Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се спасявате от заспиване по време на път

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как се спасявате от заспиване по време на път

Нищо не е по-добро от чоплене на слънчоглед
    Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Първоначално публикуван от FreestyleR Преглед на мнение
      Лукче помага
      Къде си го слагаш това лучке, че да помага

Първоначално публикуван от FBravo Преглед на мнение
      Нищо не е по-добро от чоплене на слънчоглед
      Има, бродирането на гоблени.

Човече, настръхнах от мисълта, че нощно време срещу мене се носи кола с 100+ км/час, а водачът чопли семки..
      Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Аз също, като някой по-горе, не пия кафета и там подобни, но от време на време пия по някое кафе и направо съм , но по принцип рядко правя дълги преходи или да се качвам да карам уморен.
        А кафетата и разните му ***-були помагат до време, в един момент мозъкът ти просто не функционира и не възприема нормало, което е изключително опасно на пътя, както и всички са съгласни с това .

Относно спането, върти ми се в главата, че за кратко и бързо наспиване трябва да си легнал под ъгъл от 30 градуса (с главата на долу), така по бързо се орусявал мозъка, но чесно казано не съм го пробвал.
        Има нещо такова, понеже доста пъти някъде съм спал на равно, т.е. без подложки под главата (възглавница) и сякаш по-бързо съм отпочивал.

Някой ако има подобен опит може да сподели
        Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
        И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
        вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от gadeff Преглед на мнение
          Къде си го слагаш това лучке, че да помага

Има, бродирането на гоблени.

Човече, настръхнах от мисълта, че нощно време срещу мене се носи кола с 100+ км/час, а водачът чопли семки..
          За да не заспи

Коментар

Избягвам да карам след 20,00. Ако трябва да измина прилично разстояние (Б-с - Видин, примерно) от вечерта хубаво се наспивам. После потеглям в 2,00 и никакъв сън не ме гони.

Ако се налага (на вас, не на мен!) да пътувате от вечерта, вземете на стоп студентка-третокурсничка да ви пее, щипе по ухото, носа...Няма да помислите за сън

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
              .......
              Ако се налага (на вас, не на мен!) да пътувате от вечерта, вземете на стоп студентка-третокурсничка да ви пее, щипе по ухото, носа...Няма да помислите за сън
              За сън сигурно няма да си помисля, но 100% ще отбия да полегна за малко... пък може и няколко пъти...
              Бат Симо, забрави само да кажеш кой семестър трябва да е... четвърто курснички не стават ли?
              Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Първоначално публикуван от gadeff Преглед на мнение

Мда,аз пък настръхвам,като си помисля,че някой лети с/у мен,пуши цигарки,и си е направил кафе бар,с кока количка, и си бий шамари да не заспи
                Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Понякога нищо не помага. Виждал съм след 1100 км в жегата без климатик човек да заспива 20 мин след кафе и два редбула. Като се усетите спрете за дрямка! По добро досега не е открито.
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

При мен кафе, кола, редбул помагат само ако са по много и непрекъснато. Така след цяла нощ каране имаш чувството че са те били, а не си се возил, но като те налегне дрямката само така става. И другото което открих наскоро е, че дъвченето (солети) много помага също. Пак постоянно, но по малко да не се заситиш. Някой ми беше казал, че е свързано с вдигането на адреналина от дразненето на храната като си гладен, нямам си идея има ли нещо такова, но раоти добре. Обратно, ако седнеш да се нахраниш "като бял човек" след това освен да си полегнеш...
                    Проблема е, че заспиването далеч не е свързано само с нощно шофиране или недоспиване. На мен ми се е случвало преди обяд така да ми се приспи след 30 км каране, че едва да дочакам първата бензиностанция за измиване на очите и кафе.
                    Technical Rescue Direct - life lies in courage
                    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Както каза Румбата, аз съм шампион по дългите самотни пътувания.
                      Когато ми се приспи, не отбивам веднага, а чакам доспиването да стане нетърпимо. Тогава отбивам, пускам облегалката и заспивам в миг. 10 минути сън, гарантират 2 часа безпроблемно каране. После отново сън.
                      Проблем е, че не навсякъде може да се спира.
                      За временно отлагане на съня, се използува викане на висок глас, все едно гониш овце. Кръвта нахлува в главата и ти дава още няколко минути бодрост.
                      Следващ метод е да си биеш звучни и яки плесници по бузите, близо до носа. Там най боли и ти дават 5 - 10 минути. Всичко това са палиативни мерки, докато достигнеш първата отбивка или бензиностанция.
                      Ако прекалиш с плесниците, може и да не заспиш, но тогава умората остава, а сетивата и рефлексите спят.
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Преди години така ми откриха хипертонията. Заспивах на волана по всяко време. Понякога още на тунелите - когато съм тръгнал в 9 сутринта от Пловдив за София. Имах случаи, когато не можех да се прибера от офиса до дома ми - налагаше се да спра до тротоара и да поспя 10 мин. Не знам дали е за вярване, но на мен ми се случваше. След като си нормализирах кръвното, сега шофирам по 12 часа само с прекъсване да "нахраня коня". Когато заспиването е от преумора, единственото СИГУРНО, БЕЗОПАСНО, ОТГОВОРНО (към себе си и другите на пътя) решение е да се спре и да се поспи. При някои 10 мин, при други - половин час, при трети може и повече. Мога да ви разказвам много за сънищата, които съм сънувал, шофирайки, но и досега ми се изправя косата като си спомня какво е можело да стане. Съгласен съм с разните напитки, музики, разговори, студен вятър и т.н. методи, но единствено сънят решава проблема. Другите само го отлагат, а хората, които могат ясно да разграничат момента на заспиването не са много. Така, че: спрете и поспете малко колеги, алтернативата дори не искам да я споменавам!!!!
                        00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

От как се уволних и почнах в ДАПа.Държавно автомобилно предприятиеТръгвам за Варна или Бургас осем вечерта и десет сутринта съм там пред завода.Сещаш се с тия старовремски камиони какво е билоАз карах Шкода Мадара от основен ремонтА това къде се сепнеш и осъзнаеш му викахме че сърцето ми спиУтре повече че се зашеметих
                          К мирной жизни не пригоден.
                          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Струва ми се, че ще е полезно да споделите и по какъв критерий преценявате, че "сте дотам". Имам предвид, разумната граница, а не да се чака докато мантинелата почне на стърже по вратите. При различните хора сигурно ще има разлики, но вероятно ще има и сходни "симптоми".
                            При мен, на дълъг път - над 800 км.
                            Ако се уловя, че почвам прекалено дълго време да задържам погледа си в една точка - време е за почивка, най-добре кратка дрямка или истинско спане.
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Как се спасявате от заспиване по време на път
                              а стига бре , та това ми е живота ,

П,П, по скоро как оцелявам когато не съм във любимия си Джип на път извинете ме просто маняк ма така си е
                              sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Аз съм пробвал с мед разстворен във вода помага но истината е в съня и преценяване на собствените възможности иначе .Според мен музиката и цигарите са по-скоро вредни,кафето помага но ако прекалиш както каза колегата не спиш,но не си на себеси а дори и да си сам в колата не си сам на пътя

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X