Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Караме на фарове през цялата година!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Караме на фарове през цялата година!

Аз пък съм доказано жив в следствие неизползване на колан. Спътничката ми в колата, беше без драскотина с колан. Това при лудо премятане с висока скорост на АМ Тракия.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

2012ста сме! Спора за коланите, не беше ли в миналия век?

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
        Стоп-светлините от нула са много по-видими, отколкото при включени фарове в градското задръстване, не мислиш ли?
        Мисля. Също така се замислих защо са ни светлини през деня, като и без това си виждаме, че колата спира, както и че колата идва. И като си помислих се сетих. Защото светлината е източник на допълнителна визуална информация. Защото източникът на светлина практически ти засилва вниманието с контраста си с околната среда.
        Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Спорът за коланите се свежда до едно: лицемерието на държавата. Това е единственото, може би, правило, нарушаването на което има последствия единствено и само за нарушителя. Един от контрааргументите са последствията за застрахователите и евентуален друг водач, виновен за инцидента. Ами много просто - неизползвал колан - няма обезщетение. Защо казвам лицемерие на държавата? Ами погледнете колко хора през зимата спят на практика на улицата. Това ДИРЕКТНО застрашава здравето им. Защо държавата не прави нищо за тях? Много просто - това е РАЗХОД, а не приход, както глобите за колани.
          Аз лично смятам, че коланът е по-скоро полезен. Статистически погледнато, по-често помага. Но съществуват редица случаи, при които може да доведе до смърт: Падане във вода, пожар, преобръщане. Мой познат и спътникът му останаха живи, защото бяха БЕЗ колани. При преобръщането бяха паднали между предните и задните седалки. Гредите на предното стъкло се бяха впили в предните седалки. Единственото поражение по двамата беше драскотина на челото на единия, от парче стъкло и то при машиналното му изтръскване с ръка. Все пак смятам, че е полезно да се поставя колан, но е излишен в града, например. Но чак глоби и точки за това, че някой не се грижи за себе си... приемам, ако във всичко грижата за хората е същата. Иначе е на първо място поилка за бюджета.

Коментар

Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнение
            съществуват редица случаи, при които може да доведе до смърт: Падане във вода, пожар, преобръщане
            Всичко ок, но за преобръщането нека кажем, че е 50/50. Нямам личен опит, нито споделен от близки (чукам на дърво), но съм чел за това, че точно при преобръщане коланите на задните седалки може да спасят живот, най-вече на малки деца. Без колани при търкаляне на колата центробежните сили ги мятат към счупените вече прозорци и става страшно. Пак казвам – не личен опит, може да бъркам. Просто може да не е черно-бяло това за коланите. Откакто четох (или гледах, не помня вече) тия неща за изхвърчунето през прозорци, не тръгвам, докато хората отзад не си сложат колани.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
              Защото източникът на светлина практически ти засилва вниманието с контраста си с околната среда.
              Сам си го казал, защо не го приемеш?

"Околната среда" при включени къси (разбирай светещи задни червени светлини) на стоп-светлините не се явява контрастна, нали?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                ...Коланът те пази като се блъснеш...
                Ясно ми е, че годините (десетилетия) облъчване имат резултат и изобщо не се опитвам да убеждавам някого. Не искам да влизам във спорове - просто споделям мнението си (което неведнъж съм и обосновавал):
                На мен колана ми пречи докато карам, като така представлява предпоставка за ПТП и изобщо не виждам как ще ме пази както се блъсна (слава богу, винаги когато това се е случвало, по една или друга причина съм бивал без такъв).

...в ежедневната кола трябва да се возя с каска...
                Пу, пу, пу - пепел ти на езика.

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                Аз пък съм доказано жив в следствие неизползване на колан...
                Аз също! При това не като случайно стечение на обстоятелствата, а съвсем категорично обусловено от неналичието на колан. Още повеч - има неколкократна повторяемост на резултата .

п п
                Със съжаление за изместването на темата.
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

"Околната среда" при включени къси (разбирай светещи задни червени светлини) на стоп-светлините не се явява контрастна, нали?
                  Точно по този повод водих спор в друг повод, там масово се аргументираха че нямало значение за стоп светлините. Аз обаче бях свидетел как един приятел докато караше излезе дупка на пътя, за да не скочи в нея наби спирачки, понеже идваше камион в насрещното и отзаде един малоумник влезе в багажника. Оправда се че не е видял стоповете и не е можал да спре. На мене ми се случи да се размина на сантиметри от сблъсак с автомобил пак поради факта че късно се забелязват стоповете, а на баща ми с камиона беше се намъкнал един под диференциала.

Относно коланите. Полезни са до определена степен. Но при челен удар мозъка издържа на удар със скорост около 200км/ч, докато при страничен удър двете полу кълба се разделят и настъпва мозъчна смърт след страничен удар с 80км/ч. При челния удър проблем представляват коланите при сблъсак със скорост над 80км/ч, самия колан от натоварването прерязва тялото. За това са направени пиропатрони при висока скорост да среже колана и да освободи шофьора и пътниците.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                    ...
                    Добре де, ЕВЕНТУАЛНО те пази като се блъснеш. Наистина е по-вероятно да те опази и това хората са го броили и пресметнали, ама тя статистиката е като акъла на българина, дето после му идва. През цялото останало време се явява предпоставка за ПТП и това също е броено и пресметнато.

Но убеждението е тегава задача. Особено на хора, които не четат втората половина от сложните изречения.

Коментар

Явява се. Ако гледаш.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                        . За това са направени пиропатрони при висока скорост да среже колана и да освободи шофьора и пътниците.
                        Колега, това си е направо за бисерите....
                        Вземи попрочети малко. Патрона НАТЯГА колана.

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=HEChK...eature=related

Коментар

Проблемът на задължителността на коланите е съвсем различен от този за задължителността на фаровете.
                            Докато фаровете се палят за да те виждат другите, коланите могат единствено теб да опазят (евентуално). В този ред на мисли е много голямо погазване на личните свободи глобата за без колан.
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Проблемът на задължителността на коланите е съвсем различен от този за задължителността на фаровете.
                              Докато фаровете се палят за да те виждат другите, коланите могат единствено теб да опазят (евентуално). В този ред на мисли е много голямо погазване на личните свободи глобата за без колан.
                              И това не е абсолютно вярно. Твоят колан пази идиота отсреща, който ще те блъсне, от влизане в затвора.

Коментар

И това не е абсолютно вярно. Твоят колан пази идиота отсреща, който ще те блъсне, от влизане в затвора.
                                Тцъ
                                Тази отговорност не може да ми бъде вменявана.
                                Негова отговорност е да действа така щото да си пази гъза (тва освен че не му се ходи в панделата, което също си е негово право)
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X