Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препър като синоним на луд а...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Препър като синоним на луд а...

Няма страшно , щом си се замислил дали не ти е залепнало релето си ок. Тези на които това се е случило упорито отричат , и настояват че са добре .

Коментар

Добре де, МРЕ-та, оръжие, боеприпаси, екипировка, батерии, дрехи са ОК, всичко го разбирам напълно и приемам, но имам един въпрос. Като дойде зомби апокалипсиса приготвили ли сте си надуваеми кукли, ей тъй, за всеки случай, ако жените на света свършат
      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
        Добре де, МРЕ-та, оръжие, боеприпаси, екипировка, батерии, дрехи са ОК, всичко го разбирам напълно и приемам, но имам един въпрос. Като дойде зомби апокалипсиса приготвили ли сте си надуваеми кукли, ей тъй, за всеки случай, ако жените на света свършат
        Не вярвам в зомбита
        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
        No man left's behind !!!!

Коментар

От "За доктор ли са тези,дето се презапасяват и чакат бедствие?" темата май се насочи към "Кой какво и как ще прави,като дойдат зомбитата"... Аз не мисля,че зомбито като явление е проблем на средностатистическият българин.Тук,слава Богу,децата не се налага да ходят на училище със армейски бронежилетки от висок клас.Нито професията психоаналитик е високо доходоносна...
          Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
          Най-добрият ром е студеният ром!
          Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
            Като дойде зомби апокалипсиса, по-вероятно е да сме от страната на зомбитата...
            Ей ви един наръчник какво да правите:

So Now You’re a Zombie: A Handbook for the Newly Undead

Съжалявам за оффтопика, не можах да се сдържа!
            Comin' in on a wing and a prayer, Comin' in on a wing and a prayer
            Though there's one motor gone, We can still carry on, Comin' in on a wing and a prayer

Коментар

Марто, живеем на 4 преки от лодките. Ако сме на зор, за 30 минути сме извън обсега на калашник. След 24 часа сме извън обсега на въртолет. После можем да стоим там около 9 месеца. "Там" е по средата на синичкото на световната карта.
              Колко хора имат същата идея- ми май са доста. Ама не са на 4 преки...

Брато, купи още 1000 от 45ти калибър, че от тия приказки ме засърбя. Купих втори Пеликан куфар, има къде да ги държа. Не се базикам.

Всички приказки за подготовка за оцеляване са глупости. Споко, няма да ви се наложи!

Куче, как можа да пуснеш такава тема? Конкуренция ли ти трябва в Ноевия кофчег...
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                Марто, живеем на 4 преки от лодките. Ако сме на зор, за 30 минути сме извън обсега на калашник. След 24 часа сме извън обсега на въртолет. После можем да стоим там около 9 месеца. "Там" е по средата на синичкото на световната карта.
                Колко хора имат същата идея- ми май са доста. Ама не са на 4 преки...

Брато, купи още 1000 от 45ти калибър, че от тия приказки ме засърбя. Купих втори Пеликан куфар, има къде да ги държа. Не се базикам.

Всички приказки за подготовка за оцеляване са глупости. Споко, няма да ви се наложи!

Куче, как можа да пуснеш такава тема? Конкуренция ли ти трябва в Ноевия кофчег...
                Всичко е супер, стига когато дойде момента да сте си у вас (на 4 преки от лодките), а не ти и брат ти на някоя лодка по средата на онова синьото, а близките ви - у вас! Ти ми кажи какъв е шанса нещата да се случат точно така, с оглед на честотата и продължителността на служебните ви ангажименти..?!! Айде - да речем, че чисто социалните сакатлъци не стават изневиделица и работата се размирисва отдалеч или поне достатъчно от рано, че да се приберете и да се изнесете с домочадието, ама с природните стихии и катаклизми, и спирането на тока нещата не стоят баш така... Ко праим в такъв случай? Не искам постовете ми да се възприемат като заяждане - напротив! Използвайте ги, да си изчистите плановете...

Коментар

Марто, статистически хич ни няма. И в прекия и в преносния смисъл. Тая година си бихме за пореден път рекорда по навъртени мили. Всяка година правим повече мили от обиколка на света по екватора. Плана за 2013 го преизпълнихме още Септември. Та верно ни няма /3 часа местно време, пиша от лодка 800 мили северно от Сан Диего и 8 мили вътре/.
                  Няма много за мислене- бащата грабва внучетата и снахите си, качва ги на лодка и изчезва. Само трябва да си измислим сборен пункт. 30N/140W ми звучи добре. Нещо тресне ли, аз въобше няма да в карам натам на където ми се плаща. Всички минават по някой член /6ти да речем/.

Трудно се прави ясен план когато около теб има още няколко милиона гладници. Добре поне че от самото начало сме на големи калибри...
                  Я дайте идея за аварийна храна. Гледам продаваха на последното оръжейно изложение едни бели 20 литрови кофи с пакетирана храна. Питанката е предимно с идеята че пак ще ставам татко и мъничката трябва да яде нещо. За големи хора знам, това ми е работата, ама пеленачета...?

Коментар

Нема как.. ще трябва и жените да избутат плавателните подготовки. Поне с въоръжението дето са им оставили ще могат да превземат лодките

После... среща на - http://goo.gl/maps/UgXvp

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                      мъничката трябва да яде нещо. За големи хора знам, това ми е работата, ама пеленачета...?
                      Ако иде реч за заместители на майчиното мляко, те всичките, без да са "препърски", в сухо състояние траят с години (със сигурност повече, отколкто трябва на детето да порасне и да почне да яде други работи). Трябва само чиста преварена вода и си готов. Ако майката кърми е още по-просто - храниш нея и не я ядосваш много да не и спре. Ако е по-голямо детето - требе ти миксер и храна като за големи. Ако е още по-голямо (има зЪбе) - яде като за големите, ама двойно защото расте.

---
                      Прочее, това дали си луд зависи от границите на нормалността с които те измерват. По-уредените общества имат тенденция да свиват тези граници, а управниците им - да ги изместват накъдето им е кеф. Поради което често цели общества са спасявани от "маргиналите" си. Или пък само маргиналите от това общество са оцелявали от някоя криза.

Ако си спомняте, през социализма можеха да те приберат в кауша за неприемливо (за партията) мислене и говорене, но не по-малко страшно беше да те приберат в лудницата по тая линия. Хем от затвора можеше да "попаднеш на хора" и да излезеш повече или по-малко адекватен човек, а от психиатрията - не твърде.

Коментар

Венци, жената кара до 17-18 метра ветроходна- трудно я вади от марината, ама дали ще я одере или ще и избуши парапета, в тая ситуация, все тая. Със стрелковата подготовка сме зле- бременна е и все и се повръща та нямам много шансове да я закарам на стрелбището и да и връча .357 или .45аср. За това е и бащата- при него има всичко, от V8 до ... /няма да ви кажа да не правите навалица на тате/.
                        Абе каквото и да го мислим, врътката е да се изнесеш моментално. Закучи ли се работата с милиони около тебе...
                        Имам даже набелязано място- Фиджи... Нали помниш като бях там- само се оглеждах. Никой няма пушкало, климата е по чурка да се разхождаш, всичко дето лети се яде, далече от ония... Идеално!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Ако иде реч за заместители на майчиното мляко, те всичките, без да са "препърски", в сухо състояние траят с години
                          ---
                          Прочее, това дали си луд зависи от границите на нормалността с които те измерват. По-уредените общества имат тенденция да свиват тези граници, а управниците им - да ги изместват накъдето им е кеф. Поради което често цели общества са спасявани от "маргиналите" си. Или пък само маргиналите от това общество са оцелявали от някоя криза.
                          .
                          Е сега като се прибера отивам на пазар.

Кой за колко луд ме мисли, ми е през левия крачол. Тия същите дето ми се смеят че нося 10 метра кабели за подаване на ток, компресор 400 кубически фута на минута, 100 лепенки за гуми... през седмица звънят че били запецнали някъде. Тя и комшийката като спря тока за 2 дни гледаше като натровена- "ама ти с кого говориш, нали телефоните не бачкат? И с какво готвите, нали няма ток? Да ми дадеш малко вода, детето на 2 годинки, в магазина не взимат кредитни карти а аз нямам кеш..." Идеше ми да и врътна един шамар... То вярно че 80% си ни е стандартно "аварийно спасително оборудване" и няма как да очакваш всеки да извади сателитен телефон и да разпъне антените на радиото, ама може ли един газов котлон и 5 консерви да нямаш? После аз съм бил луд... Нека, другия път- $100 на консерва, а не да ми се радва че съм имал газ за готвене и щял да "ни" стигне за месец. Тя май не се усети че и беше за първи и последен път. Следващия път подстъпите към газовия котлон се отбраняват с гъста полуавтоматична стрелба /няма как автоматична, забраниха ги преди да се сетим/.
                          Луд съм! Аабббррргггсссззз! Бягаййййй! Лууууд!

Коментар

Де бре, не е толкова страшна умирачката, та цял живот да я мислите и да се готвите за нея!
                            Аз също обичам живота ама не въпреки всичко и не на всяка цена. Т.е. има неща, които не желая нито да доживея нито да преживея! С жена, която зорлен се научи да стреля с. 22 кал. (но не и да го зарежда), и която не може да изходи 1000м. в пресечена местност, макар и по път, и дете на 1 г. нещата ще се окотят още щом лайното докосне вентилатора. Та предпочитам да не си тровя остатъка от живота мислейки по тия въпроси предварително!
                            "Do not correct a fool, for he will hate you;
                            Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                              Де бре, не е толкова страшна умирачката, та цял живот да я мислите и да се готвите за нея!
                              Аз също обичам живота ама не въпреки всичко и не на всяка цена. Т.е. има неща, които не желая нито да доживея нито да преживея! С жена, която зорлен се научи да стреля с. 22 кал. (но не и да го зарежда), и която не може да изходи 1000м. в пресечена местност, макар и по път, и дете на 1 г. нещата ще се окотят още щом лайното докосне вентилатора. Та предпочитам да не си тровя остатъка от живота мислейки по тия въпроси предварително!
                              Всяко нещо си има граници. Тръгна ли да копая землянка, моля съберете пари за психиатър и го пратете спешно тук. Ама да стоя пред входната врата с кредитна карта в ръцете и да мрънкам че няма с какво да си нахраня бебето 2 часа след като е спрял тока...
                              Та с 2 думи- споко, няма да ви се случи. Американ Експрес я взимат навсякъде...

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                                Да не дава Господ да разбираш, на колко грешен път си - достатъчен е само погледа на детето ти, след като не е слагало нищо в уста 2-3 дена...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X