Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да спрем "войната" по пътищата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Как да спрем "войната" по пътищата
    • Как се става полицай? Явявате се на множество изпити и карате школа.Но докато сте на школа получавате ( това беше до скоро нямам точна информация дали продължава да е така) не повече от 300 лв.на месец.Защото сте на работа , но още не работите.И така с тази заплата няколко месеца си покривате личните и на семейството нужди.Познайте колко много желаещи има да попълнят редиците на полицията.И познайте кой става полицай в днешно време – този който не става за нищо друго.
    • Камерите – много хубаво нещо ама дали? Нали се сещате , че за да се напишат глобите там има някой и то мисля само началника може да пише актове( и само той може да прецени има ли нарушение , съответно да изтрие или да поправи нещо в системата ).И какво се получава:Ще получат актове тези , които не знаят на кой да си платят ( или тези , които няма на кой да се обадят).
    Мога да напиша още много , но няма никакъв смисъл.Полицията е част от държавата.Онази държава в която полицая ,пожарникаря , лекаря и учителя взимат най-малки заплати( без ни най-малко да искам да обидя всички останали професионалисти). От тях се изисква най-много , най- често ги гледаме под лупа и най – много ги оплюваме къде ли не.
    Така че не искайте от тези хора да ни оправят.Няма да стане.Няма и да се опитат.

ПС:Съпругът ми не е полицай.
    Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Много си права.Аз също не съм полицай,нито имам роднини такива,но в тяхна защита ще кажа следното:
      Полицаите,воените,лекарите и учетелите трябва да вземат поне една нормална заплата от примерно 1200 лв.и ако и тогава не си вършат работата съвектно аут и това е.
      Чавдар Владимиров
      0887/912075
      Ленд Ровър Диско 1
      Самуад в проект

Коментар

Първоначално публикуван от чаро 4х4 Преглед на мнение
        Много си права.Аз също не съм полицай,нито имам роднини такива,но в тяхна защита ще кажа следното:
        Полицаите,воените,лекарите и учетелите трябва да вземат поне една нормална заплата от примерно 1200 лв.и ако и тогава не си вършат работата съвектно аут и това е.
        Абсолютно вярно.Ама няма как да стане.

Коментар

Първоначално публикуван от jenia7812 Преглед на мнение
          Това е едно мнение , което няма да се хареса на много от вас.На мен също не ми харесва така както звучи.Надявам се да не обидя никой.

Всички плюем КАТ .Типично по Български , когато нещо не ни е на ред да търсим оправдание в нещо / някой друг/о и да искаме някой да дойде и хоп с вълшебната пръчица нещата да се подредят сами.
          • Както във всяко по-голямо предприятие ( завод , а вече и фирма) на първа линия е работата ( по- скоро облагодетелстването ) с роднини.Не е само в КАТ (ще пиша полиция , че не става въпрос само за КАТ).
          • Заплатите в полицията – един редови полицай без титли и т.н. получава заплата не повече от 500лв.Той като глава на семейство се връща на края на месеца в къщи и след като плати текущите разходи (ток , вода , тел....) с остатъка храни семейството си.
          За тази заплата той е на работа 24 часа в денонощието , 7 дни в седмицата , 365 дни в годината( Защото той винаги е на линия било когато ги вдигат по тревога , когато има проблем ..... ).Той не може да се прибере в петък и да реши да отиде събота и неделя до точка Х защото преди това трябва да е подал молба да го освободят от гарнизона.
          Той не може да стачкува , да протестира , да иска да му вдигнат заплатата.До преди 2 месеца имаше полицейски коли (повечето лада ) , които рядко отвеждаха полицая до мястото на проблема ( и то ако има кой да я дръпне поне да запали).
          Преди седмица или 2 най-много даваха репортаж в БТВ новините за полицейските общежития.В 21 век в дадената структура ( освен пълната мизерия вътре – ама голяма мизерия) полицията прави икономии на водата и пуска топла вода 2 дена в седмицата ( да не си помислите цял ден – за няколко часа).
          Сега си представете тоя мъж - глава на семейство - какво му се случва като се прибере в къщи (какво го прави жена му на пълното безпаричие ) и как се чувства той.И познайте къде най-лесно след това си избива комплексите.
          Има и един друг въпрос.Защо някой в България ще иска да стане полицай,аз имам добър приятел полицай,той взима толкова колкото казваш и си докарва поне още два пъти по толкова,сещаш се по какъв начин,освен това един Бг полицай има привилегии като наруши нещо на пътя,нали знаеш приказката за гарвана.Искренно се съмнявам,че някой става полицай от патриотизъм поне в БГ,много от вас също така недоволстват,че те са корумпирани,аз поне мисля,че по добре да е така отколкото,да не са и да ви напишат акт за глупости,винаги има за какво,за тези от вас които са живяли в щатите знаят за какво говоря и много пъти им се е искало ченгето да е като в Бг, да е корумпирано,аме нейсе

Коментар

Първоначално публикуван от hamilton Преглед на мнение
            Има и един друг въпрос.Защо някой в България ще иска да стане полицай,аз имам добър приятел полицай,той взима толкова колкото казваш и си докарва поне още два пъти по толкова,сещаш се по какъв начин,...
            За този втория начин говорим , че трябва да се спре.
            Ама не е луд този който яде баницата ....... Аз за моите 12 год. ( мале кога станаха толкова )зад волана НИТО ЕДИН ПЪТ не съм дала на ръка нито един лев.А карам всеки ден.АКО съм решила да се правя на голяма работа зад волана , значи съм готова да си понеса последствията за това , а не да се чудя как да дам пари на ръка.

Коментар

Първоначално публикуван от jenia7812 Преглед на мнение
              За този втория начин говорим , че трябва да се спре.
              Ама не е луд този който яде баницата ....... Аз за моите 12 год. ( мале кога станаха толкова )зад волана НИТО ЕДИН ПЪТ не съм дала на ръка нито един лев.А карам всеки ден.АКО съм решила да се правя на голяма работа зад волана , значи съм готова да си понеса последствията за това , а не да се чудя как да дам пари на ръка.
              Втория начин изчезне ли,помисли добре,къде утиват тогава парите,естествено в джобовете на богатите,които и без това имат достатъчно,не е ли по добре да се прехвърлят в джоба на някой полицай,който е като тебе и мене и ще ги оползотвори за нещо належащо аз лично се възмущавам от скъпите служебни коли на нашите политици,които по никакъв начин незаслужават и още куп други облаги,те там утиват парите от глоби и данъци,да се е подобрила инфраструктурата в БГ,немисля.

Коментар

В щатите не можеш да дадеш на полицай пари,защото ще те опандизи,не че неиска,страх го е да не си подставено лице,тогава ги даваш на адвокат,който в 99% от случаите те оправдава и полицая го духа и излиза с наведена глава,там корупция има,но не е на ниско ниво,адвоката дава на съдията и всичко се приключва.Ако спрат хората да дават и тук ще стане така,тогава дупе да ви е яко.

Коментар

Ей защо спряхте да пишете в тази тема? Беше интересно. Явно заради моите постове - извинявайте за тях. Само исках да напиша да не чакаме от редовия катаджия да ни оправи манталитета на каране , а да помислим как да се обърне внимание към самото каране и самите шофьори.

Коментар

Изобщо не е необходимо да се извиняваш за това, че мислиш като нормален човек. Аз също за 17 години не съм дал 1 стотинка рушвет. Даже не ми е минавало и като идея. Когато е имало за какво, отнасял съм си го и точка. Вината при рушветите е двойна, а когато се иска такъв, вече отиваме в изнудване и работата става друга. Наивно е да се мисли, че като подкупваш длъжностно лице, правиш добро някому (визирам колегата Хамилтън). Много, ама много по-добре за всички е ако се спазва Правилника и Закона за движение по пътищата и въобще не те спира КАТ
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

То не е много по темата ама докога ще се търпят безобразията на строителните фирми не знам,визирам бетоновозите дето ръсят цимент където им падне.Оплакваме се че намаме хубави пътища и т. н. а в един момент когато ни се осигури такъв минава бетонарката и осира всичко.Да вземе малко КАТ да си погледнат в закона и да понатиснат шофьорите да гледат повече колко им товарят и какво ще ръсят по пътищата,защото именно те са отговорни за това.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                        Изобщо не е необходимо да се извиняваш за това, че мислиш като нормален човек. Аз също за 17 години не съм дал 1 стотинка рушвет. Даже не ми е минавало и като идея. Когато е имало за какво, отнасял съм си го и точка. Вината при рушветите е двойна, а когато се иска такъв, вече отиваме в изнудване и работата става друга. Наивно е да се мисли, че като подкупваш длъжностно лице, правиш добро някому (визирам колегата Хамилтън). Много, ама много по-добре за всички е ако се спазва Правилника и Закона за движение по пътищата и въобще не те спира КАТ

За момента си прав, масовият шофьор Нарушава "като за последно" и ако спазваш правилата - за теб всичко е ОК.
                        Но (без да искам да съм лош пророк) ако масово всички започнат да карат Нормално, някой хора ще започнат да се заяждат за всичко, мен вече два пъти са ме спирали докато карам с 50км/ч и ме започват...

Коментар

Истината е че,е трудно човек да бъде изряден,аз също рядко съм давал рушвети,само ако наистина съм смятал,че прегрешението е сериозно и мога сериозно да пострадам от към АКТ,трябва да поясна,че аз употребявам алкохол изключително рядко и прегрешенията не са били сварзани с него.В много от случаите минавам на червено,ако съм сигурен,че на никой не преча/пешеходци и мпс-та,в такива моменти,ако бъда спрян от ченгета пада голямо заяждане,последните не получават нищо,само разачорование,българската книжка отдавна ми е изтекла /не съм я подновявал/поради тази причина не подлежа на никакви санкции,ченгетата знаят,че са бессилни да направат каквото и да е и ми пожелават със ядна усмивка приятен ден.Запознат съм много добре с американската система,там получаш солени глоби за много дребни неща,неща за които тук изобщо не се смятат за някакви сериозни нарушения,да не кажа никакви/тръгване със свирене на гуми,не спиране напълно на знак СТОП и още много други,това все са много зериозни глоби,които аз немога да си позвола да ми влезат в досието и плащам съвсем не евтино за адвокат/та всички вие които роптаете срещу рушветите/все някога ще изченат/тогава ще видите,колко по-добре е било,човек да има някакъв избор,да даде на полицая 20 лева и всичко да приключи.

Коментар

До Колежката Jenia,

Не мисля че си права. Не е толкова трудно да се стане полицай. Школата е едва няколко месеца, и почти всички я завършват. В замяна получават редовна заплата (по-висока от средната в страната), платен отпуск както и реално социално и здравно осигуряване. 8 часов работен ден. За всеки даден наряд (дежурство) получават допълнително заплащане и/или отпуска. С тези неща малко хора работещи за частни фирми могат да се похвалят

Държавните служители взимат кредити доста по-лесно, в частност служителите на МВР.

Да не говорим и за другите облаги, писани и неписани, които "служителите на реда" получават.

Хората които си докарват 4 цифрени заплати като адвокати, компютърни специалисти, архитекти и т.н. трябва да имат съответното образование (мин.4 г.) и стаж. Това според мен се постига доста по-трудно от това да станеш полицай (редови, не визирам офицерите). Съответно позицията в МВР се оказва доста примамлива за една определена прослойка на обществото.

Много рядко, аз лично, съм попадал на учтив полицай. Самия факт че доверието в полицията е толкова ниско говори сам за себе си. Колкото и да сме злобни и негативно настроени, смятам че тази статистика рефлектира точно на качеството на тяхната работа.

Да се увеличат заплатите - съгласен съм. Но да се увеличат и изискванията и контрола. Те трябва да са безмилостни - така е при хората с високи заплати. За да се издигнеш в една фирма трябва да си скъсаш г***а от бачкане.

Коментар

Първоначално публикуван от jkolarov Преглед на мнение
                              ..... Не е толкова трудно да се стане полицай. Школата е едва няколко месеца, и почти всички я завършват. В замяна получават редовна заплата (по-висока от средната в страната), платен отпуск както и реално социално и здравно осигуряване. 8 часов работен ден. За всеки даден наряд (дежурство) получават допълнително заплащане и/или отпуска. С тези неща малко хора работещи за частни фирми могат да се похвалят......
                              А според теб колко е "редовната заплата", която получава редовият полицай? По висока била от средната...! Това въобще не значи, че на полицаят заплатата е висока, а че средната заплата в страната е ниска! И защо, м...ка му, всеки гледа в канчето на другия и му прави оценка колко получава, но никога не се замисля какво тоя човек дава?! Ти защо не станеш полицай, като е такъв купон?! Ще получаваш "една шапка пари", ще си имаш гарантиран платен отпуск и няма да си скъсваш г..а от работа! И като се поровиш в утайката на обществото 1-2 годинки, а получаваш "кредити с предимство", щото "по-високата от средната за страната" заплата не стига до 15-то число на месеца, ще те питам колко ще си любезен..... Не ме разбирай погрешно-не защитавам откровените простаци и дръвници в коя да е институция, но преди така категорично да охарактеризираш някого, постави се замалко на негово място.
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Имам добри приятели редови полицаи и от тях знам,че напрежението при тях никак не е малко,така,че който си мисли,че е купон е в много голяма заблуда, малкото привилегиите,които имат,наистина им костват не малко и понеже редовите полицаии са най-ниското стъпало в йерархията винаги обират парсата,независимо дали са виновни или не.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X