Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тежък инцидент край хижа Фенера

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #91
    От: Тежък инцидент край хижа Фенера

    Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
    Въртите- въртите и пак към военните - хеликоптерите трябва да са си към спасителната служба - специално оборудвани и с персонал от парамедици и спасители... За какви кугари и т.н. говориме - ще спасяват ли или ще обстрелват?
    Интересно щом онези в Австрия ги финансират курортите, като дойдат за автомобилна катастрофа кой ги финансира? Сигурно крайпътните заведения или бензиностанциите!
    Ми лошо няма - купи им на ПСС-то един оборудван хеликоптер, плащай за екипажа и медицинския персонал, пък, ако е рекъл господ, някога може и да си избиеш парите.

    Военните са си военни, даже и тези австрийци, дето все ги даваш за пример в темата, и те ги използват, и там държавата плаща по-голямата част от масрафа.

    Air rescue
    The blanket coverage care with rescue helicopters is provided by 14 helicopter stations. They are operated by the Federal Ministry of the Interior, by the Automobile Club ÖAMTC and by the Federal Army and in several regions represent the only possibility to provide emergency medical care for emergency patients. ...

    Financing

    The rescue service is financed two thirds by funds from the social insurance
    . In addition, the states and the municipal authorities contribute to covering the costs. As a rule the municipal authorities remit a so-called "rescue shilling" to the rescue organisations, an amount per resident that is negotiated respectively and therefore varies considerably in amount.

    Rescue helicopters are initially maintained from state funds; certain services or transports are remunerated by the various funding bodies of the social insurance according to flat rates.

    http://www.samaritan.info/view.php3?show=5100009410233

    Ако те спасяват там обаче, по-добре да имаш дебела застраховка, щото разходите за спасяване с хеликоптер може да отидат на хиляди евро.



    Ние не сме неутрални!

    Коментар


    • #92
      От: Тежък инцидент край хижа Фенера

      В Норвегия става така: Обаждаш се, казваш кой си, какъв е проблема - следва прехвърляне към специалист, ако решат че трябва хеликоптер: Моля, следващите 2 мин. не мърдайте и не затваряйте телефона и след около 30 мин. са при теб - проверено.
      Имаше и друг случай - един калпазанин беше решил да се повози на хеликоптер - обажда се, загубил съм се, в гората, дъжд, не знам къде съм, студено е и искам да ме спасят - мацката го пита можеш ли да вървиш - мога, застани с лице към хълма и на 10 метра вдясно е пътеката. Размина му се хеликоптера.
      Сцепи ни се кораба - наште помпи не успяват, телефон и след 27 мин. пристигнаха - първо ви пускаме помпа ако и тя не успява след 20 мин ви дигаме. С тяхната помпа овладяхме ситуацията.
      Имат и частна фирма за спасяване на море - много голяма и много добре организирана, уважават я, щото вършат работата си съвестно.
      И понеже ще се почне те норвежците вадят нефт и затуй пари много- всичкият хазарт в държавата е даден на спасителните служби, Червеният кръст и други от сорта организации. Операторите на машините(за хазарт) печелят фиксирани 10%.
      Може да пробваме и тук - да видим ще стигат ли парите.
      Последно редактирано от skitnik; 15-04-13, 16:56.
      I get High by going Down

      Коментар


      • #93
        От: Тежък инцидент край хижа Фенера

        Десетки за начало,а стотици хиляди за да е по-реално.Това е първото което тепа идейката,второто е ресурса,базата,персонала.........за да можеш да свършиш в едно определено време.Месеци го смятаха профита кое и как да го на диплят за БГто и ньцки,Австрийците както се вижда имат 14 бази,а колко мобилни и колко площадки по хотели и болници никой не казва.Това в сравнение с някакви милиони за проклетата птица е бъркане в спиците на такъв проект,хеликоптера лесен,ми после???После ревът,че не дошъл за 15 минути и струвал само 44 000 евро врътката.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

        Коментар


        • #94
          От: Тежък инцидент край хижа Фенера

          То за това Брайтлинг Емърджънси на хора с кредитна карта по- малка от платинена Виза не дават, че и подписваш декларация, че при активиране на радиомаяка ще си платиш всички разходи......
          Както и да- това което съм го написал по- нагоре като процедура ще ви спаси искрено и лично по телефона /радиостанцията. И ще намали времето за реакция. От там на сетне всеки преценява за себе си.
          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
          No man left's behind !!!!

          Коментар


          • #95
            От: Тежък инцидент край хижа Фенера

            Първоначално публикуван от skitnik Преглед на мнение
            да видим ще стигат ли парите.
            Аз отсега мога да ти кажа.

            Коментар


            • #96
              От: Тежък инцидент край хижа Фенера

              Първоначално публикуван от skitnik Преглед на мнение
              ...И понеже ще се почне те норвежците вадят нефт и затуй пари много- всичкият хазарт в държавата е даден на спасителните служби, Червеният кръст и други от сорта организации. Операторите на машините печелят фиксирани 10%.
              Може да пробваме и тук - да видим ще стигат ли парите.
              Ми те нещата са вързани и пак до нефта, или нещо подобно ще идат. Щото те имат пари от нефта, та хазарта могат да го предоставят за спасителите. То и тук хазарта е обложен със огромен акциз, ма на него се чака за какво ли не.
              Парите винаги са непренебрежим фактор.
              Относно примера, който съм дал погоре, ако имаше пари, щеше да има адекватен въртолет, а не такъв дето да дреме в Банско. Щеше да не се чака на УАЗ-ка и тя нямаше да се счупи. На Бурана нямаше да му свърши бензина и т. н. и т. н.
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

              Коментар


              • #97
                От: Тежък инцидент край хижа Фенера

                Може би е вече има достатъчно постове за да се обособи МЕДЕВАК тема, та в този ред ще споделя 2 реда.

                Във Великобритания, си има HEMS, RAF и частни хеликоптери помагат понякога.

                ХЕМС, една машина с екип парамедици покрива област с няколко милиона жители.

                РАФ покриват.... където могат, обикновенно близо до бази където често летят, и предимно Северните райони, Шотландия и т.н. случва се РАФ да си тренират нещо и ако са във въздуха и има сериозна нужда ги викат, те си летят където искат, зареждат с гориво от сигурно навсякъде където има такова(множество малки летища на островите) и т.н.

                МНого голяма част от финансирането на ХЕМС е дарения и специални тръстове, отново значителни суми влизат регулярно като дарения.

                Разбира се държавата покрива много но и огромни суми влизат като дарения.

                Колко пари ние даряваме на БГ институциите свързани с тази тема, надали са много...

                Идеата ми е, че сравняваме домати със грозде, ние в БГ нито имаме Западна Здравна Система, нито 1-2та хеликоптера в цялата държава способни на МЕДЕВАК(или подобни действия) са достатъчни дори и за Софийска област...

                В БГ са нужни още доста неща преди да имаме адекватна система подобна на ХЕМС ( Хеликоптерна Спешна Медицинска Помощ).

                Щото дори и да имаме ХЕМС още утре, кой ще плати примерно 5 акции за 2 дена, в които са спасени 7 човека, обаче от 7те човека 4мата нямат здравна застраховка, нямат застраховка живот и НЕ са осигурени въобще, нямат и активи... многонулева сметка за една седмица ще закове на земята всякаква подобна инициатива ако не са уредени нещата от самото начало...
                Бъдете живи и здрави!

                Коментар


                • #98
                  От: Тежък инцидент край хижа Фенера

                  Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Аз отсега мога да ти кажа.
                  То и аз мога да се сетя, ама искам хората да кажат - Ха, ми дайте да пробваме бе, пък порока на едни може да даде живот на други.
                  I get High by going Down

                  Коментар


                  • #99
                    От: Тежък инцидент край хижа Фенера

                    Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    Не.

                    - Говорих с оператор. На него изброих мястото на катастрофата, в кое платно и посока на движение, броя ранени и състоянието в което ги виждам.

                    - Операторът събра данните които му бяха нужни за да прати нужните служби и ми каза "повече не ми трябваш нито аз на теб, засилвам ти необходимите служби. Сега ще те свържа с лекар, за да се разберете дали трябва да правиш нещо".

                    От там - аз бях свързан с лекар, а операторът предполагам се освободи за следващото повикване.
                    Да де, това исках да окажа, че оператора ти е свалил данните и после те е прехвърлил на специалист. Въпроса е, че докато чакаш линейката, ти лично с доктор в слушалката можеш да помогнеш много, а и той може да даде насоки на пристигналите си вече колеги. Знаеш, че понякога едно шиниране като хората и навреме спасява живот.








                    п.п.
                    От всичко, което прочетох до сега все излиза, че държавата е виновна за смъртта на човека, а не мисля че е така. Напоследък пак зачестяват инциденти след употреба на алкохол или след прилив на мъжественост. Единственото, до което може да стигнем, ако караме пили в гората е, да направим така, че държавата да се заеме сериозно и да забрани достъпа до планините и офроуда.
                    Жалко е за човека, жалко и за ранените, но често си патим от собствената си глава.

                    Коментар


                    • От: Тежък инцидент край хижа Фенера

                      Не знам защо давате сравнение с държави, България вече не е!
                      А 112 е поредната тъпотия, с която взеха работата от ръцете на съответните служби.
                      Вместо да се обадя на дежурния в КАТ и да му кажа, че някакъв цървул е паркирал по средата на улицата и всички го заобикалят по тротоара, включително и автобуса, квачката на 112 ме пита къв му бил номера. Ми де да знам, вече отминах, давам ви точното местоположение. Без номер на колата не мога да подам сигнал. Ми тогава да си седи там.
                      И цървула не се беше строшил на средата на пътя, ми там си паркира за трети път вече.
                      Същата идиотщина за престъпление извън населено място - подавам им ГПС координати, не можели да обработват такава информация.

                      Коментар


                      • От: Тежък инцидент край хижа Фенера

                        Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                        ...А 112 е поредната тъпотия...
                        И кое му е толкова тъпото!
                        За теб е достатъчно да знаеш един номер от три цифри (и това в рамките на един континент). Те имат грижата да осигурят съответно компетентна реакция, със съответните специалисти и прочие.
                        А мислиш ли, че ако и да се обадиш директно в КАТ, номерът на нарушителя няма да бъде нужен? Как да те почешат, като ти не знаеш къде те сърби...
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                        Коментар


                        • От: Тежък инцидент край хижа Фенера

                          Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                          Отново се борим с последствията, а не с причините.
                          Марто, включете на Офроуд фестивала, някакво нагледно обучение с демонстрации, кои три неща не бива да се правят в Офроуда.
                          Ще ги запишем с камера и после ще залепим темата някъде отгоре.
                          Като при всяка тема дискусията тръгна на някъде си. Не подценявам изобщо организацията и средствата за спасяване, но в случая касаещо повече форума е какво и как се е случило за да има нужда от помощ. Нямам представа дали пострадалите са чели нещо от форума и дали са членове, но широкото разпространяване на предпазни мерки, техники на управление при офроуд е нещо което трябва да се обсъжда сериозно за да се минимализират рисковете при търсачите на адреналин. Не е за подценяване и проблема с алкохола.
                          Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

                          Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

                          Коментар


                          • От: Тежък инцидент край хижа Фенера

                            Във всяка българска СИМ карта има записани номерата на полиция, пожарна и бърза помощ. Избират се безплатно, дори и няма нужда да помниш три цифри.
                            Патрулката си патрулира постоянно, ако получи сигнал за района си, може да провери и да забележи кола на средата на пътя, без да и има номера, нали.

                            Коментар


                            • От: Тежък инцидент край хижа Фенера

                              Нищо тъпо няма, само да се направи както трябва. А не както е сега.

                              Коментар


                              • От: Тежък инцидент край хижа Фенера

                                Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                                ...Патрулката си патрулира постоянно, ако получи сигнал за района си, може да провери и да забележи кола на средата на пътя, без да и има номера, нали.
                                А, ето!
                                Патрулката, може и да е на охранителна полиция, тя така и няма какво да направи по въпроса, ако не дойде КАТ-аджийска такава. От "112" ще ти пратят точно нужната.
                                Да не говорим, че патрулите нито са толкова наситени, нито регулярни, за да разчиташ на случайността (то инак, защо и да се обаждаш където и да е).
                                А ДКН си е основният идентификационен атрибут на един автомобил, кой очакваш да ти обърне внимание и реагира след описание: "Черен джиБ" - да кажем...
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X