Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плазма или LCD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Плазма или LCD?

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
    ...но след 5-10 години тв-тата, които ще се продават 3D ще са без очила най-вероятно.
    Според мен пък най-вероятно няма да са. То без очила и сега има, ама трябва сам да си им зрител и седнал току по средата пред тях. Не виждам като как по друг начин ще накараш едното око да вижда нещо различно от другото, освен зорлем да му покажеш това, дето трябва да вижда.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

То, след десетина години и телевизори може да няма. Опитите с лазерна триизмерна прожекция вървят с пълна сила.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
        Ок, искам мнения за конкретните модели:

Панасоник TX-L42DT60 или Самсунг 3D UE-40F8000

Изборът ми засега клони към Самсунг, но бих се радвал на повече мнения, на Спарки не му вярвам, той е пристрастен.
        Аз бих те посъветвал да запишеш на една флашка няколко клипа с филм,с музика и със спорт,отиваш в магазина и гледаш и слушаш и единия и другия. П.П ако си харесаш Самсунга ти препоръчвам да провериш в Plesio...

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
          Ок, искам мнения за конкретните модели:

Панасоник TX-L42DT60 или Самсунг 3D UE-40F8000

Изборът ми засега клони към Самсунг, но бих се радвал на повече мнения, на Спарки не му вярвам, той е пристрастен.
          Аз, като избирах, избрах Панасоник, щото на Самсунга цветовете ми се видяха прекалено натрапчиви. Ама това си е въпрос на вкус, така че ходи, слагай един до друг, гледай и после - "онче, бонче ... " .
          Ние не сме неутрални!

Коментар

С риск да съм досаден, още няколко практически съвета:
            Първо за какво основно ще се ползва телевизорът ,ако е за приемане на тв програми каквото е основното предназначение ,то сравнявай предпочитаните модели на картина на една съща тв програма /аналогови или цифрови ,колкото е по-нов модел телевизорът, толково по-малко внимание се отделя на аналоговия тунер/
            Второ-през “А-V”входовете/ чинчове/ и скартове може да се гледа само нормален SD сигнал/ с нормална резолюция/ от външен източник- DVD плеър, сателитен приемник ,видео и други източници на аналогов сигнал
            Трето- HD сигнал се гледа само през HDMI вход,от устройства поддържащи този формат- блурей плеъри, HD сателитни приемници , мултимедия ,компютри с HDMI изход на видеокартата и съответен софтуер за възпроизвеждане на видео..
            Качеството на възпроизвеждане на видео от вградения плеър през USB входа нека бъде последният критерий по който избирате ТВ.Това е допълнителна екстра за единични случаи, когато нямаш под ръка мултимедия или компютър.
            Та ,ако ще ползва повече като “ монитор”,т.е с външен източник, вземаш лаптоп с “блурей” или мултимедия и студиен запис на HD видео отиваш в магазина, гледаш и избираш.

Щом даваш 1000- 1 500 лева за тв , дай още 250-300 за мултимедия с която практически може да се гледа всичко- и дискове и флашки и слот карти и външен хард....
            Всичко що е видеотехника/ камери, тв,DVD recorder-и/ у нас е Панасоник .
            Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
            Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

При условие че тв-то поддържа DLNA да купуваш отделна мултимедия е безсмислено.Не е вярно че HD сигнал може да се гледа само през HDMI...

Коментар

Първоначално публикуван от goiko Преглед на мнение
                Не е вярно че HD сигнал може да се гледа само през HDMI...
                Малко уточнение:Oт външно устройство е само през HDMI, през USB входа ако в устройството, каквото и да е, е записано HD видео във формат който се чете от телевизора и през DVB - C тунера на ТВ , ако кабелният оператор предлага такива канали.
                HD директно от сателит става ако телевизорът е с DVB -S/S2 тунер, но там цената е чувствително по-висока.
                П.П .Ако има порт за интернет също може , стига да има подходяща скорост и съдържание което да се гледа онлайн.
                Все пак мойте съвети бяха за проби в магазина...
                Последно редактирано от Пламен Златарев; 03-07-13, 22:02.
                Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
                Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

HDTV минава през някои от версиите на component video, през DVI и VGA.
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Здравейте Бих искал да попитам как мога да ,,кирилизирам" субтитрите на съвременен мултимедиен телевизор
                    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                    LZ1EMS

Коментар

Ами при мен субтитрите си тръгнаха направо на български. Нямаше нужда от каквато и да е кирилизация...
                      Ако въобще няма кирилица телевизора, то тогава би трябвало да може да стане със смяна на фирмуера.
                      Последния път на моя LG му сменях фирмуера с най-последния (братушките не спят - всичко слагат в нета ), и съвсем не се усетих, че ще забрави всички канали и настройки Та се налагаше наново да загубя час за настройки.
                      Иначе смяната на фирмуера поне на LG става много лесно - записваш файла в главната директория на флашка. Бучваш я в телевизора.
                      Стартираш ТВ и той направо те пита - искаш ли да сложа този фирмуер...
                      На други марки може начина на подмяна да е различен...
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                        Здравейте Бих искал да попитам как мога да ,,кирилизирам" субтитрите на съвременен мултимедиен телевизор
                        Кажи поне какъв е телевизора.

После можеш да хвършиш един поглед на http://forum.setcombg.com/ - той форума си е за това.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Става въпрос за Toshiba, прИмоционален. В началото изобщо не изкарваше никакви субтитри. Направих справка в няколко En-форума, навсякъде препоръчваха да се промени името на str-файла, направих го и... проработи, но с ,,маймунки". Сега търся начин за ,,кирилизация". Това е накратко.
                          Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                          „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                          LZ1EMS

Коментар

Принципно борбата с този проблем е почти непосилна, може да пробваш да запишеш файла с друга кодировкa в notepad: save as- encoding- UTF-8. Пробвай и другите възможни, ако не се получи. Но ако с това не стане, търси програма за вграждане. Аз лично се отказах от борбата, просто за спорта се мъчих.

Коментар

За съжаление няма как да пробвам на Тошиба, но вчера експериментирах с моя ТВ, и след появяване на маймуницата (по дефолт си показва винаги нея), влязох в меню 'шрифтове', което може да се извика само при пуснато вече видео.
                              И там си избрах кирилица и всичко заспа. Поразцъкай дали и при теб не е така.
                              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от optisprint teteven/Пламен/ Преглед на мнение
                                Оптималното растояние за гледане е от 3 до 5 пъти диагонала на екрана.
                                Ако е плазма да е Панасоник, ако е LCD да е СОНИ
                                Може ли за съвет дали изборът ми е правилен SONY KDL-42W650ABAEP ?

Или да се загледам и в Panasonic?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X