Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се спасявате от заспиване по време на път

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Как се спасявате от заспиване по време на път

Преди дълъг път гледам да съм леко гладен. И кафенце, разбира се. Щото наям ли се добре веднага ми се доспива.
    Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
    -----------------------------------------------
    Питието определя съзнанието....
    -----------------------------------------------
    0887770735

Коментар

Аз пък като тръгна на път и веднага огладнявам. И докато не спра някъде да се заредя не се чувствам конфортно.
      ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
      LZ1YBB

Коментар

Абе за вас незнам, ама при мен лично от тези редбули ми се доспива като на куче. Забелязал съм, че от сладкото му се доспива на човек. Затова никога не пия нищо сладко на път, само минерална вода. Досега рекорда ми е 2400 км. само с 2 часа сън на паркинг в Австрия, прибирах се през лятото до София. Много е важен комфорта - ако постоянно има нещо да те дразни, нещо да хлопа, щрака, дрънка в колата, или седалката ти не е наред - скапваш се за нула време. Спане, момци, спане му е майката.
        Последно редактирано от мишоци; 08-02-10, 02:39. Причина: корекция
        Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
        Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

О, аз без да искам открих най-тонизиращото нещо на света против заспиване.

Пътувам си аз една хубава есенна вечер през "Петрохан", и като почнах да качвам височината - нещо ми натежаха клепачите... Викам си - не е на добре, ше зема да тресна колата някъде, та после да правя ремонт... Я дай да се понаместя, да ми е по-удобно, и почнах да се въртя на седалката, че нещо все ме ръчкаше в ребрата отдясно, и без да разкопчавам колана, понеже мислех, че е пищова - го хванах това нещо, и го дръпнах нагоре... ама се оказа, че в страничния джоб на якенцето (едно такова тънко) съм бил пъхнал електрошока..... така се събудих, че изпуснах волана. Добре, че колата си знаеше пътя, иначе сега нямаше да си пишем тука... То мани майтап, ама до края на пътя единственото, за което не съм мислил - беше съня. И като се прибрах - не можах да заспя до 2 през нощта...

Но не пробвайте това по време на движение! Аз съм професионалист все пак.
          Не карай по-бързо от своя ангел-пазител!

Коментар

Първоначално публикуван от pechkov Преглед на мнение
            Но не пробвайте това по време на движение! Аз съм професионалист все пак.
            Спор няма .
            ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
            LZ1YBB

Коментар

най-сигурния метод го намерих преди 10-ина години... Като тръгнем на дълъг път /разбирай поне 800-1000км/, карам докато усетя, че започвам да ми се схваща врата - 5-6 часа обикновено... Тогава давам на жената или друг спътник да покара 2-3 часа, а аз през това време хапвам и дремвам...

Последното пътуване 1300км за 13ч вкл. 3 спирания по 5-10 минути за гориво до тоалетна и т.н. Може да се каже, че почти не бях уморен , а жена ми беше карала само 2ч и малко.

При други пътувания сме правили грешката да спираме по за 1-2 часа да разглеждаме и т.н. Уморяваш се от разходката и като седнеш в колата ти се доспива... Затова вече при по-малко от 4 часа пътуване не спирам, освен за тоалетна...

ПС: Стигнете ли до момента да ви се губят секунди или да виждате размазано, спирайте възможно най-скоро и дремвайте... Най-добре на бензиностанция или друго оживено място и със заключени врати.

Наистина има хора, които много лесно заспиват в кола... Един познат беше заспал и катастрофирал на път за морето на Хемус преди първия тунел...
              Друг познат за една година направи 2 челни удара след заспиване...
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Дъвка.Но помага до едно време.Започна ли да се "сепвам" спирам за сън.
                Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

25-30 грама водка с разтворен в нея 1 аспирин,но това само в много екстремни ситуации,когато няма къде да спреш за спане.Иначе действа 5-6 часа.
                  ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Какво може да случи на организма, нали алкохол и лекарства не трябва да се смесват?

Коментар

Какво може да случи на организма, нали алкохол и лекарства не трябва да се смесват?
                      Комбинацията между приеманите медикаменти и алкохолното питие има наистина непредвидими последици. Възможни са най-общо две ситуации, които съвсем не са игра на думи, но могат да се превърнат в опасна “игра” със здравето: алкохолът променя действието на лекарството или лекарството променя действието на алкохола.Той може да засили или намали неговото действие, да придаде на медикамента свойства, които не са характерни за него. Комбинацията има непредвидими последици, защото зависи както от индивидуалните особености на конкретното лекарство, така и от съдържанието на съответната алкохолна напитка. С една дума не опитвайте алкохол и медикаменти

Аз по време на път най - вече като карам вечер и ми се доспи.
                      Спирам колата мия си лицето, качвам се в колата и започвам да ям нещу сладко (шоколад и т.н ) винаги си имам под ръка!

Коментар

С най добри чувства съветвам всички изобщо да не се залъгват и да шофират когато им се спи.Истински МНОГО ОПАСНО Е!!!!!!!!!!!!!!
                        Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

С най добри чувства съветвам всички изобщо да не се залъгват и да шофират когато им се спи.Истински МНОГО ОПАСНО Е!!!!!!!!!!!!!!
                          Прав си, Опастно е.
                          Но като ти остават няколко км (преблизително 5 или 10 ) няма смисъл да лягам да спя, поне от моя гледна точка така го възприемам, кога ви се приспи на път, вземете най - умислиния начин.

Коментар

Когато се возя като куфар винаги ми се доспива...тогава предпочитам да седна на мястото на шофьора, поне на мен шофирането винаги ми действа ободряващо, така беше и при последния нощен преход София- Игуменица /Гърция/ само няколко почивки за тоалетна
                            Очевидно е въпрос и на индивидуални особености-адреналина ми се качва при шофиране и спада при пасивно возене. Всеки трябва да се съобразява със собствените си особености и да не рискува излишно на пътя-обикновенно го отнасят невинни....

Коментар

Приятел,който често пътуваше на дълъг път ми е кавал,че когато много му се доспи започва да чопли семки и това го разсейвало за известно време.Аз съм карал кола от Германия към България и като ми се доспи,спирам и поне за 1 час поспивам.Хората са казали''Бързай бавно''.
                              Аз съм българче.Обичам наще планини зелени.

Коментар

Най - полезното на човешкият организъм да си отпочини - следователно като поСпи. Други шансове за шофиране по време на път във вечерно време, няма. Само хубавия Сън - успокоява изявата на пътя (осигорява с една дума безопастност ). Към условията на шофиране!
                                Шофирането не е ИГРА!!!
                                ПоздравИ!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X