Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да спрем "войната" по пътищата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Как да спрем "войната" по пътищата

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
    А министъра кой го контролира?

Разсъжденията ти звучат добре на теория. Убягва ти жестоката действителност, че средствата за контрол са безполезни без хора, които да ги прилагат. И сега има архив за отменени актове.
    Това с архивите нали се сещаш как е? А, ми ние тия 100 не сме ги видели, били са в друга папка. Когато е на хартия и по папки винаги има шанс някое листче да се загуби по пътя. Когато е разпечатка от системата и има общ брой редове/страници и т.н. е доста по ... трудно.

Ако моите звучат добре на теория, то твоите си противоречат дори и там. Казваш, че хората са корумпирани и създават проблема, а очакваш пак хората да ти го решат, защото не са корумпирани. Не разумеем

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
      Това с архивите нали се сещаш как е? А, ми ние тия 100 не сме ги видели, били са в друга папка. Когато е на хартия и по папки винаги има шанс някое листче да се загуби по пътя. Когато е разпечатка от системата и има общ брой редове/страници и т.н. е доста по ... трудно.

Ако моите звучат добре на теория, то твоите си противоречат дори и там. Казваш, че хората са корумпирани и създават проблема, а очакваш пак хората да ти го решат, защото не са корумпирани. Не разумеем

И като се загубят няколко пъти поред това принципно е достатъчно основание да го уволнят. Ама няма кой да го уволни. И електронния архив може да изчезва. И тогава пак няма да има кой да го уволни.

Не, не очаквам да ги решат. Казвам от къде трябва да се започне, за да може да стане нещо. За съжаление не знам как може да се започне от там. Освен от ЕС да ни притиснат да се съгласим и да пуснат интерпол да разследва и направи чистка из нашата полиция. Ама и това ми звучи невероятно...
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Казвам от къде трябва да се започне, за да може да стане нещо. За съжаление не знам как може да се започне от там....
        Ти ме утрепа. Също като Жечко Русчев с една тирада за лада-та. Мълча, хлипам и се чудя какво да кажа. Май по-добре да продължа да мълча

Коментар

Ти ме утрепа. Също като Жечко Русчев с една тирада за лада-та. Мълча, хлипам и се чудя какво да кажа. Май по-добре да продължа да мълча
          Не, бе човек... Какво искаш да направим? Да боядисаме слона в залагическата розов? Да почнем да ходим на ръце по два аса на ден? Да говорим на пилешката реч? Да увеличин принципно достатъчните средства за контрол над полицаите? И какво ще помогне което и да е от тези неща за обстановката по пътищата?

Казах ти мойте аргументи, оборвайки твоите. Тахометри има и сега по камьоните - не помагат. Местоположението на катаджиите може да се следи и сега - не помага. Архива може да се проверява и сега, нищо че е книжен, и да се правят наказания и за липсата му - не действа. Нарушения на полицаи се снимат и в момента - резултата нулев. Дай ми една причина или електонен метод, който и в момента няма еквивалент и, която да не успея да оборя с поне няколко примера и ще се съглася с теб... Обаче и ти просто не можеш да си защитиш тезата.

Помисли и върху това. Дори да допуснем, че си прави и те ще помогнат кой ще ги въведе? Трябва първо да се появи някой не корумпиран, който да се опита да изчисти корупцията и на долните нива по този начин. Няма да се появят тия камери от само себе си. Същият омагьосан кръг.

Просто твърдя, че за да проработи това с ел. средства за контрол трябва да има някой не корумпиран на върха, за да ги въведе и да ги следи. Иначе би трябвало да разбираш, че те нито ще се появят сами, нито ще помогнат с нещо, ако информацията от тях се прикрива и фалшифицира. Електронна информация се фалшифицира с пъти по-лесно от книжна такава... Твърдението ми е обаче, че, ако се появи такъв човек на върха ще може лесно да постигне същото и без тях. Така че на този етап са излишни. Първо трябва да се реши човещшкият проблем. За него решение лично аз нямам. Съжалявам. Фантазии от сорта на твоите предложения и боядисването на слона в розово са също неадекватни.
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Казах ти мойте аргументи, оборвайки твоите.
            Тахометри има и сега по камьоните - не помагат.
            Едно е да има, друго е на границата да ти го проверяват задължително. Ето ти конкретно предложение. Ти какво ще кажеш?

Местоположението на катаджиите може да се следи и сега - не помага. Архива може да се проверява и сега, нищо че е книжен, и да се правят наказания и за липсата му - не действа.
            Как се проверява къде реално са били? Давайки заповед на някой да се зарови в папките в архива и след 2 месеца да може да ти отговори, че на базата на намереното в папките и съпоставено излиза, че са били еди къде си? Ти как виждаш министъра или някой журналист да се рови в папките в архива на МВР? Министъра гледа каквото му покажат (донесат) в кабинета. Как ще докажеш, че са му донесли пълните/верните данни? Ще го накараш да отиде да си ги изрови от архива ли? Виж електронната справка министъра може да я вземе цъкайки на компютъра си (или на този на секретарката, зам. министъра и т.н.). Може да го направи пред премиера, пред журналисти и т.н. Ти какво ще кажеш?

Нарушения на полицаи се снимат и в момента - резултата нулев.
            Резултата не е съвсем нулев, дори след ваканцията на депутатите ще има раздвижване. Колко голямо ще е то зависи от журналистите (дали следят процеса) и от хората (дали протестират, когато ги правят на маймуни).

Дай ми една причина или електонен метод, който и в момента няма еквивалент и, която да не успея да оборя с поне няколко примера и ще се съглася с теб... Обаче и ти просто не можеш да си защитиш тезата.
            Няма средство, което гарантира на 100% успеха. Има такива, които могат да окажат осезаемо влияние и други, които няма да имат никакво.

Помисли и върху това. Дори да допуснем, че си прави и те ще помогнат кой ще ги въведе? Трябва първо да се появи някой не корумпиран, който да се опита да изчисти корупцията и на долните нива по този начин. Няма да се появят тия камери от само себе си. Същият омагьосан кръг.
            Въвеждането им следва да стане с натиск от обществото и активното участие на медиите. За целта обединение на няколко/повечко клуба и показно шевствие би положило начало на кампания, която се надявам да е с по-голям успех от "слез, да стигна жив". Нея вече я видяхме.

Просто твърдя, че за да проработи това с ел. средства за контрол трябва да има някой не корумпиран на върха, за да ги въведе и да ги следи. Иначе би трябвало да разбираш, че те нито ще се появят сами, нито ще помогнат с нещо, ако информацията от тях се прикрива и фалшифицира. Електронна информация се фалшифицира с пъти по-лесно от книжна такава... Твърдението ми е обаче, че, ако се появи такъв човек на върха ще може лесно да постигне същото и без тях. Така че на този етап са излишни. Първо трябва да се реши човещшкият проблем. За него решение лично аз нямам. Съжалявам. Фантазии от сорта на твоите предложения и боядисването на слона в розово са също неадекватни.
            Електронната информация може да бъде много по-добре защитена в случая, т.к. достъп до нея имат крайно ограничен кръг хора (поддържащи базата данни), останалите действия в една добре конструирана система не могат да не оставят следи.

Друг е въпроса, че като не виждаш какво може да се направи, значи искаш да оставиш нещата на самотек. Това дава 100% сигурност, че няма да се промени нищо. Т.е. каквото и друго да се направи ще бъде поне по-производително.

Коментар

Добра теория.

Само ще кажа, че в момента има също толкова добре работеща на теория.

Протест. Да, това е общо взето единственото което може да се направи от граждани. И какво ще е заглавието му? "Сложете камери и GSP по колите на полицаите" или "Ограничете корупцията в КАТ"?

Коментар

Добра теория.

Само ще кажа, че в момента има също толкова добре работеща на теория.

Протест. Да, това е общо взето единственото което може да се направи от граждани. И какво ще е заглавието му? "Сложете камери и GSP по колите на полицаите" или "Ограничете корупцията в КАТ"?
                По-добре звучи мисля "Предложения на автомобилисти за подобряване работата на МВР в борбата с войната по пътищата". Как ти звучи?

Коментар

Дори по-добре ще звучи в началото на новините: "Днес автомобилисти от няколко клуба направиха шествие. То завърши пред сградата на парламента, където на министър-председателя и министъра на вътрешните работи бяха връчени конкретни предложения за подобряване работата на МВР в борбата с нарушителите по пътищата. Копие от тези предложения бяха предоставени на медиите и последните бяха помолени да изпълнят гражданската си роля, като следят развитието на процеса. Автомобилистите заплашиха, че ако няма бърз отговор по направените предложения ще преминат към други форми на протест, включително блокиране на столицата, гражданско неподчинение и др."

Коментар

Ох, на мен спора ми омръзна и мисля да го прекратя. Помни ми само думата, че, ако мине протеста и сложат камери и GPS-и, после ще трябва още един, за да почнат и да се интересуват от тях... След което и още един да направят нужните уволнения... И се връщаме от там, от където в действителност трябва да се започне. А, ако все пак ел. средства за контрол по полицейските коли като с магическа пръчка премахнат цялата корупция... само мога да се радвам, че съм грешал... Обаче едва ли...

Коментар

Леле какъв лют спор се е заформил. Чак ми се насълзиха очите, като гледам монитора.
                      ... to be continued

Коментар

• До: Тема за оплаквания - "Да се оплача"

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                        Подкрепяйки напълно горните мнения начело с това на Тiger идеята за стажа в реанимацията на Пирогов за всички кандидат моторист пък и не само те е направо великолепна. Би следвало да се вкара като задължително изискване всеки кандидат за книжка да положи като обществено полезен труд определени часове там както и да изгледа няколко филма от катастрофи... след които да има беседи с оцелели в инвалидни колички... има ги достатъчно, много повече от достатъчно... И ще видите как тогава изведнъж "безсмъртните" по пътищата ще намалеят до изчезване...
                        Оня ден викам на 1 приятел, я виж ти полигон за кормуване, че имаше и едно У вътре, колко тъпо, че го махнаха от изпита. А той ми рече, е къф полигон те гони, те книжката на ръка ти я носят дома, за к'фо ти е полигон. Та в тоя ред на мисли, за какви стажове в пирогов иде реч като книжките струват 1 шише западна менте ракия/разбирай Уиски/?! Ако нещата са сериозни не би било така. Аз на полигон не съм карал, едва се научих да паркирам, отне ми повече от 1/2 година след като взех книжка. Ами преди кормуването беше нещо сериозно и на него се гледаше така, пак можеше да бутнеш някой рушвет, но сега няма нищо общо. Няма полигон, 24 часа каране с инструктура са шега според мен. А като добавиш и това, че 50 кинта ти решават целия проблем... еми какво да си говорим. а в софия колито отдавна са над милион. Куцо и сакато кара, малоумниците са над 75%. И не става дума за заспалите патки, дето не могат да тръгнат, но карат лъскави возила за по няколко десетки хиляди. Има баяже много бабаити, дето се мислят за велики. То ако няма контрол в началото, за какъв контрол после става дума. Инак те карат да гледаш няколко часа гадости на курсовете в червен кръст, ама кел файда, като никой не те учи как се кара аджеба. Според мен трябва да се направят поне по 120 часа курсовете, да се върне полигона, да струва над 1000 лв книжката и дори да се преподават спец. техники за каране в специфични условия. В европа има такива, имитират се различни ситуации като мокро, аквапланинг и т.н. като целта е водачите да придобиват умения за специфични ситуации, които не са ежедневни, но са и особенно опасни. Да не говорим за млад и неопитен шофЕр. Тотално сме го ударили през просото. И то така не може, законите са само за някои. Ако си мижитурка отнасяш всичко, един вид изкупителна жертва, а другите, маститите бизнесмени и т.н. престъпници от класа си развяват байрака. Ми то тва е по-зле и от времената на аристократите. Щот сега уж всеки има права и ала бала. Аз на тва му викам законно робство. Потребителско общество и прочее гадни епитети... И за всичко сме си виновни ние, щот си траем и си сърбаме попарата. Дето каза 1 духайте супата като не ви изнася

Коментар

Мисля ,че електронните устройства са в действие! Днес пътувах по магистрала "Тракия" и на връщане към София,на Ихтиман нстигнах баничарка /бордо цвят/,Ситроен или Пежо незнам ,но антирадарът полудя от свирене.Изпреварих ги и се отдалечих.Спря да свири .На отбивката за с.Равно поле ,пак ме настигнаха и пак се започна пищене на радара.Отзад прозорците са облепени с нещо червено лъскаво ,като това дето се слага на предния прозорещ срещу слънце/но червено не сребърно/,с изключение на един ъгъл от задната дясна врата.Вътре кротко се возеха двама мустакати чичковци с зелени светлоотразителни жилетки.
                          Какви ще да са тези?
                          B+

Коментар

Принципно и аз съм за това да има полигон, но колко е полезен си зависи и от инструктура. Навремето си взех полигона без нито една грешка. Даже ми се смяха, че направих и последното успоредно паркиране след като съм можел директно да си сляза от колата педи него и да не се мъча. След това си купих кола, която не беше жигула, като учебната... и се учих сумати време да паркирам. Проблема беше в това, че инструктора ме беше научил как да си взема изпита, а не как да паркирам. Номера беше, че следиш еди кое си колче да съвпадне с еди кои си по жигулата и завърташ на еди колко волана... И тя си влиза като по масло... Помага ли ти това на улицата и с друга кола? Съвсем не...

Коментар

Дори по-добре ще звучи в началото на новините: "Днес автомобилисти от няколко клуба направиха шествие. То завърши пред сградата на парламента, където на министър-председателя и министъра на вътрешните работи бяха връчени конкретни предложения за подобряване работата на МВР в борбата с нарушителите по пътищата. Копие от тези предложения бяха предоставени на медиите и последните бяха помолени да изпълнят гражданската си роля, като следят развитието на процеса. Автомобилистите заплашиха, че ако няма бърз отговор по направените предложения ще преминат към други форми на протест, включително блокиране на столицата, гражданско неподчинение и др."
                              Ето така си представям и аз нещата. Може би с малкото допълнение, че може да се представят и конкретни видео доказателства.
                              Това пък е една от моите идеи: Нека всеки, който има възможност, да си постави по една скрита камера в колата. Сигурен съм, че за няколко месеца ще съберем доста интригуващ и неоспорим материал, като например как се държат полицаите, какво се случва по пътя и т.н.!
                              Последно редактирано от Еmil; 07-08-07, 23:31. Причина: правописна грешка

Коментар

Тази сутрин по БТВ имаше интересен разговор с автомобилен инструктор и момиче, което кара курсове при него. Не съм гледал от началото на предаването, но доколкото разбрах черен джип е блъснал учебната кола, тя се е завъртяла, а джипа си е продължил. След час и половина пристига КАТ, и записва "неизвестен" извършител, т.к. инструктора им казва цвят, марка, модел и част от номера на колата. Е, част от номера очевидно е недостатъчно, т.к. не си правят труда да запишат останалото и впоследствие по справка за регистрираните МПС-та да издирят извършителя. Очевидно марката и модела са предизвикали "респект" у органа.

Та така драги ми смехурко. Кучетата си лаят, кервана си върви. Едни са против камерите, други против ограничаване на свободите и все си имат причина.

Zaarin, няма нужда да откриваме топлата вода. Достатъчно е да се поинтересуваме от опита на другите. Защо мислиш в колите на американските (и не знам още колко други страни го ползват) полицаи има камера? Сигурно има и GPS. Има и компютър, та като ти въведе данните да види издирват ли теб или колата и т.н.

И последно. Навсякъде масово се извършва преминаване от хартиен към електронен носител. Защо (въпроса е риторичен)?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X