Обява

Свий
Няма добавени обяви.

AtMega vs. PIC24?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: AtMega vs. PIC24?

Спарки ... един въпрос за изолаторите (галваничното разделяне). Тествал ли си ги на сериозно как се държат по време на реална работа?
    Че се чопля тука с едни щуротии и ми трябва нещо, което да работи бързо (и те тук оптроните отпаднаха тотално) и в същото време да държи на всякакви електромагнитни шумотевици, от сорта на 1kW импулсен преобразувател (на 30тина kHz) на около инч разстояние. Естествено, няма никакво място за сериозна екранировка
    колебая се дали да търся индуктивни или капацитивни... та приемам съвети, идеи и наблюдения всякакви.

П.П. Бързи, бързи ... колко да са бързи ... зор-заман и 1MHz трансфер ще стане, ама ще ми е по-комфортно да са поне на 10 ... на 100 още по-добре
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Каква е причината да отпаднат оптроните? Има куп такива осигуряващи трансфер по 10 - 20MBps. Дори и във футурел имат някакъв избор 1 - 10MBps на склад. Вероятно и в комет ще има...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
        Каква е причината да отпаднат оптроните? Има куп такива осигуряващи трансфер по 10 - 20MBps. Дори и във футурел имат някакъв избор 1 - 10MBps на склад. Вероятно и в комет ще има...
        Интересно ... значи не съм гледал където трябва.
        Тия, с които съм си играл до момента, със зор прекарват 20тина килохерца. Ще ровя пак ... пък ако подскажеш какво да търся, хич няма да се сърдя

Коментар

Има оптични. В comet даже ги има налични - 6N137 например е 10 мегабита, кеф ти 2.5, кеф ти 5KV. Единствения минус е че са на 5 волта, но пък изхода им е логически, а не транзистор. И е евтиния. Входа им а диод.

На Avago има всякакви варианти за оптични и ги има във Farnell, а ако помня добре и в Mouser и DigiKey. Ама са доста по-скъпи от 6N137.

Аз съм с ISO1050 на TI, което е капацитивно, но е CAN трансивър с вградена изолация. Набутвал съм го точно до инвертора на стъпковия мотор - 20Khz, около 200 вата пиково, но с гаден индуктивен товар + спирачка пак през мотора, и тя с PWM, та не е като да няма смущения - работи си, без да съм забелязал забавяне от грешки.

На TI са капацитивни. На AD са индуктивни. Вътре са с модулация и едните и другите, тъй че би трябвало да даянат на смущения. Отново, има ги във всякакви варианти - еднопосочни, двупосочни, многоканални и т.н. Чети внимателно даташита (особено за многоканалните) че някои модели имат разни особености.

ПП: Трябва да имам и някакви налични вкъщи на Avago, ама трябва да погледна.

ППП: На avago: http://www.avagotech.com/pages/en/op...ital_isolator/ - цифрови изолатори.

В главната им страница има и още.

С малки изключения, цената е в геометрична прогресия, в зависимост от скоростта, тъй че вероятно ще ти се наложи да ползваш най-бавния, който ти върши работа.
          Последно редактирано от sparkybg; 27-11-12, 10:50.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
            Интересно ... значи не съм гледал където трябва.
            Тия, с които съм си играл до момента, със зор прекарват 20тина килохерца. Ще ровя пак ... пък ако подскажеш какво да търся, хич няма да се сърдя
            Привет

Според сайта на футурел, би трябвало да имат на склад следните:

HCPL-2601, Optoc 1xCh 2,5kV 10MBd DIP8
            6N137, Optoc >2.5kV 10MBd DIP8
            H11L1M, Optoc.7.5kV 1MBd DIP6
            HCPL0600, Optoc. 1xCh 2.5kV 10MBd SO8
            HCPL0601, Optoc. 2.5kV 5MBd SO8
            HCPL0630, Optok 2xCh 2.5kV 10MBd SO8

Разгледай документацията им, да не е допусната грешка при попълване на данните им в сайта.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Благодаря и на двама ви!
              Май ще е 6N137 на DIP, пасват ми идеално. А това, че са на 5 волта даже е плюс, така или иначе и останалата част е на толкова. Между другото, с отворен колектор са, но и това не ме бърка в случая. Стана ми любопитно, че Тошиба ги дават техните от 0 до 70 градуса, а Евърлайт от -40 ... дано е вярно, че ще трябва да може да работи и на по-хладничко. Поръчвам ги, като дойдат ще ги тествам във фризера
              Благодаря още веднъж!

Коментар

Като ще е гарга - вземи 5 киловолтови от comet.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Като ще е гарга - вземи 5 киловолтови от comet.
                  Точно това ще правя Задържах малко, че изскочиха и доста други неща за доставка, да не разкарвам куриера все ден за по 2 чарка.

Коментар

Здравейте,
                    Видях, че пишете за електроника и реших да ви питам. Брат ми иска да флашне един чип и му трябва AVR Dragon програматор. Знаете ли някой в София да има такъв програматор и да му се занимава десетина минути да флашне чипа? Благодаря.

Коментар

Кой е чипа?
                      Върху платка ли е?

Имам RealICE MK2, което флашва повечето атмелски истории.

Коментар

Трябва да поддържа high voltage programming. За това става дума: https://www.youtube.com/watch?v=IYNODDzbn-o

Коментар

Уф, пак атмелските простотии... Май не става с моето.

Коментар

Да, няма да стане. Тук говорят за поръчка на AVR Dragon, но регистрацията във форума е прецакана - не праща мейл за потвърждение и не мога да ги питам: http://mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?f=2&t=2922. Благодаря все пак.

Коментар

Ми интернет е безкраен. Що трябва да чакате някой? Гледам копате биткойни с това, дето искате да хаквате. А цената не е невъзможна - някакви си 120-150 долара в ингилизко.

Коментар

59$ е, но устройството е старо поколение и в момента копа по 20 цента на ден, а с покачването на сложността на мрежата скоро ще започне да изразходва повече ток (при сегашните цени на биткойна), отколкото майнва. С флашването на чипа това може да бъде отложено с месец или два и дори повече. Освен това устройството не е мое, а е подарък на една екологична неправителствена организация и исках да им помогна. Тъй или иначе с всеки изминал ден флашването започва да се обезмисля и скоро и да имам програматор вече няма да ми трябва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X