Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препър като синоним на луд а...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Препър като синоним на луд а...

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
    На този, на когото му се струва, че това е пълна глупост - да прегледа пак темата "Ха познайте магнитуда" и гравитиращите около нея... После да си спомни (ако е от София или региона) земетресението в Перник, хората излезли само по пижами и с по кутия цигари на улиците, потрошените по стълбите понапълнили болниците, големите групи от хора които се събраха по бензиностанциите, защото там има кафе, сандвичи и вода, и най-вече - кой да им ги продаде, хората които от страх, останаха да спят няколко дена по колите си и т.н. - и всичко това, заради един малко по-силен трус, който само ни събуди... А сега се замислете, какво щеше да настъпи, ако труса беше една идея по-силен - колкото да начупи прозорци, да събори мебели и да причини централно спиране на тока..?!! Аз знам как изхвърчахме навънка с жената - само с дрехите на гърба си и увили детето в одеяло, че нямаше време да го обличаме - БЕЗ пари и докуемнти, БЕЗ дори и една половинка вода за пиене и БЕЗ дори и един пакет обикновени бисквити! А народа само се поуплаши. Какво щеше да се случи, ако народа беше изпаднал в масова паника..?!!! Не ми се мисли, ако и всеки тук, да си има село и буркани с кот се сетиш... Лично за мен от тогава нещата са ясни - цялото ми къмпинг оборудване е събрано и наредено в един голям сак, който влиза в джипа за 1 минута, след като в него са вече са влезли жената, детето и кучето. Според сезона има приготвен един малък сак с дрехи, в него ни стоят и документите и малка сума пари в брой + една чанта в която има 3 пакета макарони, един пакет ориз, един пакет боб, един пакет леща, три пакета брашно, един пакет сол, една бутилка олио и една тенджера + 11 литрова туба с вода и газов котлон - това го свалям сам в джипа, докато жената сваля детето и кучето (кучето се сваля само по-принцип). Начертал съм си три алтернативни маршрута за излизане от София, без да стъпвам на главни пътни артерии, като два от тях въобще не стъпват на асфалт - единия през Западен парк, ако решим да се изнасяме на юг или на запад, другия е по ЖП линия (до някъде) ако решим посоките да са север или изток! Нищо не ни коства като финанси, не ни променя нормалния начин на живот, но спим малко по-спокойно, защото знаем, че каквото и да стане - с малко повече дисциплина може да изкараме и седмица (отделно - рибарските ми такъми не излизат никога от багажника), и най-важното - за нула време сме се изнесли от човешката лудост, която ще настъпи наоколо - джипа с пълен резервоар и газова бутилка ще измине м/у 400 и 650 км. в зависимост от това - по какви пътища/без пътища и как ще карам. Имам къде да отида - място където има достатъчно питейна вода независеща от ВиК, електричеството не е решаващ за оцеляването фактор, има достатъчно хранителни запаси с възможност за възпроизвеждането им, и достатъчно хора и оръжие - за защитата им, ако се наложи (да не дава Господ) - само на 150 км. от мястото където живея! Не мисля, че това е лудост! Ако това се окаже недостатъчно, значи събитието е такова, че каквато и предварителна подготовка да имам - нещата са отишли в киреча! Сиреч - цивилизацията вече я няма и нещата придобиват съвсем друг характер, налагащ вземането на крайни и нелицеприятни решения, които колкото и да ги мисля в момента, няма как да ги измисля...

Е за това си говорим!
    Ясно точно и конкретно, и най-вече реално и аботещо

Коментар

Я събудихте се
      Братчетата много ша ви замоля, ние тука сме си в БГто, нищо общо няма с УСАто, хич не ми ги сравнявайте. Вие двамата нямате ли си телефони, че по темите си пишете един на друг. Ама не така, мноо ви са моля.
      Всички, които писаха отдолу, без да се усетят са на моето мнение. Аз не разбирам препърството, вие не разбирате други неща - квит.
      Чавдаре, е това наистина не мога да го разбера. На мен ми прави най-голям кеф да отида някъде, където друг не може и не е ходил. Ама да мина по шорткъта до съседния паркинг някак си хич не виждам смисъл. Хобито ми е тясно свързано с природата, защото обичам да съм сред природата. В парка никога не бих ровил.
      Марто, как ли би изглеждал някой препър сред всичката тази тълпа, оглеждайки се на 360 градуса със снайпер в ръка и намацан до уши? На мен ми напомня веднага на катеричката от Ледена Епоха
      Моят джип винаги е с пълен резервоар, ако се наложи да се евакуираме нанякъде, все ще мине 800-1000км. Палатката и чувалите знам в кой шкаф си ги държа. Колко му е да бутна някоя овца по пътя, така ще си имаме храна за доста дълго време. Огън мога да паля, както казах кефи ме да съм сред природата.
      Ама не съм препър, нямам нито едно пушкало или консерви, но при една предполагаема ситуация мисля, че ще мога да оцелея горе долу колкото оня с 20-те пушката. Въпросът е след това време какво правим?
      А най-лесно е да отида в някое село, по-далеч от голям град, там хората са добронамерени и гостоприемни. Ако вляза в имота им да питам за пътя, няма да ме изгонят с пушката, а ще ме посрещнат с шише ракия и самун хляб, примери мога да дам много. Ще споделят с мен малкото си храна, вместо да ме държат на мушка на 100м. Колко пъти са се сърдили, че разпъвам палатката, вместо да им отида на гости...
      Но в България си имаме друг вид "препърство", което наричаме оцеляване, всяка маза е пълна с компоти, всеки фризер с прасета. И ги бихме разменили с комшиите, вместо да се стреляме.

И да се самоцитирам:
      Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
      Но това си е вашо хоби и ваша работа. Както горното си е мое мнение.
      Последно редактирано от Ivan_J; 02-11-13, 09:05.

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
        Интересна тема всъщност. Преди 15 ина години поживях и аз в препърските географски ширини ( разбирай съединените щати). Успях и да се посмея на една от истериите ( срещу 2000 година). За щатите ( нарочно си ги пиша с малка буква де) съм напълно съгласен с братята лодкари - наистина е необходимо да бъдеш подготвен за да можеш да преживееш евентуална истерия на "подготвени" въоръжени, затлъстели и полуграмотни хора с размътени мозъци от гмо. Щатите наистина са доста различна песен. Иначе като говорим за подготовка у нас се свежда до това дали си готов да запалиш насред хола секцията от домко ако спре тока за една седмица посред люта зима. За който живее на село (както и аз вече) и този проблем дори отсъства ( малко ме е страх да не свършат цигарите де, та мойто препърство се състои в това да си имам по кило тютюн освен един стек кемъл ).
        И що па да не си луд бре куче. И аз съм луд - събирам касетофони и касети. Ма даже не моа стрелям с тех и да ги ям. Аз твойто препърство го виждам малко повече като хоби. А всяко хоби е полезно - уравновесява и удоволетворява. Хора които имат хобита всъщност са доста по-малки вредители от такива без. Ама се отплесвам.
        Аз тебе Дог не те виждам като гънслингър (сорри ако искаш да се отъждествяваш с такъв де) , а като човек обичащ военните неща. Няма лошо според мен. И аз харесвам опростеността и функционалността им.
        Според мен в твоя случай си луд ако цялата ти преп екипировка е повече от 30 кила ( включваме и пушкалата).
        И наистина е прав Марто - колкото по-лъскав изглеждаш ти и екипировката ти - толкова по-апетитен ще си за луутърите. А дали го вадиш бързо или не, нема да има значение като некое хлапе те резне в гръб с 13/0.
        И не се бой бре - и ние колекционерите на касетофони си ги мерим на кой му е по-голям.. касетофона.
        То и аз не се разбирам като "гънслингър" - те като правило са леко асоциални индивиди с консервативни разбирания и ниска толерантност на тема "различно" в която и да е област- независимо дали говорим за политика , религия или сексуални предпочитания. А относно хобито- и аз като братята от около 20 години си изкарвам прехраната покрай хобито си. По подобен начин седят нещата и покрай екипировката- така или иначе ми е работа, що да си нямам и по едно за мен.
        А относно другото- не смятам, че апокалипсиса е утре или другата седмица. Просто оценявам факта, че съвременното общество е достигнало такъв етап в развитието си, когато съвсем дребен за миналото проблем е в състояние тотално да го изкара от релсите. И считам, че няма лошо да имам едно на ум.
        А относно разсъжденията си за USA и тук- ми и си прав и не си прав- прав си ако говорим за големите градове- не си прав за много места там където съм бил- основно в дълбоката провинция и "Хил-Били" щатите. Не си прави и защото при сравнимо по мащаби бедствие тук и там - тук шанса любезната държава да те остави да се оправяш "както можеш" е много по- голям- не ми се влиза в теми за това какво и как може FEMA за което родните и еквиваленти дори и нямат как да си мечтаят.
        А относно хлапето с 13/0- прав си ама за това и не смятам да се "спасявам сам" - та си имам и хора които могат да ми пазят гърба.
        Моят джип винаги е с пълен резервоар, ако се наложи да се евакуираме нанякъде, все ще мине 800-1000км. Палатката и чувалите знам в кой шкаф си ги държа. Колко му е да бутна някоя овца по пътя, така ще си имаме храна за доста дълго време. Огън мога да паля, както казах кефи ме да съм сред природата.
        Ама не съм препър, нямам нито едно пушкало или консерви, но при една предполагаема ситуация мисля, че ще мога да оцелея горе долу колкото оня с 20-те пушката. Въпросът е след това време какво правим?
        Определено ще си полезен за някой с пушка и без джип.... Като казвам пушка- имам предвид оръжие. Може да е не огнестрелно- просто нещо в ръцете на някой който ще иска твоето имущество.
        А най-лесно е да отида в някое село, по-далеч от голям град, там хората са добронамерени и гостоприемни. Ако вляза в имота им да питам за пътя, няма да ме изгонят с пушката, а ще ме посрещнат с шише ракия и самун хляб, примери мога да дам много. Ще споделят с мен малкото си храна, вместо да ме държат на мушка на 100м. Колко пъти са се сърдили, че разпъвам палатката, вместо да им отида на гости...
        Но в България си имаме друг вид "препърство", което наричаме оцеляване, всяка маза е пълна с компоти, всеки фризер с прасета. И ги бихме разменили с комшиите, вместо да се стреляме.
        Вярвай ми- ако шита хитне фена достатъчно здраво добронамереноста и гостоприемството ще станат по дефицитна стока и от оръжието и патроните. Щото самунът хляб и бутилката ракия ще струват малко повече от твоя джип с всичките му екстри. А желаещите за каквито и да е било размени няма да са много.
        Последно редактирано от Mad Dog; 02-11-13, 11:01.
        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
        No man left's behind !!!!

Коментар

... ние тука сме си в БГто, нищо общо няма с УСАто, хич не ми ги сравнявайте ...
          Дали са толкова различни нещата?!? Примерно, какво ли би станало у нас, ако поради някаква крупна авария големите градове останат без ток някакво по-продължително време?!?
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Примерно, какво ли би станало у нас, ако поради някаква крупна авария големите градове останат без ток някакво по-продължително време?!?
            Гражданята ще си припомнят селския си произход, а също и че е крайно време да идат на гости при позабравени близки и далечни роднини!
            "Do not correct a fool, for he will hate you;
            Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

"Вярвай ми- ако шита хитне фена достатъчно"

... а сега и ако може, някой, да ми го преведе на български език.
              Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

"Вярвай ми- ако шита хитне фена достатъчно" става обратното - фена хитва шита

paksss, обяснението е по-долу:
                shit hit the fan
                Expression - A derivative of the original: "The excrement made physical contact with a hydro-electric powered oscillating air current distribution device". Used primarily to describe a set of circumstances where events became inflamed to a point that control was lost.
                LZ(единица) Лима Жоро Жоро
                2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

И моите 5 ст. Не съм вманиачен на тема оцеляване но като всеки човек съм се замислял ако и какво. Мисля си че при по-голям катаклизъм т.нар. българско гостоприемство ще е нещото което първо ще изчезне. Става дума за оцеляване все пак. А относно оръжието, ами то е като резервният парашут, добре е да не ти се налага да го използваш но пък още по-добре е когато ти се наложи да го имаш. Крайностите като във всяка област от живота аз лично не ги приемам но пък неподготвеноста още по-малко. Мисля си че при ситуация тези които вярват че "все някак ще се оправя" и не са взели елементарни мерки навреме първи ще отпаднат от класацията на оцелелите.
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                  Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                  В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                    Гражданята ще си припомнят селския си произход, а също и че е крайно време да идат на гости при позабравени близки и далечни роднини!
                    Както се казва: "Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто - да го направиш" ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Я събудихте се
                      Братчетата много ша ви замоля, ние тука сме си в БГто, нищо общо няма с УСАто, хич не ми ги сравнявайте. Вие двамата нямате ли си телефони, че по темите си пишете един на друг. Ама не така, мноо ви са моля.:

Е сега се сьбудих,Добро утро,на 10 часа разлика сме

България няма нищо общо с Щатите да,долари се ползват тук,левове не вьрвят,познай ако угелпите нещо дали няма да трьгнат доларите там па с левовете на фунийка и фиууут у задника.Другото няма да го изброявам - 9мм си е 9мм и тук и там,300 броя патрони са си 300 броя,водата,храната,горивото,дрехите,плана,комуникациите…….нищо общо няма,нашата вода по напива и нашето гориво по-лесно ще се намери от това тука,сьвсем нищо общо няма да знаеш.
                      И като се завлечеш на някое село па като си опьнеш краката с идеята,че си готов за 3 месеца кое ти гарантира,че някой няма да иска да те опьне и тебе и жена ти тия 3 месеца,че и диета да ти вкара е така с дулото на масата?Щото нали,орьжието не е част от играта и е различно от това тук,ние не мрем,ние сме Левски.

Как,от кьде и какво да пиша май аз си знам,на теб май като не ти харесва си има бутонченце - клик и отиваш да клюкариш,че газя правилата.Имам си телефон,имам сателитен,имам Падче както и морска радиостанция,вчера като го писах горното имах и кьсовьлнова на лодката както и още една морска на 25 вата.Нищо общо с България,тук вьлните ни по-криви и по-не се чуват станциите та викам да драсна на брата 3 реда у форума.Много ти се моля,100 000 регистрирани сме,вся на някой нещо му е на криво и няма да му го изправям с моето писане та ако не ти харесва как и какво пиша………..цлицай цлицалото и да идва дежурния модератор да трие

А за другите - за какви Апокалипсиси говорим?Една сериозна авария в Нефтохима ви трябва или малко тока да спре посред зима за 3 дни или малко сняг да навали или……………и е го де го.Никой не говори за Трета Световна,зомбита,Марсианците кацнаха и тьрсят ляв бьбрек от нашенец за да запалят лунохода или каквато там простотия всеки може да измисли.Аз говоря за дребни неща - спира черния на бензиностанцията,спира куката след него,ония рязко се обрьща,куката ги гьрми и е го проблема,скача половината ЛА и си ебава мамата положението.

А не може да стане нали?Преди 5 дни момченце на 13 си вьрви с Калашник играчка на рамо,минават куките,викнали му нещо,той понеже Мексиканско потегло и я разбрал я не,завьртял се и те го грьмнали.Статистически тая година от полицаи има застреляни 73 невьорьжени цивилни в Калифорния и само двама полицая загинали при изпьлнение на служебния си дьлг.Темата в тукашния форум вече е над 45 страници,говоря за орьжеен форум с над 100 000 регистрирани.Нищо кофти не може да се случи нали?АБСОЛЮТНО
                      Последно редактирано от BENZBOSS; 02-11-13, 16:43.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Нещо ,накрая се опитвате да развалите хубавата тема.Никой не е казал че да се разигрАВА ХИПОТЕТИЧНА СИТУАЦИЯ ,трябва непременно да има нещо общо с действителността,в момента.Моето виждане при такава ситуация,наред с всички изброени от вас неща ,трябва да имаш напредвид,къде се намира,най-близката конна база,за да можеш да отмъкнеш от там 2-3,обучени и оборудвани коня,така при продължително стечение на лоша ситуация си намаляваш зависимостта от горивата.А пък и коня винаги можеш да го изядеш.

Коментар

Да идея си е,но ако е зимата и ти трябва скорост да речем или имаш 4 деца какво правим?

Ако сьм САМ е лесно,но сам човек и за кенефа не става.При такава ситуация се сьбираш с твоите,от там един кон за кого по напред?Е за мрьвки става,но то по-лесно зоологическата градина да нападнеш,2 сьрнички в багажника и айде ДИМ ДА МЕ НЯМА.

Е да си поправя и аз тогава - 2-3 обучени коня добре звучи.Аз сьм кофти с язденето,яздил сьм ма преди 25 години поне.От твоите кой може да язди?Аз за жената сьм се замислил,ако и падне кон ще има да го обикаля.В зологическата градина обаче имаме мечки………….
                          Последно редактирано от BENZBOSS; 02-11-13, 18:28.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Босе Босеее .. какви мечки, какви камили бре - ходи и отвлечи некоя косатка от Sea World или поне некой обучен делОфин. Ще ти носат риба до гроб ! Трябва да се мисли глЬобално .. но да се действа лЬокално - според географските ширини и наличния състав. При мен ходенето до зоологическата за сърна ще предизвика смях в залата - защото ако застана на двора на пусия за я 2-3 часа ще ми дойдат сами. НО .. крава нема в близките 10 ина км... трагедия.

Коментар

Бъркате момци основни понятия и основни усещания ......Като дойде гнусния .........цвекен....

Първо стреляш после питаш.....Не е лошо да препрочитаме некои стари книги

Щели да редактират „Чичо Томовата колиба“Божееее Божеее Че се говорело за негри...

Е те са си такива какво да ги правиш нема да побелеят........
                              К мирной жизни не пригоден.
                              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Босе,ако нещата се объркат тотално ,ток ще има най-много 30мин,щото персонала в централите ще си бие камшика като нас.Бензина на бензиностанциите ще трябва да го вади ме с кофи,а там ще се събере тълпа.колкото до това че не се разбираш с конете ,ще се научиш.А иначе мен не ме мисли синовете са ми на 19 и 15г.Наместо да блъскат щанги във фитнеса все ще се научат че юздата се слага от другата страна на опашката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X