не се окаже, че си давам парите за нещо с което нито аз чувам нито мен ме чуват !
                          LZ1DVB

Коментар

Имаше коментари по руските форуми, че определено не може да очакчваш DX-и от тази антенка...
                            Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                              Имаше коментари по руските форуми, че определено не може да очакчваш DX-и от тази антенка...
                              Това ми е пределно ясно .
                              LZ1DVB

Коментар

Антените са нещото, при което размерът ИМА значение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X