Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поялници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    ....Най-готиното на джаджата е, че човек не се чуди с какво да хване горещата дюза, пък къде да я сложи и т.н. Ръг и тръг.
    Идеята на велерската хуйня ми допада повече със семплата си конструкция.
    Задният край завършва просто с глух ключ - развивачка на накрайници.
    А тия хуйчета се прибират в дръжката като не се ползват.

Хахо ми изглежда като да са го леко пре-измилили точно този детайкл
    Враг усраине

Коментар

• Когато жапанците са наоколо, велерци нямат класация за тоя тип аксесоари.
      Имам като тая уйовина която си показал. На теория трябва да става за дюзите на компактната им духалка за топъл въздух и за ваккумните джаджи.
      На практика размерът е малко около тоя на дюзите за топъл въздух и влизат стегнато.
      За накрайните на вакуумната джаджа размерът е добре, но ако са топли, става някаква алабалистика (не съм разследвал кое се раздува или свива) и без допълнителна помощ, например с пинсета или клещи, накрайника няма махане от ръкохватката.

Имам и велерските клещи за сваляне на дюзи. Те като че ли са по-практични.

Закономерно и тук Хако се представят по-добре. Тяхната "дръжка" за демонтаж на дюзите е измислена по-добре.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:B5106.jpg Прегледи:0 Размер:33.8 КБ ID:7026381

И разбира се пак стои проблемът къде да сложиш горещата дюза, за да сможиш в "дръжката" другата която да монтираш на вакуумната джаджа.
      Да, велерци предлагата някакъв силиконов лигавник за тия цели, ама не е същото.

А частта за почистване на отвора на накрайниците дори няма да я коментирам. Там Хако срещу Велер е като Велер срещу поялник от магазин "всичко за левче". Или пък магазин "всичко за четвърт лев"...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• С велеските човки на разпоялника отдавна нямам проблеми. Свалям ги с глух Г-образен ключ 8мм. После - в металната паничка на стойката да си изстиват на воля.
        Следващата човка слагам с пластмасовата дръжка, защото загрява бързо и след като се стопли и се разтопят евентуали капчици калай, затягам внимателно.
        Общо взето смяната е за 10-15 сек.

Коментар

• Именно, при Велер за смяна на дюза трябва да се мисли за допълнително оборудване. А с показания аксесоар смяната и отнема 3 сек. + още 5 до 7 сек. за да загрее до работна температура.
          Казано другояче - велерци са отбили номера за да не ги хранят потребителите че не са осигурили никакви аксесоари. Жапанците са направили всичко така, че да е удобно за работа.

Редакция:
          Ето как изглеждат клещаците за монтаж / демонтаж на дюзите при новите им модели. Ако "църния аксесоар" беше на ниво, клещите едва ли щяха да се появят като артикул...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:wel_desoldering_acc.jpg
Прегледи:0
Размер:17.3 КБ
ID:7026404
          Последно редактирано от ittso; Вчера, 14:04.

И коментаторите...

Коментар

• Църния е наследство от резбовите човки. За използването му при конусните има какво да се желае !

Коментар

• За да не съм голословен:

Какво предлага Велер за смяна и почистване на дюзите за вакуумния отпоялник:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:weller.jpg Прегледи:0 Размер:148.5 КБ ID:7026413

И какво предлага Хако:
              Сега се сетих, че пропуснах да снимам един шомпул за почистване на канализацията на нагревателя...

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:hakko.jpg Прегледи:0 Размер:147.0 КБ ID:7026414
              Предлагат и други размери инструменти за почистване, но съм се ограничил до тия които ми трябват.

Ясно си лични, че едните предлагат решние, а другите отбиват номера.

И коментаторите...

Коментар

• чЕкайте ся, църният велерски шомпол е към разпояващи глави DS 21 / DS 22 и за тях си върши прекрасно работата.
                За други нямам идея понеже не съм барал чуждо
                Клещите наистина не разбирам за какво са.
                До сега не са ми трябвали текИвИ.

Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                  ...Клещите наистина не разбирам за какво са...
                  За същото, но са по-удобни...

И коментаторите...

Коментар

• Аз давам за пример DSX80, наследника на този от снимката. Човката е друг тип .... на заклинващ двоен конус.

Коментар

• Първоначално публикуван от stefsab Преглед на мнение
                      Аз давам за пример DSX80, наследника на този от снимката. Човката е друг тип .... на заклинващ двоен конус.
                      Мислех, че накрайниците им са еднакви - на резба.
                      DSX80 обаче ми е "познат" само от снимка та нямам думата.
                      Та клещите може би да имат сми за такива но за моята са напълно излишни и просто няма с какво да са по-удобни.
                      Само една допълнителна хуйня.

Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от stefsab Преглед на мнение
                        Аз давам за пример DSX80, наследника на този от снимката. Човката е друг тип .... на заклинващ двоен конус.
                        Преди време имах Weller DSV80 (или нещо подобно) при който имаше избор: накрайници с резба - мертична или инчова, или с байонет (конус).
                        Велерци си бяха оставили ръцете на него. Маркова скрап!
                        Пенсионирах го с голям кеф.

И коментаторите...

Коментар

• Вие явно говорите за такива но аз едва сега разбирам, че има подобни ундурми:

Мислех си, че наследника на DS e просто по-мощен.
                          DS21 за мен е ОК ама едно, че я ползвам рядко и после не съм имал различен разпоител
                          Враг усраине

Коментар

• Конуса, осигурява по-добър топлинен контакт между нагревателя и човката. Би трябвало да помага за по-лесно разпояване на баяти джаджи.
                            И въпреки това, по тоя параметър изостава значително от Хакото на снимките по-напред в темата.

Някой да не си помисли че "храня" само велерци де...
                            Да сипя малко и на япончетата. За въпросния разпоител се предлага дюза с доста голям отвор. По спомен 2.4 мм. Може да се купи от щатско, но от европско не.
                            За да са още по-дразнещи, от европско мога да си купя инструменти за почистване на тая дюза...

И за финал - и двете джаджи работят добре - всяка с нейните си плюсове и минуси. Най-хубавото на DSX80 е, че покрай него отново започнах за използвам вакуума за разпояване.
                            Със стария разпоител толкова бях намразиил тая дейност, че ползвах всякакви алтернативи само и само да не го ползвам. А когато го ползвах, прекарвах повече време в почистването му отколкото в същинската работа.

Редакция:

Това е разпоено с DSX80:
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:capacitors.jpg
Прегледи:0
Размер:90.2 КБ
ID:7026484

И коментаторите...

Коментар

• DS21 има по-лошо загряване на спойката от DSX80. При по-масивни спойки издиша.
                              DSX80 има подобрен термо трансфер към човката. А имат и човка, по-масивен вариант на DX-113, който работи добре на по-топлопроводни части DX-113HM.
                              Опита е личен

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 1 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                              X