Обява

Свий
Няма добавени обяви.

QUANSHENG TG-UV

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: О! Чудо! Китайски двубандер.

Първоначално публикуван от milen76 Преглед на мнение
    Спарки, в твоето chan файлче не са ли разменени TX и RX на LZ0UHF например (написани са на репитера) ? Чувам го като набия реверс.

73,
    Милен
    Може би файла е "стар". LZ0UHF от седмица-две е на нови честоти. Погледни темата с репитрите или темата конкретно за този репитер. Между старите и новите честоти наистина има съвпадение (в едната).

P.S. Напоследък развивам синдрома първо да пиша, а после да мисля (лоша работа). Понеже и двете теми са в "частния" форум, а не знам дали имаш вече достъп до там, ето ти честотите на LZ0UHF в момента:
    RX: 439.400 MHz (това беше старата на TX)
    TX: 431.800 MHz
    shift: -7.600 MHz
    (настройки на станцията)

73

Коментар

Първоначално публикуван от milen76 Преглед на мнение
      Спарки, в твоето chan файлче не са ли разменени TX и RX на LZ0UHF например (написани са на репитера) ? Чувам го като набия реверс.

73,
      Милен
      Честотите на репитера са сменени, а не съм го редактирал. И офсета е съвсем друг. Демек смятай че само ги чуваш, но не и те теб.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от avalanche Преглед на мнение
        Може би файла е "стар". LZ0UHF от седмица-две е на нови честоти. Погледни темата с репитрите или темата конкретно за този репитер. Между старите и новите честоти наистина има съвпадение (в едната).

P.S. Напоследък развивам синдрома първо да пиша, а после да мисля (лоша работа). Понеже и двете теми са в "частния" форум, а не знам дали имаш вече достъп до там, ето ти честотите на LZ0UHF в момента:
        RX: 439.400 MHz (това беше старата на TX)
        TX: 431.800 MHz
        shift: -7.600 MHz
        (настройки на станцията)

73
        Благодаря много за инфото. Нямам достъп до другия форум просто http://aprs.fi/info/R%20LZ0UHF ме заблуди .

@Спарки: не се бях опитвал да се качвам на репитера само удрях по едно ухо чат пат за това ми беше интересно защо се получава така . Btw благодаря за файлчето

PS: @avalanche: след корекцията вече всичко е ок. Благодаря за пояснението

73,
        Милен
        Последно редактирано от milen76; 09-04-10, 21:04.
        [B]Българино знай своя език, род и вяра ! Обичай семейството си и пази България![/B]

Коментар

Здравейте,

един може би глупав въпрос за мнозинството тук на който не успях да намеря отговор

Двубандера освен U-V и V-U е и V-V и U-U.
          Това означава ли че има вътре две радио части които отделно поддържат UV обхвата. Ако е така какво става ако и двете части са настроени на едни и същи приемащи и предаващи честоти ? Като предаваш ясно но като приемаш коя радиочаст приема Друго любопитно е какво става ако TX/RX на първата са сложени като RX/TX на втората, не е ли неприятно ако предаваш с А на честота на която слуша В?

73,
          Милен
          [B]Българино знай своя език, род и вяра ! Обичай семейството си и пази България![/B]

Коментар

Не са 2. Една е. Просто няколко пъти в секунда превключва от едната на другата приемана честота. На която първо усети сигнал, нея и започва да слуша. А като се загуби сигнала, продължава пак с предвключването.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Не са 2. Една е. Просто няколко пъти в секунда превключва от едната на другата приемана честота. На която първо усети сигнал, нея и започва да слуша. А като се загуби сигнала, продължава пак с предвключването.
              Благодаря за инфото.

73,
              Милен

Коментар

Забелязвам, че често станцията "изяжда" първите думи на отсрещната страна когато е на прослушване. Скуелча ми е на 5, но съм пробвал и с по-ниски стойности. След като разговора започне няма проблеми , но 4-5 мин. след края ако ме повикат началото пак се губи. Пробвали сме със приятел едно YAESU VX-6E, при него не се получава такова "изяждане" .
                LZ1DVB

Коментар

Като е в този режим (да слуша две честоти) харчи повече ток при standby Така че ако ситуацията е такава, че е необходимо да се кара повече време на батерия, освен намаляването на мощността, се спира и "TDR".

Принципно, като предаваш приемника не работи. Все пак антената е само една Вярно е, че приемника си има АРУ, но по идея не е добре да бъде "затапван", за да може да се съкрати времето за което минава на пълноценно приемане след като се приключи с предаването.
                  Така че, да не ти пука особено за настройките на честотите. Когато "приемниците" А и Б са насторени на една и съща честота, процесора дава приоритет на честотата маркирана със стрелкичката (основната) или може би просто така се пада, защото нея а слуша преди другата. Приемника в крайна сметка си е един.

73

Коментар

Първоначално публикуван от slav.bg Преглед на мнение
                    Забелязвам, че често станцията "изяжда" първите думи на отсрещната страна когато е на прослушване. Скуелча ми е на 5, но съм пробвал и с по-ниски стойности. След като разговора започне няма проблеми , но 4-5 мин. след края ако ме повикат началото пак се губи. Пробвали сме със приятел едно YAESU VX-6E, при него не се получава такова "изяждане" .
                    И при мен е същата работа. Шумоподавителя принципно си ми седи на 1, но не е от него Явно процесора е малко "бавен". Вярно, понякога е от кореспонента, който просто не изчаква половин секунда след като е натиснал PTT-то, но определено и приемниците ни малко понакуцват в това отношение.

73
                    LZ1NJS

Коментар

И при мен е същата работа. Шумоподавителя принципно си ми седи на 1, но не е от него Явно процесора е малко "бавен". Вярно, понякога е от кореспонента, който просто не изчаква половин секунда след като е натиснал PTT-то, но определено и приемниците ни малко понакуцват в това отношение.

73
                      LZ1NJS
                      За wouxun ли става на въпрос ? Аз си взех наскоро KG UVD1P и независимо дали ползвам TDR и SAVE mode нямам такъв проблем, SQ-то ми е на 5. Всичко се чува без проблем.

73,
                      Милен

Коментар

Мдааа, за същия wouxun става на въпрос.
                        Може би опира до конкретна бройка. Може би опира до конкретни уши. И определено опира до конкретен оператор от отсрещната страна. При мен особено си личи, когато се слуша честота на която работят по-качествени станции (разбирай служебна). Милисекунди е забавянето, но при мен се "чува".

Ей затова в много любителски наръчници пишат, че е препоръчително първо да натиснеш PTT-то, да изчакаш половин или една секунда и чак тогава да започнеш да говориш.

73

Коментар

При мен особено си личи, когато се слуша честота на която работят по-качествени станции (разбирай служебна). Милисекунди е забавянето, но при мен се "чува".

Ей затова в много любителски наръчници пишат, че е препоръчително първо да натиснеш PTT-то, да изчакаш половин или една секунда и чак тогава да започнеш да говориш.

73
                          Мдаа както си писал се замислих, че наистина тоя проблем се явява по-често при прослушване на служебен репитер ! Рядко през радиолюбителски репитри, но все пак се случва . Може и да е от това, че доста колеги на служебните честоти започват разговора прибързано, но може и да е от бавен процесор както казваш. Други колеги си "чуват" нормално
                          LZ1DVB

Коментар

Мдааа, за същия wouxun става на въпрос.
                            Може би опира до конкретна бройка.....
                            Със сигурност опира до конкретната бройка. Е, по-тренираното ухо също си оказва влияние, но ...
                            Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                            0888 315 794
                            LZ1UPI
                            A1 (Rh+)

Коментар

Има значение и дали се говори със субтон(CTCSS) или DCS, или без. когато се ползва едно от двете, на станцията и трябва малко време, докато разкодира честотата на CTCSS-а или кода на DCS-а, преди да отвори канала.

Правилото за говорене половин секунда след като се натисне PTT-то важи за всяка станция, дори и маркова такава. Много маркови станции дори са по-бавни в разкодирането от китайките.

Коментар

Здрави машинки са направили китайците ! Днес така здраво изпрасках станцията от 1.5 м. в бетонова настилка , че първоначално помислих, че е до тука
                                За моя радост имаше само повърхностни охлузвания по корпуса и то твърде малко за удара който претърпя много здрава пластмаса се оказа . Иначе на прима виста си работи добре, дано не излезе нещо в последствие
                                LZ1DVB

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X