...някой който е ремонтирал такъв тип машини случвало ли му се е да не индикира самодиагностиката такъв очеизваден електрически проблем като незакачени дюзи...
На Hemi-то след като го сглобихме ако помниш въртях с изключени дюзи да вдигне масло. Грешки не трупа при това въртене. Не знам дали след като запали ще натрупа, ако е откачена само една.
ПП: Има грешка за всяка дюза. Ама гледа при нпрежение на акумулатора над 10 волта и двигател и под 3000 оборота. Гледа за обратен индуктивен пик след изключване на дюзата и ако го няма, трупа грешка.
Последно редактирано от sparkybg; 17-01-25, 11:12.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
И тук беше така, акумулатор току що минал цикъл на "умно" ( заряд -разрядно ) устройство, двигатела рипкащ но загрят на празен ход .......абе жълтурковщинЯ някаква 🤨
Малко дядо реши да подреди гаража ( не се получи особенно ), но поне си свързах новото дистанционно към стационарната лебедка, С нея дърпам из гаража умрелите джипки, тя скача удря се тук там и старото почина. Новото тръгна някак си неуверено и си сложих кабелното дистанционно да си свърша работата. Сега като натисна "пауър бутон" си светва постоянно светодиодната и иникация, като натисна "ин" или "аут" мига все едно че изпълнява командата, но приемника не я изпълнява, До сега такова в този корпус дистанционните са ми с "щрак-щрак" бутон за включване, при това е само натискане без задръжка Впроса е аз ли с късмета на начинаещия първия път съм налучкал комбинация от бутони за да се сдвоят приемник и предавател, или от разсадика с елхички пак съм хванАл борчето
Честито, Владо! Да си купиш и подемник (за колите).
Оценявам чувството ти за хумор
Има друг дизайн дистанционни които се самоизключват след известно време, нямат бутон "вкл" и за да тръгнат натискаш едновременно и задържаш повече от 5 секунди "ин" и "аут" бутоните, въпроса е дали има някаква последователнос от натискане на бутоните за да тръгне пак това дистанционно
Нямам документаци, нищо само двете кутийки с еднакви лепенки на гърба (съвпадащи букви и цифри) В предавателя няма джъмпери, ключета , нищо само постна електроника, приемника е залят със смола и съм до тук .............
След като от сайта ми отговориха че сигурно съм вързал нещо неправилно и спряха да ми отговарят им теглих една ....От "Денис лебетката " си взех ново "старовремско", че и работещо и смятам проблема за решен. Другото отива в "стоки за левче" някой ако го иска да казва.
Понеже темата повече е техническа отколкото "разходкаджийска"да питам "метълите". Нормалната маркировка на болтовете е с цифри за милиметровите и чертички за инчовите, обаче шах - дойде "Гранд збироток " с какви ли не неоргинални болтове къде ли не и стандартни ( за модела ) инчови болтове 3/8" х 16 бяха заменени с други също 3/8 х 16 но със странна маркировка някои с черти други с цифри Въпроса е срещали ли сте такава за "инчаци, евентоално къде
За инчаци с маркировка 8.8 ли питаш? Щото принципно едното няма пряка връзка с другото. Стандарта за резба си касае резбата, стандарта за якост - якостта.
Маркировката не е за инчак или милиметров, а за якост или grade (или там както го наричаха ония от другата страна на голямата вода). После стандарта за размерите и резбата е второ нещо - като има няколко стандарта за размер на глава спрямо резба например (милиметрова 8-ца има и с 12, и с 13, и с 14мм глава по 3 разлиани стандарта, башка с цяла резба, с не-цяла резба, с тънка или удебелена "шия" и т.н.).
И те-така... Някои като прави инчаци, предполагаемо ги прави за държави, в които маркировката по стандарт е с чертички и затова масово са с чертички. И обратното. Но не е задължителност.
И аз мисля, че няма връзка. Защото, при стари Тойоти резбата е метрична, а якостта е с чертички. Така че, според мен, с резбомер определяй резбата. Друго не ми идва наум.
Понеже темата повече е техническа отколкото "разходкаджийска"да питам "метълите". Нормалната маркировка на болтовете е с цифри за милиметровите и чертички за инчовите, обаче шах - дойде "Гранд збироток " с какви ли не неоргинални болтове къде ли не и стандартни ( за модела ) инчови болтове 3/8" х 16 бяха заменени с други също 3/8 х 16 но със странна маркировка някои с черти други с цифри Въпроса е срещали ли сте такава за "инчаци, евентоално къде
Във форума (някъде) имаше теблици с означения на болтовете. Там имаше и подобни извращения.
Тази обаче бройка двигател (4.7 на гранд чероки) продължава да ме изненадва, Това че болтовете са с някакво означени - разбрах има и други стандарти, това че някакви криво ляво паснали на мястото където са сложени, без да се съблюдава стъпка тип и диаметър на резбата ( няма нито един детаил където всичките болтове да са оригиналните или поне да са еднакви по вид ) ще го отстранявам когато го сглобявам, но тези следи в цилиндрите някой дали има идея как са се появили , не се усещат при преминаване с пръст или нокът...
Не, тези с "насипната" се скатават , не вдигат телефони и т.н този е друг някъде от шуменско , а къде е "тюниХован" незнам, ма ако дойдеш за по на кафе ( кола) ще го оклюкаме .......
Временно (като за почивка) спирам с джипките и се опитвам да вдъхна живот на едно отдавна мъртвородено нещо наречено "тракторЕ". На дневен ред са спирачките. След много опити "втора ръка" купувам нови спрачни цилиндърчета, маркучи, тръбички и спирачна помпа но МЯУ, нещо не е така. Помпата е от "москвич 2141Алеко" . Има три връзки за щуцери, два отгоре на снимката и един отдолу. Долния го бях запушил и вземах налягане от горните. След обезвъздушаване и липса на налягане отпред махам казанчето и гледам. Задната секция (в зеленото кръгче) при натискане на педала дава признаци на живот, но предната (в червеното) не мъцва. Аз ли бъркам свързването (УАЗ имаха някакв двойни връзки), борче ли пак съм хванал в разсадника с елхички или с партизански плам и самоотверженост браДския усрАински народ е призвел менте за да провали продукцията н "Москвич"
Тая стрелкичка дето е до зеленото кръгче през един тройник към предните търкалета,двете отпред с по една тръбичка към задните. Втората секция почва да работи като натовари достатъчно първата,на сухо няма да я видиш да мърда.
......пробвАх го,получИ се, ще идваш да те черпя че се забравихме и на улицата ще се разминем без да се познаем :-)
До сега не съм конструирал спирачни системи и ако съм сменял нещо слагам тръбичките както идват от преди това. По близо до педала да е по-натоварената част някакъв челен сАвеЦки опит в автомобилостроенето ли е , или го има и на други коли?
Ветеринаря които се грижи за животните ми преди три години с половинката си решиха да направят малка конна база и ферма, За да си помага в работата беше купил "нещо" гръмко наречено малък трактор самоделка ( на местния диалект - тракторЕ) но което някой е сънувал че е гледал как се прави трактор💀 ..............и се започна това да поправя онова да преоформя ужасТна ужасТ, 😪 цените за тези три години на подобен вид техника паднаха и сега го правя просто от спортна злоба и желание да трупам опит.....
Да, вече разбрах каква е идеята на нещото.
Все пак съм на мнение че не му трябват и кой знае кви спирачки. Предполагам някогашният замисъл е бил основно за транспорт, демек вместо да се запряга кон у каруцата, каруцата да се закача на тракторето и да се свърши работата.
Ся- евентуално- ако има някаква навесна система с хидравлика и ако ще влачи тежко ремарке /тор, бали/ по криви терени може да се измисли спирачка на ремаркето, например...
Коментар