Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препър като синоним на луд а...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Препър като синоним на луд а...

Любопитно ми е кой как си представя "нещата да се объркат"? Като например изхвръкваш от пътя след спукана гума насред гората, магазините не работят седмица, няма ток месец, нафтата свършила окончателно, вирус някакъв плъзнал, война... Или недобронамерени пришълци от друг свят.
    За част от тези може да си подготвен, за повечето - знам ли...

А представя ли си да се объркат както не си и представя?

Мина преди немного време един филм - "Меланхолия". Интересен сценарий как нещата могат да се сговнят.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
      Босе,ако нещата се объркат тотално ,ток ще има най-много 30мин,щото персонала в централите ще си бие камшика като нас.Бензина на бензиностанциите ще трябва да го вади ме с кофи,а там ще се събере тълпа.колкото до това че не се разбираш с конете ,ще се научиш.А иначе мен не ме мисли синовете са ми на 19 и 15г.Наместо да блъскат щанги във фитнеса все ще се научат че юздата се слага от другата страна на опашката.

Кьсметлия си ти ма пупупууп да не чуе дявола.Моя големия е на 5 и малко,малкия е на 3 и нещо,пробвах му един Рюгер 10-22 на големия преди 4 дни и му е голям,не му стигат рьчичките,а ЧЗ Скаут модел в магазина нямат,трябва да се порьчва пак.

Аз май в тая тема изброявах сьвсем безобидни на прьв поглед проблеми които може сьвсем да се окендзат ако ПОНЕ МАЛКО не е готов човек.Бил сьм на Хавай няколко пьти,пьрвите 3 - единия пьт жесток дьжд,100 годишния рекорд биха,ония се теглеха сьс сьрфове по пьтищата с пикапи.Втория се сьбудихме след заметресение,няма ток,няма храна,няма гориво и така няколко дни,ние си бяхме готови обаче за пресичане на океана та не ни дремеше много.Третия малко пожар имаше ма не беше толко зор.Последни сестра ми ходи преди 2 месеца някьде,ураганче ги беше затиснало и пак така..

Тук не става вьпрос да канце едно зеленко с 3 пишки и да ревне Всичкото кьдрав СТРОЙ СЕ,а за сьвсем глупави реални ситуации.Кризата за бензина май много я помнят та няма да питам ако трябва да дьржите 200 литра бидон с бензин ли ще е или с дизел.Няма да питам кой има 10 туби в гаража си с гориво,гаража го знам кьде е,кофтито гориво е обаче и ми трябва дизелова кола за да го подкарам.
      За бензиностанциите ясно,там имате генератори,тук това го няма,спира тока и спира кранчето.Да не се чудите за какво са ми 200 литра нафта в гаража де,тук за последно цуцах бензин от едната кола като спря тока и трябваше да се спасява бащата от магистралата.

Всеки за него си,един едно мисли за полезно,друг друго,аз като остана с 2 коли вьн и ськлет ме хваща,обикновенно нося по 2-3 фенера с мен,мальк бинокьл,мултитул,радиостанция…………..до магазина даже.Това имам в раницата,а тя радко е без мен и аз без нея,любов някаква.Да приема обаче,че орьжие / какво да е / е безполезно при осрана ситуация ми……….не го премам.

Имаше едни статистики едно време от Олимпийски игри,коя нация по колко медала средно от глава на населението прибира.На пьрво място беше Куба,на второ познай,на трето не помня.От всички спортове ние натискахме и бяхме добри в тия с воено приложение,може много на тенис на маса да ни няма ма това Борба,Вдигане,Бокс мммммм нали да.Кубинците и те май на федербал или бадминтон или онова с перцето много не кьлвьт ма за другото са пьрви писти.Това защото е безмислено колкото и безмислен ми е спорта започнат в Базата на ОСОто или Организация за сьдействие на отбраната.Няма смисьл ма май има,то да не се осира пак като се осере ………ти таковам на бадминтона,искам сьсед Кубинец Боксьор,Руснак Борец и Брата ветроходец пьк аз колко пушки ше сьм сьбрал и за чик са ми мой проблем.

3:13 след обяд,3:23 трябва да си пребера пьрвия снайпер,преди това не можело.Това или колело,всеки има избор.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Ама като пишете за пълни резервоари вервате ли си наистина? Всеки град с около 10 хилядно население ще стане непроходим 20 минути след какъвто и да е сериозен катаклизъм.... Пък да стигнеш на 150 км....... Е това вече е и абсурд. Неслучайно писах за екипировка под 30 кила. Коне, мотори,джипове, колелета само биха ви направили лесна и виждаща се отдалече мишена за НЕпрепърите, които си имат тяхна си подготовка - "па ше земем от другите". По принцип най-логично ( е разбира се ако е възможно де) поне 2-3 дни да се стои в мястото където живеете за да се избегне първоначалната лудост. И после - по нисък от тревата и почти толко шумен.
        А ако трябва да си говорим честно - препърството си се е превърнало в доходоносно перо за доста фирми. Сигурен съм,че точно техни служители правят блогове със катастрофални предсказания и плашат народа да харчи повечко за глупости . А,че човек трябва да има винаги едно наум, мисля е излишно да говорим. Всяко семейство в България със сигурност е подготвено донякъде ( чалгаджии,бар дами,цигани, емемей борци и журналисти не се броят за нормални Български семейства,ама па нема и да са загуба) .Опа - Дог бачка в такава фирма - дали не ни изигра всичките да се наредим на опашка ( хахах ) .

п.с. ей последното на майтап бре, за кой чете мноо праволинейно
        висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
          Ама като пишете за пълни резервоари вервате ли си наистина?
          Дрьж ги пьлни,не всяка ситуация вади всички на пьтя,но потрябва ли ти гориво в рязко настьпила горивна криза свирни и ще ти продам,долари нали имаш?
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

.... Неслучайно писах за екипировка под 30 кила. ...
            30 кила?! Шегуваш се, нали?

Майка ми едвам себе си движи - може да носи в едната ръка, свободна от патерицата, къде 2-3 кила на 50-100 метра. Баща ми да кажем - поне два пъти повече. С "коллото" малко още, ма по равното. С'я - сам ли да оцелявам или дължа нещо на близките си? Щото около 120-150 кила живо тегло общо без тези по 30 на глава нИмога да нося. Всеки месец и на двамата им определят дозата синдром (май така се казваше) и аз какво - да пъхна в раницата и кардиолога заедно с ехографа и генератор ли?
            Подобна е ситуацията около жена ми и децата (що ли им викам деца, ма нейсе - деца са ми).

Ами не - ще седнем заедно, ще си спомним каквото има да си спомним, и ще се разчитаме на късмета и наученото през годините. Ако ни споходи - хубаво, ако ли не - то пък струва ли си усилията като ще си оцелял, но никому непотребен?

С извинение за скептицизма, но оттук така се вижда.

Коментар

... Е това вече е и абсурд. Неслучайно писах за екипировка под 30 кила. Коне, мотори,джипове, колелета само биха ви направили лесна и виждаща се отдалече мишена ...
              Думите "семейство", "деца", "родители" разлюляват ли някакви звънчета?
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз другата седмица слагам киселото зеле.
                Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                  Аз другата седмица слагам киселото зеле.
                  А при мен бабата ще ме зареди с нашенска домашна ма ми мькне и малкия син та и аз сьм с дисагите.Абсурд да влача всичко с мен,ако е за товарене по колите и до десетина километра става,все ще издраскам,но пак зависи и от ситуацията каква е.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Е ако требе да бегаме у гората нема, зелето остава, имам две парчета по кило и малко трапезица, ще взема едно малко тубе мерло, два ножа и патроните.
                    Всеки трети е шести

Коментар

Нямам гора наоколо аз,близката е на има няма 200 километра от тук и до тогава капиите ще са заети.Вьпреки това сега товаря сина и отиваме за палатка,че ми писна в хола да строя такива от столове и одеала и да оцелявам с пици под стола
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Съдържание на раницата ми за лека екскурзия около рилските езра:
                        1.3 радиостанции (2 PMR и моята, РЛ)
                        2.по една резервна батерия за 2та вида радиа
                        3. Buck 119 и Викс
                        4. Фенерче + 2 нови батерии за него
                        5. 2 GSM-a
                        6. Универсално зарядно за 5V устройста с капацитет 10Ah
                        7. Фотоапарат и резервна батерия за него
                        8. Таблет
                        9. Бинокъл
                        10. Яке и Полар
                        11. 2 Запалки на газ и една магнезиева (не ферород)
                        12. 1.5L вода

В раницата на жената - храна и някакви нейни течности. В раницата на сина - манерка войнишка с вода.

В колата имаше още екипировка, но тя остана долу...
                        LZ(единица) Лима Жоро Жоро
                        2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Ти си нямаш,гора,но си имаш ,море и опит,налага ти се да прекарваш ,непрекъснато по известно време там.Значи имаш ,опит и си подготвен за такава ситуация.Колкото за тези които мислят че е пшо-добре в началото да се снишиш,мисля че не са прави,тълпите от мангали,се организират бързо и още по-бързо ще им хареше да взимат безнаказано всичко от по-богатите квартали.По-малките села със застаряващо население нямат шанс.Щото до 2-3дни групи от мародери по 200-300човека няма да са рядкост а малко и стари жители няма да са проблем за тях.Могат да им се опънат само организирани цели квартали(но пък как се изхранват такива маси хора?)Малка група хора може само да оцелее в гората ,щото там няма нищо за плячкосване,но пък трябва да е добре въоръжена и много мобилна,което води до никакви стари и болни хора в нея.Добре организирани села ще са пеимущество щото имат и ресурс и хора,но пък и на големите банди не им пречи да отмъкнат и тежка военна техника и тогава на другите лошо им се пише.В градовете до седмица ,две няма да има нищо за ядене и вода също,щото за водонапорните помпи също трябва ток.За пример в София само стария Рилски водопровод е на гравитационен принцип,а пък ако е зима нещата направо са трагични.

Коментар

Като чета тия постинги и си гледам колата, май съм готов да посрещна повечето предизвикателства. В багажника имам инструменти за малък диско-сервиз, шанцови инстументи, палатка, спални чували, въдици, газови котлони, мини къмпинг оборудване. Оръжията са ми по дрехите и в работната чанта... До сега си мислех, че съм горски, дано не се окаже, че съм "препър", ебаси колко гадно звучи.
                            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Що да звучи гадно "препър"?! Произлиза от "prepare" - "подготвям, приготвям" - с други думи "подготвен" - какво м е лошото?

Коментар

Незнам. Може би тая преп мания се е насадила от холивууд (не говоря за нашенските си мазета с бурканите). Супер ми е смешно като гледам някой филм за постапокалиптични събития. Ще дам само няколко леки примера и съм сигурен,че всеки ще се сети за стотици други смешки и нелогични неща:
                                -Натопорчен вседеход се движи по магистралата между удобно зарязаните шахматно превозни средства и тук там удря някоя задница да се разхвърчат стъкла за повече драматизъм
                                - Прозорците на къщите супер заковани с новички дъски все едно в съседния двор има гатер и склада е пълен, че па и пирони е имало на склад ( на мен например най-логично ми изглежда да се използват врати от вътрешните стаи както и масивни мебели)
                                -Всички палят огън с нож и магнезиева плочка, все едно всички газови и бензинови запалки и всякакви кибрити ги е фанала липсата на същия ден
                                -Хладното оръжие задължително е китайски евтинджос по метър и половина, ма сече хората на две. По възможност се носят по 2-3 броя.
                                - Пропуск като се стреля няма. Презареждане също.
                                -Всички ползват пречиствателни станции за вода (от по няколкостотин долара) вместо просто да я преварят и прецедят
                                -Обикновено има електричество навсякъде
                                - Когато пък е пълен апокалипсиса и ток няма от години колонките на бензиностанциите си бачкат и геройте смело пробват пистолета с натискане като коментара е "и тук е свършил".....
                                - Отвръзват кучето за да пази и обикновено някой му вижда сметката преди да е успяло да предупреди за опасност ( според мен трябва да е вързано плътно за нас като така се изключва възможносста да бъде убито лесно а пък и ще ни предупреди навреме).
                                И т.н....... и т.н.. смешки и нелогични неща.
                                Ами "да" звъни ми и на мен звънеца понякога за семейство и деца. Ама ми е ясно,че ако съм в града едва ли ще успея да изведа и малката комфортно лежаща си в детското рекаро. По-скоро ще трябва да е на гърба ми ( случайно имам раница столче за бебе де, не съм се препвал ) . Пък как ли бих минал и повече от 500 метра ако имам и екипировка 20-30 кила?
                                Долари иначе в Европа отдавна не държим де. Незнам дали няма да е по-добре да инвестираме в китайски юани, че току виж си поискали кинтите от щатите.
                                Ама пък и къде ще бягаме толкова. Те всички ще бягат. Значи просто да се преместим от едно място на друго заедно с всички ( е нямаме яхти ние тук, пък и няма къде да ги пуснем на вода).
                                Абе аз се моля да няма катаклизми. Май е най-добрия преп. Щот нали знаете за плановете и усмивката на Оня горе .
                                висете отпуснато

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X