Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Риза "за гората"

Свий
Това е залепена тема.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #61
    От: Риза "за гората"

    За да сме "екзактни", да споделя. Тази тема няма за цел маркетингови трикове по подгряване на клиентелата за предстоящата "примоция". В този смисъл държа да обясня някои неща.
    Предвиденият плат няма свойства на мембрани, ламинати и прочее. Нито материалът, нито сплитката предполагат това. Естествено, няма нищо общо и с дочените, работни дрехи. Просто е много качествен, памучен плат.
    Самата риза не е нещо изключително. Има си някои нелеки за изработка елементи, но това никога не е било самоцел. Като цяло е една практична, добре изработена, със спазена технология и над средните изисквания дреха. Набляга се на функционалност и здравина.
    Казаното дотук, плюс факта, че става дума за цена на производител, обуславя обявените 60 лв. Един простичък калкулатор, лесно може да докара въпросната цена до около 150 лв. на дребно в магазина.
    Има, разбира се, идея и за малко по- сериозна дреха. И в момента ползувам платове с 1-1,5% карбонови нишки, тефлонова обработка, олеофоби, с понижена горимост. Подобна риза, със съответните изисквания към изработката, спокойно стига до производствена цена 130- 150 лв. В магазина няма да я намерите, ползува се от хора, за които гореописаните свойства са понякога животоспасяващи. В зависимост от развитието на текущия проект, може да се помисли и за подобен тип риза, но ще е твърде надценено и амбициозно да стартираме с подобно нещо.
    Тази тема нямаше за цел и събиране на номера и поръчки, но желанията дотук ме ориентират, горе-долу в какво ръстово разпределение да работим.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

    Коментар


    • #62
      От: Риза "за гората"

      А много моля, не сме всичките дебелаци шкембелий
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

      Коментар


      • #63
        От: Риза "за гората"

        Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
        Като цяло е една практична, добре изработена, със спазена технология и над средните изисквания дреха. Набляга се на функционалност и здравина.
        Вервам ти - наистина. Обективно неам никви податки за обратното - давай пилотната серия и евентуално да поръчам/е още. Така да задвижим патальон, а после (живот и здраве) яке. Зимна версия, лятна версия ...турбо версия.

        ПП
        Не съм ти колега по никакъв начин, но ти говоря от позицията на човек, преди трийсет и пет години научил се да шие, само за да има това, което иска. Ма вече няма време... А ти звучиш като от "същата порода".
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

        Коментар


        • #64
          От: Риза "за гората"

          Имам интерес.
          А черен цвят предвижда ли се?
          Георги Тонев

          Коментар


          • #65
            От: Риза "за гората"

            И аз бих отнесъл една - само който не се е навирал по трънаците , не знае какво е ...
            VEREYA MOTORSPORT TEAM

            Коментар


            • #66
              От: Риза "за гората"

              Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнение
              По тази причина на всичките ми рибарски дрехи смених велкрото или тиктаците с копчета с илик.
              Капаците ще се залепват с велкро, за по- лесен и бърз достъп до съдържанието на джоба. Велкрото има един основен недостатък- задръства се с боклуци и власинки. Добре е да се почиства сегиз-тогиз с твърда четчица и ако е качествено, може да изкара години.
              Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
              А лен не става ли? Че и аз имам интерес.
              Става. Преди петнайсетина години, дори пуснахме една серия точно с плат на "Рилски лен". Само че, багренето и обработката, предвидени в тази дреха, няма да са приложими към ленена материя. За следващия път може да помисля. Знам че вратът ти е здрав, да си правят сметка другите. Иначе, 80/20 лен/памук, можеш да си купиш и в момента, но съвсем друга риза. В момента съм на балкона с такава.
              Първоначално публикуван от Анастас Анастасов (rova) Преглед на мнение
              Също харесвам много идеята и модела. Лично аз предпочитам яката да има копчета на върховете, пък и не знам точно термина, но обичам ризите без яка...... И наче също бих се заинтересувал от ленени ризи. Имам една ла лов, която ползвам, при нея платката отзад, която почва от яката слиза доста по надолу по гърба и е отворена в долният си край, а отдолу има мрежест плат за проветрение, освен подмишниците. Поздрави, ще следя с интерес темата.
              Яката ще е бътъндаун- с копчета, иначе се подгъва. Няма да има клапа на гърба. За сметка на това, ще има плохи, които да осигуряват свобода на движенията. Двете екстри няма как да се комбинират.
              Първоначално публикуван от NValchanov Преглед на мнение
              На мен ризата ми харесва като модел. Относно материята бих искал да попитам, а сместа памук-полиестер 50/50 не е ли добра опция за дейност на открито ?
              Принципно, подобни смеси биха улеснили гладенето и бързото съхнене. По- малко ще се мачка. Тези предимства, обаче са доста назад в заданието за този тип дреха. Освен това, ще трябва да се багри двукомпонентно- памучните бои не боядисват полиестера и обратното.
              Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
              ...Аз пък харесвам че е ВТАЛЕНА.. или поне така изглежда на снимките. Не искам да си купувам ризи щото са ми тесни в раменете.Ако ли пък в раменете са добре при талията са големи и се веят и не мога да демонстрирам фигура
              Няма да са вталени. Наясно съм с тенденциите към регулар и слим- силуета на дрехите, но тази риза ще е права кройка, максимално свободна.
              Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
              бря, чи аз с моите 1-2 XL-a зъм си напрао фиданка бе
              С багренето ... ако може една бяла или въобще възможно светла серия.... Като за селска аптека .
              ...
              При всички положения, трябва да мине ензимна обработка, макар и без боя.
              Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
              След като тази риза ще бъде за малко по-тежка експлоатация не може ли копчетата на закопчаването и евентулно на джобовете да бъдат скрити. Нещо такова...

              [ATTACH=CONFIG]916747[/ATTACH]
              Скритото закопчаване има някои предимства, но недостатъците му са повече. Мислили сме го дори с магнитни закопчалки... засега ще е като на снимките в първия пост.

              Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнение
              ...Ти описа плата ама като нищо не ми говори, да питам, предполагам че няма да стане на ленти парцалчета като мина през бодливи храсти, докато се промъквам към някое зачукано вирче да видя каква риба има...
              Платът няма предназначението да пази от трънки и глогинки, но е достатъчно здрав и износоустойчив. Няма да стане на лентички.
              Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
              Тия - почти брезентови - материи, найш ли как тръкат врата. Ако не се подмиваш три пъти днеска, все ще ти е "неуставна" яката.
              Брезентът е друга сплитка и дебелина на преждата. Да не се впускам в качествата на лито, кепър, атлаз, панама... този плат няма да дере врата, особено след ензимната обработка, смятам че ще има чудесна поносимост към тялото, вчастност, врата.
              Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Да видим, да видим. Няма само Селския Аптекар да има такава. Пък и не е да не съм носил бяла риза.
              Добре ще е, аптекарите да ми кажете кои номера да ви отделя, само за омекотяване, ама ще питам конкретно преди боядисването. Лично аз, този вид риза не я виждам в бяло. Чисто естетически. Поне, не и без вратовръзка.
              Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              А много моля, не сме всичките дебелаци шкембелий
              Споко, ще има и за манекени.
              Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнение
              Имам интерес.
              А черен цвят предвижда ли се?
              За момента- не.

              В заключение ще кажа, в тази дреха са съчетани много компромиси и предимства. Философията на Мечо Пух невинаги работи и понякога едно нещо "повече" означава друго нещо "по- малко".
              Ще видим!
              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

              Коментар


              • #67
                От: Риза "за гората"

                Не знам кой намекна за полиестер, ама ако не е чист памук аз отпадам от купона.

                Впрочем чистият памук без специално избелване колко е бял?

                Коментар


                • #68
                  От: Риза "за гората"

                  Памукът има и някои недостатъци..Много бързо се разтяга и става на торба, променя цветът , и става на топчета при експлоатация..
                  Имайте го в предвид и това.
                  Гледам, че материите на продуктите на Джак Улфскин, Колумбия, Вауде, и Норт фейса в най добрият случай са смесени и с мембрани.Това, мога по подробно да го погледна по етикетите им, когато отида в магазина на сестра ми.Не съм професионалист в материята , но имам наблюдения от години върху подобни артикули.
                  СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

                  Коментар


                  • #69
                    От: Риза "за гората"

                    Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Не знам кой намекна за полиестер, ама ако не е чист памук аз отпадам от купона.

                    Впрочем чистият памук без специално избелване колко е бял?
                    Платът ще е 100% памук. Последните прототипи, дето са при Венци са 98/2 памук/еластан, но при тях има друг проблем...
                    Конкретно този плат си е бял, без да е оптически избелен. Вероятно си виждал "американ" и затова питаш. Не, не е жълтеникав.
                    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

                    Коментар


                    • #70
                      От: Риза "за гората"

                      ОК, нека да е бял. Аз така или иначе искам бялата само като втори или трети екземпляр.

                      Коментар


                      • #71
                        От: Риза "за гората"

                        Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
                        Памукът има и някои недостатъци..Много бързо се разтяга и става на торба, променя цветът , и става на топчета при експлоатация..
                        Имайте го в предвид и това.
                        Гледам, че материите на продуктите на Джак Улфскин, Колумбия, Вауде, и Норт фейса в най добрият случай са смесени и с мембрани.Това, мога по подробно да го погледна по етикетите им, когато отида в магазина на сестра ми.Не съм професионалист в материята , но имам наблюдения от години върху подобни артикули.
                        Безкрайно сте прав. Както казах по- горе, тук ще се опитаме да направим компромис между предимствата и недостатъците. Не знам колко памучни ризи сте износил, за разтягането не сте прав. Устойчивостта на багрилата, безспорно, е по- малка (справка- всеки е носил дънки, колкото и маркови да са и знае) отколкото при синтетиката. Пилинг, при предвидения тук плат, не се предвижда. Вече е направена лабораторна проба по метода на Мартиндейл и остатъкът след претриване е в границите на минимума за този вид тъкани.
                        Както споменах по- горе, не си и помисляйте, че ще ви предложа "дочени ризи". Говорим за различни неща.
                        Последно редактирано от Тропчо; 03-06-17, 16:23.
                        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

                        Коментар


                        • #72
                          От: Риза "за гората"

                          Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                          Безкрайно сте прав. Както казах по- горе, тук ще се опитаме да направим компромис между предимствата и недостатъците. Не знам колко памучни ризи сте износил, за разтягането не сте прав. Устойчивостта на багрилата, безспорно, е по- малка (справка- всеки е носил дънки, колкото и маркови да са и знае) отколкото при синтетиката. Пилинг, при предвидения тук плат, не се предвижда. Вече е направена лабораторна проба по метода на Мартиндейл и остатъкът след претриване е в границите на минимума за този вид тъкани.
                          Аз не намирам кусури върху конкретният проект, защото цената му ще е доста достъпна на фона на останалите за които говорех.
                          Впечатленията ми са лични - дори и ризите се разпускат, не като тениските разбира се, но го има след 6месеца експлоатация и често пране../през ден/.
                          Памукът страда значимо и от брадите ни/особено прясно наболи/ и около горните копчета при яката износването е значимо.
                          Пак казвам, че за тези пари е максимално хубаво и добро - и като дизайн и като качество.Успех
                          СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

                          Коментар


                          • #73
                            От: Риза "за гората"

                            Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                            Стига с тия конци бе, Златев. Изяде ма! Добре- ето едно уточнение. Ще се ползуват памучни конци, така че ще се боядисат в цвета на плата. Това вече е решено.
                            За момента се очертават два цвята- "каки" и "сахара". Като дойдем до боядисването, ще го уточним.
                            За мен в тоя случай по една от двата цвята
                            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                            www.ADV-Bulgaria.com

                            Коментар


                            • #74
                              От: Риза "за гората"

                              Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
                              Аз не намирам кусури върху конкретният проект, защото цената му ще е доста достъпна на фона на останалите за които говорех.
                              Впечатленията ми са лични - дори и ризите се разпускат, не като тениските разбира се, но го има след 6месеца експлоатация и често пране../през ден/.
                              Памукът страда значимо и от брадите ни/особено прясно наболи/ и около горните копчета при яката износването е значимо.
                              Пак казвам, че за тези пари е максимално хубаво и добро - и като дизайн и като качество.Успех
                              Достъпната цена е един от компромисите, за които говорех, но далеч не в тройката. Само едно от последните неща, с които сме се съобразили.
                              Яката страда- да. Тук, или ти я дереш, или тя теб. Изходът са тип шушляци, които обаче, са крайно непригодни за този точно тип дреха. Другият изход е в модела. Ниско столче-яка, без шпиц. По- горе, един от колегите ги спомена. Отбелязвам си го за мислене.
                              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

                              Коментар


                              • #75
                                От: Риза "за гората"

                                Само да кажа, че много държа да съм в пилотната бройка! От всички възможни цветове.
                                Еле пък щом ще има и по-големи размери отнасям и по 2 броя за по сигурно.
                                GPS системи https://www.easytracking.bg/
                                Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X