Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плазма или LCD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Плазма или LCD?

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Проблема не е в подгряването. Не е и в монтажа, понеже не се клати изобщо. Говоря за буря лятото, при това съесем не от най-силните. Ми - няма никой.

Сигурно решение е по-голяма антена, ама идва проблема къде да я сложиш.

ЪЪЪ, и някой ако може да ми обясни, каква е далаверата от 100Hz сканиране на LCD? Та то няма такав реакция така или иначе.

Виж, при AMOLED, може и 1000 херца, и повече, колкото ти душа иска. И помнете ми думата - ще има такива изцепки. Убеден съм в това.
    Явно си зависи и от монтажа и настройките. От една година съм със сателит и стандартната малка чиния. Имам идеален изглед към там където трябва да е сателита. Само веднъж ми е изчезвала напълно телевизията за около 20 минути. И веднъж изчезнаха само част от каналите за десетна минути. При това не съм сигурен дали беше от бурята или се възползваха да рестартират нещо, защото после няколко канала бяха разместени. Кабелната съм я губел по-често. В това отношение оплаквания нямам.

Сигналът на 29" CRT е много по-добър от на кабеларката... обаче когато баща ми си взе 37" плазмен Панасоник Виера, първо минахме през вкъщи да го пробваме как ще е... Цифрово, цифрово... ама някои канали явно ги предават с толкова голяма компресия, че и панасоника, който хвалиш, не се оправяше да интерполира резолюцията и да изчисти всички квадратчета. Други естествено бяха слънце. Ама половината ми канали да са като мозайка... не мерси... та още съм си на добрия стар кинескоп
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
      .

Сигналът на 29" CRT е много по-добър от на кабеларката... обаче когато баща ми си взе 37" плазмен Панасоник Виера, първо минахме през вкъщи да го пробваме как ще е... Цифрово, цифрово... ама някои канали явно ги предават с толкова голяма компресия, че и панасоника, който хвалиш, не се оправяше да интерполира резолюцията и да изчисти всички квадратчета. Други естествено бяха слънце. Ама половината ми канали да са като мозайка... не мерси... та още съм си на добрия стар кинескоп
      Точно за това си купих LG.Какъвто и да е сигналът никога не прави картината на квадрати.Поне моя модел.
      Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
        По принцип си прав за плазмите, за мен обаче те имат един много голям недостатък, голям размер на пикселите.Винаги когато погледна плазмен телевизор погледа ми дразнят едрите пиксели които без да желая виждам.Затова се отказах от тях.
        Ами те затова са с размери над 37-40 инча за да ги гледаш от по-далеко. Това не е проблем.

Коментар

Въпрос на личен избор. Аз съм с плазма и ми е много добре.
          VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Ако може аз да се понамеся в спора
            Най-добре е CRT монитор с 100 херца опресняване

Коментар

Първоначално публикуван от toko_bk Преглед на мнение
              Ако може аз да се понамеся в спора
              Най-добре е CRT монитор с 100 херца опресняване
              Плазма или LCD. CRT e друга бира.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

За себе си реших ще бъде LCD. Обикалям вчера магазините за телевизор 26 инча.Четох тук там какво е хубаво да има и търся да е FULL HD обаче няма, трябва да е поне 32 инча.Съгласих се ще гледам 80 см. екран от 3 метра.Във всеки магазин ми казват разлчни истини. Заболя ме главата от взиране и се прибрах с празни ръце.
                Та сега да питам какво е хубаво да има 1920х1080 или 100hz и двете в комплект са 1800лв.Отделно са около 1300лв. Уравнението е струва ли 500лв едната екстра ,дали не са търговски трик.Спрял съм се на Сони,Филипс,Шарп и Самсунг,но чета, че и LG вече са на високо ниво.

Коментар

Спри се и на Panasonic. Помоли да ти пуснат стандартен сигнал от кабеларката. Който ти хареса най-много като качество, него взимай, при това взимай най-скъпия, който можеш да си позволиш.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Модела LE37A656A1F на SAMSUNG е 100Hz, и е FULL HD - 1080p, цената му по коледа беше 1399 лв., но доста бързо се изчепаха количествата. Ако имаш късмет да намериш този модел за момента няма по добра оферта от това. Ако имаш достатъчно време и нерви да четеш, давам ти един линк, там е написано всичко за LCD & PLASMA - http://forum.setcom.bg/index.php?PHP...&topic=37709.0

Коментар

Добре давам 1800 лв.за Фул ХД, а то било само на входа от към HDMI входа, а не на телевизията.
                      Затова ако има някой ги разбира тези неща да помага.

Коментар

FullHD телевизор може да използваш пълноценно само на HD сигнал. Това са или компютър или HD плеър, също и сателитен приемник с HD поддържка и парички за такива канали. От кабеларка или булсат ефекта е нулев, а и тия 100 херца май работат само през тунера, от външни у-ва са толкова колкото им пусне то. Компютъра го пуска на 60 херца но и те са напълно достатъчни за статична картина без трептения. Разликата в качеството на HD ready и FullHD е минимална (когато се гледа HD сигнал)
                        Моето ЛГ не е 100 херца, но като пусна кабеларка картината е статична няма трепкания както на старото ми сони кинескоп.
                        Незнам това дали не е някаква технология на LG (имат XD engine http://www.lge.com/products/tv/XDEngine/index.htm) или всички LCD не трепкат поради това че не е нужно матрицата да се опреснява постоянно както е кинескопа.
                        И според мен LG имат много добро съотношение цена/качество/параметри, да не казвам най-доброто.

и въпреки всичко плазмата все още превъзхожда LCD-то като визия.
                        Ако можех да си го позволя бих си взел плазма.
                        Само не си вземай плазма която е с 1024 резолюция, защото пикселите са толкова големи че ги виждаш, овсен ако не го гледаш поне от 5-6 метра де
                        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

За да гледаш HD телевизия, трябва да имаш HD приемник. За момента най-евтиния е около 280 лв. Програмите, които излъчват HDTV са около шест, зависи към кой сателит ти е насочена чинията, затова си направи сметка дали си заслужава.

Коментар

Първоначално публикуван от ceko26 Преглед на мнение
                            За себе си реших ще бъде LCD. Обикалям вчера магазините за телевизор 26 инча.Четох тук там какво е хубаво да има и търся да е FULL HD обаче няма, трябва да е поне 32 инча.Съгласих се ще гледам 80 см. екран от 3 метра.Във всеки магазин ми казват разлчни истини. Заболя ме главата от взиране и се прибрах с празни ръце.
                            Та сега да питам какво е хубаво да има 1920х1080 или 100hz и двете в комплект са 1800лв.Отделно са около 1300лв. Уравнението е струва ли 500лв едната екстра ,дали не са търговски трик.Спрял съм се на Сони,Филипс,Шарп и Самсунг,но чета, че и LG вече са на високо ниво.
                            Не се заблуждавай с тия 100hz, това са рекламни глупости при LCD няма лъч ! Аз също доста проучвах нещата и се спрях на сони W-серията независимо 32 или 40 инча. "Бравия 2" се справя доста добре със скапания сигнал на кабела имат вградени HD тунер и DVB-C тунер за цифрова кабелна ТВ, т.е. нямаш нужда от допълнителни боклуци около телевизора и още едно дистанционно!- тези екстри освен СОни никой друг не ги предлага в този ценови клас!!! Та в обобщение получаваш "бравия 2" процесор, вградени тунери за всички възможни сигнали, Full HD и не на последно място на мнооого добра цена за 32 -ка 1600 лв. за 40- ка 2400 лв !!!
                            TLC 90 1KZ-TE 2000г.
                            "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

Аз си взех септември месец ето този:

http://www.consumer.philips.com/cons.../37PFL5603D-10

Много съм доволен, не "сплесква" образа и не е на големи пиксели. Цената му беше около 1600 лв., сега може би е по-евтин.

Коментар

Първоначално публикуван от tony553 Преглед на мнение
                                Не се заблуждавай с тия 100hz, това са рекламни глупости при LCD няма лъч ! Аз също доста проучвах нещата и се спрях на сони W-серията независимо 32 или 40 инча. "Бравия 2" се справя доста добре със скапания сигнал на кабела имат вградени HD тунер и DVB-C тунер за цифрова кабелна ТВ, т.е. нямаш нужда от допълнителни боклуци около телевизора и още едно дистанционно!- тези екстри освен СОни никой друг не ги предлага в този ценови клас!!! Та в обобщение получаваш "бравия 2" процесор, вградени тунери за всички възможни сигнали, Full HD и не на последно място на мнооого добра цена за 32 -ка 1600 лв. за 40- ка 2400 лв !!!
                                Аз имам 42 /LG-LCD/ обаче ми малее.Другия път ще е поне 50, но по добре 52-ка.Ако имате възможност си купуваите по големи.Това вече не са старите CRT-та, гледат се и от близо без проблеми.
                                Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X