Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поялници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има някаква идея, но не знам защо първата асоциация беше как работиш, бориш се с малко по-масивна спойка и точно в тоя момент кондензатора остава без ток, човката изстива както е върху спойката и поялникът остава запоен за устройството.
    Ѝ се почва: Някой да има истински поялник? Някой да има горелка? Някой да има запалка?
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Е това е валидно за всеки кордлес поялник.
      Пък и между "оттеглянето" на тока и изстиването се има време да го дръпнеш от детайла.
      Освен това се обзалагам, че оревава света преди да се угаси.

От частта, която гледах стойката страда точно от това, че не масивна и са калимафка като се поставя и сваля поялника от нея.
      Мисля, че една оловна отливка с формата и и закрепена неподвижно няма да е лоша идея.

Най малко е интересна и иновативна джаджа.
      Враг усраине

Коментар

• Спам ме полази току що:

https://www.instructables.com/Solder...mes-Extractor/

И друг път съм се чудил защо тоя дим трябва да пречи че да се борим с него?
        В производство, където 8 часа правиш само това донякъде го разбирам.
        Не че едно време дори там е било проблем.
        При нас сега също има такива инсталации за дима но да кажем, че е някакво изискване свише, боржоазна ехо-тапотия.
        Но аз например харесвам да ми смърди така, миризмата на колофон, бензин е аромат а не смрад.
        С какво е толкова вредно и опасно, все едно си завил бебе в азбестово одеяло ако ми мирише докато започвам?

Враг усраине

Коментар

• След 8-10 часа в стаята люти на очите...иначе и на мен миризмата ми харесва до втория час....

В новата работилница обаче,отгоре е гола плоча и в четирите ъгъла в плочата нагоре ,има отвори със ф80 и тръба от неръждавейка....обикновен чадър от аспиратор директно нагоре и няма и следа от каквото и да било...

Мисля че Спарки имаше също аспиратор над масата ...беше качил снимка със зуум камерата и го мернах .....
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

• Имам обикновен кухненски аспиратор и заради запояването и заради други миризливи работи, свързани със спирт, ацетон и прочие миризливости. Предвидих го още като си проектирах стаята.

Не ми е пречело нищо от запояването, нито работя толкова че да ми попречи. Но и беззъби телевизионни техници не е като да не съм виждал. Недоказуемо е че е от това, но по-добре да ме дишам нещо, дето не е правено за дишане.

Водещо все пак е било другите да не ми дишат миризливостите. Покрай covid бях започнал и да пуша в стаята, отново без да мирише навън, но от 2 и половина години приключих и с тия говна, надявам се окончателно.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Да, ако е за цял ден допускам, че и на мен ще спре да ми харесва даже този аромат, който сега ми харесва.
              И преди и сега има флюсове, които си смърдят кофти та нормално да се избягват.
              Но ако работят им е простено.
              Само киселинните отдавна са табу и то не заради ехология или здравето а заради покритието на човките.
              Враг усраине

Коментар

• Чайниците са "блеснали" с ново поялниче използващо народните "хахо" накрайници Т12:

https://www.eevblog.com/forum/blog/e...oldering-iron/
                https://eleshop.eu/fnirsi-hs01-solde...ron-black.html

Нищо ново, знае се, че със стари ку..ви нов публик хаус се не прави.
                Накрайниците предполагам добре познатият китайски скрап.
                Изглежда само по-удобно и анатомично.
                Ма то по снимка...
                Враг усраине

Коментар

• Тъкмо подготвяме една партида платки по проекта на Спарки, че се сдобих с от Комет китайски пинсети за разпояване и им трябва подходящо управление. Голям срам, но не издържах на офертата...

И към Спарки - ще съдействаш ли да оживяването им, ако междувременно не си ги подкарал, или някой някъде не е?

И коментаторите...

Коментар

• Дай линк към пинсетите. Имам само JBC, човъркал съм Weller, но китайски не съм.

С квото мога ще помогна, разбира се.

ПП: От 4-слойната версия платки (ненаситени) трябва да имам имам налични поне 3 комплекта.
                    Последно редактирано от sparkybg; 21-03-24, 17:02.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                      Чайниците са "блеснали" с ново поялниче използващо народните "хахо" накрайници Т12:

https://www.eevblog.com/forum/blog/e...oldering-iron/
                      https://eleshop.eu/fnirsi-hs01-solde...ron-black.html

Нищо ново, знае се, че със стари ку..ви нов публик хаус се не прави.
                      Накрайниците предполагам добре познатият китайски скрап.
                      Изглежда само по-удобно и анатомично.
                      Ма то по снимка...
                      Ето и българско ревю.
                      https://www.youtube.com/watch?v=IIi95e6dVZE

Коментар

• Преди няколко дни тубата ми “пробута” това видео.
                        Човечецът сам каза, че това е най-доброто нещо, което някога е имал
                        Изглежда като да има някакви достойнства.
                        Ма аз виждам основно негативи спрямо “шишарката” Pinecill
                        Последно редактирано от Esper; 22-03-24, 02:01.
                        Враг усраине

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                          ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
                          Редактиране на коментар
                          Я сподели

• Esper
                          Esper коментира
                          Редактиране на коментар
                          Ми нашенеца го превъзнася за компактен пък аз го виждам като кютук.
                          Захранването е само хуйесби, аз предпочитам или да е комбинирано или само жак.
                          Комплекта изглежда ОК но човките се обзалагам, че са боклук.
                          Гайката отпред би трябвало да фиксира накрайника за да не шава.
                          От ревюто на Дейв изглежда като да е за само за украса.
                          Хубава работа ама... Китайска.
                          Кабелa е дебел и неудобен а това е излишно и влачи поялника след себе си а трябва да е обратно.
                          Онези дето се продават в Pine Store са в много по-гъвкави и напълно достатъчни.
                          Изобщо ако намеря някъде само тяло без нищо около него бих поръчал от любопитство.

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                          ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
                          Редактиране на коментар
                          Благодаря !

• Погледнах само картинката презентираща клипа. Уау, поялникът достига работна температура за 8 секунди! Може би трябва да съм впечатлен!?
                        А, ама дъртия ми 20 г. Велер правеше същото упражнение за 3 или 4. Явно не трябва да съм впечатлен.
                        Ндааа, радостта от първия сблъсък с нещо малко по-прилично от поялник от 4.5 лв...

Спарки, ето линк 1, 2 към джаджата. Засега не успявам да намеря по-смислено описание от баналните рекламни глупости, колко е хубав тоя продукт.

Редакция:
                        От това което разбрах до момента джаджата има два нагревателя и два термодатчика. Всяко от изброените е изведено на отделен извод спрямо обща маса.
                        Последно редактирано от ittso; 22-03-24, 09:40.

И коментаторите...

Коментар

• Забравих още нещо - имам такава джаджа, нова, и мога да я предоставя за проби.

И коментаторите...

Коментар

• Каква джаджа, последната китайска чудесия ли?
                            Или пинцетите?
                            То не че и те не са китайска джаджа ама ако е първото имам интерес да го разцъкам.
                            За второто... Нямам нищо предвид към момента.
                            Тоест имам - един проект за дъми лоуд кит, който нещо не тръгна
                            В последствие си купих фабричен а с кита не ми се занимава много точно към момента.

За тези пинцети имам спомени, че ставаше въпрос по-напред.
                            Не съм работил никога с такива но ми направи впечатление че Спарки каза същото като теб.
                            Тоест, че са все едно 2 отделни поялника - отделни нагреватели и датчици за всяко рамо.
                            И естествено се управляват с индивидуални канали.
                            Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                              Забравих още нещо - имам такава джаджа, нова, и мога да я предоставя за проби.
                              Ще се подкара абсолютно безгрижно. Или е с последователни, или с отделни термодвойки. Класика в жанра. Трябва да се намери какво е напрежението на термодвойките, и после другото ще се нагласи интерактивно през PC софтуера, като накрая ще се сложи в профил.

Най-досадното е че трябва да им се смени конектора. Ползвам доста скъпи такива от Farnell, та ще трябва да решиш дали ти уйдисва да ползваш от същите или докато ги подкарвам ще трябва да правя разни уйдурми.

Подкарването после е за няколко часа занимание.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X