Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нещо като синя лампа в багажника = 4 месеца без книжка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нещо като синя лампа в багажника = 4 месеца без книжка

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Еми да ги спазят. Нито могат да ме накарат да подписвам нещо, нито могат да ми забранят да искам втори екип на 112. Всъщност, хората го правят доволно често
    Е чак сега разбрах за какво направиха тел 112 Щом се налага да го ползваме при среща с полицията - еб@симамата

И какво толкова се жалвате от катажиите, вижте, че всичките ги пуснаха от ареста/"палкаджиите"/ - не са чак толкова опасни
    Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
    0894328706

Коментар

Първоначално публикуван от чаро 4х4 Преглед на мнение
      ...Какъв е проблема да ви проверят багажника...

Проблема е същият като да дойдат "да ми светят" в спалнята, докато си таковам жената.
      Проблема е, че може той да разхвърлян и да не е почистен и аз да се смущавам да го показвам - примерно. Проблема е, че може да намерят там синя лампа, което по никакъв начин не е нарушение на никакво правило, но поради присъщата си компетентност (и особено, ако не задоволя рекетьорските им щения) да ми причинят няколкомесечни (ако не и няколкогодишни) главоболия (и чисто материални загуби също). Проблема е, че те всъщност нямат никакво право на това, а аз съответно - обратното, но несъобразяването с елементарни правила е станало норма, а нашата търпимост (каквото и да е основанието за нея) задълбочава проблема и създава нови. Проблема е, че гражданското общество се основава на ясни и точни, коректно прилагани правила, а не на компромиси и то изключително едностранни!

п п "Нашият приятел полицай" никой не го ругае, най-малкото пък аз - примерно. Той сам гради тезата си и припознава позицията си.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
        Ами като искаш да притежаваш лампа дръж си я в къщи. В спалнята например- за светлинни ефекти. То и на много места в щатите например имаш право да притежаваш оръжие ама е проблем да го носиш със себе си на улицата.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=647717
        Синята лампа, може да си я возиш и в колата, без при това да нарушаваш каквото и да е правило. Стига да не си я поставил на съответното място, или да не си я включил в действие.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
          Синята лампа, може да си я возиш и в колата, без при това да нарушаваш каквото и да е правило. Стига да не си я поставил на съответното място, или да не си я включил в действие.
          Само че за какво ти е изобщо синя лампа, която да си возиш в колата Нещо като "синьо мънисто" против уроки ?
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

За какво му е няма значение,може жена му да е бременна или пари да носи или да е навит да си носи последствията ако е МОНТИРАНА и се ПОЛЗВА,а това не е така.И аз се оглеждам за макина дето превключва светофара от червено на зелено,ма стискам палци никога да не ми потрябва.Дали ще ме глобят тук а?Или ще ми рови багажника щото сьм влязьл срещу знак?Или сьм превишил с 10 километра скоростта?

Е там е проблема,дали му палка е Ела ме виж кой сьм аз........и кой си?Имам си лампа свободно продаванав магазина,не е незаконно притежавано нещо,не е монтирана и не я ползвам.Кьв ти е проблема?Като ме видиш да я ползвам може да си ми последния проблем ти на мен?

Ма такьв бил закона,ма свидетели,ма протокол.........така де,нарушение има ли?Не няма,само куката се прави на мьж щото няма сьд в който да вляза,да го питам пред сьдията кьде ми беше лампата и да платят разходите по делото и мойто отнето свободно време.И пак и пак и ще светнат.Да ама не,аз сьм кука и имам униформа и мога да си те тормозя щото никой нищо няма да ми каже.

Е там е проблема или поне аз така го виждам от другия край на света.

Спирали са ме,че сьм гонил брата,а аз с Мерцедес 240 дизел 123 модел дето от 0 до 100 ги вдига за 2 минути.
            -Що го гониш?
            И аз като почнах да се смея ма се хиля мьжката.
            -Карал ли си такова,на ти ключовете и се опитай да гониш който пожелаеш на улицата,а утре ще обясним на сьдията как с 60 коня гоня 250 в завой по баирче.
            И се отказа щото шанса да го изплякам в сьда е голям.

Правят си там каквото си искат,никой не ги наказва за нищо и глей кьв сьм мьж

Пример за какво му е синя лампа -закьсва в полето и за да обозначи кьде е си пуска лампата,имам ранен и показва на линейката кьде да го тьрсят...........а тогава дали е зиня,зелена,карамбозова е все тая.
            Аз имам сигнални ракети в багажника,свободно се продават в магазина.Ползвам ли ги?Като се наложи да ги ползвам дали ще ме интересува дали глобата е 20 или 200 кинта?Глобяват ли ме що са там?

А де,а примера с брадвите?Ако имма канго крадец ли сьм?Или големи клещи за рязане на катинари?Ма аз имам и шапка-маска,такава дето само очичките ми се виждат и рькавици,ползваме ги на студено по лодките.А хвани ме маскиран и тогава се прави на мьж,до тогава аз сьм толкова човек колкото си и ти като ти няма униформата,с униформа са големи мьже обаче.Имам и радиостанция 470 хр нещо си,станция което може да покрива кула подход на летището или полицейските честоти.Терорист ли сьм?

Невинен до доказване на противното,а не виновен щото аз сьм мьж,а ти си никой.

Пущеща стачка,утре бьркаща в носа могат да направят

И пак аз -тукашния адвокат му викат мистьр тикет или по нашенски Господин Глоба.Срещу 100 долара се пробва в сьда срещу полицая - не се явила куката,не му е калиброван радара в последните 3 месеца,не бил изкарал курс за работа с тоя радар,радара не бил вписан правилно,камерата му не работила.........фрааааас,невинен.Най-кофтито което може да се получи е глобичката и 100 кинта на вятьра ма куката знае,че пише ли нещо криво шанса да увисне в сьда е огромен и ще си има работа с адвокат който 23 години само с това се занимава.

Давам му номера на акта,моите имена,описвам какво е станало,казвам му на коя дата ми е делото и си плащам 100 кинта.После седя и чакам,за сега е 5:1 в наша полза,5 пьти отьрваваме кожата и един пьт дрьн виновен.За лампа в багажника ше го опляка за 2 минутки и куката другия пьт вьобще няма да се пробва.

Гугьл,мистьр тикет сан диего,тоя ги дере
            Последно редактирано от alex_markov; 01-10-11, 23:03.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS
              И пак аз -тукашния адвокат му викат мистьр тикет или по нашенски Господин Глоба.Срещу 100 долара се пробва в сьда срещу полицая - не се явила куката,не му е калиброван радара в последните 3 месеца,не бил изкарал курс за работа с тоя радар,радара не бил вписан правилно,камерата му не работила.........фрааааас,невинен.Най-кофтито което може да се получи е глобичката и 100 кинта на вятьра ма куката знае,че пише ли нещо криво шанса да увисне в сьда е огромен и ще си има работа с адвокат който 23 години само с това се занимава.

Давам му номера на акта,моите имена,описвам какво е станало,казвам му на коя дата ми е делото и си плащам 100 кинта.После седя и чакам,за сега е 5:1 в наша полза,5 пьти отьрваваме кожата и един пьт дрьн виновен.За лампа в багажника ше го опляка за 2 минутки и куката другия пьт вьобще няма да се пробва.

Гугьл,мистьр тикет сан диего,тоя ги дере
              Мойте уважения,...приятно ми е да комуникирам
              с технически грамотни хора.
              Погледнете вашият пост и заглавието на темата....има ли нещо общо?
              Спектъра на зрение е доста различен,....
              Къде съм аз...къде си ти...
              Различни закони,различни порядки,въпреки че всички твърдят,че имат една цел.

Аиде бре,.....!

Коментар

Като говорим за багажници, да питам, че някой по-горе го направи, ама отговор не получи. В багажника на джипката винаги има един брезентова калъф, в който стоят малка военна лопатка (имаше тема за същата, като оръжие), права лопата - не й отстъпва по острота, но върши работа за бой от малко по-голяма дистанция, брадве, което лесно може да лекува главоболие радикално, голяма ножица за храсти, също не безобидна и мачете, което пък си е ачик хладно оръжие. Ако беше друг форум да ме питат що ги нося, ама тук няма нужда от обяснения, нещо повече – ползвам ги по предназначение, на вилата, че дворът е заприличал на джунгла и трябва да го изчистя.

Та с този арсенал мога ли да стана интересен за „органите”? Съзнавам, че ако попадна на „правилния”, винаги ще намери начин да ми вгорчи пътуването и че горните обяснения за него ще са голо оправдание, за прикриване на престъпни намерения. Въпросът ми е към колегата Куздов – инкримирано ли е носенето на изброените сечива, че овреме да ги махам, а как ще си окастря храсталаците и как ще се изровя, като затъна извън пътя, явно ще си остане мой проблем…
                Който знае как стоят нещата или е имал проблеми също да се чувства поканен да даде акъл
                JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Закона за мен е закон,тьлкува го сьдията ако куката си ги смуче от прьстите.Номера е,че куката в България му е все тая,никой няма да го накаже,че прави глупости за разлика от тук.
                  Пак примери от тук давам които с нищо няма да помогнат,но поне се вижда защо за 8 години сьм спиран 6 пьти и в 3 от тях си го отнесох заслужено.После намерихме Мистьр Тикет като опция и шансовете за неправилна глоба намаляха значително.

Такьв адвокат не го лови кризата-куките глобяват повече,правят повече грешки,хората знаят,че ще спечелят и тоя кризата му идва 6.Ония ден нагазих срещу знак Забранено влизането от толкова до толкова.......и вьобще няма да се пробвам защото сьм виновен.Да ме спре обаче сьс сигнални ракети в багажника и ще му скачам цял месец ако трябва.

С хеликоптер са ме гонили,в клетка сьм влизал / почти по желание щото по закон нямат право и ме питаха дали имам нещо на вьпреки / с какви ли не лодки и катери са ме преследвали.......ма като сьм прав сьм си прав.

Един свестен адвокат и това пада,кофти,че на куката му е през крьглата капа
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                    ако е МОНТИРАНА и се ПОЛЗВА
                    Не сте чели внимателно - "ако е монтирана ИЛИ се ползва". И не сме, както каза колегата преди мен, в San Diego, за колективно наше съжаление.
                    Констатациите в акта се считат верни до доказване на противното, а КАТ-аджиите ще твърдят, че не се е въргаляла в УАЗ-ката или каквото там е било МПС-то. Иззели са и лампата - имат "веществено доказателство". Навремето минаваше номера с незаконното оръжие: "ами сега го намерих и съвестно съм го понесъл към районното", после измениха закона, нищо чудно в един момент и за лампите да се сетят и да забранят изобщо държането им, ако са сини, вкл. и на нощното шкафче до кревата. Не е незаконно да притежаваш синя лампа, бейзболна бухалка, газов пистолет, детска играчка - имитация на АК-47 и някоя качулка-маска, ама ако ги намерят в комплект тия неща в багажника ти - 72-та часа с прокурорско удължаване на ареста не ти мърдат в БГ. Щом е в колата - явно е предназначена да се ползва, нищо чудно и като "недовършен опит" да се квалифицира, който се наказва със същото наказание, като довършеното "деяние".
                    Шансовете са - пороци в акта, объркани членове и алинеи, липса на реквизити и ако водачът се е сетил да напише в акта смислено възражение. Всички съвети от типа "не подписвай акта" и "не им отваряй багажника, `щото нямат право да гледат там" са неправилни и могат да доведат до жестока употреба на "помощни средства" по ЗМВР и осакатяване за цял живот. Не забравяйте в каква държава живеем !
                    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• От: Нещо като синя лампа в багажника = 4 месеца без книжка

Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнение
                      Като говорим за багажници, да питам, че някой по-горе го направи, ама отговор не получи. В багажника на джипката винаги има един брезентова калъф, в който стоят малка военна лопатка (имаше тема за същата, като оръжие), права лопата - не й отстъпва по острота, но върши работа за бой от малко по-голяма дистанция, брадве, което лесно може да лекува главоболие радикално, голяма ножица за храсти, също не безобидна и мачете, което пък си е ачик хладно оръжие. Ако беше друг форум да ме питат що ги нося, ама тук няма нужда от обяснения, нещо повече – ползвам ги по предназначение, на вилата, че дворът е заприличал на джунгла и трябва да го изчистя.

Та с този арсенал мога ли да стана интересен за „органите”? Съзнавам, че ако попадна на „правилния”, винаги ще намери начин да ми вгорчи пътуването и че горните обяснения за него ще са голо оправдание, за прикриване на престъпни намерения. Въпросът ми е към колегата Куздов – инкримирано ли е носенето на изброените сечива, че овреме да ги махам, а как ще си окастря храсталаците и как ще се изровя, като затъна извън пътя, явно ще си остане мой проблем…
                      Който знае как стоят нещата или е имал проблеми също да се чувства поканен да даде акъл
                      Накратко не.
                      Проблемът на Ясен е не че е имал лампа, а че е синя/червена. Ако беше оранжева е друго.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Махни и нокторезачката от жабката.......

Абе, вие съвсем ли изперкахте............
                        Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                        0894328706

Коментар

И към Господин Белов

Военна димка имаш ли или поне 2?Сигнални ракетки,огьн сигнален,платнище оранжево с черен крьг в средата,шапка-маска,че загубата на топлина от тялото е над 50% от главата и най-вече лицето и ако закьсаш е добре да я наденеш,радио с честотите дето ще ти потрябват,някакво плякало,че истрели през равен интервал /минута да речем / са сигнал за помощ...........и си готов бандит,само лампата ти липсва ако да е мнооооого полезна при катастрофа и отцепване на местопроилествието.

Ма кой сьм аз......е па никой,надени се в авариралата кола щото не мога да светкам синьо тогава.Да им имам логиката и тьлкуванията- монтирана и се ползва.........край,точка

За цвета на лампата-такава имали,такава купил,не е монтирана и не се ползва.Ма им е сложно.

Сори,мльквам,това не играе явно в България
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                            Само че за какво ти е изобщо синя лампа, която да си возиш в колата Нещо като "синьо мънисто" против уроки ?

Трябва ми, за да си имам синя лампа, която да си возя в багажника...
                            - На полицай на пътя и толкова обяснение не дължа междувпрочем!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                              Трябва ми, за да си имам синя лампа, която да си возя в багажника...
                              - На полицай на пътя и толкова обяснение не дължа междувпрочем!
                              "Междувпрочем" ако не вадиш служебна карта или не си от "неподходящите за глобяване", коментирани в съседна тема, имай предвид скромното ми мненийце от по-горе:
                              Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                              ... и могат да доведат до жестока употреба на "помощни средства" по ЗМВР и осакатяване за цял живот. Не забравяйте в каква държава живеем !

Коментар

Кервана си върви,кучето си лае....
                                Неразбрах с дребното чоплене на ноктитите ...с какво се подпомагаме?
                                Нема оправия...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X