Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да спрем "войната" по пътищата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Как да спрем "войната" по пътищата

Моя грешка,не прочетох.Как,да посегнат на свой...Или който плаща,не разрешава...Тъжно.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Момчета, спокойно! Войната по пътищата няма да свърши, докато го има Ганьо Балкански на автомобил.

Тия дни, като пътувах до и от Родопите, за пореден път се нагледах на идиотията на българския шофьор.

На автомагистрала "Тракия" ето този юнак беше поредният, който ме изпревари отдясно, по аварийната лента.

За разлика от доста други обаче, той не се върна в лентата за движение, а просто продължи да кара с около 100 км/ч в аварийната. Явно Ганчо беше решил, че тази лента най-много му харесва, защото е най-празна.

На места, където се случваше от странични пътища в магистралата да се включват коли, нашият влизаше за кратко в лентата за движение, след което отново се набиваше в аварийната и си перкаше там, изпреварвайки отдясно колите, които настигаше.

Не личеше да го притеснява мисълта, че като се движи в тази лента може да връхлети върху някоя спряла там кола ...

Аз съм готов да се обзаложа, че ето този расов представител на българското шофьорство

знае поне 1-2 рецепти "как да се оправи тази държава" и е в състояние надълго и нашироко да разяснява как стоят нещата "в белите страни" ...

Оказа се, че въпросният герой е малко срамежлив, та свали сенника, когато му беше показано, че го снимат ...

а малко след това се метна светкавично в лентата за движение и изчезна с "всичката газ", когато видя, че забавям ход пред спрялата в аварийната лента кола на КАТ ...

Ето го и на видео

А този далеч не беше единственият малоумник, изпреварващ от дясно, по аварийната лента. На връщане към София, някъде около Вакарел отдясно с рев профуча старо бяло БМВ с номер, започващ със СО ...

По пътя от Смолян към Пловдив пък, на мода бяха самоубийствените изпреварвания максимално близо преди завой без видимост. На 2 пъти трябваше да скачам на спирачката за да могат веселите самоубийци да се приберат максимално бързо в лентата пред мен. Първият от тях, с Вектра В, беше само на 1-2 секунди от среща лице в лице с изскочилият от завоя ТИР ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Имам приятел, който заради такъв вече избягва се качва на автомобил. Заради спукана гума спира на магистралата и отваря багажника за да се вижда триъгълника от далеч. Отива да полее цветенцата преди да започне да сменя гумата и в този момент с 200 му се натриса един мерцедес. След удара колите са се влачилили 30-40м. Картинката след това я оставям на вшето въобръжение.

Коментар

Този монтанец ,наистина е страхотен кретен.Пуснал сенника и се скрил.Ха,ха.Прати сега авито на някоя телевизия,може "пикаещият във фонтани" да те награди за доблест и съпричасност към проблемите за безопасността по пътищата,както БТВ е наградена за "седЕнката".
          B+

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
            може "пикаещият във фонтани" да те награди за доблест и съпричасност към проблемите за безопасността по пътищата
            И какво лошо съм ти направил?
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
              И какво лошо съм ти направил?
              Нищо,напротив доста се посмях на кретена дето пусна сенника ,като щтрауса дето си заравял главата.
              B+

Коментар

http://vbox7.com/play:6b2c7a62

Коментар

Това потвърждава поста ти от темата за Стависки, но има значение и "инерцията" - следкато едни знаци са сложени неправилно, защо да изпълнявам тези...
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Колеги не знам за вас ,но мен все повече почва да ме е страх да карам по нашенските пътища
                    Откакто някои умни хорица решиха да сменят предимството на едно кръстовище в Троян, за месец са ми отнемали предимството над 20 пъти ,и все са ме усвирквали и викали каде карам ,и че съм бил кьорав,ама то моите нерви не са от стомана. Преди няколко дни на въпростното кристовище малдежжжжжжж взел книжлето си преди 2 месеца пак ме засича ,този път кипнах, спрях и най учтива му обяснявам,т о ме обижда, псува , и наи нагло посяга да ме удря, е та къде живеем. След малко силова намеса, му показах знаците ,а тои гледа кат треснат .щот и беше треснат и клепи на фандаци, ма аз не видях.Ама за него беше по важно да покаже на момата в колата кой е , баш майстор на шофирането.
                    За почивните дни вратнах около 1000 км може и малко горница , е нагледах се на простотии и гаври по пътишата.
                    Днес идентичен случеи келеш на месец два стаж ,взима завой в насрештното ,спрях че се движих с 20. викам му тои ми вика кадето искам там ще карам, ама като слязах с метър цоловка ,доста сръчно скочи в корсичката и със завидни умения се изтреля назад като пропусна да уцели 2те паркирали коли, ама третата я нацели )
                    Как да се оправим
                    "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Много тъжна картинка са нашите пътища...
                      Без сериозна държавна и гражданска намеса, та поне на новаците да се налее навреме акъл, няма да се оправим...

Коментар

Знам че ще се повторя но причините са няколко,войната никога няма да спре но ще е хубаво поне да се ограничи и това може да стане ако, КАТО НАЧАЛО СЕ ПОВИШИ КВАЛИФИКАЦИЯТА НА МЛАДИТЕ ШОФЬОРИ, КОГАТО СТАНЕМ ПО ОТГОВОРНИ И ВЗИСКАТЕЛНИ НЕ САМО КЪМ ДРУГИТЕ НО И КЪМ НАС САМИТЕ. Е как жената да прави ляв завой като никой не я е научил,. Момчета и колеги не се захващайте с жените на пътя защо не се огледате? най големите нарушители и причиняващи най жестоки катастрофи на пътя са мъже, жените мислят повече с единственната си глава когато карат не защото са жени а защото те раждат живот, те раждат вашите деца, а и вас самите. А вие мъжете когато видите жена зад волана особено млада и руса мале мале елате ни вижте от Иван Вазов. (Добре че поостарях че поспрях да показвам какво мога, ама добре че и мъжът ми ме търпи такава)
                        Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Може би един опреснителен изпит по теория и полигон няма да са излишни през около 5 години да кажем... Някои хора направо са забравили цели глави от правилника, а други как се борави с волана, газта и спирачките... да не говорим за паркирането... Като се замисля, че имам познати с валидни книжки, които не са се качвали на кола от 15 години, но някой ден може и да го направят ми настръхва косата...
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Докато не се оправи държавата, "войната" няма да спре и понеже първото, този век няма да стане, за второто...
                            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

не смятам че с опреснителни курсове ще се оправи нещо,по скоро с психологични прегледиииииии

Коментар

Това дали ще го променят опреснителните
                                14 км след него ,клаксони, пресвяткане ,никой, падат си дъски по патя, незнам с насрещтна кола как не се помля
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X