Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нещо като синя лампа в багажника = 4 месеца без книжка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Нещо като синя лампа в багажника = 4 месеца без книжка

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
    Спокойно, скоро и на този ти атрибут ще посегнат, ще въведат Разрешителен режим, абе ще ти трябва една торба документи за да излезеш от вас, а по-късно и в къщи ще имаш проблеми...

На къде върви светът умът ми не го побира!

Коментар

Нова тесла.

Дошъл призовкар на адреса, който съм дал (там съм и регистриран за постоянно, ако и да не живея) и беда - попаднали на възрастна женица, която - къде от уплах, къде мислейки, че ми прави услуга - заявила, че не ме познава. Въпреки че е подробно инструктирана какво да направи.

Къде сега да си търся призовката? Колко време предварително са я пратили?

Коментар

Отиваш в конкретния съд в деловодството и там питаш за призовката. Ако те питат защо не си бил на адреса казваш, че си бил в командировка, а старицата е с лека деменция и толкоз. А най-добре прати адвоката си да я вземе.

Коментар

Прати адвоката - ако са ти наложили мярка, поне да не лежиш в предварителен арест. Това не е майтап. Прати го по-бързо - преди да са те обявили за издирване, щото иначе най-малкото което е ще трябва да търсиш и пари за гаранция.
          "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Бюро "Призовки" е в един от вътрешните дворове на съдебната палата. Но ... знаеш ли № на делото и състава? В бюро "Призовки" има регистър и ще ти кажат кой точно е призовкарят за района у когото ти е призовката. Може да не я е върнал още. Вместо да го търсиш, обаче, можеш да отидеш в деловодството, да си намериш делото и пред деловодителя да се разпишеш, че си уведомен за датата и часа за който е насрочено разглеждането.
            Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
              Прати адвоката - ако са ти наложили мярка, поне да не лежиш в предварителен арест. Това не е майтап. Прати го по-бързо - преди да са те обявили за издирване, щото иначе най-малкото което е ще трябва да търсиш и пари за гаранция.
              Е, чак пък в ареста за НАХД.... В най-лошия случай съдът ще му лепне глоба за неявяване и това, ако е редовно призован (а той не е) или ще гледа делото без него. Освен друго, той е заинтересован от това дело, та затова по-добре както казват Тихомир и Даника да иде лично да си получи призовката.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
                Бюро "Призовки" е в един от вътрешните дворове на съдебната палата. Но ... знаеш ли № на делото и състава? В бюро "Призовки" има регистър и ще ти кажат кой точно е призовкарят за района у когото ти е призовката. Може да не я е върнал още. Вместо да го търсиш, обаче, можеш да отидеш в деловодството, да си намериш делото и пред деловодителя да се разпишеш, че си уведомен за датата и часа за който е насрочено разглеждането.
                Малко Ви е висока камбанарията... Бюро призовки има и в Районния съд (ако не съм пропуснал някое законодателно изменение) - в сградата, водеща се на бул. "Драган Цанков" № 6, до пазара "Римската стена". Тия дела се гледат от Наказателна колегия, има азбучници и т.н., по които по-лесно ще се види кое е делото, отколкото да се разправя с призовкари. Тия работи обаче наистина са от "практическите компетенции" на адвокат.
                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  Малко Ви е висока камбанарията....
                  Ще го приема като комплимент
                  За СРС и СГС (които имат идентични съдебни райони), служба "Връчване на призовки и съдебни книжа" е обща - чл.83 ПАРОАВАС. Така наречената "централа" е където посочих. Може и да има "клон" на Римската стена. Не знам. Но наистина е по-лесно да се провери в деловодството на СРС отколкото да търси призовкаря.
                  Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
                    За СРС и СГС (които имат идентични съдебни райони), служба "Връчване на призовки и съдебни книжа" е обща - чл.83 ПАРОАВАС. Така наречената "централа" е където посочих. Може и да има "клон" на Римската стена. Не знам. Но наистина е по-лесно да се провери в деловодството на СРС отколкото да търси призовкаря.
                    Сайт на СРС http://srs.justice.bg/srs/31-Указател
                    СЛУЖБА ПО ВРЪЧВАНЕ НА ПРИЗОВКИ И СЪДЕБНИ КНИЖА бул. „Драган Цанков” № 6 (Основна сграда) приземен етаж 02/ 8955 329
                    Както и:
                    З А П О В Е Д
                    № АС - 94
                    гр. С о ф и я, 02 април 2009 година

Във връзка с констатирана незаконосъобразна практика адресираните съобщения и съдебни книжа до държавни учреждения и техните поделения да се връчват по пощата с известия-обратни разписки и на основание чл. 80, ал.1, т. 1 от Закона за съдебната власт
                    Н А Р Е Ж Д А М:
                    Адресираните до държавни учреждения и техните поделения съобщения и съдебни книжа, изготвяни от съответните съдебни секретари и деловодители, да се изпращат за връчване на служба „Връчване на призовки и съдебни книжа” по общия ред, като само по разпореждане на съдия призоваването да се извършва по друг ред.
                    Връчването на съобщения и съдебни книжа на държавни учреждения и общини да се извършва само в работно време, на служител, натоварен да ги приема.
                    Копие от заповедта да се връчи на заместник-председателите, съдебните секретари, съдебните деловодители и призовкарите, както и на ръководителя на служба „ВПСК” за сведение и изпълнение.
                    Контрол по изпълнение на заповедта възлагам на административния секретар и на завеждащите служби в съответните деловодства.

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СОФИЙСКИ РАЙОНЕН СЪД
                    Тъй като СРС е най-великият съд , вероятно са изключение...
                    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Късмет с обжалването, мисля че ще ви е нужен. До колкото разбирам в багажника си е имало не нещо като, а синя лампа, която може да се намери по щандове и сергии за автодреболии.
                      Ще оставим настрана въпроса за това защо и по каква причина ви е нужна лампата, мен лично това не ме интересува. Но ще задам един друг въпрос:
                      - Защо след като обикновените граждани нямат право да ползват и притежават такива лампи (в случая лампа с премигваща или проблясваща синя светлина) същите тези лампи са свободно достъпни в търговската мрежа в Република България? Все пак това е средство за указване на специален режим на движение.
                      Аз лично наричам това ДЕМАГОГИЯ!
                      Изискваш нещо, а правиш точно обратното.
                      Някъде бях срещнал, че дори можеш да си купиш и полицейски атрибути, униформи палки и така нататък по сергиите.

Коментар

ами то това е като:
                        -антирадара
                        -металдетектора
                        -радио заглушител
                        -и т.н.
                        Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Първоначално публикуван от rosen700 Преглед на мнение
                          ...Защо след като обикновените граждани нямат право да ползват и притежават такива лампи...
                          Имат си пълното право да ги притежават гражданите (също и селяните), че даже и да ги ползват (например като дискотечен аксесоар).
                          Забраната се простира единствено върху употребата им за имитация на автомобил със специален режим.
                          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                            Имат си пълното право да ги притежават гражданите (също и селяните), че даже и да ги ползват (например като дискотечен аксесоар).
                            Забраната се простира единствено върху употребата им за имитация на автомобил със специален режим.
                            В случая говорим за автомибил, надявам се колегата Ясен да каже какво е станало с обжалването. И аз мисля, че той е в правото си в случая понеже лампата е била в багажника, а не мигаща и проблясваща на покрива.
                            И честно казано малко ще е трудно да обясниш какво прави "дискотечен" аксесоар в автомобила ти
                            Следя темата с интерес и се надявам на щастлив завършек за автора.

Коментар

...И честно казано малко ще е трудно да обясниш какво прави "дискотечен" аксесоар в автомобила ти ...
                              Там е работата че никому не дължиш обяснение, по никое правило и по никой закон.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В случая говорим за автомибил... ...И честно казано малко ще е трудно да обясниш какво прави "дискотечен" аксесоар в автомобила ти
                                Наличието на счупено подобие на синя лампа в багажника, би могло да се представи за имитиране на автомобил със специален режим, единствено при наличие на богато въображение (болно - също върши работа).
                                А със обяснението, не смятам че който и да било особено би се затруднил. По интересното е, че по същество, такова не се дължи.
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X