Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се спасявате от заспиване по време на път

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как се спасявате от заспиване по време на път

Първоначално публикуван от FBravo Преглед на мнение
    До тук,видях само мнения от шофьори любители....я пуснете темата в някой тираджийски форум(ако има такъв) отговорите,ще са шокиращи явно.... за повечето тук
    Аха шокират! Като този:
    http://www3.vbox7.com/play:0773701f
    יעבור
    «И това ще мине»

Коментар

Спирам и спя, ако ми се спи сериозно и ако кафе, РедБул или нещо такова не помогне!
      http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
      http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
        Аха шокират! Като този:
        Е..х ти и идиота!!! No coment!
        ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
        LZ1YBB

Коментар

Здравейте, на дълъг път останових, че освен съня на мен ми помага и кафе с присан грейпфрут. Пътувам 3-4 пъти за лято до Варна и съм си направил по маршрута няколко спирки. Купувам двойно кафе и присана и много вода. При мен това действа и нямам случай да задремя по път.

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
          Аха шокират! Като този:
          Колега потресен съм! Такъв тъпан може да кара пред или зад мен.
          ОФА 2.0 Спорт "96
          Боян 0898642831

Коментар

Имаше и клип - как докато турски шофьор кара автобуса и играе кючек - става ПТП ... Все повече катастрофи забелязвам в които повечето от учасниците са неволно въвлечени в премеждието - без да са лоши шофьори ... Пресичащ дядо велосипедист на червено - и верижна катастрофа ... Изкочила внезапно напречно пред мен - жена шофьор - над квартала Техникумите във Варна - правеща ляв завой на забранено място, без да има видимост - и аз можеше да съм на влакчето - добре че не спря и успях да я заобиколя отзад, а и останалите водачи в насрещното реагираха на време .. зад мен имаше линейка на която спирачният път щеше да свърши около задната седалка на колата ми ако бях спряла на място ... и това без да е през ноща и на някой да му се спи ... после си на тръни и караш на авто пилот и си мислиш ами АКО ???
            Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Понякога проблемът не е умората, а монотонноста от шофирането по магистрала. Случвало ми се е да ми доспи по магистралата, но след влизането в София, когато започнат светофарите, ограниченията, пияните пешаходци, такситата-камикадзе, дебнещите полицаи и т.н., така да се разсъня, че след като се прибера да не си и помисля за лягане още 2-3 часа. Може би отклоняването през голям град, вместо да се подмине по околовръстното или магистралата, също може да е полезно, в случай че човек не е наистина физически изтощен.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от gh-098 Преглед на мнение
                Докато четох темата съм се смял искрено ...не съм предполагал, че в другите коли на пътя хората се шамаросват, хапват всевъзможни сладки и горчиви, кисели, солени неща подават си главите през прозорците, чоплят семки, взимат си мрънкалници с тях, правят лицеви упори, спят до чакалите виещи до пътя ... най-много ми хареса да си вземеш студентка да те даржи буден-твърдо съм ЗА тази идея...това в кръга на шегата без да ми се сърдите
                Аз пия енергийни напитки, кафета, коли, сладки неща и най-вече взимам някой с мен и се сменяме на дълъг път. Поздрави на всички.
                Взимаш и се сменяш и кво става:караме за ИТАЛИЯ с един другар е тогава не сме имали много километри навъртени абе любители камионджии както определи по горе един колега.Я имат по седем осемстотин иляди я немат абе лавандулиТа кво става караме и през три четири часа се сменяме .Караме от Промахон за Игуменица цела северна Гърция доста тука са ходили знаят теренаИ горе на баш баира се сменяме и се качва колегата часа е 3-4 сабале.Почва да кара и аз се удремвам и изведнъж усещам трак трак трак излиза на банкета.Викам си в полусън тоя ме плаши и пробва дали съм заспал.Ама след малко пак същото аз отварям очи поглеждам го и той най невинно ми казва Абе знаеш ли бях заспалАбе к...е как си заспал като от десно е пропаст над километър като се метнеме нема да намерят ни товар ни насТа такива ми ти работи Тираджийски .И ако ти обясняват че не им се спи не им вервай осем години съм я работил тая работа всички хора им се приспива на едни повече на други по малко но герой на съня няма.Или може да има ама той е в гробищата . Бог да го прости ние да се пазиме
                К мирной жизни не пригоден.
                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                  ... но герой на съня няма.Или може да има ама той е в гробищата . Бог да го прости ние да се пазиме
                  Подсети ме Лафа (много популярен беше когато летях с Парапланер)
                  Има два вида Пилоти - Смели и ...... Живи!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                    Има два вида Пилоти - Смели и ...... Живи!
                    Аз с парапланер за съжаление не съм летял, но тази приказка важи и при гмуркачите.
                    ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                    LZ1YBB

Коментар

Всеки ден шофирам по около 100-ина километра, и сега през лятото често ми се доспива...щото обичам да си поспивам по принцип де...и единственото което правя е да отбия някъде, заключвам колата и си дремвам 10-20 минути...кафе не пия, реб-були и други такива изобщо не съм пил никога и не мисля да се наливам с тях...
                      И предпочитам да подремна 20-ина минутки, никоя работа не е чак толкова важна, та да не може да се забави с 20 минути.

Коментар

За съжаление всичко е от ЕГН-то, преди 15 години София - Мюнхен го взимах без да ми се доспи, е вярно, много граници, много митници, все малко се почива по тях. Ама сега и аз, както сподели един колега, Пловдив - София и на траянови врата вече съм заспал. Един път пробвах с Червен Бул и Кола, е наложи се да спирам защото така се разблъска кръвната помпа, че щях да пукна. Та само сън бори съня след определено количествено натрупване на лета след ЕГН-то.
                        подаръци за мъже от FACOM
                        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Сетих се и още нещо - ако ти се допикае , по-добре не го прави , а стискай - зорът не ти дава да се отпускаш. Не е майтап - пробвал съм.
                          И това само ако не е много друсащ пътя.
                          ... ама пък изпуснеш ли .

Коментар

Ехеееее, още малко ще стигнем до приказката за "Златната ябълка". Там, нали най- малкият брат си порязал пръста, сложил сол в раната и не заспал. И убил ламята и спасил златната ябълка и се оженил за принцесата. И три дни яли, пили и се веселили...

Коментар

Пътувам много, твърде често без предварително планиране. Преходи по 1000 и повече километра не са ми проблем, а и ми се случват достатъчно често + работата, заради която съм тръгнал.
                              Заспивал съм само веднъж, добре, че банкета беше много широк, та като захрущя на чакъл се събудих.
                              Оттогава, усетя ли, че губя реакция, спирам и заспивам и хич не ме интересува колко ще спя - обикновено час и половина-два. Тия десетминутните нещо не ми помагат
                              Предпочитам да пристигна със закъснение, отколкото да ме вадят от колата с резака и криковете...

Енергийни напитки пия само когато се налага и ме задържат във форма до час-час и половина.
                              Ако не е толкова зле, понякога влизам малко по-рязко в завоите (ако има такива), помага, но не го препоръчвам за обща употреба.

Най-гадно ми е било по Русия - един прав безкраен път с монотонни подскоци от бетона (който се е мотал там, ще ме разбере), няма жива душа наоколо, минал си 1500км, чакат те още толкова, а наоколо всичко побеляло от сняг, включително и пътя. По някое време започваш да губиш пердстава къде си и кой си. Спираш да дремнеш, но навън -30, след 5 минути си на кочан. Караш още 50-100км и пак, баси китайското мъчение... но пък бях на 21 и море по колено...
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от komisar Преглед на мнение
                                Ехеееее, още малко ще стигнем до приказката за "Златната ябълка". Там, нали най- малкият брат си порязал пръста, сложил сол в раната и не заспал. И убил ламята и спасил златната ябълка и се оженил за принцесата. И три дни яли, пили и се веселили...
                                Еее, по тоя метод още на първия месец не само, че няма да имам вече какво да режа ( ахааа, онуй не е за рязане), но и няма да има с какво да държа кормилото. Та по тоя повод ще трябва да перефразирам крилатата мисъл на чичко Висарионович - няма пръсти-няма шофиране-няма заспиване-няма проблем, ерго няма пръсти-няма проблем.
                                Мой приятел имаше преди година подобна случка със заспиване на магистрала Тракия. Заспива и се събужда вдясно от пътя.Когато тръгва да свива вляво за да се прибере се оказва, че е започнала мантинела и той е от другата й страна. В резултат на което не може да се прибере, а се изтъркулва надясно и надолу в нивата. Спасила го е колата - нов мерцедес S-класа.Когато са се отворили балоните е останал като препариран вътре.Колата беше помляна-тотална щета.
                                ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                                LZ1YBB

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X