Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плазма или LCD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Плазма или LCD?

да знам че има но немога да отделя толкова пари а и ще го използвам основно за HD т.е. като монитор. на кабеларка знам че е ужасно да гледаш.

преди малко в зора гледах това http://www.sharp.eu/cps/rde/xchg/SID...3_ENU_HTML.htm

в момента е на 999 лв. и го пуснахме на HD, работи прекрасно, съвсем минимална разлика от фуллХД самсунг за 2000 лв.
    ъгъла му на виждане наистина е 178 градуса, не се променя като се гледа дори под голям ъгъл, и на всичко отгоре пише че е правен в япония, незнам дали е вярно. За тия пари ми се стори прекрасно решение. Какво ще кажете.
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Гледах у един приятел "Филлипс". Телевизор като другите. Обаче с включването светват отзад две лампи. Най-добрия начин на ТВ гледане .Със задна подсветка.

Коментар

да не си гледал амби лайт телевизор, който осветява стената около него , или за нещо друго говориш, щото всички LCD са си със задно осветяване, ако няма лампа отзад, матрицата е пълен мрак и виждаш само силуетите

Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Или пък проекционен?! Но тогава лампите са три...

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
            да знам че има но немога да отделя толкова пари а и ще го използвам основно за HD т.е. като монитор. на кабеларка знам че е ужасно да гледаш.

преди малко в зора гледах това http://www.sharp.eu/cps/rde/xchg/SID...3_ENU_HTML.htm

в момента е на 999 лв. и го пуснахме на HD, работи прекрасно, съвсем минимална разлика от фуллХД самсунг за 2000 лв.
            ъгъла му на виждане наистина е 178 градуса, не се променя като се гледа дори под голям ъгъл, и на всичко отгоре пише че е правен в япония, незнам дали е вярно. За тия пари ми се стори прекрасно решение. Какво ще кажете.
            Имам 2 броя Шарп от 3 години.
            Единия е около 37 инча - в хола - "железен" - истински цветове японска сглобка
            Другия е 26 инча и е в кухнята. Ползвам го и за монитор на компютъра ,през HDMI входа /влиза и звука/.
            Като взимах големия, бях тръгнал за Сони , но картината на Шарпа беше осезателно по-качествена и беше японски - прибрах се с Шарп /Шарпа беше 3200 лв тогава/
            Доволен съм - няма ядове.
            ________________________________________________________________________________________
            Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
            HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
              Гледах у един приятел "Филлипс". Телевизор като другите. Обаче с включването светват отзад две лампи. Най-добрия начин на ТВ гледане .Със задна подсветка.
              Това е системата Амбилайт на Филипс.

Коментар

Стига бе, хора, японски телевизор в хипермаркетите в България няма. Самата Япония е нетен вносител на телевизори от заводите изнесени в цял свят. Които не са събрани в България, ги правят най-много в Словакия, а другите идват директно от Китай. Ама едва ли сборката има някакво голямо значение, аз даже бих предпочел китайска пред българска. Пък и матриците ги правят три фирми и ги продават на всички асемблери.

P.S. Преди няколко дена май мернах TX-32LZD85F в Метро за под 1500 лева. Промоция...

Коментар

Така или иначе мисля основно да използвам този телевизор като монитор на HD филмите през компа. Но така и не разбрах от някой който е пробвал дали има осезаема разлика при FullHD и при 1366X768. Май разликата е минимална.

А това за шарпа и аз си мисля че не е правен в япония, макар че съм чел за тях че имат много добри матрици, незнам на кого са произведени. Истината е там че японците правят технологиите за матрици а после корейците ги произведжат и ги влагат в японските марки телевизори.

Коментар

SHARP и сами си правят матрици. Даже преди време май бяха едни от големите в бранша.

Panasonic-а ми е с панел на SHARP.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      SHARP и сами си правят матрици. Даже преди време май бяха едни от големите в бранша.

А бе Вие ще вземете да откриете топлата вода ...

Шарп и Сони са най-големите конкуренти на пазара.
                      Сонито се прави в Словакия.
                      На Шарповете пише:
                      1- "Направено в Джапан"- при по-големите размери
                      2-Направено в Малайзия или Сингапур - при по малките
                      Май е по добре от Словакия а?
                      ________________________________________________________________________________________
                      Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                      HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Казвам че Panasonic-а ми е с панел на SHARP, и в това съм сигурен, понеже съм го видял с очите си. А какво откривам, и дали нещо откривам, няма никакво значение.

Всъщност, правилата на бизнеса се определят от паричките. Това какъв театър се играе за пред публиката е съвсем друга бира.

ЕДИТ: А, сега гледам че почнали да правят АМOLED дисплеи. Това е истината, отвсякъде. От тук нататък сериозно ще се замисля дали да купувам нещо, додето не излязат на пазара на прилични цени. Това на практика няма недостатъци, освен предполагам цената си.
                        Последно редактирано от sparkybg; 18-12-08, 00:14.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Четох скоро някаква класация за най-надеждни телевизори.
                          Sony е лидер ,следван от LG,Panasonic и Samsung.

А за Sharp и Toshiba нещата са ясни, те разработват новите технологии, а другите след тях ги произвеждат или просто вземат наготово и слагат в телевизорите си. Дори и LG който съвместно с Philips произвеждат панели купуват матрици от Sharp.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Ще допълня че първите LCD-та които съм виждал бяха тяхни.Видях ги в Германия преди повече от 10 години мисля, 20 инчови и струваха 4000 марки.Но когато тръгнах да копувам за мен преди година две гледах един 42 инчов които ме разочарова с това че работеше ужасно с ефирен сигнал.Явно не е правен да работи много много с сигнал с ниска резолюция какъвто е в България.Купих LG и съм доволен от него, има и вграден hard disc
                            Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
                              Ще допълня че първите LCD-та които съм виждал бяха тяхни.Видях ги в Германия преди повече от 10 години мисля, 20 инчови и струваха 4000 марки.Но когато тръгнах да копувам за мен преди година две гледах един 42 инчов които ме разочарова с това че работеше ужасно с ефирен сигнал.Явно не е правен да работи много много с сигнал с ниска резолюция какъвто е в България.Купих LG и съм доволен от него, има и вграден hard disc
                              В цяла Европа, а и не само там,
                              резолюцията е една, 625 реда.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                                В цяла Европа, а и не само там,
                                резолюцията е една, 625 реда.
                                И? Въпрос на електроника, която го обработва. Някои модели се справят много добре, други - отвратително. Това по никакъв начин не зависи от панела, или поне не пряко.

От панела пряко зависят само цветовете, контраста и ъгъла на виждане. Другото е просто електроника, и маркетингови стратегии.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X