Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв телефон (смартфон).

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Какъв телефон (смартфон).

    Значи няма да цитирам всеки по отделно - всеки сам ще намери това което касае неговото мнение...

    Тук си говорим за телефони, а не за фирмени политики! Sony със сигурност са осъдили половината свят, но това не им пречеше да са номер едно на пазара като качество в продължение на десетилетия! До тук не виждам никой да оспорва единственото ми твърдение относно ябълката - че ОС-а и е без аналог, а всички знаем, че от ОС зависи всичко! Не е вярно, че трябва да си хакнеш телефона за да качваш музика - имам гигабайти музика на телефона които съм качил само с едно движение на мишката. Забележете - мога да гледам филми директно - без да ги преформатирам! Пак с едно движение на мишката мятам филма в телефона, че дори и сам си намира и пуска субтитрите.. От както я има опцията Icloud не е необходимо дори да си вързвам с кабел телефона за лаптопа! Не е необходимо дори да съм си в къщи - стига лаптопа ми да е включен и да е онлайн... Няма по-юзър френдли интерфейс въпреки, че всичко живо го копира! Не е вярно и, че трябва да си плащаш всичко - има безплатни версии на всички приложения, а благодарение на "лоялната конкуренция" на Гугъл - те стават все повече (да не говорим, че почти всичко за Андроид е копие на приложенията на Apple)... Да! Последните модели на останалите марки постигнаха производителността на ябълката, но на каква цена...?!! Все по-сложни устройства и все по-сложни версии на ОС, които респективно стават все по-тежки и от там - айде нови телефони с още по-мощни процесори и т.н. и т.н. от което следва, че телефоните при другите марки остаряват много по-бързо и "за да си в крак с модата" трябва да смениш телефона, докато при ябълката номера става само с един ъпдейт на ОС (4-ката след излизането на 4S се ъпдейтна безплатно до новата версия и единствената разлика е, че новия е малко по-бърз и с по-добра камера)... Вижте само Samsung колко версии на Galaxy пуснаха за 2 години и защо, и пак ще си говорим... Всеки има право да харесва каквото си иска, но не е необходимо да пише неверни неща, за да оправдае избора си...

    Коментар


    • От: Какъв телефон (смартфон).

      Sparky по принцип съм съгласен, но пазара си е пазар - накрая има значение само колко кеш си вкарал в сметката...

      Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
      Ай-под, Ай-пад, Ай-фон - Ай-сектир!
      Брат ми беше с Iphone 3g и го размени за HTC Desire, а мнението му беше - "от земята до небето"
      Приятелката ми има Ipod - метна го и сега си слуша музика от телефона, че подчето не може да развива сила на звука..
      Е това утрепа коча с лопатата! Но какво пък - всеки има право на свое мнение... Колкото и да харесвам HTC няма да сменя 3G с Desire. За iPod-а нямам просто думи... там по принцип хората си купуват верните слушалки - и тогава няма нужда да се усилват много. Ползвах Bose две години плътно дори по време на джогинга си... За мен това няма аналог, като уплътняване и качество на звука. В един момент бях почти напълно с рефлексите на глух - оглеждах се нон-стоп защото в София със слушалки си потенциален донор.

      По въпроса - няма смисъл да се убеждава iпотребител в това, как не му стават iпродуктите и съответно и няма смисъл и от обратното. За мен и iпродуктите са си добре, и не-iпродуктите също са си добре. Иначе първият ми iPhone беше 2G и беше ЖЕЛЕЗЕН! Продадох го напълно работещ след няколко падания от височината на кръста ми... поне едно 90 сантима. Определено OS-а на iПродуктите е по-добрият... не, лично аз няма да бъда разубеден лесно от това - не и след ла*няния андроид на Xperia-та, която подарих на едно другарче, само и само да не я гледам повече... В тоя живот най-вероятно повече няма да купя телефон Sony.

      Лично аз смятам, че всичко е до култура на потребление... Точно заради това по-горе питах Sibirski какво точно очаква от телефона. Ако очакванията са нереалистични или неориентирани резултата ще е слаб без значение какво точно ще купиш.

      В графа потребители виждам няколко групи...
      1-ва група са като мен - трябва им слушалка с удобството да не мислиш как и какво да се случи, че да си свършиш работа с нея. Да не мислиш как и защо да архивираш контакти, как и защо да оформиш адресната книга за да е удобна.
      2-ра група - бизнес потребителите, които биха използвали повече органайзъра и календара, а може би и офиса в телефона...
      3-та група - high tech потребителите - тези, които биха ползвали неща, като remote desktop, mail клиент, Internet приложения и п.р. - понякога ме избива и на подобни лудости...
      4-та група - тия със снимките, mp3-ките и другият вид медия.
      5-та група - facebook, tweet, youtube, reddit, blog и форум потребителите...

      Всеки сам може да си направи сметката към кои групи е.

      За турбофяшън гъзарите няма какво да говорим точно тук...
      Последно редактирано от господин никой; 08-07-12, 21:04.

      Коментар


      • От: Какъв телефон (смартфон).

        Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
        ... Всеки има право да харесва каквото си иска, но не е необходимо да пише неверни неща, за да оправдае избора си...
        Точно така и затова ти се чудя защо започна да ни убеждаваш, че i работите били най-добрите. Това както сам го написа е въпрос на лично виждане. Аз iphone не искам да видя, ти андроид, затова ще има потребители за всичко
        LZ1PER

        Коментар


        • От: Какъв телефон (смартфон).

          Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          ...(и то на американския пазар, където да дадат едни 1000 долара за телефон не им е особен дерт)...
          Къде видя тия 1000$ ??? Чисто нова 'четворка" в магазин в ЛА невързана към оператор 249$ в първата седмица от пускането. Моя позната ми го донесе, ама след 2 дена с него имах 2 избора - или да го продам или да го разбия в стената. Поне изкарах някой лев отгоре.
          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

          Коментар


          • От: Какъв телефон (смартфон).

            Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
            Къде видя тия 1000$ ??? Чисто нова 'четворка" в магазин в ЛА невързана към оператор 249$ в първата седмица от пускането. Моя позната ми го донесе, ама след 2 дена с него имах 2 избора - или да го продам или да го разбия в стената. Поне изкарах някой лев отгоре.
            Видях ги в очите на един турбо фен, дето се фукаше че телефона с инсталирания софтуер върху него струвал над 1500 долара. Ама и той напоследък разправя че следващия няма да е "Ай-сиктир".
            Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

            Коментар


            • От: Какъв телефон (смартфон).

              Ся нека се уточним - не казвам, че iфоня е лоша играчка, казвам, че претенцията му е непокрита. Произвежда се (асемблира се) от добре познатата ни компания Foxconn (Тайуан) , като телевизора и професора със сигурност си ги купуват от самсуняка. Ако не се лъжа и паметта е на самсуняк. Те затва i-дуците дигаха пара корейчеата кат пуснаха галакси S и S2, а при галакси таб направо пощуряха, че и дела водиха в авропата само и само да ги забавят на пазара. Ма тая раота не виждам ко ша на грей. Около мене имаше повече от двайсетина i-манИ с такива iфони и в момента останаха двама-трима от келешлък i-нат.
              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

              Коментар


              • Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                Да! Последните модели на останалите марки постигнаха производителността на ябълката, но на каква цена...?!!
                Марто, отвори един сайт за телефони моля те и сравни цените.. На каква цена? Айфоня минава хилядарката.. Ако искаш същите параметри можеш HTC да вземеш за 7 стотака.. За дизайна няма да говорим, там вече е друга работа.. Аз лично в дизайна на 4-ката нищо интересно не виждам, но всеки си има мнение..

                Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                Е това утрепа коча с лопатата!
                Е не бях аз, а тези хора, които съм посочил, същите които Ай-технология не искат да пипнат вече.. Имам приятел, дето е много напред с IT, програмист и кво ли не още, неговото мнение не е по-различно от моето, имайки предвид, че е със СГС2 и сега е в процес на закупуване на СГС3.. Аз пък съм със HTC Sensation XL.. Айде сравнете цените на сенс ХL - Iphone4s и параметрите..
                Последно редактирано от alex_markov; 09-07-12, 07:31.

                Коментар


                • От: Какъв телефон (смартфон).

                  По-горе го написах - това е платформа. Плащаш и съответно получаваш. Въпроса не е просто в устройството, а колко си склонен да платиш за удобство под формата на стабилност и апликации. Колкото до разликата в процесорите и паметите - за мен, като потребител има само един показател - end user experience - усещането при употреба от крайният потребител. Всичко друго е маркетингов трик...

                  Коментар


                  • От: Какъв телефон (смартфон).

                    Тая платформа много скъпичка идва нещо..Уважавам труда на Стив Джобс, но при ябълката излиза така, че даваш 2 стотака отгоре само заради ухапана ябълка...
                    Маркетингов трик е процесора и рамта? Така ли да го разбирам? Аз си тормозя машинката ежедневно с какво ли не.. Освен да зареждам батерия, други ядове нямам..

                    Коментар


                    • От: Какъв телефон (смартфон).

                      Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                      Тая платформа много скъпичка идва нещо..Уважавам труда на Стив Джобс, но при ябълката излиза така, че даваш 2 стотака отгоре само заради ухапана ябълка...
                      Маркетингов трик е процесора и рамта? Така ли да го разбирам? Аз си тормозя машинката ежедневно с какво ли не.. Освен да зареждам батерия, други ядове нямам..
                      Да, скъпо е - не отричам. По въпроса с RAM-а и процесора... ми да - това реално е маркетингов трик... факт... За да е съвсем ясно - за мен като потребител има само две положения - работи добре / не работи добре. Ако ще и ядрени реактори да слагат вътре ми е все тая.

                      Като стана дума... занимавам се с IT под една или друга форма от 14 годишен - вече съм на 32, имам една година прекъсване заради казармата и... горе-долу това е. За 17 години, колкото повече се променят нещата толкова повече си остават същите. Накрая има значение има само едно - работи/не работи. Особеноста в този бизнес е, че всеки може да ти говори как неговият продукт е чудесен, прекрасен, само дето не мие прозорци, готви и замества жените в леглото... Накрая има значение само едно - работи/не работи... още един път да го напиша? Може да е скъпа платформа, може да е на прага на моралното остаряване, но работи... трудно е да се спори с този факт. Това, че тук сме тарикати или бедни да си я позволим не я прави лош продукт. Един цял сегмент от IT-то се вози на тази платформа - включително и Android...

                      Коментар


                      • От: Какъв телефон (смартфон).

                        Изобщо не съм съгласен с теб.. Нещата не се променяли - дрън дрън.. Е тази графика нали трябва да има нещо, което да я поддържа? Скоростта на отваряне на снимка с големина 1,8MB нали трябва да има нещо да я стартира? Имам дърт комп дето го ползвам единствено и само за софта на касовия апарат, същия този не може да ми зареди снимка за такава скорост, каквато ми я зарежда телефоня..

                        Коментар


                        • Re: Какъв телефон (смартфон).

                          За 17 години, колкото повече се променят нещата толкова повече си остават същите. Накрая има значение има само едно - работи/не работи.
                          За съжаление си прав, в повечето случаи е второто, до сега не съм имал финансова възможност да ползвам ябълките, но съм напълно убеден, че и там си има недостатъци, както на андроид, уиндоус, симбиан и какво ли още не.

                          Аз също се занимавам с компютри от дете, почвайки ги от правец 82, 8Д, МИК 16, кондор и другите му там щайги, както и да е нещата са си същите, проблемите също
                          При телефоните е същата работа. Само дето е по шаренко

                          Десо писали сме заедно - да така е, по шаренко е, по юзърско, по удобно - но на ниво операционна система няма съществена разлика (в проблемите, не в начина на работа).

                          Коментар


                          • От: Какъв телефон (смартфон).

                            Както и да е де - темата не е до колко iПродуктите стават на фона на Android, а по-скоро за конкретните телефони. В тоя ред на мисли - аз също не бих си купил iPhone - предпочитам Motorola и HTC - просто проявявам разбиране, към хората, които биха си купили. Въпрос на удобство.

                            Коментар


                            • От: Какъв телефон (смартфон).

                              Стига съм чернил името на сектиря.. Сега една хубава дума да кажа.. Понеже нямаме големи права над системните файлове, нямаме достъп да си човъркаме каквото си искаме, по-трудно му се прецаква ОС..
                              Това ми е +са за него..

                              Коментар


                              • Re: Какъв телефон (смартфон).

                                Понеже нямаме големи права над системните файлове, нямаме достъп да си човъркаме каквото си искаме
                                Ето това ми е на мен голям проблем. На мойто ХТЦ без да го руутна не мога да си изтрия приложенията които идват с телефона, а не ми трябват.
                                Отделно при ъпдейт да речем на Г-майл не се ъпдейтва роот приложението а се инсталира ново - ей голяма тъпня, много приложения не могат да се преместят на СД картата - не работят, може би ако телефона ми не беше толкова стар и с толкова малко памет нямаше да ми пука Това на Андроид, но доколкото знам и на Ифона е същата работа.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X