Първоначално публикуван от sparkybg
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Поялници
Свий
X
-
-
Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеХм, че какъв е тоя котлон с терморегулация, че и китайски?
От терморегулацията му има мноооого какво да се желае, но оставено в покой един час на юинимум докарва точно колкото трябва.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Не знам що но гледам, че.помагат на духалката.
Вероятно е индивидуален начин на работа.
В интерес на истината пак интересен способ видян отново у тувата и потвърден, че работи:
Манипулации със СМД компоненти нагряти ИЗЦЯЛО и само с хАфтомобилна халогенка.
ИЧ излъчване разтапя препоя и с пинсета просто вдигаш компоненти като стой та гледай.
Човека си беше направил нещо като подвижна рампа с отражател за връща всичко към пратката и да не му вади очите директно.
Аз на няколко пъти го ползвам с импровизирана ламаринка и глетчерите като очила че става наистина прекалено светло.
Иначе си имало спец ИЧ излъчватели за точно тая цел, без паразитна светлина.
Обаче струват пари пък прозтата ламБа е стотинки.
И пак ради!Враг усраине
Коментар
-
ИЧ-то е коварно нещо и трябва да се внимава с него. Нагрява по по-ралзичен начин от топлия въздух, и току сътвори някоя изненада...
Коментар
-
При топлия въздух температурата на конпонентите зависи от топлинната им маса и дали няма нещо около тях което да "екранира" потока. Температурата и дебита на въздушната струя се подразбират.
При ИЧ температурата им зависи освен от интензивността на ИЧ лъчите и топлинната им маса, и от цвета на на компонентите и отражателната им способност.
Преди време си бъбрих с един юнак занимаващ се професионално с ремонт на дънни платки и видеокарти. Той спомена, че имал няколко инфрачервени станции, имал и няколко с топъл въздух и предпочител да работи с топлия въздух.
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеВ НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
Коментар
-
За корозирали кабели ти трябва флюс на киселинна основа.
Няма да намериш такъв в Комет, погледни във Викиват например - там съм виждал.
Обаче този флюс е вреден за покритието на човките.
За този от линка също е крайно непрепоръчително да ползваш подобен флюс.
Иначе често ще трябва да сменяш човка.
П.С: Това например с уговорката, че не съм използвал точно такова.
Аз ползвам просто солна киселина както съм писал по-напред.Последно редактирано от Esper; 21-02-25, 10:48.Враг усраине
Коментар
-
За кола киселинен флюс = зеленилка по-късно, до степен изваждане на жицата от спойката. Дори колофин прави това.
Моята технология е
1. механично почистване (ножче, шкурка)
2. no-clean флюс (IF8003)
3, след спойката почистане със спирт или обезмаслител (каквото чисти флюса, който ползвате).
4. течна гума на Bison
5. термосвиваем шлаух
Има и термосвиваем шлаух отвътре с едно лепкаво такова, но не помня къде последно съм виждал - също е вариант за да не стига влага до жиците.
Където има заводски снадки и разклонения, изолацията е подобна.
ПП: Всичкото това с уговорката че ако с автожици си изкарвам хляба, ще търся оптимизации. Въпросното бодене, макар да не го одобрявам по дефиниция, често е еинствения начин нещо да се свърши на все пак вменяема цена, защото иначе загубеното време е на порядък повече, а няма кой да плаща.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Щех да кажа, че е некакво ТНТМ ама май все пак е фабрично.
Аз за първи път виждам такава конструкция.
Снимай долната част - някаква табела?!?
Туряха табелки на сичко едно време.Враг усраине
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеЗа кола киселинен флюс = зеленилка по-късно, до степен изваждане на жицата от спойката. Дори колофин прави това.
....
"Флюс FKL може да се използва и като защитен лак против окисляване и овлажняване на платките."
но иска добре почистени повърхности.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнениеЩех да кажа, че е некакво ТНТМ ама май все пак е фабрично.
Аз за първи път виждам такава конструкция.
Снимай долната част - някаква табела?!?
Туряха табелки на сичко едно време.Много е вероятно да е производство горе на завода в 8 блок преди поялниците на Темко .
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Много е вероятно да е изделие на нашия УЕЗ на ТУ София . Навремето имаше бобинажен участък на инж . Бистра Николова . Печатните платки на Марга мисля че още не са ги ликвидирали . Темко си отиде с мен преди 5 години . Сега горе е лъскаво и празно за много пари .
-
До колкото знам е жива и здрава и си живее някъде на вилата . Ликвидира дейността преди 3 - 4 години . Навремето аз и уредих една колонна бормашина като ликвидира си я натоварих . От горе в 8 блок всички работеха качествено . Звукотехниката сега е Тояга .
-
-
Джаджата е страшна.
Кажете сега нещо за истинските поялници?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар