Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се спасявате от заспиване по време на път

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как се спасявате от заспиване по време на път

Съдейки по елементарната биология, а именно, че организма не се адаптира само към болка може да си направите изводите.Може да звучи смешно, но чичо ми когато пътуваше по командировки до Русия се бодеше с нож в корема за да не заспива.

Коментар

Това май на сепуко докарва .
      ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
      LZ1YBB

Коментар

Аз предимно като карам колата си на дълъг път (вечер) най - много ми се приспива. Отбивам, и утивам да се изчишкам и си мия лицето. Потеглям и като видя магазин, спирам взимам си едно кафенце и драскам една цигарка и газ към маршрута.При мен помага. Като се изчишкам и си измия лицето.
        П.с. Внимавайте, като карате вечер и ви се приспи взимайте Мерки.

Коментар

Най-често карам извън градско и когато ми се доспи винаги си имам слънчоглед в колата. На мен ми помага, лошото е че седалките стават отврат но за това си има автомивки

Коментар

Ама наистина? И ти помага? Да чоплиш, оп пардон, да ЯДЕШ докато караш!? Сигурно и сандвичите помагат тогаз, пък що не и да си посръбваш кафенце, количка нещо... е можи и по гсм-то де, то помага също, как ще заспиш ако трябва да говориш по телефона, хмм и да ядеш в това време... пък с 3-тата ръка може и да караш някак /ако не си прекалено зает да си пийваш кафенцето де/... Така малко написано в това лице и число звучи лично, но не го приемай така, написаното се отнася за всички дето се разбуждат по нощите /а след 12 часа примерно може и ден да е и да заспиваш/ чоплейки, ядейки и правейки купища неща, които не им е нито мястото нито времето да се правят! Предполагам, че изричната забрана за това в ЗДП няма да трогне никой, та няма изобщо да я коментирам...

Коментар

A някой пробвал ли ги е тия странни джаджи, дето са като хендс фрии и шищят като ти клюмне главата? http://www.focalprice.com/Nap_Zapper...003B_1886.html

Китайска му рабтота, според мен са пълен боклук

Коментар

Чопля семки. С ясното съзнание, че участвувам в движението с 50 % от вниманието си. Позволявам си го само през деня и то, ако ми остават 20-30 минути до крайната точка. Няколко пъти ми се е налагало и да подремвам. 15-20 минутки в удобна поза наистина са перфектното "лекарство", но внимавайте къде подремвате. Най- добре е в района на бензиностанция, попътен пазар, мотел или нещо такова. Особено вечер, не препоръчвам на никого да дреме на пусто шосе. Стават големи бели.
                Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Много рядко ми се доспива-случвало се е да навъртам 2000 км. без дори да слизам,но случи ли се-не рискувам,защото най-доброто лекарство за недоспиване е сънят,нищо друго не помага или ако помогне е за кратко-колкото да стане непоправимото.30-тина минути сън са напълно достатъчни да си върна концентрацията.
                  А има хора(имам такъв познат),които боледуват от сънна апнея-случвало ми се е с него да пътувам сутрин,напълно отпочинал-заспива и влиза в насрещното за отрицателно време,не можеш дори да реагираш,за да завъртиш волана.Когато пътувам с него,колкото и да съм уморен,предпочитам аз да карам,а той да спи на съседната седалка,че иначе съм постоянно на тръни и за мен е по-уморително постоянно да гледам какво прави и да му говоря и следя отговорите,отколкото да карам.За такива хора спасение няма-не трябва изобщо да шофират.
                  Ако не знаеш-питай,като знаеш-пак.От питане глава не боли,но от избързване -...много!!!:wink:

Коментар

Кока-кола-по глътчица през 10 мин. Ако ми се затварят зъркелите-лягам за половин час...
                    Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

1+ за семките, когато не остава много до крайната дестинация и пътя не е натоварен. Аз го открих сучайно при един маратон до Гръцко и обратно, и съм го ползвал няколко пъти. Работи безотказно. Не фъстъци, не храна, не коли и кафета. Семки. Просто, както старите хора са си го казали, "голяма краста е". Не знам как някой учен досега не е направил изследване по въпроса, за да го обясни по нАучно му (то може и да има ама аз не знам). Въпросът с вниманието е ок ако си подредиш "схемата", така че да не ти се отнема погледа от пътя. Още по-лесно е ако колата е автомат.
                      Но най-добре си е като се усетиш да спреш и се наспиш или да имаш отпочинала компания, която да те смени когато си уморен. Ама пусто "вяра на никого" или сам в колата, с час, цел и задача, лоши комбинации.

Път, време няма, за разлика от живота. Така че, свеж и разумен зад волана е най-добре.
                      ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
                      lre-bulgaria.org

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                        Ама наистина? И ти помага? Да чоплиш, оп пардон, да ЯДЕШ докато караш!? Сигурно и сандвичите помагат тогаз, пък що не и да си посръбваш кафенце, количка нещо... е можи и по гсм-то де, то помага също, как ще заспиш ако трябва да говориш по телефона, хмм и да ядеш в това време... пък с 3-тата ръка може и да караш някак /ако не си прекалено зает да си пийваш кафенцето де/... Така малко написано в това лице и число звучи лично, но не го приемай така, написаното се отнася за всички дето се разбуждат по нощите /а след 12 часа примерно може и ден да е и да заспиваш/ чоплейки, ядейки и правейки купища неща, които не им е нито мястото нито времето да се правят! Предполагам, че изричната забрана за това в ЗДП няма да трогне никой, та няма изобщо да я коментирам...
                        Не всичко което слагаш в устата помага - семките да, дъвката - да, сандвичите не, кафе - да , топло чайче - не. А това за 3-тата ръка хич не помага...

Аз лично - когато карам сам и сам си диктувам темпото нямам проблем - отварям прозорците и дупя музиката докрай (+ дъвка, много вода и тук таме кафе или айс тий) в крайна сметка - ако не помага - спираш и спиш. Ама когато си карам семейството (бавно и равномерно) и всички спят - няма как да стане и става страшно. За първи път в кариерата си на шофьор, заспах на волана наскоро с тях в колата на околовръстното в София на най осветеното място - като се замисля - направо ме побиват тръпки. Замислям се кое каране е по-безопасно - бързото или бавното...

Коментар

На сън герой няма,или спиш предварително или отбиваш да дремнеш.Доспи ли ти се никакви фокуси не помагат.

Коментар

Вярно е, че като ти се доспи-спасение няма. Всички трикове, които използвам дават временен резултат. Едно от най-разсънващите неща обаче са гамените по пътищата. Моментално забравям за съня когато някой ми сече пътя или направи някоя друга магария. Особено ако реша да си връщам, тогава тотално съм разсънен. То това май е единствената полза от неандерталците по пътя.
                            ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                            LZ1YBB

Коментар

На фона на останалите методи, моя ще прозвучи много откачен... Резервирам се дали да го пусна... но хайде, като ще е гарга да е рошава... понякога, когато много ми се приспи се щипя силно по вътрешната страна на бедрата, много боли. Малко садо-мазо изгележда на пръв поглед Болката те връща обратно към пътя... за малко обаче...

Монотонността на пътя е най-страшното... Иначе прилив на адреналин събужда на 100%... само да си измислите начин да си го набавите и да го задържите докато мине сънливостта.

Коментар

Първоначално публикуван от latinov Преглед на мнение
                                На фона на останалите методи, моя ще прозвучи много откачен... Резервирам се дали да го пусна... но хайде, като ще е гарга да е рошава... понякога, когато много ми се приспи се щипя силно по вътрешната страна на бедрата, много боли. Малко садо-мазо изгележда на пръв поглед Болката те връща обратно към пътя... за малко обаче...

Монотонността на пътя е най-страшното... Иначе прилив на адреналин събужда на 100%... само да си измислите начин да си го набавите и да го задържите докато мине сънливостта.
                                +1
                                Аз се удрям по бедрата, щото не мога да се насиля да си отвъртя такъв шамар, че да заболи
                                А по крака като се цапнеш боли и крака, и пръстите.
                                Обаче ефекта наистина на е много продължителен.
                                Най-добре си е, както казаха почти всички досега, просто да поспреш и да подремнеш.
                                20 минути наистина правят чудо - не си струва за 20 мин. да се утрепеш, а пази Боже да завлечеш и някого със себеси...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X