Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поялници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Не "Раховец". Китайско котлонче с терморегулация...
    Хм, че какъв е тоя котлон с терморегулация, че и китайски?
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      Хм, че какъв е тоя котлон с терморегулация, че и китайски?
      Най-обикновено котлонче от пазара. Жената си правеше кафе на него.

От терморегулацията му има мноооого какво да се желае, но оставено в покой един час на юинимум докарва точно колкото трябва.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Не знам що но гледам, че.помагат на духалката.
        Вероятно е индивидуален начин на работа.
        В интерес на истината пак интересен способ видян отново у тувата и потвърден, че работи:

Манипулации със СМД компоненти нагряти ИЗЦЯЛО и само с хАфтомобилна халогенка.
        ИЧ излъчване разтапя препоя и с пинсета просто вдигаш компоненти като стой та гледай.
        Човека си беше направил нещо като подвижна рампа с отражател за връща всичко към пратката и да не му вади очите директно.

Аз на няколко пъти го ползвам с импровизирана ламаринка и глетчерите като очила че става наистина прекалено светло.

Иначе си имало спец ИЧ излъчватели за точно тая цел, без паразитна светлина.
        Обаче струват пари пък прозтата ламБа е стотинки.
        И пак ради!
        Враг усраине

Коментар

• ИЧ подгревател + ИЧ отгоре от халогенка си е класика. Има си китайски станции за това даже. Но котлонът се справя учудващо добре. Не препекох нищо.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• ИЧ-то е коварно нещо и трябва да се внимава с него. Нагрява по по-ралзичен начин от топлия въздух, и току сътвори някоя изненада...

И коментаторите...

Коментар

• Съгласен съм, има нещо особено също като с микровавето.
              Но не чак толкова извратено понеже накрая третираният продукт поне не се очаква да бъде изяден
              Враг усраине

Коментар

• При топлия въздух температурата на конпонентите зависи от топлинната им маса и дали няма нещо около тях което да "екранира" потока. Температурата и дебита на въздушната струя се подразбират.
                При ИЧ температурата им зависи освен от интензивността на ИЧ лъчите и топлинната им маса, и от цвета на на компонентите и отражателната им способност.

Преди време си бъбрих с един юнак занимаващ се професионално с ремонт на дънни платки и видеокарти. Той спомена, че имал няколко инфрачервени станции, имал и няколко с топъл въздух и предпочител да работи с топлия въздух.

И коментаторите...

Коментар

https://store.comet.bg/Catalogue/Product/42467/#e30%3D

Струва си всяка стотинка.
                  Ще го поръчам. А нещо ефикасно за почистване на кабела от корозия? Понеже масово за да проверят целостта на даден кабел , го "клъцват" в единия край , и солената вода го унищожава. Та на тези места е нужно запояване.
                  В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

• За корозирали кабели ти трябва флюс на киселинна основа.
                    Няма да намериш такъв в Комет, погледни във Викиват например - там съм виждал.
                    Обаче този флюс е вреден за покритието на човките.
                    За този от линка също е крайно непрепоръчително да ползваш подобен флюс.
                    Иначе често ще трябва да сменяш човка.

П.С: Това например с уговорката, че не съм използвал точно такова.
                    Аз ползвам просто солна киселина както съм писал по-напред.
                    Последно редактирано от Esper; 21-02-25, 10:48.
                    Враг усраине

Коментар

• За кола киселинен флюс = зеленилка по-късно, до степен изваждане на жицата от спойката. Дори колофин прави това.

Моята технология е
                      1. механично почистване (ножче, шкурка)
                      2. no-clean флюс (IF8003)
                      3, след спойката почистане със спирт или обезмаслител (каквото чисти флюса, който ползвате).
                      4. течна гума на Bison
                      5. термосвиваем шлаух

Има и термосвиваем шлаух отвътре с едно лепкаво такова, но не помня къде последно съм виждал - също е вариант за да не стига влага до жиците.

Където има заводски снадки и разклонения, изолацията е подобна.

ПП: Всичкото това с уговорката че ако с автожици си изкарвам хляба, ще търся оптимизации. Въпросното бодене, макар да не го одобрявам по дефиниция, често е еинствения начин нещо да се свърши на все пак вменяема цена, защото иначе загубеното време е на порядък повече, а няма кой да плаща.

Коментар

• Момци тая тенджера каква е ? Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250222_160744_753.jpg
Прегледи:177
Размер:523.0 КБ
ID:6989953
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• Щех да кажа, че е некакво ТНТМ ама май все пак е фабрично.
                          Аз за първи път виждам такава конструкция.
                          Снимай долната част - някаква табела?!?
                          Туряха табелки на сичко едно време.
                          Враг усраине

Коментар

• sek.1
                            sek.1 коментира
                            Редактиране на коментар
                            Утре ще го гледам но поне на първо четене табелка не видях .

За кола киселинен флюс = зеленилка по-късно, до степен изваждане на жицата от спойката. Дори колофин прави това.

....
                          Има модел флюс, който:
                          "Флюс FKL може да се използва и като защитен лак против окисляване и овлажняване на платките."

но иска добре почистени повърхности.

Коментар

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                            Щех да кажа, че е некакво ТНТМ ама май все пак е фабрично.
                            Аз за първи път виждам такава конструкция.
                            Снимай долната част - някаква табела?!?
                            Туряха табелки на сичко едно време.
                            Табелка няма но това е от вътре . Има материал за десетина Велера Много е вероятно да е производство горе на завода в 8 блок преди поялниците на Темко . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250223_162114_634.jpg
Прегледи:154
Размер:286.8 КБ
ID:6990103 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250223_161756_540.jpg
Прегледи:154
Размер:546.1 КБ
ID:6990104 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250223_161817_549.jpg
Прегледи:151
Размер:335.8 КБ
ID:6990105

Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• sek.1
                              sek.1 коментира
                              Редактиране на коментар
                              Много е вероятно да е изделие на нашия УЕЗ на ТУ София . Навремето имаше бобинажен участък на инж . Бистра Николова . Печатните платки на Марга мисля че още не са ги ликвидирали . Темко си отиде с мен преди 5 години . Сега горе е лъскаво и празно за много пари .

• pansim
                              pansim коментира
                              Редактиране на коментар
                              Бистра още ли е жива? Бях много доволен от нейните услуги преди време.
                              Работеха качествено...

• sek.1
                              sek.1 коментира
                              Редактиране на коментар
                              До колкото знам е жива и здрава и си живее някъде на вилата . Ликвидира дейността преди 3 - 4 години . Навремето аз и уредих една колонна бормашина като ликвидира си я натоварих . От горе в 8 блок всички работеха качествено . Звукотехниката сега е Тояга .

• Джаджата е страшна.
                            Кажете сега нещо за истинските поялници?

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X