Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да спрем "войната" по пътищата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Как да спрем "войната" по пътищата

Добра идея, Дениславе!
    И аз ги наспамих с текста, който ни подаде тук!
    Преди няколко месеца, когато имаше проблеми с ЖП релсите, бая народ им писахме такива писма на медиите и имаше ефект. Дано и този път има!

Обаче каквото и да излъчват по телевизията и каквито и кампании да направят, няма да има ефект, докато не започне да се бърка здраво в джоба на нарушителя!

Имам съвсем пресен пример, в потвърждение на думите си:
    Един колега преди година си купи хубаво БМВ. Този колега обича като седне да пие, да ПИЕ МНОГО. Карал е и коли и мотори в пияно състояние, и от ченгета е бягал така, и е бягал с мотор, та дори един път бая време ходеше трудно, след падане от такова изпълнение... Та преди 10тина дни същия тоя образ го гледам, че се вози с градски транспорт и го питам "Какво стана с БМВ-то?", а той "Мани, мани... блъснах го...". Питам "Много ли е зле колата?", той ми отговаря "Много, сега смених двигателя и още неща има да сменям....". Е, нали го знам и го питам "С колко кара?", а той - "С много...", аз пак питам "Беше ли пил?", той - "Много...". Аз продължавам да разпитвам "В какво го блъсна?", той отговаря "В едно дърво, счупи се на две от удара" и ми показва диаметъра на дървото - към 20 см.... Аз пак го разпитвам "Е, щом си преживял такава тежка катастрофа, ще престанеш ли да пиеш и да шофираш?", а той без да трепне ми казва "Не. Така ми харесва." Питам го - "Ами, ако вместо дърво с твоята голяма и здрава кола беше блъснал друга кола, с цяло семейство вътре, пак ли щеше да ти е така спокойно на съвестта?! Вземи си поука! Ако така загинат твои близки, пак ли няма да се спреш?!" Отговорът беше "Шефче, ти все ми се караш за нещо. Не искам да мисля, стига тия черни мисли... Писнало ми е от всичко! Искам да си пия и да шофирам. Обаче тоя ремонт ми излиза златен, та за в бъдеще ще внимавам повече...".

Е, аз лично нямах какво повече да кажа....

Заради такива разговори смятам, че без да се бърка здраво в джоба на нарушителите, няма да се оправи положението...

Коментар

Въпросът е да се санкционира финансово.Иначе и сега се бърка в джоба-за ремонт.
      B+

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
        Въпросът е да се санкционира финансово.Иначе и сега се бърка в джоба-за ремонт.
        Да де, и аз това имам предвид. Да се санкционират здраво при всяко нарушение, а не само като стане голяма катастрофа и за ремонти да се изръсват...
        В тая връзка вчера слушах в новините на БТВ за куриозно висока глоба за превишена скорост на финландски остров - при разрешени 30 км/ч няк'ъв бизнесмен карал с 67км/4. Там нямат фиксирани глоби, а те са пропорционални на доходите на нарушителя, затова му дали глоба за няк'ва ГОЛЯМА сума - не запомних, но май над 20 000 Е...
        Само с такива мерки ще се оправим

А, намерих и новината:

Шведски бизнесмен платил "скромната" сума за движение със 67 км/ч при ограничение от 30 км/ч

Шофирането с превишена скорост на финландския остров Ааланд може да ти струва 20 500 EUR. Или поне толкова е бил глобен шведски бизнесмен, който се движел със скорост над ограничението, предаде Франс прес. С колко обаче е превишил ограничението? Бизнесменът се движел със 67 км/ч при ограничение от 30 км/ч.
        Защо обаче е платил толкова голяма глоба? Българските закони определят глоба, еднаква за всички, и рядко се стига до плащането й, тъй като в повечето случаи нарушителите предпочитат плащането на едно гише - на ръка на полицая. Финландия обаче е решила по друг начин този проблем. Глобите не само нямат максимален размер, но и са пропорционални на доходите на нарушителя. Хванатия в нарушение шведски бизнес бил декларирал за последната година доходи от 290 хил. EUR и определената му първоначално глоба била доста висока. В последствие обаче съдът решил, че вината му е още по-голяма, тъй като карал с превишена скорост в район с много училища.

Коментар

Първоначално публикуван от Tiger Преглед на мнение
          Да де, и аз това имам предвид. Да се санкционират здраво при всяко нарушение, а не само като стане голяма катастрофа и за ремонти да се изръсват...
          В тая връзка вчера слушах в новините на БТВ за куриозно висока глоба за превишена скорост на финландски остров - при разрешени 30 км/ч няк'ъв бизнесмен карал с 67км/4. Там нямат фиксирани глоби, а те са пропорционални на доходите на нарушителя, затова му дали глоба за няк'ва ГОЛЯМА сума - не запомних, но май над 20 000 Е...
          Само с такива мерки ще се оправим

А, намерих и новината:

Шведски бизнесмен платил "скромната" сума за движение със 67 км/ч при ограничение от 30 км/ч

Шофирането с превишена скорост на финландския остров Ааланд може да ти струва 20 500 EUR. Или поне толкова е бил глобен шведски бизнесмен, който се движел със скорост над ограничението, предаде Франс прес. С колко обаче е превишил ограничението? Бизнесменът се движел със 67 км/ч при ограничение от 30 км/ч.
          Защо обаче е платил толкова голяма глоба? Българските закони определят глоба, еднаква за всички, и рядко се стига до плащането й, тъй като в повечето случаи нарушителите предпочитат плащането на едно гише - на ръка на полицая. Финландия обаче е решила по друг начин този проблем. Глобите не само нямат максимален размер, но и са пропорционални на доходите на нарушителя. Хванатия в нарушение шведски бизнес бил декларирал за последната година доходи от 290 хил. EUR и определената му първоначално глоба била доста висока. В последствие обаче съдът решил, че вината му е още по-голяма, тъй като карал с превишена скорост в район с много училища.

Както се вижда глобата е обвързана с годишните доходи на нарушителя. Някъде около 7% от същите. Ако на територията, обозначена на картата като България ( вече популярна като Абсурдистан) се приложи този подход, ще трябва някой да се поразрови из доходите на много от силните на деня хора. Но както е известно в Абсурдистан няма координация между държавните институции, и властта няма интерес да има....

Коментар

то така ще трябва и да им плащат (щот някои с БМВта са си безработни )
            - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
            - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
              то така ще трябва и да им плащат (щот някои с БМВта са си безработни )
              Не е точно така - в коментарите към статията го казват:

Petko25.08.07 13:44

Аз пък съм безработен и мога да карам с колкото си искам
              andi, andiatcharmail.bg25.08.07 13:51

bratle, a kato si bezraboten otkade namirash kinti za gorivo? Shtom imash parichki da se vozish i da narushavash pravilata, zna4i imash i da se rasish.
              http://ipo.bg/Default2.aspx?ref=last...&readcomment=1

Коментар

Знаете ли колеги вече няколко дни чета тази тема и искам да изкажа мнение:
                1. Санкциите НЕ трябва да са високи, като сума. Те предизвикват само корупция. Катаджията обикновено почва с: "...това струва толкова лева и толкова точки. К'во шъ праим..." Значи когато се увеличават санкциите, колкото и да са високи заплатите на полицайте винаги може да вземат и още мнооого.
                2. Контрола трябва да е повсеместен и тотален, а не епизодичен и показен.
                3. Трябва да има точно такива структури за контрол на правоприлагащите полицаи.
                4. Камери трябва да има, но само в патрулните автомобили, за да бъдат поне малка контролирани, а не да возят абитюрентки и да разпиват в крайпътните заведения.
                Сповишаването на санкциите НИЕ участницити в движението правим милионери ченгетата. Те се чувстват безнаказани, несменяеми и над всичко. Мислят си, че дори и да ги уволнят са натрупали достатъчно-осигурили са и охолството на правнуците.
                Аз изобщо не съм безгрешен редовно не спазвам ограниченията, но се старяа да не карам рисково, не слагам колан, но не се е..вам с мотористите и спирам, за да минат пешеходците, паркирам на забранени места, т.к. няма къде, но без да затруднявам движението, а ако има платен паркинг-паркирам там. АЗ ИЗОБЩО НЕ СЪМ ПРИМЕР ЗА ПОДРАЖАНИЕ, но ПОЛИЦАИТЕ въртят гуми без нужда със служебните коли, които НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ СМЕ ИМ КУПИЛИ, и НИ заплашват НАС с правата, които НИЕ сме им дали, чрез НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.
                Гледах по някоя телевизия една госпожа, която отговаряла за връзки с обществеността, която най нагло каза, че НЯМАЛО КОРУПЦИЯ В ОРГАНИТЕ НА МВР, тъй като нямало осъдени. Може да не съм точен, нека някой ако се сеща за изказването да ме поправи.
                Да се върнем на държавите в Европа, които гоним: там гражданите се обаждат по телефона си, ако някой направи и най малкото нарушение, а тука като стане катастрофа, се правим, че не сме видели, за да не ни мъкнат по съдилища.
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                  Да се върнем на държавите в Европа, които гоним: там гражданите се обаждат по телефона си, ако някой направи и най малкото нарушение, а тука като стане катастрофа, се правим, че не сме видели, за да не ни мъкнат по съдилища.
                  Това последното е до съдебна система, а не до съвест на гражданите. Едва ли някой европеец ще се навие да звънне в полицията, ако знае, че след това ще трябва да напусне работа, за да се яви по всички дела, които изисква съдебната ни система... Ако всичко можеше да приключи с едни писмени показания и тук щяха да се намерят съвестни граждани.
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                    Това последното е до съдебна система, а не до съвест на гражданите. Едва ли някой европеец ще се навие да звънне в полицията, ако знае, че след това ще трябва да напусне работа, за да се яви по всички дела, които изисква съдебната ни система... Ако всичко можеше да приключи с едни писмени показания и тук щяха да се намерят съвестни граждани.
                    +100

Коментар

Мда. Уазбуката вече е в траур. Патриотът е успял да спаси всички, освен детенцето ...
                      Педераса от лексуса е в реанимацията. Или в моргата. А детето няма да се върне(((

http://forum.uazbuka.ru/showthread.php?t=28167

Коментар

Не е ли прекалено амбициозно начинание да спрем тази воина?Тя никъде не е спряла.Вярно е, има разлика.Но, поставен така въпроса,демотивира иначе добронамерен човек.Тои често си казва-ми ето,пак добри пожелания,сички знаем ,и пак нищо.И после дежурното-БГ работа.Не можем да спрем лесно никоя воина.НаТАЗИ конкретната поне това и е по -"добpoто",че не е в интерес на никого,което ме обнадеждава да мисля,че можем да намалим лошите ефекти без мотивирано противодеиствие.Пътувах уморително снощи,и си мислех,има полза от тази дискусия,та ако ще да ме държи още 5 минути Буден,даи боже на важните пунктове.Също и за това, че споделен опит от проблем или беля Понякога помага на някои

Коментар

Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнение
                          Знам, че е трудно да се повярва, но не съм... Градът е среден по големина, с доста широки улици по трасетата, където се движа и не се е случвало да ме принудят... Приятели ми се смеят, че не пресичам извън пешеходна пътека... Чак преди една седмица ми се случи на отцепен участък да чакам ПЕША да премина, понеже не бяха изключили светофара. Полицаят се хвана за главата и ми каза да мина! Като съм с кола- да не говорим!

Иначе май някой много наднича в този форум! Сега чета във вестника, че щели да въвеждат централизирана система , свързани камери по френски образец. Без оператор, само централа, където се записва всяко нарушение и автоматично се изкарва бланка за наказание Само си я получаваш до 10 дни... И автоматични радарни системи и т.н. Само не видях за "черните кутии"... Щели да инвестират 40 млн.лева!

Мина доста време, откакто пуснах това мнение, но се намери някой да ме пита дали си вярвам, пък забравил да си напише името, че да му отговоря само на него. Но и мнението ми може би не е съвсем ясно...
                          По отношение на първата част-ВЯРВАМ СИ! Посочвам и време. И е точно. За преди това-не гарантирам.

За втората част на мнението ми... Стига бе! Наистина ли някой го прие в буквалния смисъл?! То може да съм наивен, ама чак пък толкова! Смисълът на написаното е: "На прав път сме, след като реалните решения са в духа на обсъжданото от нас."

Коментар

Имам идея! Да заменим белия цвят на пътната маркировка с ярко розов! Може пък и най-накрая да се увеличи броя на жените, които я забелязват...

Не ме разбирайте погрешно. Познавам жени, които шофират много добре, както и мъже, които хич не могат... Ама е като при циганите, заради карането на 90% от жените на останалите им излиза лошо име... Освен това в момента съм афектиран от три безумни, макар и банални, ситуации свързани все с отчаяно вперири поглед в пътя жени, но въпреки това незабелязващи странните линийки по земята...
                            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Аз съм жена, но в името на обективността трябва да призная, че си прав.Наистина има изключения, но те са единици.Като болшинство жените, за съжаление, са по-лоши шофьори.Не знам на какво се дължи.Сигурно е някаква разлика в мозъка.Едва ли е само до рефлекси.P.S.За себе си - знам, че не ставам,затова не се и напъвам да го правя, оставям се да ме возят.Предпочитам го пред това да съм опасна на пътя за себи си и за останалите, пък и ми се струва, че шофирането не е начин да се себедоказваш - има много повече полета за това.

Коментар

Уф, сигурно ще ме овикате сега, но за последната една година, откакто шофирам редовно, МНОГОКРАТНО (разбирай при повечето ми излизания) са ме поставяли в опасна ситуация други водачи, от които САМО ЕДИН беше жена .
                                Пък водачите на пътя не са преобладаващо мъже.
                                НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                                Omnia vincit amor !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X