От: Препър като синоним на луд а...

Е за това си говорим!
Ясно точно и конкретно, и най-вече реално и аботещо
Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов)
Преглед на мнение
На този, на когото му се струва, че това е пълна глупост - да прегледа пак темата "Ха познайте магнитуда" и гравитиращите около нея... После да си спомни (ако е от София или региона) земетресението в Перник, хората излезли само по пижами и с по кутия цигари на улиците, потрошените по стълбите понапълнили болниците, големите групи от хора които се събраха по бензиностанциите, защото там има кафе, сандвичи и вода, и най-вече - кой да им ги продаде, хората които от страх, останаха да спят няколко дена по колите си и т.н. - и всичко това, заради един малко по-силен трус, който само ни събуди... А сега се замислете, какво щеше да настъпи, ако труса беше една идея по-силен - колкото да начупи прозорци, да събори мебели и да причини централно спиране на тока..?!! Аз знам как изхвърчахме навънка с жената - само с дрехите на гърба си и увили детето в одеяло, че нямаше време да го обличаме - БЕЗ пари и докуемнти, БЕЗ дори и една половинка вода за пиене и БЕЗ дори и един пакет обикновени бисквити!
А народа само се поуплаши. Какво щеше да се случи, ако народа беше изпаднал в масова паника..?!!! Не ми се мисли, ако и всеки тук, да си има село и буркани с кот се сетиш... Лично за мен от тогава нещата са ясни - цялото ми къмпинг оборудване е събрано и наредено в един голям сак, който влиза в джипа за 1 минута, след като в него са вече са влезли жената, детето и кучето. Според сезона има приготвен един малък сак с дрехи, в него ни стоят и документите и малка сума пари в брой + една чанта в която има 3 пакета макарони, един пакет ориз, един пакет боб, един пакет леща, три пакета брашно, един пакет сол, една бутилка олио и една тенджера + 11 литрова туба с вода и газов котлон - това го свалям сам в джипа, докато жената сваля детето и кучето (кучето се сваля само по-принцип). Начертал съм си три алтернативни маршрута за излизане от София, без да стъпвам на главни пътни артерии, като два от тях въобще не стъпват на асфалт - единия през Западен парк, ако решим да се изнасяме на юг или на запад, другия е по ЖП линия (до някъде) ако решим посоките да са север или изток! Нищо не ни коства като финанси, не ни променя нормалния начин на живот, но спим малко по-спокойно, защото знаем, че каквото и да стане - с малко повече дисциплина може да изкараме и седмица (отделно - рибарските ми такъми не излизат никога от багажника), и най-важното - за нула време сме се изнесли от човешката лудост, която ще настъпи наоколо - джипа с пълен резервоар и газова бутилка ще измине м/у 400 и 650 км. в зависимост от това - по какви пътища/без пътища и как ще карам. Имам къде да отида - място където има достатъчно питейна вода независеща от ВиК, електричеството не е решаващ за оцеляването фактор, има достатъчно хранителни запаси с възможност за възпроизвеждането им, и достатъчно хора и оръжие - за защитата им, ако се наложи (да не дава Господ) - само на 150 км. от мястото където живея! Не мисля, че това е лудост! Ако това се окаже недостатъчно, значи събитието е такова, че каквато и предварителна подготовка да имам - нещата са отишли в киреча! Сиреч - цивилизацията вече я няма и нещата придобиват съвсем друг характер, налагащ вземането на крайни и нелицеприятни решения, които колкото и да ги мисля в момента, няма как да ги измисля...

Е за това си говорим!
Ясно точно и конкретно, и най-вече реално и аботещо

). 
Коментар