Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Другото лице на електрическото гласуване

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Другото лице на електрическото гласуване

Баси ... не мога да повярвам, че има такава тема в тоя форум и защитници на тезата, че електронно гласуване не трябва да има ...
    Ми пичуи, що ни са сабирами сички по кръчмата, ми сидим тук да дирьем нокти пу бутонити вЕ? Бахсиму. Мчи то и ток ни ни тряа - мийм и на свещи да гу каръми ...

Направо не е за вярване, какво се обсъжда с идеята, че има доводи в полза на двете страни... Няма - поне от 15 години насам се смени и века и хилядолетието. Колкото и да се стискаме за газената лампа, тя си остава просто резервен вариант. Да, токът може да ни убие, ама цял свят го ползва. Какво има за коментар повече??? Интернет също има от малко повече от година ..
    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
    0888 315 794
    LZ1UPI
    A1 (Rh+)

Коментар

На тъп въпрос на референдума - очакван отговор. Искам ли - ами искам. А как да стане - е, то това е друг въпрос. Ако въпроса беше искаме ли да се увеличат двойно заплатите, пак щеше да има отговор ДА. А как да стане не е ясно. Ясно е само, че след някое време заплатите наистина ще станат двойно по-големи и без референдум, ако не се случи нещо извънредно. Затова гласувах с ДА - да се знае, че искам. Ако се окаже невъзможно, нищо не се променя. Но както е тръгнал света - няма да ни се размине електронното гласуване, със или без референдум, въпроса е кога ще се случи, като вероятно промяната ще е еволюционна, а не революционна.
      На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
      "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
        Баси ... не мога да повярвам, че има такава тема в тоя форум и защитници на тезата, че електронно гласуване не трябва да има ...
        Ми пичуи, що ни са сабирами сички по кръчмата, ми сидим тук да дирьем нокти пу бутонити вЕ? Бахсиму. Мчи то и ток ни ни тряа - мийм и на свещи да гу каръми ...

Направо не е за вярване, какво се обсъжда с идеята, че има доводи в полза на двете страни... Няма - поне от 15 години насам се смени и века и хилядолетието. Колкото и да се стискаме за газената лампа, тя си остава просто резервен вариант. Да, токът може да ни убие, ама цял свят го ползва. Какво има за коментар повече??? Интернет също има от малко повече от година ..
        Адмирации! В един момент допуснах, че може би съм в тотална заблуда!
        Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

E чак пък тотална. Има време, първо ще се освестят 27 000. Те са си напред с влиянието, макар че да се противопоставиш на нещо електронно вероятно не е добра атестация.
          п.п. да се не бърка с джип за 2 700, а за 27 000. Форумът дали е електронен не знам, има много ръчна работа, еле в такива теми.
          Последно редактирано от veskov; 29-10-15, 20:28.
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Баси ...

Тъй де! Какво ще се обсъжда. Я марш всичките под строй и да не е посмял някой да има различно мнение, щото онлайн било модерно, а ние сите сме алафранга и се състезаваме кой ще е по-модерен! Голяма патетика, голямо нещо! Имало било Интернет повече от година. Ама сте стиснали зъби като партизани на разпит и не щете да обясните що така онези, дето измислиха Интернет, хич не бързат да си направят изборите за президент с онлайн гласуване, ами си пращат гласовете по пощата, а за Интернет гласуването и обсъждат, и умуват, че и сметки май правят.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Погледни само, моля те, как сме на крачка от касиране на изборите, заради малоумни пропуски и напълно "неволни" грешки (които все се изразяват в +100 гласа за ГЕРБ и яки минуси за всички други), които обаче писнаха на хората и те почнаха да снимат и да показват. И после ела пак и, моля те, ми обясни, как тези неща биха могли да се спестят с хартиите, а не с електронното гласоподаване! Не се заяждам, наистина! Просто ето - има тук едни хора, които са на мнение, различно от моето, и за мен е безкрайно интересна тяхната аргументация, доколкото са склонни да я споделят приятелски и напълно доброволно. Тук.
              Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Или пък да не искат нова ядрена централа, нали?

Все се надявах първите ни "демократични" референдуми да започнат с важни и в компетенцията на избирателите въпроси, като управлявалата ни половин век клика и външното влияние върху същата, НАТО, ЕС или нещо от сорта когато му беше времето, пък то...

Я вижте избирателната активност през '90-та, вижте и последната (или предпоследната, че от последната статистиката яко понамирисва) и ако пак наболелият проблем на обществото според вас е дистанционното гласуване, то аз вече окончателно ще се откажа да гласувам - явно нищо не разбирам и не ми е работа да накланям везните.

Коментар

Първоначално публикуван от Vili4ka Преглед на мнение
                  Погледни само, моля те, как сме на крачка от касиране на изборите, заради малоумни пропуски и напълно "неволни" грешки (които все се изразяват в +100 гласа за ГЕРБ и яки минуси за всички други), които обаче писнаха на хората и те почнаха да снимат и да показват. И после ела пак и, моля те, ми обясни, как тези неща биха могли да се спестят с хартиите, а не с електронното гласоподаване! ...
                  Ако ме питаш мен, точно това е един от плюсовете на "газената ламба" . Хората снимат и показват, защото грешките, неволни или "неволни" могат да се видят с просто око и от неспециалист. Примерно, ти като застъпник на някоя партия си взела от секцията надлежно заверено копие от протокола с правилно преброените гласове. След това виждаш на сайта на ЦИК сканиран същия протокол, ама с едни корекции, дето ги е нямало в подписания след преброяване на гласовете, и веднага ти светва лампата, че нещо не е така. Ако "бюлетините" са виртуални в паметта на някой сървър, и някой си е наел достатъчно квалифицирани хора да си поиграят със "сметалото", няма и да разбереш, че резултатите са манипулирани.

Ако сега, при класическото гласуване като единствена опция има малоумни пропуски, защото (както рече един от участниците по телевизията) назначават в секционните комисии хора, които не могат да си напишат името, защо си мислиш, че тях няма да ги има и при наличието на допълнителна опция за онлайн гласуване, която няма да отмени хартиените бюлетини? Да не говорим пък какво ще стане, ако поради електронното гласуване се наложи секционните комисии да се компютризират повече ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Според мен, (която предпочитам да си проверя сметнатата на ръка сметка с елка, не защото не мога да смятам, а за всеки случай), трябва да я има опцията за е-гласуване. За всички в чужбина и за всички възпрепятствани да стигнат физически до урните (виж Гоблин). А бай мангал с кебапчето ще си го има така или иначе, както и леля Гинка в секционната комисия, която ще обърка протокола. Но везната ще се наклони, това е. Положително за нас, надявам се!
                    Кръвна група 0+

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      ... Примерно, ти като застъпник на някоя партия си взела от секцията надлежно заверено копие от протокола с правилно преброените гласове. След това виждаш на сайта на ЦИК сканиран същия протокол, ама с едни корекции, дето ги е нямало в подписания след преброяване на гласовете, и веднага ти светва лампата, че нещо не е така. ...
                      Е, и като ти светне лампата, какво става след това?
                      Светнат си, че нещо не е така. ОК, ама след това какво става?

Голямо, вълнуващо НИЩО не става - това го знаеш, нали?

Както има безброй примери в нета, така има и в живия живот - седи лелката-преброителка, и тайно туря по една черта на бюлетините, дето не са и угодни. Демек - ги прави невалидни. Това е факт от оня ден.
                      Друг факт- друга лелка туря... абе какво да ги разправям тия неща, като е все тая..

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                        Е, и като ти светне лампата, какво става след това?
                        Светнат си, че нещо не е така. ОК, ама след това какво става?

Голямо, вълнуващо НИЩО не става - това го знаеш, нали?

Както има безброй примери в нета, така има и в живия живот - седи лелката-преброителка, и тайно туря по една черта на бюлетините, дето не са и угодни. Демек - ги прави невалидни. Това е факт от оня ден.
                        Друг факт- друга лелка туря... абе какво да ги разправям тия неща, като е все тая..
                        Именно!
                        Кръвна група 0+

Коментар

Именно!
                          Кое е именното? Че от това, което е написано, следва не само, че няма значение как се правят изборите, ами че и изборите са излишни. Да си връщаме член 1-и доде е време, Партията взе да докарва гласовете като едно време ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            Кое е именното? Че от това, което е написано, следва не само, че няма значение как се правят изборите, ами че и изборите са излишни. Да си връщаме член 1-и доде е време, Партията взе да докарва гласовете като едно време ...
                            Тогава всички ходеха ли до урните?
                            п.п. софиянците от маалите може също да знаят
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Именното е, че сега, ако видиш нередност, нищо не можеш да направиш. А аз вярвам, че при електронносто гласуване автоматизираното броене на гласове ще е много по-точно, а злоупотребите - в пътиЩа по-скъпи и трудни! И, отделно, ще се даде възможност на много повече хора, и то интелигентни хора, а не манг.. ъъ роми и полу-човеци, да гласуват, по съвест!

Не го знам тоя член 1-и. Честно. Малка ли съм или не до там умна - нямам представа
                              Кръвна група 0+

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                                Тогава всички ходеха ли до урните?
                                Ахъм! Ако някой се ослушаше, от кварталната ОФ организация ходеха да проверяват що не е отишъл и да го подканят да отиде да гласува. Даже май имаше и някакво съревнование между ОФ организациите коя ще отчете по-рано 100% гласували. Един полковник си го беше отнесъл доста лошо, щото човекът забравил, че има избори и отишъл за гъби (без кавички) ...

Именното е, че сега, ако видиш нередност, нищо не можеш да направиш. А аз вярвам, че при електронносто гласуване автоматизираното броене на гласове ще е много по-точно, а злоупотребите - в пътиЩа по-скъпи и трудни! И, отделно, ще се даде възможност на много повече хора, и то интелигентни хора, а не манг.. ъъ роми и полу-човеци, да гласуват, по съвест! ...
                                Е, някои си носели и лъжица за в случай, че морето се подкваси ...
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X