Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поялници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Всичко е в дозировка - до някаква концентрация може да е аромат, но при по-голяма става смрад. Особено бензина,,,
    А иначе всеки да "дърпа каквито иска линии". Когато имам възможност избягвам вдишването на подобни "убавини".
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Колофонът, драги зрители, има 3 основни недостатъка:

1. Оставя чернилка, и по платката и по човката.
      2. Не почистиш ли, при "подходящи" условия ще завариш зеленилка до степен изядени крачета на елемент, или още по-интересния случай - запоена добре жица излиза от спойката като при студена спойка.
      3. Чисти се трудно. Под елементи практически не можеш да го изчистиш, освен ако не киснеш часове. От "напоени" многожилни проводници също, дори да го киснеш с часове.

Друг недостатък е че не е течен, но това да речем е поправимо - има доста колофон-съдържащи флюсове, а и домашно пригорвения спиртен разтвор никой не го е отменил.

Да, непретенциозен и вечен е, но... само с тия си качества е чудесен да седи някъде за украса.

Моя IF8300 е поне 10 годишен вече. Освен лекото сгъстяване, и то защото съм забравяш брканчето отворено много пъти, макар да греба от бурканчето рядко - пълня си спринцовка с игла на винт, която е постоянно в бойна готовност.. Чисти се лесно, мирише хубаво, остатъците не причиняват корозия. Няма какво повече да се иска от флюс.

Имам и течен колофоносъдържащ - буквално стои за украса след втората проба. С НИЩО не е по-добър от 8300, освен с цената си.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• mishomishev Поялник със стойка, на която виси на 200 градуса или по-малко докато не го ползваш, при хубав флюс и тинол може да стои така неограничено време. Нито ще натрупа чернилка, нито значимо количество окиси. Обикновен "пепелник" със "стружки за почистване", дори най-китайския, е всичко нужно за да можеш да си почистиш човката до заводски вид, когато изобщо се налага. Аз я ползвам повече за да махна ненужното количество тинол от човката, не толкова за почистване.

Горе-долу откакто започнах да се занимавам с проекта за универсална станция, имам кутийка с почистваща и калайдисваща паста на JBC, която за тия години е ползвана вероятно 4-5 пъти, именно при издевателства с високи температури и разни "флюсове" от "доброто" старо време.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Тая станция ми остана наследство от колегата преди мен . Каква е нямам идея . Работи си идеално поне по моите разбирания и критерии. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250211_164638_658.jpg
Прегледи:165
Размер:353.2 КБ
ID:6988236
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            Тая станция...
            Това ГОМНО с брезентови ръкавици неща дагабарам!
            За малко съм работил с такова, беше ново - отчайваш бУклук, пилеене на ресурс да се направи.
            И за съжаление загубено време на преебаните с опитите за ползването му.
            Враг усраине

Коментар

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Щото не си попаднал на Темко 30 . Осемдесетте години на миналия век неговите поялници ако да не бяха по добри от Велер поне не бяха по лоши . Инж. Владо Темков ми е приятел . Много пъти сме говорили и той твърди че в някои отношения неговите поялници тогава са превъзхождали Велер .

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              На темко наистина не съм но съм имал отношения с хора със сходен възглед върху собствените си творения.
              Забавно е, като продължи повече почва да става досадно а още от началото е ясно, че е нелепо

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Моя някъде хвана крака при местенето от 8 блок иначе щях да ти го дам да го пробваш . Владо Темков до последно беше към мен в помещението на старата галванохимия . Бъркаше една страшна смрад покриваше с някакво силно износоустойчиво покритие човки на поялници . Според него живота им си вдигал с повече от 10 пъти .

• Явно е дошъл момента за съобщя за за едно ново откритие. Нарича се "парцал" и служи за забърсване на замърсени повърхнини.
            Недейте да раздувате много за това ново изобретение за да не го изкупят спекулантите...

И коментаторите...

Коментар

• На мен ми бяха зачислили нов но и той имаше нужда от парцал понеже дръжката беше гореща.
              Не само моят, на всички колеги явно се бяха паднали arctic version.
              Изобщо мястото на това изчадие е в задника на създателя си.
              Враг усраине

Коментар

• Тия дни по неведоми ибейски пътища се появи един приятен велерски чарк - Weller WSM-1.
                Преносима поялна станция 40W. Работи на 12V, като може да се захранва от мрежата, от автомобил, а предстоят тестове как ще се харесат със стандартен пауър банк + залъгалка за банката за да даде 12V.

При бързи тестове изглежда удобна за работа.

И коментаторите...

Коментар

• Най-добре е ако може повер банката нейтив да си прави различно от 5 волти.
                  Аз от време оно си захранвам ТС-а с 18V директно от текава.
                  Банката в случая може и 24 колкото понася и поялника ама тока и идва "поверовер" та затова до към 18.

Тия 40 свещи трябва да не са някакво предизвикателство но това зависи изцяло от "хранилката".

Може да пробваш и с някоя тъпе це повербанка дето да подържа повер деливъри.
                  Между нея и велера туряш един PD Trigger (у комет даже има) за да я накара да изплюе 12 волти и тестикълс.

Това е приемлив вариант понеже оная повер банка дето аз ползвам и преди и сега си струва колкото един интел нук, деа.

И третя вариант който аз бих тестикълс е с 3 или 4 литиеви клетки.
                  От това по-нейтив повер здраве му кажи.
                  Малко ТНТМ, на теб едеа ли ама на некой им става от тел и свински опашки решения

За колко паре сдоби таа чудесия ако не е горска тайна?
                  Враг усраине

Коментар

• Тестовете с пауърбанк ще се повече от любопитство. Малко е вероятно да се наложи да се използва така.
                    Иначе доплува от острова за 170 техни пари (след пазарлък), новичка, в кутийка, с книжка с картинки.

И коментаторите...

Коментар

• 400 кинта не е зле.
                      Нормалната му цена след като я видях предпочитам да не я коментирам.
                      Не ми допада, че кабела е фиксиран към станцията.
                      А тоя формат е уж насочен за разнасяне...

Честито за играчката.
                      На мен би ми било любопитно колко е толераст към захранване, демек дали би понесъл 10-11 волти от 3C баКтериен пакет.
                      Или пък другата крайност 18 от плод-зеленчукова батеря примерно ма с това не бих тествал въпреки спазарената цена
                      Враг усраине

Коментар

• Това че кабелът на ръкохватката е фиксиран не е болка за умиране. В ръкохватката няма нищо - дръжка и кабел. Ако нещо се повреди, така или иначе няма да има с какво да се замени или как да се ремонтира "на полето".
                        А като се демонтива "човката" ръкохватката става компактна и лека.

Иначе велерци от доста време насам не познават парите. При тях "здравейте" е 50 ойро...

И коментаторите...

Коментар

• Любопитно ми е в дръжката има ли термодатик за студен край? Ако накога установиш, драсни.

В дръжката на пинсетите им има.

Коментар

• Друго е по-интересно при тоя поялник. Нали е "батерийна джаджа", и са му вградили два таймера - един за стендбай (по-ниска температура) и втори за пауър офф. Встествено могат да се включват и изклюват, а времената и температурата се задават.
                            Това не е нещо ново или невиждано затова не е толкова интересно. По-интересното е, че когато е в стендбай, излиза от него с докосване на ръкохватката. Някаква капацитивна щуротия.
                            И дядо му (или баща му) го умее това, но той се буди с докосване на метален пръстен в предния край на ръкохватката, а не на самата ръкохватка.

Сетих се и за един дребен недостатък на поялника. Оригинално е окомплектован с незаземен импулсен адаптер, вследствие на което на човката му има потенциал.
                            На корпуса на станцията е изведен жак за включване към заземянване. Но ако човек не знае за потенциала на човката и запоява по-нежни чаркове и не е включил заземяването може да има проблеми.
                            Добре че по навик го преслушах...

И коментаторите...

Коментар

• Ти нали ми даде (или беше друг) някакъв китаец да го подкарам. Или пинсети бяха? Той имаше много интересен датчик за движение в него, за какъвто така и не можех да намеря чаршаф, нито от къде се купува.

Мязаше на голям керамичен SMD кондензатор. Менепе си съпротивлението пропорционално на интензивността на движението, независимо от посоката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X