Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране със запалени фарове през деня?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Каране със запалени фарове през деня?

Аз съм категорично да се кара постоянно на включени фарове.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      ...........................................
      И не забравяйте, че става дума за много пари!
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Видимо за наистина много. Щом някой си позволява да прави на маймуни половин милиард души с очевидни глупости ...
        Трай си, утре тайна завера на производителите на пиринчени камбанки ще бутне на когото трябва, и всички ще тръгнат със звънчета на носа. Щото примерно да не настъпят някоя къртица, че те нали са слепи, пък имат право да знаят за насрещните минувачи. А някой в захлас ще разправя колко тая мярка е полезна.

Коментар

Гласувам с две ръце за карането със запалени фарове през деня
          Емперично съм виждал ползите от това при изпреварване, навлизайки в насрещното платно, ориентирайки се по този начин по-лесно за дистанцията и посоката на движение на колите в него.
          Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
          „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
          LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Не трябва да има "не е възможно", когато става въпрос за безопасността на децата
            Заповядай. Ако успееш - черпя каквото и колкото кажеш.

Аз правя всичко по силите си, за да стигнем за където сме тръгнали максимално безопасно. А пълна застраховка само Господ може да ти даде.

Столче купихме още преди да се пръкне малкия. Компромисите на моменти хич не ми се нравят, обаче недопускането им значи да си седим вкъщи. За съжаление. И това ще мине, но просто момента е такъв, и със сигурност почти всеки днешен родител го е изпитвал на гърба си. Горния лимит на стоене в столчето му е 40-минути до един час. После ако не го развържен, става ужас и безумие. Спи най-много час, а като се събуди, вдига скандал че е гладен. Изобщо, шоуто е пълно.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Ааааа, не си познал! Аз съм си минал по реда, когато ми е било времето. Ако мислиш, че е лесно с 3 броя (2 на столчета + 1 бр. по средата с колан) на задната седалка на Фиат Уно ...

И когато е ставало въпрос за моите деца, винаги съм се опитвал да не оставям отговорността на Господ ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

А кво да правим тогава с неврофизиологията? Щото физиолозите казват че това е глупост.
                Кои неврофизиолози и къде са го казали?

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Аз правя всичко по силите си, за да стигнем за където сме тръгнали максимално безопасно. А пълна застраховка само Господ може да ти даде.

Столче купихме още преди да се пръкне малкия. Компромисите на моменти хич не ми се нравят, обаче недопускането им значи да си седим вкъщи. За съжаление. И това ще мине, но просто момента е такъв, и със сигурност почти всеки днешен родител го е изпитвал на гърба си. Горния лимит на стоене в столчето му е 40-минути до един час. После ако не го развържен, става ужас и безумие. Спи най-много час, а като се събуди, вдига скандал че е гладен. Изобщо, шоуто е пълно.
                  Хич не завиждам на днешните родители. Аз моите деца ги отгледах на задната седалка на Москвич и Жигули ( пардон! Лада ). Коланите не бяха и инерционни тогава ( на предните седалки )... А пък баба ми е отглеждала децата си в каруцата . А днес : столче за 200 лв. или глоба ! Сякаш бабите на депутатите са ги гледали все на столче
                  Апропо , като стана въпрос за депутатите - ами нали те си гласуваха закон - за тях не важи задържителен колан . Е хубаво , тях при 150 км./час Господ ли ги пази ?! Тогава за какво става въпрос ???
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                    Хич не завиждам на днешните родители. Аз моите деца ги отгледах на задната седалка на Москвич и Жигули ( пардон! Лада ). Коланите не бяха и инерционни тогава ( на предните седалки )... А пък баба ми е отглеждала децата си в каруцата . А днес : столче за 200 лв. или глоба ! Сякаш бабите на депутатите са ги гледали все на столче
                    Апропо , като стана въпрос за депутатите - ами нали те си гласуваха закон - за тях не важи задържителен колан . Е хубаво , тях при 150 км./час Господ ли ги пази ?! Тогава за какво става въпрос ???
                    Те,депутатите могат да си гласуват квито искат закони,но има некви закони на физиката,дето не се интересуват от техните гласувания.Та затова,преди година-две едни депутатки (май,три на брой) успяха да изхвърчат от Мерцедеса и да поумрът.Въросните физични закони,важът със същата сила и за не депутатите.
                    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Винаги опозиция-евала!

Много хора, не само от форума,или не са наясно в конкретният случай за крушките и коланите,или се радват да бъдат опозиция на всичко!
                      В града коланите били опасни, с какво?????? че ни пазят дори при леко съприкосновение да не си разбием мутрата от волана,или от това някой идиот да те засече на бул.България да се въртиш на платното и оттам челно в стълб,а шофьора да не усети нищо,абсолютно нищо при висока скорост????
                      с това ли са опасни???

И още нещо, хич не ме интересува някоя си китайска фирма колко печели от производството на крушки,а това дали отсрещният колега ги е пуснал да светят!

Стига с тези празни приказки , има статистика
                      със запалени фарове-съответно без
                      с колани-без!
                      sigpic УАЗ-452

Коментар

С това че ударите често идват отстрани. След това сам ще предпочиташ да си умрял. Тазовите и гръбначните травми имат интересни последствия. Само че едни други мъдри депутати, невиждали нищо, освен мексикански сериали, не разрешиха евтаназията. Тогава ще ти дойдат и други мисли, ако изобщо ще можеш да мислиш като спре да ти помага и морфина.
                        За това че някой не е научил и физиологията, която разказват в десети клас, аз не отговарям. Насищането на рефлексните дъги и замяната им една с друга са известни от преди Павлов, общо взето ...

Коментар

)) Бе вие в кой разговор участвате?
                          Аз карам на фарове от 80-те. И? И с колан на шосето откакто изобщо се появиха, и никога с колан в града, защото е опасно. И ,И?
                          Вредна е задължителността.
                          Задължителността по принцип вярно е вредна (само си представи задължително да чукаш) , но е факт че на стадото са нужни норми щото оправия няма , често съм виждал идиоти в мъгла и сняг със 120 и без светлини, заради тях е и това задължение, а и масата трудно минава IQ 105 http://iqtest.dk/main.swf
                          Факт е и че със закон не може да се реши проблем на 100% със всичките му изключения та така , но трябва да има огромни глоби ,всъщност не глоби , а просто да се плащат всички щети произлезли от неизпълнение на задължение. Примерно като задръстиш цариградско щото си със галоши на сняг - плащаш щетите на време и гориво

Коментар

Нещо не ми харесва оживеното обсъждане на приет ЗАКОН! И то неговата "безполезност", "вредност".

Когато ратуваме за ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО, ЗАЩО СЛЕД МАЛКО ЗАБРАВЯМЕ ЗА ЗАКОНИТЕ МУ!

В Скандинавия няма зиме-лете - все на фарове карат. И колите им, доколкото знам, се произвеждат така - пъхнеш ли ключа - свети.

Така съм направил и моята. Не мога да "забравя". Рах-х-х-хат

Правя едни преброявания на каращите без фарове в Бургас. Дялът им НАРАСТВА! Без светлини карат обикновено Жигули, жени и онези джипове, които лятос не ги гасят!

И чета ситни сметки за изгодата на китайския производител на крушки...

Не ни мяза на фасона!

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                              Когато ратуваме за ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО, ЗАЩО СЛЕД МАЛКО ЗАБРАВЯМЕ ЗА ЗАКОНИТЕ МУ!
                              Защото това не са закони на гражданското общество. Те са закони на КОНСУМАТОРСКОТО ОБЩЕСТВО. А там идеята е да кОпуваме всичко което ни вземе очите, та да си дадем един на друг подкрепа.
                              Това беше малко ОФФ, иначе аз карам със запалени фарове само по принуда, иначе ще ме спрат КАТаджиите, и после проблеми, аз рушвет не давам, та да съм "рахат", Монка, падаш ми в очите, нали си Българин, Не си ли СПОКОЕН?
                              И накрая-един виц, който чух вчера по дарик-"Защо в Швейцария няма банкови обири? Отговора на местното население бил: Защото са забранени!.
                              Та така...
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Ако един автомобил за този период със светнати фарове изминава средно 5000км. и заради фаровете гори с 0,1л. на 100км повече,това прави 5л. гориво повече за периода. 2млн. автомобила по 50л. прави 10млн. литра повече продадено гориво от съответните фирми.
                                Защо ли,правейки тая проста сметчица,нещо не мога да повярвам,че всичко това се прави за нашата безопасност.
                                Последно редактирано от trajal; 04-01-09, 12:05.
                                Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                                -----------------------------------------------
                                Питието определя съзнанието....
                                -----------------------------------------------
                                0887770735

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X