Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нещо като синя лампа в багажника = 4 месеца без книжка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Нещо като синя лампа в багажника = 4 месеца без книжка

Преди известно време стана една патаклама и се наложи да предам на МВРто с протокол за доброволно предаване 1 бр Макаров и 2 пълнителя. В крайна сметка пак се мина през съда и за мое най-голямо учудване прокурора домъкна оръжеен специалист, който да каже - да , това е огнестрелно оръжие и може да стреля. А то си беше видно от петдесетината празни гилзи и двамата ранени.....

А това с лампата са глупости, била синя, торунджева или кармазъ. Ако не е била тя щяха да извадят линийка да мерят острието на джобното ножче или нещо друго

Мисля че знам за кого става въпрос..

Нека силата бъде с теб.....
    Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
    0894328706

Коментар

Виталий потвърди на SMS, че не е замесен.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Виталий потвърди на SMS, че не е замесен.
        Ми мани му банана.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Майко мила. Ей сега се сетих за още една стратегия на защитата ми - да се поиска експертиза от художник или спектроскопист, за цвета на лампата. Отиде та се не видя. Но всичко това, разбира се, ако лампата е събрана както трябва да е събрана, а тя не е.
          Ясене, не ти се бъркам, ама ако книжката ти е важна, ангажирай адвокат,а ако се съдиш за принципа действай сам!

Казвам го, защото останах с впечатлението, че сам ще се яваваш, което не е лошо стига да знаеш, какво правиш и си уверен в себе си.

Това май беше офтопик, ама мисля че ако си наемеш юрист, да дойде с теб на делото, няма да сбъркаш.

Поздрави,

Коментар

Разбира се, че ще си ангажирам адвокат. Въпреки че книжката нито ме храни, нито ме облича.

Коментар

Абе хора! Няма ли начин да се спре с плюенето срещу полиция и КАТ специално. На мене ми е болно заради супер многото хубави хора, които работят в системата. Това, че доста са попадали на недобросъвестни служители, значи ли че трябва да се оплюят всички (да се сложат под общ знаменател)? Защо трябва на толкова страници общо взето да се коментира едно и също нещо, а именно колко са лоши, некомпетентни и непременно чакащи подкуп полицаите (в частност КАТ)? (За Ваша информация в момента се следи доста зорко това да не е така (това, ако изобщо има някакво значение за повечето пишещи). Че има и такива (като циганите в Европа (заради които по принцип плюят БЪЛГАРИТЕ)) има, ама да знаете, че не всички са такива. Недейте (поне повечето от Вас) да тълкувате закона, като дявола Библията. Ясен ще си намери адвокат и ще спечели. Днес в тази посока говорих с колега (дето има и юридическо образование), ама това заради моето любознание. Да не говориме, че в момента е съставен АКТ (по терминология АУАН), за който все още няма издадено наказателно постановление (НП). Защо някой реши, че Свидетелството за Правоуправление непременно ще бъде отнето за 4 месеца? И защо почти всички заставате на Едната страна? Защо не погледнете и Другата?
              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Имам наказателно постановление, което не е влязло в сила, защото съм го обжалвал. В него четливо е написано 180 лева глоба (и те ми свидят) и 4 месеца лишаване от право.

Коментар

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
                  Абе хора! Няма ли начин да се спре с плюенето срещу полиция и КАТ специално. На мене ми е болно заради супер многото хубави хора, които работят в системата. Това, че доста са попадали на недобросъвестни служители, значи ли че трябва да се оплюят всички (да се сложат под общ знаменател)? Защо трябва на толкова страници общо взето да се коментира едно и също нещо, а именно колко са лоши, некомпетентни и непременно чакащи подкуп полицаите (в частност КАТ)? (За Ваша информация в момента се следи доста зорко това да не е така (това, ако изобщо има някакво значение за повечето пишещи). Че има и такива (като циганите в Европа (заради които по принцип плюят БЪЛГАРИТЕ)) има, ама да знаете, че не всички са такива. Недейте (поне повечето от Вас) да тълкувате закона, като дявола Библията. Ясен ще си намери адвокат и ще спечели. Днес в тази посока говорих с колега (дето има и юридическо образование), ама това заради моето любознание. Да не говориме, че в момента е съставен АКТ (по терминология АУАН), за който все още няма издадено наказателно постановление (НП). Защо някой реши, че Свидетелството за Правоуправление непременно ще бъде отнето за 4 месеца? И защо почти всички заставате на Едната страна? Защо не погледнете и Другата?
                  Аз ще отговоря по всички точки:

Първо наистина служителите в МВР са по некомпетентни от същите такива, изкарващи хляба си като цивилни.Просто горецитираните нямат стимул за развитие, те са влезли в системата за да се почувстват с власт и да вземат заплата или защото някой техен роднина е работил преди това в тази система.
                  Второ, качествени хора в горецитираната система няма - те са напуснали отдавна, а ако не са го направили, са се променили под въздействие на останалия боклук към по лошо.
                  Трето - като горните две

Ако някой желае да ме убеди в противното трябва да предостави следните доказателства:

Съдебно/и решение/ия, в което се описва полицай, който свидетелства срещу свой колега за взимане на подкуп и/или превишаване на права.

Същото, но където прокурор се е самосезирал за неправомерните действия на полицай.

Без лоши чувства колега, но когато си по-подготвен по темата защитавай полицаи в шофьорски форум.

Коментар

Освен другото, няма как на Ясен да му наложет две наказания за едно провинение - глобата и отнемането на СУМПС по своята същност са две наказания.

В този смисъл цитираното НП е незаконосъобразно.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ШОПОВ Преглед на мнение
                      Освен другото, няма как на Ясен да му наложет две наказания за едно провинение - глобата и отнемането на СУМПС по своята същност са две наказания.

Велики сте ! 100 страници тема, анализи, лакърдии, а текста на закона не прочетохте:
                      Чл. 175. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв. водач, който:
                      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        Велики сте ! 100 страници тема, анализи, лакърдии, а текста на закона не прочетохте:
                        И ти грешно правиш изводите.
                        Тя темата е ясна още от началото - Ясен не е поставил или използвал "нещото".
                        Така той не е нарушител, но някой си е превишил правата и ..... се прави на "онбашия".
                        Така, че всичко четем ... и закона, и изводите...... но си обсъждаме вариантите.
                        Поздрави !

Първоначално публикуван от Стефан ШОПОВ Преглед на мнение

Е тук вече грешиш.
                        Двете наказания са си едно , само че за две различни системи - финансовата и КАТ.
                        Едното те кара да се замислиш и повече да не повтаряш грешката си , другото те ограничава да не повториш грешката си преди да си я осмислил.
                        Това е смисъла на финансовото и физическото ограничение при нарушението.
                        Смял съм се в съда, когато се гледа дело заобжалване.... СМЯХ.
                        Съда определя водача като невинен и му връща книжката, или отменя тази част на наказанието, НО.... НО финансовата част -глобата остава в сила. Т.Е. трябва да я платиш.
                        Така съда също влиза в категорията ..... "не съм много читав" .....но какво да се прави ............
                        БЪЛГАРИЯ, моя любима страна.....

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                          НО.... НО финансовата част -глобата остава в сила. Т.Е. трябва да я платиш.
                          Така съда също влиза в категорията ..... "не съм много читав" .....но какво да се прави ............
                          БЪЛГАРИЯ, моя любима страна.....
                          Нормално. Ако не се лъжа миналата година обсъждаха промени в ЗДП като например да отпадне отнемането на свидетелството за алкохол за сметка на драстично повишаване на глобата - до 30 000лв
                          Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                          0894328706

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение

И ти грешно правиш изводите.
                            Тя темата е ясна още от началото - Ясен не е поставил или използвал "нещото".
                            Особено много греша... От самото начало се опитах кротко да ви обясня, че нещата не са толкоЗ проЗти и ясни и да не разчитате, че някой съдия е длъжен да отмени наказателно постановление ей тъй на, особено ако "жалбоподателят" Ясен се изтъпани пред него и заяви "Е и к`во ? Имам си лампа, `щот` съм тарикат ! Да съм я поставИл случайно, да съм я ползвАл ?!" Вярвам, че поне Ясен е схванал за какво става въпрос. С другите "тънки познавачи на Закона за движение по пътищата" дано не се налага да обсъждаме други подобни проблеми
                            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Ясене, аз на твое място бих обжалвал само паричната глоба, а лишаването - не, че да си почина малко "от тия маренски коли", както казваше баба ми.
                              Успех в съда.

П.П. Никой не може да те осъди за това, че имаш два куфара с фалшиви пари в мазето , но спокойно могат да ти вземат книжката заради тях, ако решиш да не обжалваш акта.
                              Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                              0888 315 794
                              LZ1UPI
                              A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                                П.П. Никой не може да те осъди за това, че имаш два куфара с фалшиви пари в мазето , но спокойно могат да ти вземат книжката заради тях, ако решиш да не обжалваш акта.
                                Продължавайте в същия дух
                                чл.244, ал.2 от Наказателния кодекс: Наказанието по ал. 1 се налага и на лице, което държи такива знаци или платежни инструменти по чл.243, ал.2 в големи количества.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X