Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да спрем "войната" по пътищата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Как да спрем "войната" по пътищата

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
    Днес загинаха на място трима души от моя град и четвърти в болницата. След катастрофа на бус със ТИР. Четири човека вече ги няма.
    Бог да ги прости и да почиват в мир!
    Тишо я кажи какво е станало, че от тебе чувам? Пък "града ти" e и малко мой
    Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
    A2 (+)

Коментар

Установена е самоличността на тримата мъже, загинали при тежката катастрофа между лекотоварен автомобил и ТИР вчера в района на разклона за село Телиш, информират от плевенската полиция.Загиналите са 56-годишният шофьор на лекотоварния автомобил, спътниците му - на 33 и 34 години, и тримата са отГорна Оряховица. Четвъртият пътник от микробуса е 28-годишен, той все още продължава да е в критично състояние в плевенската болница. Катастрофата е станала след като микробусът е предприел изпреварване на камиона и се ударил в предната му лява част. От силния удар колата се е завъртяла, напуснала пътното платно и се е блъснала в крайпътно дърво.Все още продължават да се изясняват обстоятелствата около произшествието.
      По последни сведения при изпреваването тирът е ускорил докато бусът го е изпреварвал. Дали насреща е имало кола или не не се знае. Информацията е много оскъдна. Но се разбра , че е починало и момчето в болницата.

Коментар

Най-първо лека пръст на починалите.
        Сега по темата: Когато Симеон Борисов Сакснезнамквоси каза "Българите трябва да си сменят чипа" всички го нападнаха. Но според мен точно там се крие причината не само за безумието по родните ни пътища, но и за положението в което се намираме в момента. /Социално, икономическо, духовно и т.н./ Когато се научим да зачитаме правото на другия/разбирай различния от нас, който не може като нас/ то тогава ще потръгнат работите в милата ни родина. Тук влиза и нехвърлянето на кутията от цигарите през отвореното стъкло на колата/мой познат смяташе, че ако си хвърли боклука през дясното стъкло това не е лошо защото въпросният боклук ще падне извън пътя/, и даването на предимство на пешеходната пътека, съобразяване с ограниченията на скоростта, еднопосочните улици и т.н. въобще дисциплината ни като шофьори, и не само. Пиша това и се усещам, че и аз не ги спазвам всички тези правила, но нали съм си българин. Все пак породата "българин" се различава от породата "германец" например. Но държа да отбележа,че почти винаги давам предимство на зебрата/особено, ако пешеходеца е от женски пол, рус и с къса пола:-))))))))/. Лично на мен ми доставя удоволствие с усмивка и жест да поканя чакащия пешеходец да си ползува предимството. А върха на шофьорското щастие е този същият да благодари я с усмивка, я със жест. Поне за мен. Призовавам всички които не са изпитвали това удоволствие да пробват и да видят какво велико нещо е.
        Та дано малоумниците намалеят, па макар и само с един.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Един ден , викам "чакай да гледам какви водачи карат?"

Например. Партнер - лапе, корса - лапе, пежо - лапе женско, Такси , таски - лапе. Бус - лапе, Следва някой дебелак. Какви шофьори. Къде са? 80 процента карат деца по сокаците. До 25 годищна възраст са лапета. Как няма да има войни по пътищата , те още половината играят разни войни по компютрите и се изживяват като такива на пътя.

Коментар

Проблема не е само у нас. За Европа статистиката казва - 40 000 убити, 1.8 мил. ранени, 160 млрд евро загуби. Наказанията в други страни са в пъти по-сериозни, може да се приеме, че водачите са по-квалифицирани и по-разумни, пътищата им са много по-добри, но "войната" продължава...
            Ще викаме на помощ техниката. Започнали са преговори за въвеждане на система за спешно повикване "eCall". Тя трябва да се монтира в новите автомобили от 2010 г. Знаете, при инцидент, тя автоматично набира спешния тел. 112.
            Трябва да се подобри и безопасноста на автомобилите:
            Да се усъвършенстват всички системи за стабилност.
            Радар в предницата да показва за препятствия, неравности, завои, светофари, пътни знаци...
            Чрез предаватели да се осъществява връзка между автомобилите и така да се откриват възможни опасности.
            Чрез камери да се подобри видимоста около автомобила.
            Системи в автомобила да разпознават светлините на светофарите, пътните знаци, ситуацията на кръстовища и да откриват потенциални опасности с последваща реакция.
            Системи, които да предвиждат възможен сблъсък и да подготвят автомобила и пътниците.
            Както се вижда, автомобила ще стане по-умен от шофьора, а ние...ние ще си продължим "войната"
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Тая техника е нож с две остриета... Бих се качил на такава кола ЕДИНСТВЕНО И САМО, ако АБСОЛЮТНО всички около мен са такива. Иначе доста вероятно точно когато подам газ, за да се спася от връхлитащия голф 2 тя ще реши да спре заради някой знак или сфетофар защото му е с по-висок приоритет... или пък обратното ще ми игнорира спирачката, за да избегне лекия страничен сблъсък с новичкия мерцедес в съседната лента и ще ме натресе във връхлитащия из зад ъгъла на нещо метално и екраниращо КРАЗ
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Забеляза, предполагам, че колата ще стане по умна от нас, а това значи да прецени точно ситуацията и да реагира адекватно...

Коментар

Това с усъвършенстването на техниката е закономерен процес и е много хубаво, но няма да реши проблема, тъй като в случая "юзерът е гайда", както казваме в нашата фирма.Или както казва Тихомир "проблемът е в задкормилното устройство".

Коментар

Ами нали точно това е целта - да не зависи от "задкормилното устройство"
                    Дали ще си купя такава кола - това е друга тема...

Коментар

За това и уточних, че съм съгласен само, ако всички коли наоколо са толкова умни. Има ли по-старички карани от истински хора из градове, за чиито строж е използван метал... Много далеч сме от това ниво на технологии, което ще успее да предвиди всичко. Достатъчно е да има един, който не кара такава кола или пък да има повреда... и цялата система отива за скраб.
                      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Никога не бих си купил такава кола. По разните дискавърита от време на време дават такива филмчета-напълно автоматизирана кола, на която няма нужда даже да държиш волана. Е, може да си включиш ръчно управление-ей така като ти стане скучно. Къде остава тогава удоволствието?
                        Твърдо съм на мнението, че единствено самосъзнанието и самоконтрола могат да предотвратят неприятните случки на пътя. То на лапетата май нищо не може да им въздейства и колкото и да им се говори те правят точно обратното. Усилията на тези които се занимават с този проблем трябва да се насочат към психологическото въздействие върху шофьорите. Психолозите си имат разработени методи и си знаят работата. Ама май това вече е започнало-скоро гледах по телевизията, че в столичния КАТ в чакалнята пускали кадри от катастрофи, май били доста гадни. Дано да има ефект.
                        Доста объркан пост излез, но това което искам да кажа е повече от търпението ми да го напиша.
                        А, и колега Zaarin не се сърди, но се пише "скрап", а не "скраб"

Коментар

Ха! С използването на калкулатори забравихме да смятаме наум и станахме зависими от разни електронни джаджи. А с "умните " коли само ще се увеличат многократно "глупавите" шофьори!
                          НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                          Omnia vincit amor !

Коментар

Колко си права, за съжаление. А като си помисля само,че едно време можех да пресмятам корен квадратен само с химикал и лист. Май деградираме. какво ли още ни очаква...?

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
                              Някой те е излъгал и то яко
                              Що? Лични наблюдения са. Пък и колегите, живеещи там, казват същото.
                              Но може това да е сезонно - когато мъжете са на плавания

Коментар

Тази сутрин. Булевард с 4 платна. Паркирани покрай тротоара коли(разрешено е там). Пиковят сутрешен трафик. Из зад паркираните автомобили със скорост достойна за олимпиец се изтрелва майка, бутаща пред себе си детска количка с една ръка, а с другата влачейки момиченце на около 6 - 7 годинки. На лицето й отчаяна физиономия. Такава и на кадрите показващи спринтиращите по Омаха бич под картечен обстрел пехотинци от щурма в Нормандия не съм виждал. И всичко това би ме трогнало до сълзи, ако не беше дребния факт, че се случи на около 20 метра от светофар с пешеходна пътека. Е, тази, ако я блъсна не само няма да й окажа помощ, ами ще сляза да я доубия със шутове . Хубаво, според мен е човешко право който иска да се самоубива да се самоубива, ама що иска и децата си да затрие...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X